kısa boyluluk seksiliği etkiler mi sizce ???

Hanımefendi ben yorumumu yaparken sizden alıntı yapmamıştımki neden üzerinize alıp , yazımı alıntı yapıp bana karşı bu kadar ağır bir şekilde yorum yaptınız anlamış değilim.
Ben ilk yorumumda kesinlikle kimseye hakeret etmemiştim.
Ben o yorumu kısa boylu olmanın, insanın elinde olmadığını unutup , uzun boylu oldukları için kısa boylu insanları küçümseme hakkını ,kendinde gören arkadaşlara yapmıştım.
Bence insan herşeyiyle bir bütündür ,örnek gül çiçeğini düşünün , çiçeğin parçalarına bakınca dikeni çok kötüdür can yakar ama bütünü çok güzeldir ya , işte onun gibi insanı insan yapan aklı karakteri , saçı ,gözü , eli, ayağı, boyu ...hepsinin toplamıdır. Önemli olan , marifet olan hayattaki herşeyde olduğu gibi, bu konuda da bakış açısını , geniş açıdan bütününe bakarak yapabilmektir.
Bu topiğin konusuyla ilgili fikrimi bile söyleme fırsatı bulamamıştım şimdi yapmak istiyorum , güzellik göreceliğidir , güzelliğin kesin çizgilerden oluşan bir kıstası yoktur aslında normallik ölçüsü gibi( yani çogunluğun görüşüne göre demek) bir kıstası olabilir , oda içerisinde bulunulan toplumun ilgi ve zevkine göre değişir. Bir haberde izlemiştim mesala Türkiyede erkeklerin çogunluğu beyaz tenli ,orta kilolu ,165 - 170 arası kadınları güzel buluyorlarmış.Uzun boy bir avantajdır ama her uzun boylu çok çekicidir diyemeyiz tıpkı her kısa boylu çekici değildir diyemeyeceğimiz gibi.
Şu hayatta sağlıktan daha önemli hiçbişe olmadığını çok iyi bilenlerdenin çünkü 1 buçuk yıl önce damarı patlayıp ölümden dönmüş bir insanım . Ayrıca benim boyum 166 orta boyluyum ve çok mutluyum çünkü elim ayağım tutuyor Allahıma şükrolsun sağlıklı bir insanın inanın boyum 150 de olsaydı da yine çok mutlu bir insan olurdum.

Ya ben anlasilamiyorum ya da sen anlamak istemiyorsun. Genellemeden öte bir durum bu... (bir kere genelleme dedim demez olaydim.)
Istisnalar kaideyi bozmaz diye bir laf vardir bilir misin? Sen istersen buna milyon örnek getir bu gercegi degistiremezsin.
Istisna kesinlikle olmaz demiyorum, olursa kötü de olur demiyorum sadece dogal olandan (dogru olan demiyorum bak) bahsediyorum. Zorunluluk demiyorum yani... Herkesin zevkleri, begenileri vardir buna göre farkli örneklere de rastlayabiliriz.
Ben dogamizdan eskilerden beri gelen bir özelligimizden bahsediyorum kendi fikrimden, begenimden degil. Ben sana dogal olani söyledikce sen bana kendi dogrularini kabul ettirmeye calisiyorsun. Ben bu durumu begenilerle ve tercihlerle bir tutmadigim icin kendi kendimle celismiyorum.
Daha iyi anlaman icin bir örnek; sarisinlar beyaz tenlidir degil mi? Ama arada bugday tenli sarisinlarla da karsilasiriz. Peki bu sarisinlarin genel olarak beyaz tenli oldugu gercegini degistirir mi? Hayir degistirmez...

Bu arada sen fazla uzunsun sanirim, Türk erkeginin boy ortalamasi 1.70 civaridir, kadininin ortalamasi 1.60 civari oldugu icin erkekten uzun kadina sIk rastlanilmaz. Sen 1.70 üstüysen kendinden kisa erkeklerle karsilasman normal. Senin bu yüzden benim "olmayan" dogalligi uygulaman biraz zor, ama daha önceden defalarca yazdigim gibi cok da mühim degil. Sev, iyi anlas, kafa dengini bul yeter...

Yazmiyorum artik sana, dedigim dedik birisin ve dedigim dedik insanlarla tartisilmiyor cidden.
Daha fazla tartismaya devam edersek ceza alabiliriz.

Dip not: Tartismayi bilmiyoruz derken sen ve beni kastetmedim aslinda, insanimizin tartisma anlayisi yüzünden tartismanin geldigi noktalari, bu yüzden tartismayi beceremedigimizi kastettim, yoksa benimle oturup yüz yüze, saatlerce, sIkIlmadan tartisabilirsin. Tartismayi severim ama tartismayi bilen insanlarla...

