- 25 Aralık 2019
- 862
- 946
-
- Konu Sahibi Arslan5858
İnşallah kuzum
Kuzum orucu ve duaları tam 24 temmuzda mı yapıcam?*ZİLHİCCE AYI’NIN 3. GÜNÜ (24 Temmuz Cuma)-EVLÂT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER*
🕸🕊 🕸🕊
Zilhicce’nin 3. günü; Aşağıdaki Âyeti kerîmeler; “Rabbim.! Senden hayırlı, sâlih ve sağlıklı evlat istiyorum” diye sâlih niyet ederek okunuyor. 4 Âyet arka arkaya okununca 1 oluyor, bu şekilde 3-5-7-21-41-101 gibi tekli sayılara kadar hangi sayıda ısterseniz okuyabilirsiniz. Sadece 3. günü okunacak.
Enbiyâ Sûresi’nin 88.,89.,90.,91. Âyetler
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ
وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَى رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَوَهَبْنَا لَهُ يَحْيَى وَأَصْلَحْنَا لَهُ زَوْجَهُ إِنَّهُمْ كَانُوا يُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَيَدْعُونَنَا رَغَبًا وَرَهَبًا وَكَانُوا لَنَا خَاشِعِينَ
وَالَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهَا مِن رُّوحِنَا وَجَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِّلْعَالَمِينَ
Biz de duasını kabul ettik ve kendisini kederden kurtardık. İşte biz mü’minleri böyle kurtarırız.
Zekeriya’yı da hatırla. Hani o, Rabbine, “Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın” diye dua etmişti.
Biz de onun duasını kabul ettik ve kendisine Yahya’yı bağışladık. Eşini de kendisi için, (doğurmaya) elverişli kıldık. Onlar gerçekten hayır işlerinde yarışırlar, (rahmetimizi) umarak ve (azabımızdan) korkarak bize dua ederlerdi. Onlar bize derin saygı duyan kimselerdi.
Irzını korumuş olan kadını da (Meryem’i de) hatırla. Ona ruhumuzdan üflemiştik. Kendisini de, oğlunu da âlemlere (kudretimizi gösteren) birer delil yapmıştık.
*Özel günlerinde olan hanımların yerine eşleri veya yakınları okuyabilir.anne adlarıyla nıyetlerıne alarak okuyabılırler.*
*NOT; O gün hayırlı evlât sahibi olmak isteyenlerin dualarının, İnşâAllah geri çevrilmediği biiznillâh-Allah'ın izni ile belirtiliyor (Allahu ağlem, en doğrusunu Allah-u Teâlâ bilir).*
AYRICA BİLGİ; Zilhicce’nin 3. günü Zekeriyyâ a.s. duasının kabul olduğu ve düşman zülmünden kurtulduğu gündür. O gün oruç tutanlar sıkıntılarından kurtulur.
İbni Abbas Hz.lerinden rivayet olundu ki:
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular:
Hz. ALLAH c.c Zekeriyyâ aleyhisselâm’ın duasını kabul buyurdu.
Bu gün oruç tutan kimsenin de ALLAH-U Teâlâ duâsını kabul eder.🕸🕊
Aynen kuzum 24 temmuz da dua edelim inşallahKuzum orucu ve duaları tam 24 temmuzda mı yapıcam?
