Evet askerlikten sonra hemen isteme falan olacak yani o para uçar gider gibime geliyor. Devletin 150bin tllik faizsiz kredisi vardı evlenenlere, henüz onun şehrinde uygulamaya girmedi. Girerse onu çekip bedelli parasını o para ile ödeyecekti. Ben de kız buna müsaade etmez devlet o parayı evlensin diye veriyor dedim bedelli için değil. Şimdi sorun olmasa bile ilerde mutlaka sorun olur kızla aralarında. Ama zaten o kredi de şehre gelmedi yani alma imkanı yok. O parayı alırım bedelliyi kimden borçlandıysam öderim diye düşünüyor ama güven olmaz ki belki kızla ayrılacak belki devlet vermeyecekO zaman gitsin paşalar gibi yapsın askerliğini, cebinde 180 bin olmayan adam nasıl bir cesaretle evlenecekmiş? Bu devirde bu miktar para bile değil. Evlenme, ev kurma maliyetlerinden haberi var mı? Kardeşler arası para alışverişi olur da, bu adam geri ödeyecek cinsten değil, üstelik bu evlenince bir de o şekilde parazit olur.
Benim eşim çok ballı bu konuda. 20 gün askerlik yapmış para almış üstüne :) öğretmen olarak gitmişSizin eşiniz bedelli yapmış mi peki? Yani bi de o bedelli yapmadiysa iyice asap bozucu olur da ondan sordumben 20k falan da vermem ya ne münasebet, ben hiç kolay para kazanmıyorum o yüzden de sokağa atamam derim her zaman herkese.
Nazik yorumunuz için teşekkür ediyorumHer aile de bir yiyici var galiba
Parası olmayan adam gidecek yapacak 6 ay askerlik gelecek.
Bu aileler birinde para olmaya görsün hep diğer çocuğa yardım yapılsın kafası.
Ama para nasıl yapıldı sorgulamazlar.
Var ki verecek mecbur kafası
Kesesine güvenmeyen evlenmesinde bir zahmet.
Kimse kimsenin kasası olmak zorunda değil.
Sağlık dışında vermeyin konu sahibi.
Evi satma konusuna gelince siz daha iyi bilirsiniz
Bebeğe ve size sağlıklı bir kavuşma dilerim
Ben de böyle düşünüyorum zaten memurluk için beklerken çalışmıyor oluşu falan çok tuhafıma gidiyordu benim ama o gocunmuyor belli kiAyağını yorganına göre uzatsin. Parası yokken bedelli isteği piremses isteği resmen. Aşırı rahatına düşkün biri çok belli. Böyle biri askere de gitse evlense de yine çocuk gibi birilerinden paar istemeye devam eder, söyleyeyim. Askerlik için 1 kuruş vermeyin. Parası yoksa gitsin aylarca askerliğini yapsın. Askerlikte kendine gelir belki.
Parası yoksa gitsin doğru düzgün askerliğini yapsın. Ayrıca araba modeli yükseltmek için ev mi satılır ya ? İnsanlar bu devirde ev almak için kırk takla atıyor siz ise kirada olduğunuz halde duran evinizi satmak istiyorsunuz. Kimin fikriydi buHerkese hayırlı ramazanlar.
Eşimle 1+1 bi evimiz var, kiracı işleri şu bu soğuduk ve satıp araba modeli yükselteceğiz geri kalanını da altına yatıracağız.
Ben hamileyim, öğretmenim, ücretsiz izin almak istediğim için birikim lazım olacak. Kendi oturduğumuz evde kiracıyız o yüzden tek maaş bebekle birlikte biraz zorlar.
Kaynım da bedelli yapmak istiyor. Kendisi bi iş yerinde asgari ile çalışıyor ona da birkaç aydır başladı. 30-50k falan bi birikmişi var, fakat bedelli parası 180 oldu sanırım. Eşimin ailesinin durumu pek iyi değil onlar da kiradalar. Kayınpederim falan para veremez yani. Kaynım da illa bedelli yapacağım diyor. Evi satma işini öğrense para isteyeceğine eminim. Zaten isterken hiç utanmayan birisi. Yani 25 yaşında falan, daha yeni çalışıyor çok nazlı bi insan. Bir de üstüne kız arkadaşı var ve önce askerlik yapıp sonra evlenmek istiyor.
Ben bu zamana kadar eşimin kız kardeşine ya da babasına borçlar gönderilmesine ses etmedim, çünkü ödeyen insanlar. Ama kaynıma hiç güvenmiyorum bu konuda. Çünkü sorumsuz birisi. Sürekli ailesi üzerinden geçinen bundan hiç de gocunmayan birisi. Bir de evlilik işin içinde olunca ne ara bize parayı ödeyebilecek ki? Eşime konuyu güzellikle söyledim, evi sattığımızı söylemeyelim falan dedim. O da mecburen söyleyeceğimizi çünkü sigorta işlerini onların yaptığı söyledi. Ben de o zaman bedelli konusunda eğer para bulabilirse üstünü anca tamamlarız 20k falan verebiliriz daha fazlası konusunda güvenmiyorum dedim. Ayrıca bu bedelli yani. Normal askerlik yapsın parası yoksa. Eşime de söyledim bunu. Biraz diken üstündeyim işte. Tutup da abi üstünü tamamla ben sana öderim falan demesinden korkuyorum çünkü normal askerliği asla istemiyor. Kız arkadaşı da normal yap demiş diye kıza epey laf etmiş öyle diyeyim. E ama para yoksa mecbur gideceksin değil mi?