Iyi forumlar...

Evet tubii arkadaş doğru söylüyor bu ne şiddet ne celal ya,bu kadar şiddetle karşı çıkan uslüp daha başka şeyleri akla getiriyor,siz megan fox ya da benzeri 1.65 boyunda topukla 1.70 olabilip tek göreceli kusurunu da yok edebilen ünlüleri seksi bulmuyorsunuz demek...bravo büyük iddia,ama kadınlar genellikle (yaklaşık %90) erkeklere beğendirmek isterler kendilerini,arkadaşlarımdan o kadar çok erkek olan var ki;hepsi de çok aşırı kısa değilse boyun bir seksilik katması yoktur diyor,nedense(!) sadece kadınlardan bazıları ve nedense sadece forumda gördüklerimiz bunu şiddetle savunuyor,bence biraz da erkeklerden arkadaş edinin fikir edinirsiniz,çünkü bu bayanlar kendilerinizi sizin zevkinize sunmuyor

Bence seksilik kadının doğasında vardır.Kimisi bunu kullanmayı bilir ön plana çıkarır,kimiside tam tersi ...
Ben bunu boyla bağdaştırmayanlardanım.Biraz da vucüt yapısıyla, duruşla, bakışla alakalı sanırım
Şahsi fikrim bu yönde...

Ben aslında seksiliğin boyla hiç bir alakası olmadığını düşünüyorum , ama bir yandanda kafamı kurcalıyan şey şu.. örneğin hadise, hadise televizyonda ne kadar seksi ne kadar güzel görünüyor saçı makyajı dansı olsun... Babam hadiseyi hava alanında görmüş normal kıyafetlerle ve makyajsız görmüş , görmeniz lazımdı diyo bize , ufacık bişey hiç bir albenisi yok hele televizyondakiyle hiç bir alakası yok bildiğin sıradan yurdum insanı diyo hadise için ölüp bitenler reelde görseler kesinlikle fikirlerini değiştirirler diyo... Buradaki arkadaşlarında bir çoğu kısa boylu ünlülerden örnek vermiş kimisi kim kardashıan demiş kimisi marlyn monroe demiş.. Bunların doğal hallerini bilmiyoruz ayrıca bir çok yerleri estetikten ibaret (gögüs olsun dudak olsun bacaklar vs olsun) ... Kalbim ne kadar senin yorumuna %100 katılsada (uzun bacaklı ve dolgun bayanlar = uzun boylu bayan) mantık olarakta kısa boylu olup seksi olabilecek bayanlarda vardır diyorum.. yinede bilemiyorum tabi :44::44::44:

Tartışma zaten tartışmayı iyi bilen insanla olur her önüne gelenle tartışmaya çalışırsan aynen böyle uzayıp gider işte.. Neyse Boşuna karşılıklı çabalıyoruz ve birbirimizle uğrasıyoruz.. Konuyu kapatalım boşuna ceza da yemeyelim...

Sanada iyi forumlar...

Boyla değil oranla alakalı bence. Bacaklar düzgün ve şekilli olmalı, omuzlardan bele kadar kıvrımlar doğru olmalı, bazı erkekler armut göbeğide seviyormuş herhalde, sonra çok geniş olmayan diri kalçalar. İnce ayak bilekleri ve yine yine yine kıvrımlar :) Bunların hepsi etkilidir..

bence uzun boyludan ziyade renkli gözler ilgi çekior.boyu 1 metrede olsa açık mavi açık yeşiller gözler hem seksi hemde güzel oluo.(keşke bende renkli gözlü olabilseydim)

Son düzenleme:

Ya allah aşkına İzmirle ne alakası var şimdi.. Soruyorum sana???? doğma büyüme izmirli olupta çok bet insan tanıyorum ben... Bu tarz yorumlara fitil oluyorum işte.. izmir de kızların en dikkat çekmeyenleri bile bir şekilde güzel ve çok az bir bakımla tv deki ünlülere benziyorlar.. bu nasıl bir genellemedir yani şimdi?? Bayanların hepsi öyle aynen dediğin gibi en bakımsız çirkin dediğin bayanı bile makyajla estetikle bi saç sitili bi giyim süper bir şekilde değiştirebilirsin.. İzmirle bir alakası yok ki yada sen İzmirden başka bir şehire hiç gitmedin (dicem İstanbula gittim demişsin, demekki oradakileride görmek istediğin gibi görmüşsün).. Bu şekildde genellemeler yaparak yorum yazmayalım ,gerçekten yaaa

bence uzun boyludan ziyade renkli gözler ilgi çekior.boyu 1 metrede olsa açık mavi açık yeşiller gözler hem seksi hemde güzel oluo.(keşke bende renkli gözlü olabilseydim)
mantıklı düşünülürse sürekli ayağa kalkıp süzülmüyoruz yüz güzelliği daha önemli.

