Kaynımın bedelli parası

Ben de hiç ev,arsanın değer kaybettiğini görmedim ya. Bizimkiler 2009 yılında 30 bin liraya Ankara'dan arsa aldılar yine 2014 yılında 140 bin liraya Etlik'ten ev aldılar. Toplamda 170 bin liraya hem ev hem arsa aldılar şu an satsalar sadece ev 5 milyon eder. Araba sizin için elzem ama bir an önce yeni bir ev almazsanız elinizde kalan altınlarla da yeni bir ev alamayabilirsiniz.
Değer kaybetmedi zaten, altın kadar getirisi olmadı. 460a aldık, şu an 900e satamayabiliriz. Altına yatırsaydık 1m200k falan olacaktı şimdi.
Bizim 3 yıl falan daha birikim yapıp gerekirse ailemden biraz borç almadan ev almamız mümkün değil zaten. 1+1 ev istemiyorum artık. Kendi evimizi almak istiyorum

İş yerinden çıkınca askerlik için yine aynı iş yerine dönebilecek mi ?

Benim de kardeşim geçen sene gitti geldi askere
Biz çok söyledik bedelli yap annem abisi ve ben destek olup ödeyecektik ama tutturdu gideceğim diye

Üstelik askerliği de İran sınırında bir karakola çıktı🤦‍♀️
O 6 ay yaşlandık gibi bişey
O yüzden annesinin göndermek istememesini anlarım

Allah polis asker annelerine eşlerine dayanma gücü versin zor meslek 😔

Ben olsam verirdim geri ödeyecek diye de düşünmezdim ama siz de kredisini tüketmiş gibi
Umarım tatsızlık olmadan halledersiniz
Teşekkürler.
Ben başkalarının hayatları için birikim yapmak istemiyorum. Kendi evimizi alalım bebişimize güzelce bakalım istiyorum. O yüzden keyfi bi istek olunca güven de vermeyince ağrıma gidiyor.

Herkese hayırlı ramazanlar.
Eşimle 1+1 bi evimiz var, kiracı işleri şu bu soğuduk ve satıp araba modeli yükselteceğiz geri kalanını da altına yatıracağız.
Ben hamileyim, öğretmenim, ücretsiz izin almak istediğim için birikim lazım olacak. Kendi oturduğumuz evde kiracıyız o yüzden tek maaş bebekle birlikte biraz zorlar.
Kaynım da bedelli yapmak istiyor. Kendisi bi iş yerinde asgari ile çalışıyor ona da birkaç aydır başladı. 30-50k falan bi birikmişi var, fakat bedelli parası 180 oldu sanırım. Eşimin ailesinin durumu pek iyi değil onlar da kiradalar. Kayınpederim falan para veremez yani. Kaynım da illa bedelli yapacağım diyor. Evi satma işini öğrense para isteyeceğine eminim. Zaten isterken hiç utanmayan birisi. Yani 25 yaşında falan, daha yeni çalışıyor çok nazlı bi insan. Bir de üstüne kız arkadaşı var ve önce askerlik yapıp sonra evlenmek istiyor.
Ben bu zamana kadar eşimin kız kardeşine ya da babasına borçlar gönderilmesine ses etmedim, çünkü ödeyen insanlar. Ama kaynıma hiç güvenmiyorum bu konuda. Çünkü sorumsuz birisi. Sürekli ailesi üzerinden geçinen bundan hiç de gocunmayan birisi. Bir de evlilik işin içinde olunca ne ara bize parayı ödeyebilecek ki? Eşime konuyu güzellikle söyledim, evi sattığımızı söylemeyelim falan dedim. O da mecburen söyleyeceğimizi çünkü sigorta işlerini onların yaptığı söyledi. Ben de o zaman bedelli konusunda eğer para bulabilirse üstünü anca tamamlarız 20k falan verebiliriz daha fazlası konusunda güvenmiyorum dedim. Ayrıca bu bedelli yani. Normal askerlik yapsın parası yoksa. Eşime de söyledim bunu. Biraz diken üstündeyim işte. Tutup da abi üstünü tamamla ben sana öderim falan demesinden korkuyorum çünkü normal askerliği asla istemiyor. Kız arkadaşı da normal yap demiş diye kıza epey laf etmiş öyle diyeyim. E ama para yoksa mecbur gideceksin değil mi?
Kısacası ev satılınca haberleri olacak ve isteyecek buna eminim. 20kdan fazlasını vermeyi düşünmüyorum güvenmediğim için. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?