Kısacası ev satılınca haberleri olacak ve isteyecek buna eminim. 20kdan fazlasını vermeyi düşünmüyorum güvenmediğim için. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?
NOT: evde ilgili durumlara takıldı bazıları. Evimiz varken satmak şu bu. Küçücük bir 1+1 evden bahsediyoruz yatırım için aldık ve altın kadar getirisi olmadı. Binaya da diğer ev sahipleri suriyeli kiracıları doluşturdukça evin albenisi gitti. Sürekli sıkıntı çıkarmaya başladı. O yüzden satıp altına yatıracağız parayı. Yani ev diye içinde yaşanılacak ev değil ki bu kadar laf ediyorsunuz anlamıyorum ayrıca sorum bu değil kendi paramızla ne yapacağımız da bizi ilgilendirir. İstersek evi satıp çarçur ederiz kendi kararımız.
Şu an öyle bir isteği olmadı ama sürekli ablasının parasına çöken abisinden hediye şu bu isteyen biri olduğu için elimize para geçtiği an ister o belliAsla vermem. 1 Lira bir vermem. Cekirdek bile almam. Hem hadim hem cocuk istiyor.
Calişip kazansin. Sizin paranizla gerdeğe girmek istemesi bana cok anormal geldi
Ev 1+1. Kendi oturduğumuz ev olsa haklısınız ama değil. Çok küçük, balkonsuz, suriyelilerin doluştuğu bir apartmanda. Muhiti güzel bir tek. Temel satma sebebimiz araba yükseltmek değil ki. Altına yatıracağız çünkü evin sorunları canımızı sıkmaya başladı hem de altının getirisi daha çok oldu o yüzdenParası yoksa gitsin doğru düzgün askerliğini yapsın. Ayrıca araba modeli yükseltmek için ev mi satılır ya ? İnsanlar bu devirde ev almak için kırk takla atıyor siz ise kirada olduğunuz halde duran evinizi satmak istiyorsunuz. Kimin fikriydi bu
Şu an öyle bir isteği olmadı ama sürekli ablasının parasına çöken abisinden hediye şu bu isteyen biri olduğu için elimize para geçtiği an ister o belli
Henüz isteme durumu olmadan ev satılmadan dahi çıtlattım durumu. Kardeşin ister ama ödeyebilecek durumu yok o yüzden vermek istemem diye şimdiden söylüyorum ki sürpriz olmasın.Kesinlikle ister. Her ailede var bu tipden. Siz şimdiden önleminizi alin.
Kesinlikle koklatmayin. Hem sizin hakkiniz hemde doğmamiş cocuğunuzun hakki var o parada.
Şu an öyle bir isteği olmadı ama sürekli ablasının parasına çöken abisinden hediye şu bu isteyen biri olduğu için elimize para geçtiği an ister o belli
Planı şuydu bedelli için borç alacak, sonra dönünce kızla nikah kıyacak, devletin evlenenlere verdiği 150k krediyi alıp borcunu ödeyecek. Ben de o iş öyle olmaz dedim ya evlenmezlerse? Ayrıca ben kızın yerinde olsam asla izin vermem buna. Devlet bedelli için mi veriyor o parayı? Evlilik için veriyor. Hem de henüz yaşadığı şehre vermiyor yani tamamen bir muammaBöyle birine 20 bin verecek olursanız bununla kalmaz. Hadi bir şekilde askerlik bitti, düğün masrafları ne olacak. Evi, eşyası, düğünü, altını hangi para ile evlenecek.
Benzer bir kaynım sürekli para ister ama çok şükür bekar ve umarım evlenmez. Parazit gibi yaşamaktan zevk alan insanlar var. Sadece eşimden değil tüm akrabalarından para ister.
Dersanede tanışmışlar sevmişler birbirlerini. Aynı bölümü okumuşlar iki yıllık bi bölüm. Hiç geleceklerini düşünmemişler kısacası. Şu anda da sürünmek işte. Evlenmek istiyor evlenemiyorlar. 5 yıldır falan birliktelermiş. Ben de olsam beklemezdim kaynım eşim gibi sakin biri de değil aksi sert birisi. Evlendiklerinde kız pişman olur diye düşünüyorum ben inşallah mutlu olurlar.25 yaşındaki hir erkek neden evlenmek ister ki hiç anlamam! Ayrıca hangi kız bakmış öyle tembel bir herife.
