- 30 Ocak 2014
- 4.539
- 9.016
-
- Konu Sahibi Anneolmakmucize
Yarıdan sonra okumadım.Çok geçmişi düşünmeyin en azından 2 sene öncesinden başlamayın.Yakın zamandaki dertlerinizi bile çok önemsemeyin.Geçmişle yaşamak çok sıkıntı mutlu olamazsınızMerhaba arkadaşlar ben 5 senelik evliyim iki kız çocuğum var büyük olanı 3 yaşında eltim 14 senelik evli Onun da iki kızı bir oğlu var en küçük kızı 7 yaşında O da ben de kaynanam ların yanında kalıyorduk Ben yeni evlenmişim eve beni görmeye gelen misafirler oluyor du Kaynanan misafirlerin yanında sürekli eltimi övüyor şte böyle İyi işte şöyle iyi O olmasa ben ne yaparım o olmasa ben yaşayamam gibi şeyler söylüyor bu bu şekilde 2 sene boyunca sürdü düşünün Ben daha yeni evliyim eltim 14 senelik evli sanki Gelen giden eltimi bilmiyormuş gibi benim yanımda sürekli onu övmesi canımı çok sıkıyordu da her neyse buna artık alışmıştım benim kızım doğduktan sonra kaynanam kızımı bir kere olsun kucağına almadı bir kere olsun onu sevmedi ama eltimin 3 çocuğuna da baktı Türkiye'ye gittiği zaman 1 ay 2 ay kalırdı ve çocuklarının hiçbirini götürmezdi kaynanam bakardı onlara hala daha öyle zaten Ama benim kızıma gelince söylediği laf şu oldu Ölürüm de bakmam sebebini sorduğumda ise senin kızın mızır Ben ona bakmam dedi eltimin üç çocuğunu parka götürür Benimki yanlarında gitmek isteyince gel kızını al senin kızın bizim peşimize takılıyor der işin ilginç yanı nedir biliyor musunuz eltimin kocası yani kaynım kaynanamdan ve kayın babamdan nefret ediyor onların evlerine gelmesini bir bardak su içmesini dahi istemiyor hasta olduklarında hastaneye dahi götürmüyor kendisi gidiyorsa yalvarıyor lar bizi de götür ve götürmüyor Benim eşim de ailesine düşkün hastaneye düğüne ev gezmesine hep benim işim götürür onlari kadının bize karşı değişik anlam veremediğim bir düşmanlığı var. Hele de büyük kızıma karşı diğeri zaten 4 aylık Bu arada biz taşındık ama aramızdaki mesafe araba ile 5 dakika bu konuyu bugün açmamın sebebi Bugün bize geldiler hastaneden dönmüşler küçük kaynım götürmüş daha eve girmeden kapının önünde benim kızın havuzunu gördü şu Plastik havuzlardan hemen eltimin kızı 7 yaşında olan kızı ayse adi kızımı görür görmez Ama bu havuzu ver Ayşe'ye götüreyim işte Ayşe'nin amcaları Ayşe'ye daha büyüğünü alacak işte dün gece Ayşe bizdeydi biz onu çok sevdik sarıldık öptük amcaları ona yemiş aldı ve bunun gibi bir sürü saçmaladı ve yine Kızıma da sarılmadı öpmedi Hatta dedesi kızıma şeker almış onu bile Ayşe'ye götürecekmiş �ğrenç ötesi bir insan bana yaptıkları neyse de kızıma yaptığı benim canımı çok sıkıyor bundan sonra karar verdim artık hiçbir lafın altında kalmayacağım Gerçi daha önce sen benim kızımı niye sevmiyorsun dedim defalarca bana tek söylediği senin kızın mızır benim kızım hiç mızır değil Çok akıllı kendini bilen ve işin en kötü yanı da sürekli babaanne babaanne diyor Onun etrafında dönüyor olması İşte bu benim çok canımı yakıyor arkadaşlar Sizce ne yapmalıyım ben bu kadına eşimin hatrına oraya gittiğimde bir hafta kendime gelemiyorum sinirden onlar buraya geldiğinde yine bir hafta boyunca sinir krizleri geçiriyorum biliyorum Beni kıskandırmak için sinir etmek için yapıyor Ancak ben kıskanmıyorum sadece aşırı derecede sinir oluyorum Bana kalsa hiç sevmesin umrumda bile değil öyle cahil insanlar benim çocuğumu seveceğine hiç sevmesin ama çocuk iste istiyor.Beni neden sevmiyor diyor Bir de oruç tutmuş Allah'ından bulasıca kızlar Sizce onu kendi silahıyla vurabilmek için ne yapabilirim Biraz uzun oldu Kusura bakmayın ama anlatılacak o kadar çok şey var ki iğrençlikleri ile ilgili şimdilik bu kadarını söyleyeyim