Bunu yalnız ben değil başka şehirlerden gelen her arkadaşım söylüyor,izmir de insanlar fiziksel güzelliklerine çok düşkünler,her türlü çok bakımlılar,zaten şehirde genel olarak fiziksel güzelliğe çok önem veriliyor,bu arada bir sürü alakasız olmayan insan da doğma büyüme izmirli olduğunu söyler,ben de rastladım buna,üniversitede başka şehirli bir sürü arkadaş için izmirli olduğunu söylüyordu,40 yaşındaki kadında bile gördüm doğulu olup da izmirliyim ben iddiasını(doğuluları küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın) kusura bakma ama bu şehir fiziksel güzelliğe çok düşkün bu şehirdeki estetik ameliyatların sayısını bizim bir aile dostumuz olan plastik cerrahtan biliyorum,öyle böyle değil bu şehirde güzellik çok önemli insanlar için,ben kulaktan dolma değil hayatın gerçekleriyle konuşuyorum,bir sürü insan elinde resimle doktora gidiyor derler ya bu çok doğru,ben 10 yaşındaki çocuğun bile ameliyat olmuş sargılı halini gördüm elinden babası tutuyordu,bunu nasıl gördüm her türlü ortama girdiğim için bilg. ekranı başından ahkam kesmediğim için..bu işin estetik boyutu,bu şehirdeki fiziksel güzelliğe düşkünlüğü başka hiçbir şehirde görmedim bir çok yerde yaşadığım halde,bilen bilir...

Dünya çapında tüm insanların yaklaşık %90'ında kahverengi tonlarında gözleri vardır, çoğunluğu koyu kahverengidir. Kalan %10'u mavi, yeşil, gri ve yeşil-mavi göz renklerini taşımaktadır.demek ki az bulunan daha kıymetli.

Izmirli kizlarin güzel olarak anilmasinin sebebi zaten dis güzelliklerine düskün olmalari.. Yurdumun dört bir yaninda cok güzel kadinlara rastlayabiliriz ama bir cogu Izmir'deki kadinlar kadar düskün degil güzelliklerine.
Kadinlara olan mahalle baskisinin az olmasi da etkili tabi, böylece kadinlar güzelliklerini daha rahat yansitabiliyorlar, baska yerlerde tabu olan kiyafetleri özgürce giyebiliyorlar. Bu da özgüvene yansiyor. Kadinlar her alanda öne cikabiliyorlar, kendilerini gösterebiliyorlar. Bu sebeble Izmir kadini diger sehirlerdeki kadinlara göre cok cok güzel olmasa bile güzel olarak anilabiliyor.

Benim de kastettiğim bu.
Tvde gördüğümüzde verdiğimiz tepki başka, gerçek hayatta karşılaştığımızda verdiğimiz tepki bambaşka olur diye düşünüyorum.

Ben gayet sakinim canım.
Fikirlerin umrumda değil bu yüzden zevkimle ilgili yorum yapmanı çok saçma buluyorum o kadar.
Senin erkek arkadaşlarının nasıl kadınları beğendiği beni alakadar etmiyor tatlımmmcımmm.
Ben kısacık boylu bir kadını seksi bulmam. Bu kadar. Senin için zevkimi mi değiştirmeliyim.?
Neden anlamak istemiyorsun da illa etrafındakilerin dediklerinin doğru olduğunu iddia etmeye çalışıyorsun?
Senin gördüğün o, benim gördüğüm başka.
Saygı duyalım düşüncelerimize.
Megan müthiş bir kadındır, çok da beğenirim.
Ama onun boyu kısa değil ki 1,65. Topuklu ile 1.70in üstüne çıkabilen kadınlara bir lafım yok.
Hadi bay.

Seksilik boyla değil oranla alakalıdır ama boy olarak ta çok kısalık ta seksiliği kötü etkiler fazla uzun olmak ta. Sonuçta boyu uzun diye 150 kiloda birine seksi diyemem ben şahsen. Aynı şekilde ne kadar 36 beden de olsa 1.40 boyunda birine de seksi diyemem. Ama her güzel olan da seksi değil. Güzellikle de alakalı değil seksilik bence bambaşka bişey. O duruş o özgüven onun ayrı bi havası var pek anlatamadım ama

önce belirteyim yorumları okumadan yazıyorum belki yazılmıştır ama...
sexilik= karşıdakinde cinsel duygular uyandırmak ise bu boyla vs.. direk ilintili olamaz. manken gibi kadınların resimlerine bakıp sexi olduklarını düşünebiliriz yada ilk gürünce erkekte cinsel duygular uyandırabilir ama gerçek hayatta kadın nekadar güzel, uzun, güzel vücutlu vs.. olursa olsun, kendine güvenli, cilveli, işveli değilse fiziğiyle yarattığı etkiyi kısa sürede kaybeder, diye düşünüyorum.

