Boş Gebelik süreci ve bilgi paylaşımı(düşük, kürtaj, gebelik vs..)

Ben yine de son zamanlarda da ped takmıştım ama bugün duştan sonra takmadım artık. Sanırım bu akşam gidemeyeceğiz doktora gidersek haber ederim, ama yarına gideceğiz gibi. İnşallah tamamen temizlenmiş ve bitmiştir diye dua ediyorum ben de 🙏🙏
Merhaba, gittiniz mi doktora ,ne durumdasınız

Merhaba, gittiniz mi doktora ,ne durumdasınız
Merhaba dün akşam evet gittim doktora çok şükürler olsun ki tamamen temizlenmiş, hatta yumurtalamaya da başlamışım gözüküyor maşallah, ben temizlenmedi mi acaba diye çok endişe ediyordum doktor her şey yolunda ve normalinde dedi.
Siz nasılsınız?

Merhaba dün akşam evet gittim doktora çok şükürler olsun ki tamamen temizlenmiş, hatta yumurtalamaya da başlamışım gözüküyor maşallah, ben temizlenmedi mi acaba diye çok endişe ediyordum doktor her şey yolunda ve normalinde dedi.
Siz nasılsınız?
Maşallah geçmiş olsun bakalım 🙂↕️
İyiyim bende kanama , akıntı leke gelmiyor artık. Afedersiniz ilişkiye girerken de geliyordu akıntı şeklinde. Onlarda bitti şükür. Bakalım bekliyoruz. Bat 1 aralık ama bence gecikecek

İlk gebeliğimi boş gebelik yaşamış ve bu süreçte sessizce sürekli bilgi aramış biri olarak hiçbir yerde detaylı bilgiyi bulamamamdan dolayı, burada yaşadığım tecrübeleri paylaşıp ve yaşanılan tecrübelerin de yazılmasına ön ayak olmak istedim. 🌸

ben tam 1 hafta önce 3 Kasım’da çok üzülerek gebeliğimin boş olduğunu öğrendim. son adet tarihim 4 eylül, femara kullanıp 14 eylülde de çatlatma iğnesi olup 29’eylülde de gebeliğimi öğrenmiştim. 2 tane çikolata kistim var normalde de, 4. denediğimiz Ayımızda ve ilk femara çatlatma iğnesi kullandığım ayımda gebelik oluştu. 🙏 Yaklaşık 3 hafta önce gittiğimde doktorum adetime göre değil keseye göre hafta bilgisi paylaşmıştı. 4+6 demişti. Progesteron da kullanıyorum tabi gebeliğimin başından beri bu süreçte. Son 3 gündür kahverengi lekelenmelerim olunca doktora gittik yeniden. Son 1,5 haftalık süreçte kesemde hiçbir büyüme olmadığını 4+6 öğrendiğimiz günden beri büyümenin durduğunu boş gebelik geçirdiğimi öğrendim. İnanmak istemedim yıkıldım tabi😔psikolojik olarak çok bahsetmek istemiyorum zaten daha anca kendime geliyorum sayılır ve benim gibi yaşayanlar da ne demek istediğimi anlar.

