İnşallah kuzum adet döngüm değişti 27 günde 1 olmaya başladım 2 aydır soğan kürü den sonra bu ay tekrar ovulasyon testi yapmaya devam edicem
*ZİLHİCCE AYI’NIN 3. GÜNÜ (24 Temmuz Cuma)-EVLÂT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER*
Zilhicce’nin 3. günü; Aşağıdaki Âyeti kerîmeler; “Rabbim.! Senden hayırlı, sâlih ve sağlıklı evlat istiyorum” diye sâlih niyet ederek okunuyor. 4 Âyet arka arkaya okununca 1 oluyor, bu şekilde 3-5-7-21-41-101 gibi tekli sayılara kadar hangi sayıda ısterseniz okuyabilirsiniz. Sadece 3. günü okunacak.
Enbiyâ Sûresi’nin 88.,89.,90.,91. Âyetler
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ
وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَى رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَوَهَبْنَا لَهُ يَحْيَى وَأَصْلَحْنَا لَهُ زَوْجَهُ إِنَّهُمْ كَانُوا يُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَيَدْعُونَنَا رَغَبًا وَرَهَبًا وَكَانُوا لَنَا خَاشِعِينَ
وَالَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهَا مِن رُّوحِنَا وَجَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِّلْعَالَمِينَ
Biz de duasını kabul ettik ve kendisini kederden kurtardık. İşte biz mü’minleri böyle kurtarırız.
Zekeriya’yı da hatırla. Hani o, Rabbine, “Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın” diye dua etmişti.
Biz de onun duasını kabul ettik ve kendisine Yahya’yı bağışladık. Eşini de kendisi için, (doğurmaya) elverişli kıldık. Onlar gerçekten hayır işlerinde yarışırlar, (rahmetimizi) umarak ve (azabımızdan) korkarak bize dua ederlerdi. Onlar bize derin saygı duyan kimselerdi.
Irzını korumuş olan kadını da (Meryem’i de) hatırla. Ona ruhumuzdan üflemiştik. Kendisini de, oğlunu da âlemlere (kudretimizi gösteren) birer delil yapmıştık.
*
Özel günlerinde olan hanımların yerine eşleri veya yakınları okuyabilir.anne adlarıyla nıyetlerıne alarak okuyabılırler.*
*NOT; O gün hayırlı evlât sahibi olmak isteyenlerin dualarının, İnşâAllah geri çevrilmediği biiznillâh-Allah'ın izni ile belirtiliyor (Allahu ağlem, en doğrusunu Allah-u Teâlâ bilir).*
AYRICA BİLGİ; Zilhicce’nin 3. günü Zekeriyyâ a.s. duasının kabul olduğu ve düşman zülmünden kurtulduğu gündür. O gün oruç tutanlar sıkıntılarından kurtulur.
İbni Abbas Hz.lerinden rivayet olundu ki:
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular:
Hz. ALLAH c.c Zekeriyyâ aleyhisselâm’ın duasını kabul buyurdu.
Bu gün oruç tutan kimsenin de ALLAH-U Teâlâ duâsını kabul eder.