NOT: evde ilgili durumlara takıldı bazıları. Evimiz varken satmak şu bu. Küçücük bir 1+1 evden bahsediyoruz yatırım için aldık ve altın kadar getirisi olmadı. Binaya da diğer ev sahipleri suriyeli kiracıları doluşturdukça evin albenisi gitti. Sürekli sıkıntı çıkarmaya başladı. O yüzden satıp altına yatıracağız parayı. Yani ev diye içinde yaşanılacak ev değil ki bu kadar laf ediyorsunuz anlamıyorum ayrıca sorum bu değil kendi paramızla ne yapacağımız da bizi ilgilendirir. İstersek evi satıp çarçur ederiz kendi kararımız.
Evlenmeyi düşünüyor bedelli askerlik düşünüyor cepte para yok abisine yengesine mi guveniyor hayirdir?? Yapacağı askerlik 6 ay gidiversin haklisiniz çocuğunuz da olacak kendi cocugunuzun konforu sizin konforunuz daha önemli ki zaten calisan kendi emeginizi yiyen insanlarsiniz ben bu kardes meselesine ayar oluyorum yaparsin ki karşılığı olur herkesin kendine göre düzeni geliri plani var

Değer kaybetmedi zaten, altın kadar getirisi olmadı. 460a aldık, şu an 900e satamayabiliriz. Altına yatırsaydık 1m200k falan olacaktı şimdi.
Bizim 3 yıl falan daha birikim yapıp gerekirse ailemden biraz borç almadan ev almamız mümkün değil zaten. 1+1 ev istemiyorum artık. Kendi evimizi almak istiyorum
Sanırım küçük bir şehirde ev çünkü büyükşehirlerde bu fiyata ev yok umarım daha yüksek bir fiyata satılır.

Hala bu fiyatlara evler olması çok iyi cidden ya. Yada biz artık alışmışız bikac milyon duymaya sürekli. Cidden çok acı bu kadar artma durumu aslında.
1+1 olunca öyle. Eli yüzü düzgün 3+1 için en az 3 milyon falan lazım

Evlenmeyi düşünüyor bedelli askerlik düşünüyor cepte para yok abisine yengesine mi guveniyor hayirdir?? Yapacağı askerlik 6 ay gidiversin haklisiniz çocuğunuz da olacak kendi cocugunuzun konforu sizin konforunuz daha önemli ki zaten calisan kendi emeginizi yiyen insanlarsiniz ben bu kardes meselesine ayar oluyorum yaparsin ki karşılığı olur herkesin kendine göre düzeni geliri plani var
Valla bizde şu an para yok ama bedelliyi baştan beri istiyordu kime güveniyor ben de bilmiyorum belki ablasına güveniyordur kızın kendi birikimlerine göz diktiyse bilemem 😞 hep onu yoluyor zaten üzülüyorum

Konuyu fikir almak herkes nasıl düşünüyor bakmak için açtım. Bir de ilerde bu konu önümüze gelirse daha dirayetli dururum. Zaten konu kocamın benden izinsiz para alması değil. Benim vermek istememem ve kocamı üzmek de istememem, nasıl bir tutum sergilemem gerekir tarzında. Borç işi iyiydi hoştu da bebek gelecek, ücretsiz izne ayrılacağım. Tek maaşla geçineceğiz bir süre. Öyle olunca da borçtansa birikim lazım
Çok naifsiniz , bence kocanız bu konuda üzülsün bir zahmet , kocam üzülmesin diyenleri bir türlü anlayamıyorum 😆 yahu ben mi çok zalimim kocama karşı 🤔🤣

20 bin de mi vermezdiniz?
Yoo niye veriyim? Kimin ne kadarı varsa o kadarlık yaşasın banane ki? Çocuğumu ailemi mi düşünücem onun paşa keyfini mi düşünücem? Ölümcül sağlık sorunu olsa anlarım ama zaten asgari ücretli çalışan , ne işi var 180k bedelliyle? Keyfi bir para bu. Gitsin yapsın askerliğini.