Doktorum progesteronu bırakmamı ve kanamanın kendiliğinden başlayıp doğal düşük yaparak temizlenebileceğini söyledi, bu süreçte beni neyin bekleyeceğini bilmediğim için çok araştırdım, ve aklımda sürekli acaba düşer mi düşmezse kürtaj nasıl olacak endişesindeydim. Bi de yurtdışında olduğum için annem babam da yanımda yok bi eşim var biraz daha baskı kurdum kendimde ister istemez korktum.
Progesteronu bırakmamın 3. Günü hafif yönlü kanamalarım başladı ama asıl 4. Günü olanlar oldu ve düşük yaptım.
Düşük için de detaylı bilgi vermek istiyorum, ben bu bilgiye de sahip olmak istemiştim ama bulamamıştım.
Herkesten herkese değişebilen bir durumdur tabi bu ama ben de inanılmaz yüksek şiddetli bir sancı geldi, adet sancısı hep çeken bi insanımdır ama o sancılar bile yanında hiç kalır, yaklaşık 2-3 saat kadar yüksek ve baskılı sancı çektim hatta belime de vurdu. Bu aslında doğum süreciyle aynıymış açılma baskı rahmin kasılması, bunların hepsi normal olağan şeyler korkmayın. acı eşiği yüksek bi insanım normalde ama kendimi sıktığım için sanırım ben de mide bulantısı ve istifra da yaptı ağrıdan. Ve tabi ki sürekli büyük abdeste çıkma eğilimi vardı kasılmalardan dolayı. Eğer bunları da yaşarsanız bilin ki normalmiş.
bu sırada kanamalarım da arttı tabi ki, Aradan geçen 2-3 saat zaman sonrasında yeniden tuvalete gittiğimde bi anda ne olduğunu dahi anlayamadan balık gibi kaydı kese çıktı ve düşük gerçekleşti.
Çıkan parçanın fotoğraf ve videolarını çekip o akşam doktora gidip gösterdim. çok şükür temizlenmiş çıkmış dedi doktorum. Enfeksiyona karşı 2 ayrı antibiyotiklere başlattı, kanama tamamen bitince gel yeniden kontrol edelim dedi.

Bu arada düşük sürecinde kanama kokusu da ne yazık ki daha yoğun ve keskin hoş olmayan rahatsız edici bi koku oluyor, normal periyodunuz gibi değil. bu da normalmiş yabancı kaynaklardan araştırmıştım. Düşük sonrasında da kanamam azaldı, ertesi gün beyazımsı küçük 2 parça geldi ama doktorum uyarmıştı, rahim duvarı kendini temizlemeye ve normalini bulmaya başlayacağını için gelen şeyler artık rahimden gelir demişti.

Tamamen kanama bitince gideceğim kontrol için onları da ekleyeceğim buraya. Ara ara bıçak gibi batışmalarım oluyor, rahmin kendini toparlaması sanırım diyorum. Bi de sürekli bi terleme dürtüsü var. Annem düşük de olsa loğusa sayılırsın hormonal değişimin çok yüksek şu anda dedi. Ve Asla Üşütmememi söyledi. Anında şişkinlik de oluyor çünkü. Tecrübe edenler yazarsanız sevinirim.

Ben farkettim ki düşük ve kürtaj için detay bilgileri vermekten çekiniyoruz biz kadınlar. Sürecin psikolojik tarafı da var tabi onun da etkisi büyük ben de 1 haftadır her gece kabuslardan uyanıp ara ara ağlayıp rahatlıyorum. 😔 duygularımı yaşayıp eşimin ve uzaktan da olsa ailemin desteğini almak beni rahatlattı bi de bilimsel olarak araştırmak da beni çok fazla rahatlattı. Hele ki şimdi yazıp sizinle paylaşmak beni biraz daha iyileştirdiğini hissediyorum. ♥️

Rabbim fiziksek ve ruhsal hazır olduğumuz ve istediğimiz anda yeniden sağlıkla nasip etsin hepimize. 🙏
Sevgiler 🌸
Gözlerim dola dola okudum Rabbim birdaha Böyle acılarla karşılaştırmasın inşallah Kolayca evlat sahibi olup sağlıklı bi şekilde kucağınıza alırsınız inşallah 😔

Gözlerim dola dola okudum Rabbim birdaha Böyle acılarla karşılaştırmasın inşallah Kolayca evlat sahibi olup sağlıklı bi şekilde kucağınıza alırsınız inşallah 😔
canım benim Amin teşekkür ederimm inşallahh 🙏🌸şimdi sayfanıza girdim siz de taze gebesiniz anladığım kadarıyla, tüm bu endişeli yollardan geçmiş biri olarak size tavsiyem en kötü hikayeleri çok araştırıp kendinizi strese sokmayın. Gebeliğin en etkili yapı taşı stressmiş zaten. Bu güzel anların keyfini çıkartmaya çalışın, kötü senaryolar için bilgilendikçe kaygı seviyeniz artıyor. Veren Allah alan Allah, ne olacaksa oluyo kaçış olmuyo zaten. sağlıkla büyüsün kucağınıza alın inşallah ♥️🙏🌸

