Kendimizi boğsak günaha girmiş olur muyuz?

Ahahah sesli güldüm güzel yazıydı .konu sahibi kusura bakma böyle Bi konu da güldüm ama şu da bir gerçek kendi halini bukadar iyi yazabilen ,anlatabilen bir insan dediğin kadar da boş bir insan olmasa gerek

mrb guzelim...hayatini okudum...o kadarda kotu degil be cnm...hepimiz hayatimizin belli donemlerinde kotu seyler yasamisizdir...hepimiz bu yollardan geciyoruz...mesela bende memur bi babayla 6 kardes sehir sehir dolasip yasadik.kit kanaat yasadik.erkek kardeslerimle ayni esofmanla ayni ayakkabiyla buyuduk..okula giderken harclik aldigimi hatirlamiyorum bile..biz oyle buyuduk..yeri geldi isyan ettik..niye bizi dogurdunuz boyle bakacaksaniz dedik..yeri geldi kendimi asmak istedim..ama annem saolsun icimize oyle bir Allah sevgisi yerlestirmiski aninda kotu dusuncelerden vazgectim..sonra sabretmeyi ogrendik..dua etmeyi...dedim belki birgun isler yolunda gider sabredelim bakalim..sonra esim cikti karsima butun hayatim degisti...iki tane aslan parcasi oglum oldu...bende kilo problemi cok yasadim.ama onuda azimle yendim..simdi ben sabretmeseydim bu guzellikleri suan yasayamicaktim...sabretmeyi ogrenmeseydik bu kadar azimle okumayabilecektik..hepimiz okuduk..kardeslerim doktor...komser..ogretmen..oldu ..hepsinin durumu iyi ama hep eski gunlerimizdeki ayni tepsiye ekmek dograyip corba ictigimiz gunleri ozluyoruz..ise giremedigin icin uzulme beljide senin icin hayirlisi budur..esin icin dua et..uzulme hicbirsey icin..sagligin yerindeyse bundan daha buyuk zenginlik yok..gencliginin tadini cikar..nasil olsa birgun hepimiz olup gidecegiz...hergununu guzel yasamaya bak.arkadas markadas takma boyle seylere..cokta bi geregi yok zaten.kilo konusundada oncelikle beyninde bitir olayi sonra arkasi gelir.ac muzigini son ses bagira bagira sarkini soyle...valla ben her sabah uyandigimda bunlari yapiyorum.cocuklarla kuduruyoruz..sende yap ne stres kaliyo ne bisey..bi insanin anneside olsa babasida olsa kardesleride olsa kocasida olsa cocuklarida olsa aslinda her insan bu dunyada tek basina ...hicbirsey icin hickimse icin uzulmeye degmez..hayata kendine gulumse...mutlu ol mutlu ol mutlu ol...cooook mutlu ol..

Sen benim ruh ikizim olabilir misin diye dusundum okurken.Benim icimi okudun resmen bravooo suan tamda bu durum icerisindeyim sadece evli degilim :)

Koç burcu musun?

Müge bence seni bunalıma sokan eşin ... Sen mutlu değilsin eşinle . Eşin tek başına , sen tek başına evlilik yaşıyorsun . Bir de senin cocuk problemin vardı . İlk sebep bu bence kafana cok takıyorsun bence yapma lütfen . İlk iş bi spor salonuna yazıl devamlı git . Aynı zaman da bi işe girsen cok iyi olur. Sen eve döndün mü ? Noldu bebek işi konuştunuz mu ? Bence eşin senin psikolojini bozuyor.

Senin derdin anladigim kadariyla tamamen kendinle.Olmak istedigin kisi ile sen arasinda buyuk fark goruyosun buda sende olumsuz benlik algisi yaratiyor.Hayat zevk vermiyor bu defa.Ben en cok kendime verdigim sozu tutunca mutlu oluyorum.bi donem kilo aldim.eski kiloma kavustum cok degildi 8 kilo kadar verdim.Ama bunun hazzini yasadim.kendime daha cok inanmaya basladim.Simdi sen her seferinde kendine verdigin sozu tutamayinca bu defa tum ofken kendine..negatif yukunde seni bu dertlere huzursuzluga surukluyor.