Çok naifsiniz , bence kocanız bu konuda üzülsün bir zahmet , kocam üzülmesin diyenleri bir türlü anlayamıyorum 😆 yahu ben mi çok zalimim kocama karşı 🤔🤣
Eşim beni çok seviyor çok değer veriyor. Ben de onu kırmak istemiyorum o beni hep kırmamaya çalışır o yüzden ben de öyle davranmaya çalışıyorum yoksa ben çirkefleştim mi çirkefleşirim eşimi sevmesem zaten neler derdim de üzmek istemiyorum ailesini kendisi seçemiyor sonuçta. Olabildiğince huyuna giderek konuyu çözmeye çalışıyorum

Yoo niye veriyim? Kimin ne kadarı varsa o kadarlık yaşasın banane ki? Çocuğumu ailemi mi düşünücem onun paşa keyfini mi düşünücem? Ölümcül sağlık sorunu olsa anlarım ama zaten asgari ücretli çalışan , ne işi var 180k bedelliyle? Keyfi bir para bu. Gitsin yapsın askerliğini.
Beni de keyfi olması gıcık ediyor zaten. Bedelli lüks bir şey. Memur olsa bedelli yapsa anlarım çünkü çalıştığı sürede o parayı çıkarabilir ama şu an çıkmıyor ki o para. Nerden baksan tutarsız

Eşimle 1+1 bi evimiz var, kiracı işleri şu bu soğuduk ve satıp araba modeli yükselteceğiz geri kalanını da altına yatıracağız.
Ben hamileyim, öğretmenim, ücretsiz izin almak istediğim için birikim lazım olacak. Kendi oturduğumuz evde kiracıyız o yüzden tek maaş bebekle birlikte biraz zorlar.
Kaynım da bedelli yapmak istiyor. Kendisi bi iş yerinde asgari ile çalışıyor ona da birkaç aydır başladı. 30-50k falan bi birikmişi var, fakat bedelli parası 180 oldu sanırım. Eşimin ailesinin durumu pek iyi değil onlar da kiradalar. Kayınpederim falan para veremez yani. Kaynım da illa bedelli yapacağım diyor. Evi satma işini öğrense para isteyeceğine eminim. Zaten isterken hiç utanmayan birisi. Yani 25 yaşında falan, daha yeni çalışıyor çok nazlı bi insan. Bir de üstüne kız arkadaşı var ve önce askerlik yapıp sonra evlenmek istiyor.
Ben bu zamana kadar eşimin kız kardeşine ya da babasına borçlar gönderilmesine ses etmedim, çünkü ödeyen insanlar. Ama kaynıma hiç güvenmiyorum bu konuda. Çünkü sorumsuz birisi. Sürekli ailesi üzerinden geçinen bundan hiç de gocunmayan birisi. Bir de evlilik işin içinde olunca ne ara bize parayı ödeyebilecek ki? Eşime konuyu güzellikle söyledim, evi sattığımızı söylemeyelim falan dedim. O da mecburen söyleyeceğimizi çünkü sigorta işlerini onların yaptığı söyledi. Ben de o zaman bedelli konusunda eğer para bulabilirse üstünü anca tamamlarız 20k falan verebiliriz daha fazlası konusunda güvenmiyorum dedim. Ayrıca bu bedelli yani. Normal askerlik yapsın parası yoksa. Eşime de söyledim bunu. Biraz diken üstündeyim işte. Tutup da abi üstünü tamamla ben sana öderim falan demesinden korkuyorum çünkü normal askerliği asla istemiyor. Kız arkadaşı da normal yap demiş diye kıza epey laf etmiş öyle diyeyim. E ama para yoksa mecbur gideceksin değil mi?
Kısacası ev satılınca haberleri olacak ve isteyecek buna eminim. 20kdan fazlasını vermeyi düşünmüyorum güvenmediğim için. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?