Maşallah geçmiş olsun bakalım 🙂↕️
İyiyim bende kanama , akıntı leke gelmiyor artık. Afedersiniz ilişkiye girerken de geliyordu akıntı şeklinde. Onlarda bitti şükür. Bakalım bekliyoruz. Bat 1 aralık ama bence gecikecek
Benim bu dönem içerisinde ve sonlarına doğru da ilişki tecrübem olmadı açıkcası bilmiyorum. Kendimi hazır hissedemedim hiç, eşim de bu konuda benim adımımı bekledi. İlaçlarım bitti tamamen kanamalarım bitti üzerine duş sonrası filan da leke kanama gelmedi bikaç gün sonrasında kendimi hazır hissettim bikaç gün önce yani, onda da acaba leke geldi mi diye baktım ama olmadı.
Dün de doktorum güzel konuşunca çok rahatladım.
🙏 hatta doktorum ara vermene gerek yok denemeye başlayabilirsiniz yeniden dedi, süpriz olursa olur olmazsa 2 haftaya periyodun başlar zaten dedi. 🙏 ben ne zaman adet olurum hiçbi fikrim yok periyodum hep düzenliydi ama sanırım bu süreç sonrası değişmiştir diye düşünüyorum, bakalım yaşayıo göreceğim.

canım benim Amin teşekkür ederimm inşallahh 🙏🌸şimdi sayfanıza girdim siz de taze gebesiniz anladığım kadarıyla, tüm bu endişeli yollardan geçmiş biri olarak size tavsiyem en kötü hikayeleri çok araştırıp kendinizi strese sokmayın. Gebeliğin en etkili yapı taşı stressmiş zaten. Bu güzel anların keyfini çıkartmaya çalışın, kötü senaryolar için bilgilendikçe kaygı seviyeniz artıyor. Veren Allah alan Allah, ne olacaksa oluyo kaçış olmuyo zaten. sağlıkla büyüsün kucağınıza alın inşallah ♥️🙏🌸
Amin Allah razı olsun maalesef şeytan vesvese veriyor ister istemez içimi ferah tutmaya çalışıyorum dediğiniz gibi veren de alan da Allah herşeyin en iyisini de Allah bilir dua etmekten başka bişey gelmiyor elden çok fazla hikaye var ve insan stres oluyor Rabbim isteyen herkese en hayırlı şekilde nasip etsin ❤️

Merhaba, benim de 7. Hafta kontrolünde bebegin kalp atışlarının yavaş olduğu ve kesenin bozulmaya başladığını öğrendim. 3 Dr gezdim 1 hafta boyunca fakat bu süreçte bebeğim 6+1 de kalmıştı ve en ufak gelişme gostermeyip kalbi durdu. Geçen cuma tam 1 hafta sonra 8+0 da kürtaj oldum😪 ilk gebeligimdi. Öncesinde 2 kez catlatma tedavisi başarısız olmuştu ve tedaviye ara vereyim diyip o ay gebe kalmıştım mucize gibiydi benim için. Daha gebelik durumunu tamamen inanıp kabullenemeden kaybetmenin acısını kabullenmeye çalışmak çok çok zor... benim kürtaj sonrası çok hafif ağrılar oldu ilaç ihtiyaç duymayacak kadar ve sadece 1,5 gün lekelenme oldu bitti yani ben bitti sandım. Sonra günlük hafif yürüyüş yapmak daha kolay toparlar rahmimi diye düşündüm yürüyüş yaptım hafifce o gün yani 3. Gün akşam 38 i geçmeyen ateş yaşadım ve böbrek ağrısı. Sonra tekrar olmayınca üşüttügüm icin olabilir diye düşündüm akintim temiz şeffaf ve kokusuzdu, şiddetli kasık ağrısı da yoktu çünkü. Sonra yine sıkıntım yoktu. Dün yani kürtajın 6. Günü pazara gittim. Poşet dahi taşımadım fakat çok rüzgar vardı ve üşüdüm biraz. Dünden beri acayip sancim oluyor ve böbrek ağrım. Özellikle kasığımın sol tarafım çok batıyor bıçak saplanır gibi. Lekelenme şeklinde kanama ara sıra oluyor ped koyacak Bi miktar değil. Kötü koku vs yok. Sizce üşütme kaynaklı mi olmuştur normal midir korkuyorum açıkçası 🥺 ilk kontrolüm pazartesi olacak kurtajdan 10 gun sonraya randevu yazmıştı. Bana akıl verir misiniz 😔

