Kendimi çok kırılmış hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
simdiden dedikodusunu yapmişsin "soz yok eve geldi - bu normal mi" diye. millet sevgilisiyle neler yapiyor , kadin ailelerin de isin icine girdiği ilişkide aile evine gelmis cümbür cemaat oturmuslar. ne zarar var bunda?
akilli kadinmis ki aile apartmanina gitmeden bir tanımaya gelmis nasil insanlar - bunlarla yasanir mi diye. aman ayip laf soz olur diye gelmeseydi de neyle karsilasacagini eve gecip is isten gectikten sonra farketse daha mi iyi olurdu?
ayrica es adayinin kardesine sarilir, misafir yanak öpmesi yapar yani. Ama siz el sıkışmasına bile normal mi diyorsunuz. tabii ki normal. siz esinizin kardesine erkek gözüyle bakip elini bile sıkmadiysaniz bunca senedir o da sizin kötü niyetinizdendir.
konuda hakli bir tarafiniz yok. ben de kaynananizin eltinizin yerinde olsam size gelip icimin bayılacagina civil civil yeni geline giderdim icim acilirdi.
Sen neyı bılıyosunda kafana göre atmışsın ordan kV sağolsun geçen geldi iftara yardımcı oldu eltim aynı şekilde geldi masayı kurdu topladı sağolsun gelmeyen yenı eltımdi onuda normal karşılıyorum zorunda değil ❌ ama sen ve senin gibiler anca sırf ne yazaamda içimin yağlarını eritsem diye bekliyorsunuz şurada. PES. Haydı canm haydı başka yöne

belki bu yazdıklarım size abartıyosun gelebılır ama yinede sizlerin samimi görüşlerinize ihtiyacım var
Senin gibilerin fikri kendine kalsın haydı canım
Niyetiniz içinizden geçenler fikriniz zikriniz... Neyse yanılmamışım, evinizde yenilip içilmez bile o derece. Yeni gelinin içi yeşermemiş, cıvıl cıvıl sevgi dolu. El üstünde tutulması korunup kollanması normal.

Niyetiniz içinizden geçenler fikriniz zikriniz... Neyse yanılmamışım, evinizde yenilip içilmez bile o derece. Yeni gelinin içi yeşermemiş, cıvıl cıvıl sevgi dolu. El üstünde tutulması korunup kollanması normal.

Niyetiniz içinizden geçenler fikriniz zikriniz... Neyse yanılmamışım, evinizde yenilip içilmez bile o derece. Yeni gelinin içi yeşermemiş, cıvıl cıvıl sevgi dolu. El üstünde tutulması korunup kollanması normal.ahahahha

Ahahahhaha güldürdün beniya boş yapıyorsun boş .

Merhabalar arkadaşlar, belki bu yazdıklarım size abartıyosun gelebılır ama yinede sizlerin samimi görüşlerinize ihtiyacım var yeni gelin eltimin evine geldi kV kp ben eşim ordaydık iftar yemeği( söz nişan bayramdan sonra yapılacak) henüz daha ortada bişey yokken 2. Ye kere eltime gitti ben davet ettım akrabasına gitmiş annesı ile olabilir eyvallah kız çok dışa dönük, kendini sevdırmesını biliyor bütün aıle ona mest olmuş hedıye almış getırmış bizlere eltime erkenden gidip yardım etmış tatlı göturmuş yapıp benım 1 çocuğum var kaynanamlarla gittik beraber şimdi gelelim benım sinir oldugum nokta görüşürken eşimle el tokalaşması yapıyor ben kayınlarıma el sıkma vs goruşuruz yapmam herkes ben gibide olmak zorunda değil ama bazı seylerın sınırı vardır kpeder vs herkesi gördü eşimide elini sıkıp görüşuruz abi muck muck yanaklarından yanı öpme işareti yaptı arada masa vardı gelemiyom gibisinden muck muck bende mi sorun var !? Elalem mi çok rahat !! Birde sürekli kaynımın evıne gelmeler daha söz yok ortada bana çok değişik geldi yanı bunlarda bir tuhaf söz olmamış çok rahat karsılıyot herkes hoş banane de yinede garıp değilmi aynı bınada oturacaggız normalde ben 2. Kart falandı bekar kaynıma verdık bız sonuncu kata cıkacaguz yapılınca öbür eltimlede pek kaynasmışlar çok güzel iletişim kuruyor herkesle ben nıye böyle buyutulmedım diye agladım mutfakta az önce çok garıp geliyor bu kadar samimî tavırlar yıllardır komşularıymış sokaktan yinede böyle insanlara kaynayıp onlara alışması hıpızlı baya hızlı bu arada Mangala gidelim diyorlar kaynımlar gıtmeyecegım yanı. davet ettım gelmedi bile evime bizim annemiz olsa kızım git derdi bizi çok başka yetiştirmişler ama onun annesi akrabaya gidicem sende gel demiş üstelik eşime ne alaka öpücük atarak gitmeler cok sırnasık herşeyın adabı muaşeretı vardır.
Siz böyle adabı muaşeret adı altında insanlara yabanilik yaptığınız için olabilir mi ? En basitinden tokalaşmak zaten adaptandır asıl el uzatmamak terbiyesizliktir sizinki adap değil olsa olsa muhafazakarlık falan kız da azıcık sosyal olunca kıskanmışsınız bu kadar basit kendi görüşümü söyleyeyim bende sizle çok samimi olmazdım eşiyle tokalaşmamı bile kafasında düşünen insana her hareketim batabilir rahatsız olurum her hareketimi insanların hassasiyetine göre ayarlayamam uzak dururum daha iyi

küçük hesaplar peşinde olup , kıskandığınız için sevilmiyor olabilir misiniz?