3 yil calistim.evlendim esimin memleketine geldim.Is guc bulamayinca 2.5 yildir kpss ile mucadele ediyorum.esimle dogru duzgun valit geciremiyoruz bu sebepten.Ailemi goremiyorum.
Ama bu yil sinava hazirlanmaya baslarken bir kpss calisma sayfasi actim.ogrendiklerimi paylastim.soru cozumleri yaptim.inanilmaz olumlu tepkiler aldikca kendime olan benligim algim degisti.bi ise yariyor olmanin hazzini yasiyorum.Birde su sinavi kazanip anne olmak var planimda..emekler karsiligini elbet bulur.
Kanser olan birini taniyordum instahramda.tedavi goruyordu.hayat doluydu.o haliyle insanlara yasam enerjisi saciyordu.birgun bir not paylasmisti.not suydu " ben bu hastalikla mucadele ile bu kadar dolu yasiyorsam, sen o sagligin ile bis yasiyorsan o senin dangalakligin"
Evet cok sey anlatiyor..o kiz vefat etti.Ama gidisi bile bircok insana insanlik derdi verdi.
Bir bahcen oldugunu dusun.
O bahceye hic bakmadigini dusun ama bahcen vat degil mi?
Oturup bi guzel kahvalti yapiyorsun ailenle mutlusun.

Peki bide soyle dusun.bir bahcen var.cicekler ekiyorsun.ve acan rengarenk her cicek senin eserin.senin sayende can bulan koku yayan canlilar.birde o bahcede kahvalti yaptigini dusun.hangisi daha cok tat verir sana?

Erteledigin her hayal ilerde sana agir bir keskeler olacak geri donecek.
Istersen en uzman paikologa git.sen hayata bakis acini degistirmedikten sonra olmaz olamaz..

Yasin genc.icindeki cevherin farkina var.bir plan ciz.sadece kendinle konus.ne istiyorsun? Otur basla ona..olmaz deme olur inan ki olur..ve sunu hic unutma.sabir aci meyvesi tatli olur.hic bir tat kendine verdigin sozlerin verdigi tasi vermez.bir film izlemek sana 2 saat keyif verir.ama kendi planlarini gerceklestirip olmak istedigin benlige ulasirsan o film sana 10 kat daha keyif verir unutma.

Yarinlari erteleme.bugunde senin yarinindi.hayatin her dakikasi onemli senin icin.insallah hersey gonlunce olur.ve sen cok alilli bir kadinsin.Basaramayacagin birseyi dusunemiyorum bile.kendini koreltip kendine haksizlik etme

herkes aynı hayatta..mügecan bana bir arkadaşım çok fazla ciddiye alıyorsun herşeyi derdi..senin durumun da o olabilir mi acaba..çünkü etrafındaki insanlar günlük hayatını yaşarken sen fazla sorumlu davranarak altını deşiyorsun, diğerleriyle kendini kıyaslama durumu kötü yapar tabi. herkesin başarısı kendince farklıdır, dışardan sana göre iyi-mutlu görünen insanların da hiç karşılaşmak istemeyeceğin binbir türlü sorunları olabilir. Onları kendine kıstas alma.Zaman zaman olur böyle şeyler. spor iyi bir başlangıç bence de

Bunlari okumamis olayim mugisim dovarim seni davaynan doverim olumden baska herdeye care var sen cozumu olumde ariyosun

Mugehatun,

Kendinizi, beni ve benim gibi mutsuzluk ve stresle hiçbir zaman başetmeyi öğrenememiş kadınları anlatmışsınız. Çocukluğumdan itibaren algıları oldukça açık biri oldum maalesef. Ve benim yeme problemim bu dönemde başladı. Annemle babam arasındaki problemleri hiçbir kardeşim farketmezken ben takip eder, az çok kafamda ne olduğunu çözerdim. Bir çocuğun bilmemesi, anlamaması gereken şeyleri biliyor ama kimseyle paylaşamıyordum. Huzuru yemekte bulmuştum. O zamandan beri ne zaman üzülsem, kızsam, kırılsam hayattan hıncımı yiyerek çıkardım. Kusacak gibi olana kadar, tadı tuzu farketmeden yerdim, hala da yerim.