Sizleri gebeliğe hazırlık topiginden hatırlıyorum bu arada o yüzden görünce yazdım hemen. Aynı sıkıntıları yaşamış olmamıza da çok üzüldüm. Sizlere de geçmiş olsun Rabbim sabır versin ve en kısa zamanda saglikli gebelik haberlerimizi de paylaşmak nasip olsun🤲 fufucum fufucum Tmd2020 Tmd2020 🥹

Sizleri gebeliğe hazırlık topiginden hatırlıyorum bu arada o yüzden görünce yazdım hemen. Aynı sıkıntıları yaşamış olmamıza da çok üzüldüm. Sizlere de geçmiş olsun Rabbim sabır versin ve en kısa zamanda saglikli gebelik haberlerimizi de paylaşmak nasip olsun🤲 fufucum fufucum Tmd2020 Tmd2020 🥹
Merhabalar, bende yanlış hatırlamıyorsam haziran annelerinde görmüştüm sizi :KK43: çok üzüldüm kaybetmenize. ilk gebelikte oluyor diyorlar. yine olur üzülmeyin. ben kürtaj olamadım normal kanama yoluyla düşük yaptım o yüzden yaşadığınız sıkıntıları bilemedim. çok kanamanız olsa doktora mutlaka gidin derdim ama yokmuş. pazartesi doktor bakar artık

Merhaba, benim de 7. Hafta kontrolünde bebegin kalp atışlarının yavaş olduğu ve kesenin bozulmaya başladığını öğrendim. 3 Dr gezdim 1 hafta boyunca fakat bu süreçte bebeğim 6+1 de kalmıştı ve en ufak gelişme gostermeyip kalbi durdu. Geçen cuma tam 1 hafta sonra 8+0 da kürtaj oldum😪 ilk gebeligimdi. Öncesinde 2 kez catlatma tedavisi başarısız olmuştu ve tedaviye ara vereyim diyip o ay gebe kalmıştım mucize gibiydi benim için. Daha gebelik durumunu tamamen inanıp kabullenemeden kaybetmenin acısını kabullenmeye çalışmak çok çok zor... benim kürtaj sonrası çok hafif ağrılar oldu ilaç ihtiyaç duymayacak kadar ve sadece 1,5 gün lekelenme oldu bitti yani ben bitti sandım. Sonra günlük hafif yürüyüş yapmak daha kolay toparlar rahmimi diye düşündüm yürüyüş yaptım hafifce o gün yani 3. Gün akşam 38 i geçmeyen ateş yaşadım ve böbrek ağrısı. Sonra tekrar olmayınca üşüttügüm icin olabilir diye düşündüm akintim temiz şeffaf ve kokusuzdu, şiddetli kasık ağrısı da yoktu çünkü. Sonra yine sıkıntım yoktu. Dün yani kürtajın 6. Günü pazara gittim. Poşet dahi taşımadım fakat çok rüzgar vardı ve üşüdüm biraz. Dünden beri acayip sancim oluyor ve böbrek ağrım. Özellikle kasığımın sol tarafım çok batıyor bıçak saplanır gibi. Lekelenme şeklinde kanama ara sıra oluyor ped koyacak Bi miktar değil. Kötü koku vs yok. Sizce üşütme kaynaklı mi olmuştur normal midir korkuyorum açıkçası 🥺 ilk kontrolüm pazartesi olacak kurtajdan 10 gun sonraya randevu yazmıştı. Bana akıl verir misiniz 😔
Papatyamm çok üzüldüm senin için de çok geçmiş olsun 😔 süreç çok zor gele bi de sen bebeği görmüşsün kalp duymuşsun, ben boş gebelikte bu kadar yıkıldım motive ettiğim şey en azından boştu olmuştu😔😔 rabbim tez zamanda isteyen herkese yeniden ve sağlıklı gebelikler yaşatsın, böyle acıların tekrarını göstermesin inşallah 🤲🏻🌸