Çocuğu tek başınıza mı yaptınız? Bu çocuğun öz babaannesi yaa. Azcık vicdan. Böyle kaynana düşman başına.Ahhah Ay Allah senden razı olsun yorumunu okuyunca öyle bir güldüm ki Allah da seni güldürsün Geçenlerde kızım susamis Mutfağa su almaya gitmek istemis Kaynana bunu Mutfağa sokmamis kizim aglayarak geldi soyledi bana neden dedim kizima neymiş sürekli bardak kirletiyormis Neyse ertesi gün biz eve geldik eşim nöbetten gelince ben de kızıma dedim ki eğer nenen seni çağırırsa yanına gitme ona de ki sen beni mutfağa sokmadın Sen beni kovdun Ben de sana küstüm de dedim Bir dahaki nöbette oraya gittiğimizde görümcemlerde gelmiş oturuyoruz böyle kızma dedi ki bak dedi yere çekirdek düşmüş onları al dedi kızım da ben sana küstüm seninle konuşmuyorum nene dedi kaynana da neden küstün dedi benim kız da sen beni Mutfağa sokmadin bagirdin bana O yüzden sana küstüm dedi Herkesin içinde diyor ki sana bunu kim öğretti Sen bana söylüyorsun küsüyorsun şeytan ya bildiğin şeytan kadin kizimda dese annem soyledi Vallahi cevabini vercektim ama kizim bisey demedi
İnanamıyorum ya bu nasıl birşeyHaklisin inan ama benim birtek saygisizligim olmadi ustelik kapimizdan ayrilmiyorlardi beni isteyecekleri zaman evlendik düğün gecemin ertesi günü onlar tatile gittiler 15 gün boyunca 4 kaynima ve kayınbabamı ben baktım eltimin evi 10 adım uzakta bir kere bile gelmedi Ama her ne hikmetse O çok kıymetli Ben de diyorum ki beni değil sanırım oğlunu sevmiyor ama Oğlumu da gördüğünde Kurban olurum lan canımlar havada uçuşuyor Hatta oğlunun yanında benim kızıma birazcık daha iyi davranıyor ani kısacası İğrenç ötesi bir insan
Kayinvalidenizin nasıl bir insan olduğu zaten ortada, ama anlamadığım çocuğunuza öyle şeyler söylemekten ziyade direk kayinvalidenize kendiniz cevap vermeniz daha mantıklı olmaz mı ? Birde görüşmek durumunda olduğunuzu düşünmüyorum, öyle bir zorunlulugunuz yok, alarm taktirsaniz belki daha rahat kalirsiniz evde, oldu ki illa goruseceksiniz kayinvalidenizin size ve çocuğunuza karşı olan bu saçma sapan davranışlarına asla izin vermeyin. Birşey mi diyor hiç geciktirmeden dediği anda açık açık söyleyin, çocuğun yanında bu şekilde davranamazsin deyinGercekten anlasa yavrum kendisi istemese gitmese ve bende bunu gorsem oylr mutlu olcamki bakalim bekliyim ve goriyim esim farkinda ne yapayim diyor bir kac kez soylemiste esim yok oyle birsey nerden cikariyosunuz ben onuda seviyorum falan demis ya bir haftadir benim kizi gormedi eltim hala onlarin yaninda yasiyor sabah aysesini gormus gelmis daha kapidan girmeden benim kizima nasilsin gel bi opeyim ozledim demeden su havuzu ver ayseye gotureyim yok aksam ayse amcalariyla oynadi amcasiyla uyudu halasi geldi ona oyuncak yemis getirdi anlatti durdu benim kizin yuzune bile bakmadi hayir kendo cocuklarinida cocuguma dusmqn etmis gecen serrrrefsiz kaymis 3lu paket cips almis 1 tanesi aci zehir gibi onuda kendi acmis yarisini yemis yarisini benim koza vermis diger ikisinide eltimin cocuklarini cagiriyo kizimin yaninda onlara verdi aci degil onlar neyse benim kiz yedi agzi yandi ben yeme dedim cocuk iste illa yiycek agliyo kizim kaynimla kaynanamda guluyo icimden dedim lanet olsun sizin gibi insanlara