Yeni yeni bu mutsuzluğu sorgulamaya başlıyorum. Benim için kilo mutsuzluğun sebebi değil aslında sonucu. Ne zaman hayatımda biraz kendim için birşeyler yapmaya başlasam, yeme isteğim azalıyor, kilo veriyorum ekstra birsey yapmadan. Fakat ne zaman hayatımı kendim kontrol edemiyorum, tek başına yetemiyorum, tekrar aynı kısır döngü maalesef. Mesela şimdi işi bırakıp iki kızımla tam gün ev hanımlığı düzenine geçtim ve gerçekten kendime vakit ayıramıyorum. Güne mutsuz, huysuz huzursuz başlayıp öyle de bitiriyorum. Yapabileceğim birsey yok. Yurtdışında olduğum için çocukları 5dk bırakacak kimsem de yok. Bu durumda küçük şeylerle mutlu olamayacağımı biliyorum. Ama kendimi mutlu etmeden bu durumdan kurtulamayacağımı da. Evet zayıf olmak beni mutlu edecek ama benim buna şimdi ihtiyacım var, yoksa zaten başaramam.

Size ve kendime tavsiyem, sizi hemen mutlu etmeye başlayacak birşeye odaklanmanız. Hemen başlayabileceğiniz bir kurs olabilir, gönüllü bir aktivite olabilir, çok az maaşı bile olsa bir iş olabilir. İnanın kendiniz için birşeyler yaptıkça yemek bir hesaplaşmadan çıkıp ihtiyaç ve zevke dönüşecek.

Bana gelirsek, maalesef ufaklıklar biraz büyümeden benim kendi hayatım beklemede. 7/24 tepemdeler, tek eğlencem yemek işte: ) Ben rahat bir 20 kg daha alırım herhalde:)

Harika bir yaziydi tesekkur ediyorum kendi adima...

bi an birisi beni anlatıyor gibi hissettim okurken. tek fark evli değil nişanlıyım başka da fark yok. yorumları ben de okuyayım bari işim bitince

ya aslında ben kendi adıma şunu söyleyebilirim. hayatımda birçok şey mükemmelse az sayıda şeyde sorun varsa depresyona giriyorum.
örneğin şu anda iş yerimle ilgili ciddi sorunlar yaşıyorum ve mahkemelik bir konum var (eşimle ilgili değil) ama 5 aydır hiçbir şeyden tat alamıyorum. çok fena bunalımdayım.
çok şükür sağlıklıyım. elim ayağım tutuyor. bir oğlum var.. maşallah o da sağlıklı . eşim harika bir insan çok şükür. ben ondan razıyım Allah da razı olsun inş.
ama gel gör ki iş yerimdeki huzursuzluk beni ciddi anlamda hayattan soğuttu. değiştirme imkanım da sıfır yani. taaa 3 yıl sonra sınav var onunla bana uygun kadro açılmalı ve ben o sınava girip kazanmalıyım ancak böyle.
bazı insanlarsa her zaman gülüp pozitif olurlar. hayatlarındaki olumlu gelişmeleri daha önde tutarlar. yoksa sorunsuz insanoğlu yoktur bence. ne diyelim Rabbim kaldırabileceğimiz kadarını versin inş.. hayat imtihan dünyası.
o yüzden kendimize zarar vermeyelim zira hiç doğru değil..

Besin Gıda ve mide interolansı yaptır... Acil.. Kac kilosun?

Canım 77 kiloyum 80 ne zorluyorum resmen acilen kilo vermem lazım yani :/

"40 beden olmadan 38 olunmuyor"
ya bu çok doğru bir cümle gerçekten. Fakat bendeki hayaller absürd, sabır desen hiç yok. Ben şuan 42-44 beden giyiyorum ama hayalim 34 beden. 36 bile değil.

Ahahah sesli güldüm güzel yazıydı .konu sahibi kusura bakma böyle Bi konu da güldüm ama şu da bir gerçek kendi halini bukadar iyi yazabilen ,anlatabilen bir insan dediğin kadar da boş bir insan olmasa gerek

Çok tşk ederim, umarım gerçekten boş bir insan değilimdir de bir gün bir şeyler yapabilirim becerebilirim bunu :)

Koç burcu musun?