Ben kendim düşük yaptım kürtaj olmadım ama dediğin gibi benim yaklaşık 10 güne kadar kramplarım oldu. Yürüyüş yapıp geldiğimde lekelenmelerim artıyodu, ben de senin gibi üşütmüştüm markete gittiğimde o zaman korkunçtu şiştim gazlandım sancılandım mahvolmuştum ve kanamam duruyo gibi olurken yeniden kırmıza dönmüştü ve yine küçük küçük rahim duvarı temizlenmesinden parçalar düşürmüştüm. Annem bana çok kızdı, loğusa gibi düşüneceksin hatta loğusasın şu anda dedi hem hormonal hem de rahmin çok hassas şu anda dedi. En önemlisi soğuktan kaçacaksın dedi, sürekli kalın ve battaniyelerle sıcaktan patlarcasına geçirdim sonraki süreçleri. Çok şükür bitti geçti sonrasında. Benim ilaçlarım bittiğinde tamamen sürecim de bitmiş gibi azaldı max 2 hafta sürdü yani. Düşükten sonra Hatta 12-13 gün filandı.

Merhabalar, bende yanlış hatırlamıyorsam haziran annelerinde görmüştüm sizi :KK43: çok üzüldüm kaybetmenize. ilk gebelikte oluyor diyorlar. yine olur üzülmeyin. ben kürtaj olamadım normal kanama yoluyla düşük yaptım o yüzden yaşadığınız sıkıntıları bilemedim. çok kanamanız olsa doktora mutlaka gidin derdim ama yokmuş. pazartesi doktor bakar artık
Evet haziran grubundaydim ama nasip değilmiş 😔 kanama sadece lekelenme gibi az az olunca ben de beklemeye karar verdim şimdilik sıcak tutunca Bi nebze daha iyi oluyorum. İnşallah hepimizin sağlıkla yeniden olur 🤲

Evet haziran grubundaydim ama nasip değilmiş 😔 kanama sadece lekelenme gibi az az olunca ben de beklemeye karar verdim şimdilik sıcak tutunca Bi nebze daha iyi oluyorum. İnşallah hepimizin sağlıkla yeniden olur 🤲
Her şey nasip kısmet. Yapacak bi şey yok. Biz denemeye başldık ama tabi sanmıyorum bu ay. Boş geçeriz. Adetim düzene girsin geri olur inşallah

Papatyamm çok üzüldüm senin için de çok geçmiş olsun 😔 süreç çok zor gele bi de sen bebeği görmüşsün kalp duymuşsun, ben boş gebelikte bu kadar yıkıldım motive ettiğim şey en azından boştu olmuştu😔😔 rabbim tez zamanda isteyen herkese yeniden ve sağlıklı gebelikler yaşatsın, böyle acıların tekrarını göstermesin inşallah 🤲🏻🌸