NOT: evde ilgili durumlara takıldı bazıları. Evimiz varken satmak şu bu. Küçücük bir 1+1 evden bahsediyoruz yatırım için aldık ve altın kadar getirisi olmadı. Binaya da diğer ev sahipleri suriyeli kiracıları doluşturdukça evin albenisi gitti. Sürekli sıkıntı çıkarmaya başladı. O yüzden satıp altına yatıracağız parayı. Yani ev diye içinde yaşanılacak ev değil ki bu kadar laf ediyorsunuz anlamıyorum ayrıca sorum bu değil kendi paramızla ne yapacağımız da bizi ilgilendirir. İstersek evi satıp çarçur ederiz kendi kararımız.
Bedelli yapmak istiyorsa parasını kendi versin, şuna bak! 25 yaşına gelmiş 10 yaşındaki çocuk gibi başkalarından para bekliyor. 1 sene işte çalışsın, her ay parayı altına vs yatirsin. Seneye bedelli yapsın.

Bedelli yapmak istiyorsa parasını kendi versin, şuna bak! 25 yaşına gelmiş 10 yaşındaki çocuk gibi başkalarından para bekliyor. 1 sene işte çalışsın, her ay parayı altına vs yatirsin. Seneye bedelli yapsın.
Sormayın bir de evlenmek istiyor 😔 hep memurluk denedi olmadı o yüzden daha yeni girdi işe. Böyle bahtsız bir durum

O zaman gitsin paşalar gibi yapsın askerliğini, cebinde 180 bin olmayan adam nasıl bir cesaretle evlenecekmiş? Bu devirde bu miktar para bile değil. Evlenme, ev kurma maliyetlerinden haberi var mı? Kardeşler arası para alışverişi olur da, bu adam geri ödeyecek cinsten değil, üstelik bu evlenince bir de o şekilde parazit olur.

Çok haklısın vermeyin. Askerlik uzun dönem 6 ay gitsin yapsın yazda geldi zaten sorumluluk öğrenir

Sormayın bir de evlenmek istiyor 😔 hep memurluk denedi olmadı o yüzden daha yeni girdi işe. Böyle bahtsız bir durum
Ayağını yorganına göre uzatsin. Parası yokken bedelli isteği piremses isteği resmen. Aşırı rahatına düşkün biri çok belli. Böyle biri askere de gitse evlense de yine çocuk gibi birilerinden paar istemeye devam eder, söyleyeyim. Askerlik için 1 kuruş vermeyin. Parası yoksa gitsin aylarca askerliğini yapsın. Askerlikte kendine gelir belki.

Sizin eşiniz bedelli yapmış mi peki? Yani bi de o bedelli yapmadiysa iyice asap bozucu olur da ondan sordum😅 ben 20k falan da vermem ya ne münasebet, ben hiç kolay para kazanmıyorum o yüzden de sokağa atamam derim her zaman herkese.

Her aile de bir yiyici var galiba

Parası olmayan adam gidecek yapacak 6 ay askerlik gelecek.

Bu aileler birinde para olmaya görsün hep diğer çocuğa yardım yapılsın kafası.

Ama para nasıl yapıldı sorgulamazlar.

Var ki verecek mecbur kafası

Kesesine güvenmeyen evlenmesinde bir zahmet.

Kimse kimsenin kasası olmak zorunda değil.

Sağlık dışında vermeyin konu sahibi.

Evi satma konusuna gelince siz daha iyi bilirsiniz

Bebeğe ve size sağlıklı bir kavuşma dilerim

X