burada beddua o çocuklarada gidiyor sanki yazık günah.kaynanan ayımcı bir kadın ama sende çocukları bile kıskanacak yapıdasın.İnşallah sevilmesin benim tek temennim o çok sevdiği eltinin çocuklarından ağlasın dediğiniz gibi umursamamaya çalışıyorum ama olmuyor ben umursamıyorum da kızım üzüldükçe ben daha çok üzülüyorum
Lütfen görüşüp de çocuğun psikolojsini etkilemeyin daha şimdiden etkilenmiş ki babaanne ye kendini sevdirmeye çalışıyor. Yazık yavrum ya.Merhaba arkadaşlar ben 5 senelik evliyim iki kız çocuğum var büyük olanı 3 yaşında eltim 14 senelik evli Onun da iki kızı bir oğlu var en küçük kızı 7 yaşında O da ben de kaynanam ların yanında kalıyorduk Ben yeni evlenmişim eve beni görmeye gelen misafirler oluyor du Kaynanan misafirlerin yanında sürekli eltimi övüyor şte böyle İyi işte şöyle iyi O olmasa ben ne yaparım o olmasa ben yaşayamam gibi şeyler söylüyor bu bu şekilde 2 sene boyunca sürdü düşünün Ben daha yeni evliyim eltim 14 senelik evli sanki Gelen giden eltimi bilmiyormuş gibi benim yanımda sürekli onu övmesi canımı çok sıkıyordu da her neyse buna artık alışmıştım benim kızım doğduktan sonra kaynanam kızımı bir kere olsun kucağına almadı bir kere olsun onu sevmedi ama eltimin 3 çocuğuna da baktı Türkiye'ye gittiği zaman 1 ay 2 ay kalırdı ve çocuklarının hiçbirini götürmezdi kaynanam bakardı onlara hala daha öyle zaten Ama benim kızıma gelince söylediği laf şu oldu Ölürüm de bakmam sebebini sorduğumda ise senin kızın mızır Ben ona bakmam dedi eltimin üç çocuğunu parka götürür Benimki yanlarında gitmek isteyince gel kızını al senin kızın bizim peşimize takılıyor der işin ilginç yanı nedir biliyor musunuz eltimin kocası yani kaynım kaynanamdan ve kayın babamdan nefret ediyor onların evlerine gelmesini bir bardak su içmesini dahi istemiyor hasta olduklarında hastaneye dahi götürmüyor kendisi gidiyorsa yalvarıyor lar bizi de götür ve götürmüyor Benim eşim de ailesine düşkün hastaneye düğüne ev gezmesine hep benim işim götürür onlari kadının bize karşı değişik anlam veremediğim bir düşmanlığı var. Hele de büyük kızıma karşı diğeri zaten 4 aylık Bu arada biz taşındık ama aramızdaki mesafe araba ile 5 dakika bu konuyu bugün açmamın sebebi Bugün bize geldiler hastaneden dönmüşler küçük kaynım götürmüş daha eve girmeden kapının önünde benim kızın havuzunu gördü şu Plastik havuzlardan hemen eltimin kızı 7 yaşında olan kızı ayse adi kızımı görür görmez Ama bu havuzu ver Ayşe'ye götüreyim işte Ayşe'nin amcaları Ayşe'ye daha büyüğünü alacak işte dün gece Ayşe bizdeydi biz onu çok sevdik sarıldık öptük amcaları ona yemiş aldı ve bunun gibi bir sürü saçmaladı ve yine Kızıma da sarılmadı öpmedi Hatta dedesi kızıma şeker almış onu bile Ayşe'ye götürecekmiş �ğrenç ötesi bir insan bana yaptıkları neyse de kızıma yaptığı benim canımı çok sıkıyor bundan sonra karar verdim artık hiçbir lafın altında kalmayacağım Gerçi daha önce sen benim kızımı niye sevmiyorsun dedim defalarca bana tek söylediği senin kızın mızır benim kızım hiç mızır değil Çok akıllı kendini bilen ve işin en kötü yanı da sürekli babaanne babaanne diyor Onun etrafında dönüyor olması İşte bu benim çok canımı yakıyor arkadaşlar Sizce ne yapmalıyım ben bu kadına eşimin hatrına oraya gittiğimde bir hafta kendime gelemiyorum sinirden onlar buraya geldiğinde yine bir hafta boyunca sinir krizleri geçiriyorum biliyorum Beni kıskandırmak için sinir etmek için yapıyor Ancak ben kıskanmıyorum sadece aşırı derecede sinir oluyorum Bana kalsa hiç sevmesin umrumda bile değil öyle cahil insanlar benim çocuğumu seveceğine hiç sevmesin ama çocuk iste istiyor.Beni neden sevmiyor diyor Bir de oruç tutmuş Allah'ından bulasıca kızlar Sizce onu kendi silahıyla vurabilmek için ne yapabilirim Biraz uzun oldu Kusura bakmayın ama anlatılacak o kadar çok şey var ki iğrençlikleri ile ilgili şimdilik bu kadarını söyleyeyim