Ben kendim düşük yaptım kürtaj olmadım ama dediğin gibi benim yaklaşık 10 güne kadar kramplarım oldu. Yürüyüş yapıp geldiğimde lekelenmelerim artıyodu, ben de senin gibi üşütmüştüm markete gittiğimde o zaman korkunçtu şiştim gazlandım sancılandım mahvolmuştum ve kanamam duruyo gibi olurken yeniden kırmıza dönmüştü ve yine küçük küçük rahim duvarı temizlenmesinden parçalar düşürmüştüm. Annem bana çok kızdı, loğusa gibi düşüneceksin hatta loğusasın şu anda dedi hem hormonal hem de rahmin çok hassas şu anda dedi. En önemlisi soğuktan kaçacaksın dedi, sürekli kalın ve battaniyelerle sıcaktan patlarcasına geçirdim sonraki süreçleri. Çok şükür bitti geçti sonrasında. Benim ilaçlarım bittiğinde tamamen sürecim de bitmiş gibi azaldı max 2 hafta sürdü yani. Düşükten sonra Hatta 12-13 gün filandı.
Teşekkür ederim 😔 Amin hepimizin sağlıkla olsun tez vakitte🤲 annen çok güzel söylemiş biz bunu düşünemedik çünkü bana Dr 2-3 saat dinlenip normal hayatıma donebilecegimi soyledi mesela. Tıbbi olarak bakınca normal ve basit bir durum gibi görüyorlar ama yaşarken böyle değilmiş ben de bu kadar sıkıntı yaşayacağımı düşünmedim Dr öyle söyleyince. Allah tan yıllık izin alabildim eğer verilmeseydi perisan olurdum nobetli çalışıyorum ben bir de çünkü. Benim annem de üşütmemem konusunda uyardı dikkat ediyordum aslında ama bu kadar hassas olacağımı tahmin edemedim. Antibiyotik bugün sondu benim 1 hafta yeni bitti. Haftaya toparlarim inşallah diyorum çünkü Aralık ayında işe döneceğim. Senin de iyi olmana sevindim psikolojik olarak da toparlanıp devam ederiz inşallah güzel bir şekilde. Ben kalp atışını görmeseydim keske dedim evet belki bu kadar çok derin etkilenmezdim diye düşündüm, çok üzülürdüm yine de elbette ama bilmiyorum belki yanlis düşünüyorum. İçinizde bir kalbin attığını ona bir can verildiğini görmek bu mucizeye sevinmek şukretmek gerekirken kalbi çok yavaş denilmesi ve kaybetmek tarifsiz gerçekten. Gözümün önüne geliyor ultrason görüntüsü kalbinin atışı 😔 şimdi hem yeniden istiyorum hem korkuyorum ya olmazsa, olur da yine düşük olursa diye

Her şey nasip kısmet. Yapacak bi şey yok. Biz denemeye başldık ama tabi sanmıyorum bu ay. Boş geçeriz. Adetim düzene girsin geri olur inşallah
Umutsuz olma Bi araştırma okudum yabancı. Diyor ki kurtajin ertesi ay vücudun gebeliği kabul etme oranı daha yüksek oluyormuş. Dr sakınca yok derse ben de ilk regl geçince denemekten yanayım bunu okuduğumdan beri

Umutsuz olma Bi araştırma okudum yabancı. Diyor ki kurtajin ertesi ay vücudun gebeliği kabul etme oranı daha yüksek oluyormuş. Dr sakınca yok derse ben de ilk regl geçince denemekten yanayım bunu okuduğumdan beri
Bunu bende okudum. Ya ne bileyim yumurtlama tutturamamıştır bence. Sanmıyorum yani. Gerçi çok yakın bi tanıdığım geçen ay kimyasal oldu. Adet olmamış doktora bi gitti hamile. Olur mu olur.kısmet

Bunu bende okudum. Ya ne bileyim yumurtlama tutturamamıştır bence. Sanmıyorum yani. Gerçi çok yakın bi tanıdığım geçen ay kimyasal oldu. Adet olmamış doktora bi gitti hamile. Olur mu olur.kısmet
Aynen öyle nasip kısmet hersey. Ovulasyon ilk ay olmama vs durumları da gorulebiliyormus o da normalmiş. Bayağı birseyler okudum bünyeye göre durumlar değişiyor ama şu yönden teselli etmeye çalışıyorum kendimi. Hamile kalabiliyorum tıbbi olarak mümkün demek ki buyuk bir problemimiz yokmus, yine kalabilirim nasipse🤲