Bide kızum 14nde adet oldum 17sinde olmam gerekiyordu 17sinde eşimin dedesi vefaat etti 16sı gecesi ve 17sinde adetim kesildi üzüntüden sanırım kesildi kahverengi geldi hep 18zinde tekrar adet geldi ama çok az akşamı kesilip tekrar kahverengi oldu dün ise yarı kahve yadı kırmızıydı ama ara ara neden böyle oldu hiç yaşamadım böyle randevu almaya çalıştım drdan dolu hep
Bilmem ki canım çok değişik olmuş cidden başka bir doktora git olmadı üzüntüden de değişebilir tabiki ama sormakta fayda varBide kızum 14nde adet oldum 17sinde olmam gerekiyordu 17sinde eşimin dedesi vefaat etti 16sı gecesi ve 17sinde adetim kesildi üzüntüden sanırım kesildi kahverengi geldi hep 18zinde tekrar adet geldi ama çok az akşamı kesilip tekrar kahverengi oldu dün ise yarı kahve yadı kırmızıydı ama ara ara neden böyle oldu hiç yaşamadım böyle randevu almaya çalıştım drdan dolu hep
Kuzum ben oruç tutatamadım ama duamı ettim olur mu öyle doktor randevum vardı haftalardır almaya çalışıyordum 2 gün önce arayıp bugune verdiler oyüzden oruç tutamadım*ZİLHİCCE AYI’NIN 3. GÜNÜ (24 Temmuz Cuma)-EVLÂT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER*
🕸🕊 🕸🕊
Zilhicce’nin 3. günü; Aşağıdaki Âyeti kerîmeler; “Rabbim.! Senden hayırlı, sâlih ve sağlıklı evlat istiyorum” diye sâlih niyet ederek okunuyor. 4 Âyet arka arkaya okununca 1 oluyor, bu şekilde 3-5-7-21-41-101 gibi tekli sayılara kadar hangi sayıda ısterseniz okuyabilirsiniz. Sadece 3. günü okunacak.
Enbiyâ Sûresi’nin 88.,89.,90.,91. Âyetler
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ
وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَى رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَوَهَبْنَا لَهُ يَحْيَى وَأَصْلَحْنَا لَهُ زَوْجَهُ إِنَّهُمْ كَانُوا يُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَيَدْعُونَنَا رَغَبًا وَرَهَبًا وَكَانُوا لَنَا خَاشِعِينَ
وَالَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهَا مِن رُّوحِنَا وَجَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِّلْعَالَمِينَ
Biz de duasını kabul ettik ve kendisini kederden kurtardık. İşte biz mü’minleri böyle kurtarırız.
Zekeriya’yı da hatırla. Hani o, Rabbine, “Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın” diye dua etmişti.
Biz de onun duasını kabul ettik ve kendisine Yahya’yı bağışladık. Eşini de kendisi için, (doğurmaya) elverişli kıldık. Onlar gerçekten hayır işlerinde yarışırlar, (rahmetimizi) umarak ve (azabımızdan) korkarak bize dua ederlerdi. Onlar bize derin saygı duyan kimselerdi.
Irzını korumuş olan kadını da (Meryem’i de) hatırla. Ona ruhumuzdan üflemiştik. Kendisini de, oğlunu da âlemlere (kudretimizi gösteren) birer delil yapmıştık.
*Özel günlerinde olan hanımların yerine eşleri veya yakınları okuyabilir.anne adlarıyla nıyetlerıne alarak okuyabılırler.*
*NOT; O gün hayırlı evlât sahibi olmak isteyenlerin dualarının, İnşâAllah geri çevrilmediği biiznillâh-Allah'ın izni ile belirtiliyor (Allahu ağlem, en doğrusunu Allah-u Teâlâ bilir).*
AYRICA BİLGİ; Zilhicce’nin 3. günü Zekeriyyâ a.s. duasının kabul olduğu ve düşman zülmünden kurtulduğu gündür. O gün oruç tutanlar sıkıntılarından kurtulur.
İbni Abbas Hz.lerinden rivayet olundu ki:
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular:
Hz. ALLAH c.c Zekeriyyâ aleyhisselâm’ın duasını kabul buyurdu.