yani kusura bakmayın ama, ayan beyan kıskançlıktan çatlıyorsunuz.

kızın açığını bulmak için kıvranıyorsunuz resmen, bulamadığınız için de kızın ettiği yardımı vb şov, yaranma olarak yapıyora getiriyorsunuz.

herkes benim gibi olmak zorunda değil diyip her şeyin bir sınırı vardır ne demek? bu nasıl çelişki Allah aşkına? size ne ? siz sıkmayın kaynınızın elini, sıkana da karışmayın. bana göre sosyal becerileriniz sıfır, insanlarla iyi geçinmekte zorlanıyorsunuz. bundan dolayı da yeni gelini kıskanıyorsunuz.

ayrıca size ne nikah kıyılmadan eve gelip gidiyorsa ? insanların ahlak bekçisi misiniz? kıza resmen ahlaksız demeye çalışıyorsunuz ama cık, zorlamayın , hiç alakası yok.

bir önceki konunuzda da burada çok kıskandığınız eltiniz çocuğunuzu 'kızım' şeklinde seviyor diye sinir olmuştunuz. ne alaka o mu yaptı çocuğu diye. :işsiz:

yani bence artık biraz özeleştiri yapma zamanı gelmiş. bu şekilde giderseniz zaman içinde kimse idare etmez, dışlanırsınız.

Yok daha nelerr🙄🙄 kkde şaşırma dozunun sonu yok hiç
bir önceki konunuzda da burada çok kıskandığınız eltiniz çocuğunuzu 'kızım' şeklinde seviyor diye sinir olmuştunuz. ne alaka o mu yaptı çocuğu diye. :işsiz:

Arkadaş benı zaten İLGİLENDİRMİYOR DA SAMİMİDE GELMİYO YANİ NAPİM 😊 napıyorsa yapsın tabıkı bananeeee biraz zorluyor sanki kaleyı fetedıyor gibi 🤣 daha 2. Kere gördüğüm bir insan fazla samimi(yüzeysel)geldi sadece genel olarak Allah yerınde mutlu etsin. Elin kocasına da muck yapmasın yanaklarından öpüyorum der gıbı ben zaten gereken mesafeyı koydum şimdiden kim kimi sevıyosa sevsın saysın o hareketlerıne dıkkt edecek yani yok öyle.
Kıskançlıktan ölmüssün ve daha da çok öleceksin belli ki haha

Ama siz el sıkışmasına bile normal mi diyorsunuz. tabii ki normal. siz esinizin kardesine erkek gözüyle bakip elini bile sıkmadiysaniz bunca senedir o da sizin kötü niyetinizdendir.
Ay yengeç seni alıntıladım yanlış anlarsan özür dilerim argo bi tweet paylaşcam konuyu okuyunca da senin yorumunu okuyunca da aklıma geldi güldüm gece gece djjdjfjdj :) cidden eşim kız kardeşimle bile el sıkışmaktan uzak dursa hayırdır sen basit bir tokalaşmada bile ne düşünüyorsun da bu hareketi sergiliyorsun der adamın burnundan getiririm töbe töbe fazla olan her şey zıttına çekilir fazla böyle edep edep cart curt diyenlerin aklında demek ki diğer ihtimal var diye her zaman düşünürüm
IMG_5325.webp

Konu sahibi o apartmandan taşınmanız ve eşinizin farklı iş bulması sizin ve diğerlerinin hayrına olur. Hassas bir yapıya sahipsiniz gibi. Daha müstakbel eltiniz evlenmeden sinirlerinizi bozmuş, onu kıskanmışsınız. O evlenip aynı apartmanda birbirinizi sık sık gördüğünüzde ne olacak hiç düşündünüz mü? Boşanmaya kadar gidebilir bu evlilik (Allah korusun) siz en iyisi kendi evliliğinize odaklanın, onu bunu boşverin, kim ne yapıyorsa yapsın. Ya mesafeli davranır pek konuşmazsınız ya da zamanla kaynaşır sohbet eder eğlenirsiniz. Fakat ilk seçenek olacak gibi görünüyor.