Hayır eşiniz nasıl yapabildi size böyle birşeyi annesinin yaptıklarını bile bile hemde, acaba esinizde sorunlu bir insan olabilir mi ? Şiddet çünkü normal değil biliyorsunuzCanim kackez esimle tartistim belki bu soyliycegim seye kizacaksin ama sirf bu yuzden kavga ettik ve esim iki kaburgami kirdi terkettim onu yalvar yakar aylarca babamin evinde kaldim ustelik dogum yapali daha 1 ay olmusken oldu bu olay ben asla istemiyorum her seferinde kavga cikiyor bosanacagim senden dedim dava acmaya kadar gittim tamm dedi affet dedi zorlamiycam dedi ailem gitme dedi bu kacinci gidersen ve tekrar gelmek istersen biz seni kabul etmiycez bu sefer dedi cocuk oyincagi degil dedu yok duzeldi her dedigimi yapiyor dedim geldim 1 ay sonra yine ayni burasi tekin degil yok gecwn gun su oldu bu oldu sarhoslar geziyor burda vs vs anliycagin gercekten mecburum kaynanama yaranmak icin hic birsey yapmiyorum o ilk evlendigim zamndi cocugum yokken yemekti bulasikti 4 kaynim kayinbaba hepsine baktim yinede eltimi ovdu durdu dogum yaptim cocuguma davranisini gordum yemek yedim biraktim yere bisey doksem temizlemedim ne dese yapmadim yapmamda yapmiycamda Allaha yalvariyorum benim elime dusmesin ona bakmam birde gunahina girmiyim diye bunu benim cocuguma baskasi yapsa yirtar atarim onu ama bu seytan kafinin yaptigini el yapmiyor iste
Seviyorsunuz sevmiyorsunuz muhabbeti yapmayin,sadece gorun bilin ve ona gore tavrinizi belirleyin.Boyle insanlar adinizi kiskanc takintiliya cikarirlar.Gercekten anlasa yavrum kendisi istemese gitmese ve bende bunu gorsem oylr mutlu olcamki bakalim bekliyim ve goriyim esim farkinda ne yapayim diyor bir kac kez soylemiste esim yok oyle birsey nerden cikariyosunuz ben onuda seviyorum falan demis ya bir haftadir benim kizi gormedi eltim hala onlarin yaninda yasiyor sabah aysesini gormus gelmis daha kapidan girmeden benim kizima nasilsin gel bi opeyim ozledim demeden su havuzu ver ayseye gotureyim yok aksam ayse amcalariyla oynadi amcasiyla uyudu halasi geldi ona oyuncak yemis getirdi anlatti durdu benim kizin yuzune bile bakmadi hayir kendo cocuklarinida cocuguma dusmqn etmis gecen serrrrefsiz kaymis 3lu paket cips almis 1 tanesi aci zehir gibi onuda kendi acmis yarisini yemis yarisini benim koza vermis diger ikisinide eltimin cocuklarini cagiriyo kizimin yaninda onlara verdi aci degil onlar neyse benim kiz yedi agzi yandi ben yeme dedim cocuk iste illa yiycek agliyo kizim kaynimla kaynanamda guluyo icimden dedim lanet olsun sizin gibi insanlara
Ne ne neAman Allahım yorum yapana kadar neler yazmışsınız kaburgalarınızı kıracak kadar nasıl gözü döner Bi insanınkimse müdahale etmedi mi kızınızın babası zaten başlı başına psikolojisini bozar babaannenin ayrımcılık yapması çok hafif kalır zihninde
Üstüne Söylenecek bir şey yokKayınvalideye kaynanalık yaptıran evlendiğinizin ertesi günü 4 kayınbirader bir kayınpedere bakmanıza gık demeyen, kayınvalidenize gitmek istemiyorsunuz diye kaburgalarınızı kıran kocanızdır.