Hayır canım başak burcuyum.

Evet bencede :)) Biraz önce döndüm henüz bir şey konuşmadık, çünkü ben eve gelir gelmez arkadaşları geldi!! Dernekle alakalı toplantı yapmaları gerekiyormuş!!... Gitsinler adam akıllı konuşup rest çekmeyi düşünüyorum. Ya kendine çeki düzen verirsin yada bu iş burada biter gibilerinden. Bakalım.

Söylediğin her şey o kadar güzel ve doğru ki silentciğim.
İnan bana her gün hatta her saat yeniden başlıyorum. Diyorum ki bu sefer son bu sefer kesin bu sefer bu sefer...
Başlamak okey ama devamını getirmek problem. Kilo vermek için sabretmem gerekir biliyorum ama nasıl sabredeyim ne yapmalıyım?
İş bulamayıp bütün gün eve tıkılıp kalınca, kendime hobiler edinip vakit geçirmeye çalışınca, kurslara gidince, alışveriş yapınca şu bu... her zaman bir türlü iç sıkıntısıyla bırakıyorum hayatımı.
Hiç bu kadar hayat anlamsız ve boş gelmemişti son yıllardaki kadar.
Yeni hedefler amaçlar yaşama hevesi.. Boş gelir oldu.
Bir heves sarılıyorum bir şeylere. Onlarda hayalkırıklığı olunca hele.. Bendeki yıkımı bir gör.
Şimdi tekrar bir iş başvurusunda bulundum. Umudum var gibi ama olmama olasılığı daha çok. Yine de işte bir umut var.
O umut yıkılınca ben kamçılanmıyorum, aksine dibe dibe cehennemin dibine gönderiyorum kendimi.
Azıcık hırsım olsaydı. Azıcık savaşmaktan korkmasaydım. İçimde her daim bir endişe dalgası.
Rüyalarımda sürekli boğuluyorum. Denizlerde kayboluyorum.
Biliyorum bir çok insana göre hayatım çok güzel hatta keyifli!
Ama bende keyif yok işte.
Ah bilmiyorum. Geçer herhalde ama nasıl.. Çok bunaldım, çok sıkıldım.
çok.

Bişi diyim mi genel hatlarıyla bakarsak o kadar çok benziyoruz ki. Sıfır irade, 2 gün süren hatta bazen 1 saat bile sürmeyen hırslar, bu gibi hırs anlarında alınan ama asla ulaşılamayan hedefler...Gerçekten kendimden nefret ediyorum bazen. Ciddi anlamda yardım edebilcek biri var mı bize ya? Ya Rabbim o kadar çok kapılar açıyor ki sırf iradesizlikten azimsizlikten hiç birini değerlendiremiyorum. Bu beni çok üzüyor ama üzüldüğümle kalıyorum hep aynıyım. Değişemicem ben galiba

Kendimi kafesinde aynı yerde koşup duran hamster gibi hissediyorum, şuraya sesli güldüm Arkadaşım yazın o kadar akıcı ki nasıl bitti anlamadım Kendini sürekli insanlarla kıyaslamaktan vazgeç ilk hattan burada başlıyor. Kendi kendini manipüle ediyorsun. Beceriksizim , kiloluyum , bilmem neyim vs.vs. Özgüvenini yok etmişsin. Böyle iş bulamazsın.

İş bulmaya giderken ruh halin dışına yansıyordur eminim ama işverenlerin ilk dikkat ettiği nokta ; Kendinden emin donanımlı personel almak hatta özgüveni tavan yapmış bir insan, herkesi etkiler. Kiloya gelince birlikte diyet yapabiliriz , yarın başlicam sen bana destek ol ben sana . Eş konusuna gelirsek , sürekli kendini ezikleyen bir kadın, hangi erkeğe çekici gelir. Kendine güvenmiyorsun ki ! İnsanoğlu özel yaratılmıştır. Sen bu dünya gelme amacın var ama ne ?

Aç manken fotolarına falan bak zaten ister istemez iştahın kesilir bide kendini sevmekten başlasan hangimiz dört dörtlüğüz hepimiz ölelim o Zaman biraz rahatla ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…