Benimkine biraz benziyor. Biz de geçen sene doktora gitmeye başladık o zamana kadar 2 yıl korunmamıştık ve hamile kalamamıştım. Eşimin değerleri normaldi bende sadece prolaktin hormonu yüksekti onun için ilaç kullanmaya başladım. Bu 1 sene içinde Prolaktin normal değerlere geldi ama yine de gebelik oluşmadı.
Bu süreçte 2 defa klomen tedavisi uygulandı. Önce günlük 1 tane kullanılan uygulandı ama yumurta gelişmedi ( bu arada benim amh 1,65 çıkmıştı, doktor çok mükemmel değil ama kötü de değil iyi yani demişti , hsg de çekildi hiçbir problem yoktu)
Sonraki ay günlük 2 tane kullanılan klomen tedavisi gördüm ama yine yumurta takibinde gelişme olmadı yeterli büyüklüğe gelmedi yumurtam. Doktor dedi ki demek ki senin yumurtlama çok düzenli değil.
Her neyse 2-3 ay ara verdik yaz dönemine denkgeldi tatildi vs derken.
Bu ay tekrar gittik doktora ve bu sefer gonal f 450 günlük 75lik dozlu iğne ile yumurta takibine karar verdik. Çok şükür bu sefer sonuç verdi. Henüz gebelik yok ama en azından yumurta gelişimi görüldü. Yaklaşık 11 gündür kullanıyorum bu süreçte 3 kez muayene etti.
Cumartesi gittiğimde sağ yumurtalıkta yumurta büyüklüğü 16,5 olmuştu solda da yine 2-3 tane gördü ama küçüktü bir tanesi biraz daha büyüktü tam hatırlamıyorum sayısal olarak.
2 gün sonra tekrar gel muhtemelen sağdaki çatlama büyüklüğüne ulaşır duruma göre çatlatma iğnesi yapalım demişti. O iki gün sonrası bugün oluyor işte bu sabah gittik yeniden kontrol etti baktığında yumurta kendiliğinden çatlamış dedi. İlişki önermişti, dün ilişki oldu mu dedi evet dedim iyi ki olmuş tahminimden önce çatlamış çatlatma iğnesine gerek kalmadı inşallah gebesindir ama sen yine de bugünü ve çarşamba - cuma şeklinde değerlendir ilişki olsun çünkü sol yumurtalıkta da 18cm çatlamak üzere yumurta var gibi ama kist de olabilir anlaşılmıyor her ihtimale karşı değerlendir dedi. 15 gün bekle regl olmazsan kan testi ver dedi. Hayırlısı bakalım inşallah bu sefer olmuştur.