arkadaş çevrenden pay biçerek yorum yapma bence canım gerçeklere dayanarak yorum yap.. Sadece seksi bayan güzel bayan İzmirde olur diye bir kaide yok.. Her ilde fiziksel görünüşüne makyajına süsüne püsüne estetiğe önem veren insan var bunu il olarak kıyaslayamazsın bu insanın içinden gelen bir şeydir.. Bende izmire gittim çok kez ayrıca Annem ilk eşi ile evliyken İzmir Bornova'da yaşamış 10 sene kadar bir ara izmirin kızları çok güzel olayını anneme hep sorardım annemde bana aynen şöyle derdi '' İzmirin sadece kızları güzeldir diye bir aralar bir söylem olmuş o şekildede gidiyor evet güzel kızlarda var çirkinleride görmek mümkün'' tıpkı normal şehirlerdeki gibi buradaki gibi istanbuldaki gibi bursadaki gibi v.s. İzmiri bir genelleme içine alamassın bu çok büyük bir iddia olur... Aslen doğulu olduğunu bildiğim bir çok insan lazım gürcüyüm trabzonluyum istanbulluyum vs. die söylemlerde bulunabiliyor buna bende çok rastladım o çok farklı bir boyut... Her şehirdeki bir çok bayan için güzellik önemli allah aşkına kim ister paçoz dolaşmayı kim ister sıradan takılmayı bütün bayanlar dikkat çekmek ister süslü püslü dolaşmak ister sadece İzmirde böyle birşey olur diye bir genelleme yapılması bana saçma geldi.. Ayrıca 10 yaşındaki çocuğun ameliyatlı olduğunu gördüm vs. demişsin buda ailesinin bilinçsizliğimi demeliyim saçmalığı mı demeliyim bilemedim.. Yüzü gözü oturmamış, gelişmemiş tam büyümemiş ve gelişme çağında olan bir çocuğu götürüp estetik ameliyat yaptırmak size nasıl geliyor bilemiyorum ama bana tamamen bilinçsizlik ve cahilliği çağrıştırıyor demekki bu kadar bilinçsiz ve cahil ailelerde varmış diyorum kendi kendime.. Her ortama giriyorum bilgisayar başından ahkam kesmiyorum diyorsun bizde yol yordam ortam vs. biliyoruz ama senin ortamın gibi 10 yaşındaki çocuğu götürüp estetik ameliyat yaptıran ailelerin olduğu ortama hiç girmedim ve böyle bir ortamı bilmiyorum.. Sen böyle bir ortamın nasıl bir ortam olduğunu savunursun bilemicem ama bana yine cehaleti çağrıştırmaktan başka bir şey yaptırmıyor.. Sadece izmirdeki bayanların fiziksel görünüşüne çok dikkat ettiğini söylemişsin ardındanda bir çok şehire gittim demişsin demekki sen diğer şehirlerdeki güzel ve bakımlı bayanları fark edememişsin yada görmek istememişsin bu da benim sorunum değil... Ayrıca eminim sen şu an doğma büyüme istanbullu biri olmuş olsaydın, bu seferde istanbul hanımefendileri gibi güzel, kibar, nazik bayanları başka şehirde göremedim İstanbul'un bayanları seçmedir,güzeldir,naziktir vs. gibi genellemeleri yine yapıcaktın Bu sadece senin nerede yaşadığın ve nereli olduğunla alakalı bir ego tatmini başka hiç bir şey değil...

Benim de kastettiğim bu.
Tvde gördüğümüzde verdiğimiz tepki başka, gerçek hayatta karşılaştığımızda verdiğimiz tepki bambaşka olur diye düşünüyorum.

Ki öylede olmuş yani , olur diye düşünmekten öte aynen dediğin gibi oluyor.. Aslında bizlerde farkındayız televizyondaki kısa boylu bayanların(aslında kısa boylu olarak sınırlandırmamak gerek tv. deki bütün bayanlar bu şekilde) nasıl ne şekilde (silikon,estetik,profesyonel makyaj vs. vs. bir sürü hile ile) güzel seksi göründüklerini ama sanırım özelikle kısa boylu bayanlar bu durumu kabul etmiyor.. Mantık hep şu gibi '' banane kim kardashian kısa ve seksiyse bende öyle olabilirim çünkü bende kısayım, banane marlyn monroe kısa ama seksiyse bende öyle olabilirim çünkü bende kısayım'' sanırım düşünce ve felsefe bu... Yani aslında kalkıpta ünlülerden örnek vermek olayın en saçma hali şu durumda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…