Aynen öyle nasip kısmet hersey. Ovulasyon ilk ay olmama vs durumları da gorulebiliyormus o da normalmiş. Bayağı birseyler okudum bünyeye göre durumlar değişiyor ama şu yönden teselli etmeye çalışıyorum kendimi. Hamile kalabiliyorum tıbbi olarak mümkün demek ki buyuk bir problemimiz yokmus, yine kalabilirim nasipse🤲
Evetttt bak doğru diyorsun demek ki hamile kalabiliyoruz. Düşükler olabilir. Normal ,sağlık olsun yine olur allah nasip ederse

Teşekkür ederim 😔 Amin hepimizin sağlıkla olsun tez vakitte🤲 annen çok güzel söylemiş biz bunu düşünemedik çünkü bana Dr 2-3 saat dinlenip normal hayatıma donebilecegimi soyledi mesela. Tıbbi olarak bakınca normal ve basit bir durum gibi görüyorlar ama yaşarken böyle değilmiş ben de bu kadar sıkıntı yaşayacağımı düşünmedim Dr öyle söyleyince. Allah tan yıllık izin alabildim eğer verilmeseydi perisan olurdum nobetli çalışıyorum ben bir de çünkü. Benim annem de üşütmemem konusunda uyardı dikkat ediyordum aslında ama bu kadar hassas olacağımı tahmin edemedim. Antibiyotik bugün sondu benim 1 hafta yeni bitti. Haftaya toparlarim inşallah diyorum çünkü Aralık ayında işe döneceğim. Senin de iyi olmana sevindim psikolojik olarak da toparlanıp devam ederiz inşallah güzel bir şekilde. Ben kalp atışını görmeseydim keske dedim evet belki bu kadar çok derin etkilenmezdim diye düşündüm, çok üzülürdüm yine de elbette ama bilmiyorum belki yanlis düşünüyorum. İçinizde bir kalbin attığını ona bir can verildiğini görmek bu mucizeye sevinmek şukretmek gerekirken kalbi çok yavaş denilmesi ve kaybetmek tarifsiz gerçekten. Gözümün önüne geliyor ultrason görüntüsü kalbinin atışı 😔 şimdi hem yeniden istiyorum hem korkuyorum ya olmazsa, olur da yine düşük olursa diye
Bu korku ne yazık ki hepimizde olağan ama aşmamız da gereken bir şey. Düşüğün olduğu gün ve sonraki günler yok ben uzun bi süre düşünmeyeceğim diye konuşuyordum. Ama toparlamdıktan sonra artık diyorum ki ne kadar erteleyebiliriz ki bu kaygıyla da yaşayamayız sürekli. Çok da ertelememe kararı aldım aldım bu endişeden kaçmak istemiyorum, dua edip bu defa sağlıkla yeniden nasip etsin Rabbim inşallah 🙏
vitaminlere, beslenmeye ve spora devam edeceğim. Psikolojik olarak rahat hissetmemiz lazım. Kolay bi süreçten geçmedik, ama hızlı toparlamamız lazım. eğer biz rahat ve mutlu olursak her şey yolunda gideceğine inanıyorum, inanmak istiyorum. 🙏🙏

Kanamaların olması normal dedi doktorum. Dün gittim bende kontrole. 10. Günümdeyim. Bitiyor gibi oluyor. Tekrar geliyor azar azar. Ultrasonl baktığındada duvar inceliyor ama biraz daha kanaman olacak gibi gözüküyor dedi. Kızlar bende hemen denemek istiyorum aslında. Doktorumuz çok uzun bir süre söyledi bana göre. Önce şubat mart dedi sonra bahara doğru dedi. Sizin doktorlarınız ne kadar süre verdi acaba? Merak ettim. Bende yüzde olarak bakıldığında düşükten sonraki adetten sonra ki 6 ayda sağlıklı olma oranı daha yüksek diye okudum

X