Bu gün oruç tutan kimsenin de ALLAH-U Teâlâ duâsını kabul eder.🕸🕊
Sen niyetini almışsın canım ne olacak ama dualarını ihmal etme sürekli dilinde olsun bu bence en önemlisiKuzum ben oruç tutatamadım ama duamı ettim olur mu öyle doktor randevum vardı haftalardır almaya çalışıyordum 2 gün önce arayıp bugune verdiler oyüzden oruç tutamadım
Hayırlı bayramlar kardeşimSen niyetini almışsın canım ne olacak ama dualarını ihmal etme sürekli dilinde olsun bu bence en önemlisi❤ Doktora mı gittin ee ne dedi bakalım
Hayırlı bayramlar canım benimHayırlı bayramlar kardeşimaynen gittim eylülde gel dedi tekrar tahlil edicez hem sana hem eşine dedi sonuçlara göre aşılama yapıcaz dedi bende bu ay pas geçtim artık nasıl olsa eylülde randevüm var diye eylüle kadar düşünmemeye çalışcaz biraz kafamızı rahatlatalım dedik çünkü her ay deneyip hüsran yaşıyoruz yıprattı bizi en azından 1 ay ara iyi gelir diye düşündük
Tamam kardeşim :) seninde doğumuna az kaldı nasıl hissediyorsun nasıl gidiyor prensen nasıl :)Hayırlı bayramlar canım benimHayırlı olsun çok iyi yapmışsın eylülde aşılama olduğunda da çok düşünme sen çok stres yapıyorsun bak belki de kendin engel oluyorsun biraz gez toz dolaş hayatına bak asla düşünme ama sadece dua et eylülde hayırlı haberler alırız inşallah hemen olmayadabilir ümitsizlik yok hep olumlu düşünce vücudunu stressiz koru tamam mı ❤
Canım uzun süredir giremedim kusura bakma az kaldı ağırlaştım aynen çok şükür iyiyiz sen nasılsın nasıl gidiyorTamam kardeşim :) seninde doğumuna az kaldı nasıl hissediyorsun nasıl gidiyor prensen nasıl :)
Heycanla bekliyorum kuzum :) prenses gelsin artıkCanım uzun süredir giremedim kusura bakma az kaldı ağırlaştım aynen çok şükür iyiyiz sen nasılsın nasıl gidiyor
Ya canım benim inan seninle kardeş gibi olduk vallahi her gece dualarımdasın Rabbim o güzel gönlüne göre versin en kısa zamanda ben inanıyorum olacak da zamanı var işteHeycanla bekliyorum kuzum :) prenses gelsin artıkne yapim ben aynı işte bi değişiklik yok kuzum
Aynen kardeşim sende benim için kardeş oldun dert ortağım oldun allah razı olsun bazen bende forma sana yazmak için yada sen yazdın mı diye giriyorum inşallah olcak kardeşimYa canım benim inan seninle kardeş gibi olduk vallahi her gece dualarımdasın Rabbim o güzel gönlüne göre versin en kısa zamanda ben inanıyorum olacak da zamanı var işte❤❤❤
İnşallah canımın içi güzel kalpli teyzemizAynen kardeşim sende benim için kardeş oldun dert ortağım oldun allah razı olsun bazen bende forma sana yazmak için yada sen yazdın mı diye giriyorum inşallah olcak kardeşimprensesimizide sağlıklı doğcak bekliyorum heycanla
Kuzum bişi sorabilirmiyim yerleşme kanaması her hamile olanda olur mu sende oldu mu kuzum?İnşallah canımın içi güzel kalpli teyzemiz❤❤
Herkeste olmaz canım ben de hiç olmadı öyle bür şey leke tarzında olanlar var amaKuzum bişi sorabilirmiyim yerleşme kanaması her hamile olanda olur mu sende oldu mu kuzum?
Başka doktora gidip bir senelik evliyim de hsgde çektir boluna zaman kaybın olmasın. Benim 2 denen geçti yok küçüksün yok bir iki sene dene sonuç hsg de rahim girişi kapalı.5 aylık evliyiz bn istedim vermediler
Belirtileriniz oldu mu? Ne zaman yaptınız testİste ben once klomen femera kullandim hamile kalmadim doktor senin yumurtlama problemin yokdedi rahimiflmi cekelim dedi
Anestezili cekildim hic hissetmedim
İste hemen pesine kaldim hamile