Hangi il bilmiyorum ama büyükşehirlerde 1+1 evler diğer fazla odalılara göre daha çok talep görür yatırımcılar 2+1 veya 3+1 istemez mesela.Ev 1+1. Kendi oturduğumuz ev olsa haklısınız ama değil. Çok küçük, balkonsuz, suriyelilerin doluştuğu bir apartmanda. Muhiti güzel bir tek. Temel satma sebebimiz araba yükseltmek değil ki. Altına yatıracağız çünkü evin sorunları canımızı sıkmaya başladı hem de altının getirisi daha çok oldu o yüzden
Amin teşekkür ederim size deSeçim sonrası artacak diye bu sıra hareketlenmiş olabilir, biz de aynı düşünceyle aldık gittihayırlı olsun size de
Bu kesin kocanın fikridir. İyi model arabayla arkadaş havası atacak erkek vibe ı aldım.Ben de buna takıldım bir de arabaları da var. Yani ev+araba. Ev satılacak araba yükseltmek için abajkssls ay pes!
Askere gidene kadar satmayın o zaman.Herkese hayırlı ramazanlar.
Eşimle 1+1 bi evimiz var, kiracı işleri şu bu soğuduk ve satıp araba modeli yükselteceğiz geri kalanını da altına yatıracağız.
Ben hamileyim, öğretmenim, ücretsiz izin almak istediğim için birikim lazım olacak. Kendi oturduğumuz evde kiracıyız o yüzden tek maaş bebekle birlikte biraz zorlar.
Kaynım da bedelli yapmak istiyor. Kendisi bi iş yerinde asgari ile çalışıyor ona da birkaç aydır başladı. 30-50k falan bi birikmişi var, fakat bedelli parası 180 oldu sanırım. Eşimin ailesinin durumu pek iyi değil onlar da kiradalar. Kayınpederim falan para veremez yani. Kaynım da illa bedelli yapacağım diyor. Evi satma işini öğrense para isteyeceğine eminim. Zaten isterken hiç utanmayan birisi. Yani 25 yaşında falan, daha yeni çalışıyor çok nazlı bi insan. Bir de üstüne kız arkadaşı var ve önce askerlik yapıp sonra evlenmek istiyor.
Ben bu zamana kadar eşimin kız kardeşine ya da babasına borçlar gönderilmesine ses etmedim, çünkü ödeyen insanlar. Ama kaynıma hiç güvenmiyorum bu konuda. Çünkü sorumsuz birisi. Sürekli ailesi üzerinden geçinen bundan hiç de gocunmayan birisi. Bir de evlilik işin içinde olunca ne ara bize parayı ödeyebilecek ki? Eşime konuyu güzellikle söyledim, evi sattığımızı söylemeyelim falan dedim. O da mecburen söyleyeceğimizi çünkü sigorta işlerini onların yaptığı söyledi. Ben de o zaman bedelli konusunda eğer para bulabilirse üstünü anca tamamlarız 20k falan verebiliriz daha fazlası konusunda güvenmiyorum dedim. Ayrıca bu bedelli yani. Normal askerlik yapsın parası yoksa. Eşime de söyledim bunu. Biraz diken üstündeyim işte. Tutup da abi üstünü tamamla ben sana öderim falan demesinden korkuyorum çünkü normal askerliği asla istemiyor. Kız arkadaşı da normal yap demiş diye kıza epey laf etmiş öyle diyeyim. E ama para yoksa mecbur gideceksin değil mi?
Kısacası ev satılınca haberleri olacak ve isteyecek buna eminim. 20kdan fazlasını vermeyi düşünmüyorum güvenmediğim için. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?
NOT: evde ilgili durumlara takıldı bazıları. Evimiz varken satmak şu bu. Küçücük bir 1+1 evden bahsediyoruz yatırım için aldık ve altın kadar getirisi olmadı. Binaya da diğer ev sahipleri suriyeli kiracıları doluşturdukça evin albenisi gitti. Sürekli sıkıntı çıkarmaya başladı. O yüzden satıp altına yatıracağız parayı. Yani ev diye içinde yaşanılacak ev değil ki bu kadar laf ediyorsunuz anlamıyorum ayrıca sorum bu değil kendi paramızla ne yapacağımız da bizi ilgilendirir. İstersek evi satıp çarçur ederiz kendi kararımız.
Hava atmak değil ama bana kalsa bu arabayı satmam. Eşim illa yükseltmek istiyor. Bir yıl vazgeçirdim bu sene de geçirebilmem zor. Hevesini alsın sonra kendimiz ev alacağımız zaman muhtemelen model düşüreceğiz nasılsaBu kesin kocanın fikridir. İyi model arabayla arkadaş havası atacak erkek vibe ı aldım.
Eşim böyle bir para vermez. En fazla 20k dediğim gibi. Eşim bana hepsini vermeyi falan teklif bile edemez öyle söyliyim. Zaten bizim elimize para geçme durumu yokken de bedelli istiyordu. Kime neye güveniyor bilmiyorum kiAskere gidene kadar satmayın o zaman.
Belli ki eşiniz verecek bu parayı siz ortada bir şey yokken dertlendiğinize göre. Elde para yoksa isteme şansı da olmaz eşiniz de olmayan parayı veremez. Kaynınız askere gidince satarsınız bu mevzuların yaşanacağından bu kadar eminseniz şayet.