ya sen ailedensin sen neden gitmiyorsun ki mangala? ki bence git ve kızı tanımaya çalış belki önyargın kırılır kızı seversin ya da daha iyi tanımış olursun ona göre bir tavır alırsın biraz tanışmaya çalış ki samimiyetin artarsa bu tarz konularda uyarıp sınırını çizebilirsin bence el sıkışmasında problem görülmesi SKANDAL ama uzaktan öpücük göndermek kafamda canlandırınca çok acayip geldi ya :D kız şimdi aileye yeni giriyor sevdirmeye çalışıyordur tabii ama zamanla değişir o işler sen neden şimdi kıza kötü hissettiresin ya da hemen nem kapasın sinirini bozasın yani? bekle izle uzaktan kızı da tanımaya çalış o da seni tanısın belki tavrı onun da değişecek en akıllıca ve insanca olanı bu bence kızın gelin gideceği aileyle arasında olanlar da onlar hariç kimseyi ilgilendirmemeli

Ha lütfen bir de bol bol kitap oku.
O kadar berbat bir kendini ifade ediş tarzın var ki resmen konu bütünlüğün yok
Eltinin mucuk mucuk olayını anlatırken farklı bir taktigin konu ile cümleyi bitiriyorsun :)
Umarım normalde de böyle değilsindir diyeceğim ama bence normalin de böyle :)

Ahahahhaha güldürdün beniya boş yapıyorsun boş .
En samimi yorumlarınız diyorsunuz, yazınca da atar gider yapıyorsunuz. Olmadığımız biri gibi mi yazalım, sorun etmediğimiz şeyleri sorun ediyor gibi mi aktaralım, çok haklısınız hatta yeryüzünde şu an sizden daha haklı biri olamaz mı diyelim? Burada bile problemlisiniz. Fikir bakış açısı okumak istiyorum ama benim istediğim gibi olacak yazın ki bize de vakit kaybı olmasın.

Dert benim değil ki sizin. Onu seviyorlar beni sevmiyorlar diye ağlamıyorum kırılmıyorum. Asıl ben seviyor muyum ona bakarım. Herkesle tokalaşırım selamlaşırım, evim dışındakilerden bana ne, kadınlara ahlaksız gözüyle bakmam, cıvıl cıvıl şen şakrak kadınlar içimi açar. Eşinizi öpme konusunda da söylenebilirsiniz ama önemli olan eşinizin kararı. Yani hiç bir şekilde kimseye kendi fikirlerinizi empoze edemezsiniz. Eşiniz gitsin kardeşine, nişanlınla temas etmek istemiyorum konuş söyle desin rahatsız olduysa. Kadın sizinle, eşinizle veya diğer elti kayınla evlenmiyor. Nişanlısıyla evleniyor ve kendi kayınvalidesinin kayınpederinin evine gidiyor. Size ne oluyor ki onay mercii misiniz? Biz böyle yetiştirilmedik in suçlusu neşeli sıcakkanlı samimi insanlar mı? Bu yaşta bile anneniz yap derse yapacaksınız yapma derse yapmayacaksınız. Herkes siz değil, bu kızın arkasından dedikodu yapmak karalamak kıskanmak sizi daha beter mutsuz eder. Çünkü kabul görecek, her ortamda çağırılacak, istenecek, kimse onu ayıplamayacak. Siz de nasıl ya nasıl diye diye kendi kendinize söyleneceksiniz.

#mune #nevreste# #sema# konunun yoruma kapanmasını istiyorum tşk ederim.
Lütfen burda yorum yapan arkadaşların yazdıklarını dikkate alın. Kendinizi kasmayın, suratınız asık, kaşlar çatık, agresif olursanız kimse sizin eve gelip konuşmak istemez ki. Siz de sohbet edin ortama karışın ,gülün geçin. Belki zamanla tanıdıkça aslında düşündüğüm gibi değilmiş çok iyi bir kadın dersiniz.

Ben size yardımcı olayım. Mune Mune abla konu sahibi konusunun yoruma kapatılmasını istiyor.

kaç yaşındasınız ne işlerle meşgulsünüz bilmiyorum fakat eğer bir meşguliyetiniz yoksa acilen edinin derim. eşiniz dışında neyi kıskandınız onu anlamadım birinin daha çok göz önünde olması, ilgi görmesi zorunuza mı gitti? bu yetiştirilme tarzı değil bence aynı ailenin farklı karakterli çeşit çeşit çocukları var. örneğin ben daha sessiz, dinleyici konumundayken kardeşim herkesle konuşan ve herkese kendini sevdiren bi tiptir. e, aynı aile yetiştirdi bizi? bence siz söylediğiniz durumları normalleştirin yoksa kıskançlıktan kafayı yersiniz.

Merhabalar arkadaşlar, belki bu yazdıklarım size abartıyosun gelebılır ama yinede sizlerin samimi görüşlerinize ihtiyacım var yeni gelin eltimin evine geldi kV kp ben eşim ordaydık iftar yemeği( söz nişan bayramdan sonra yapılacak) henüz daha ortada bişey yokken 2. Ye kere eltime gitti ben davet ettım akrabasına gitmiş annesı ile olabilir eyvallah kız çok dışa dönük, kendini sevdırmesını biliyor bütün aıle ona mest olmuş hedıye almış getırmış bizlere eltime erkenden gidip yardım etmış tatlı göturmuş yapıp benım 1 çocuğum var kaynanamlarla gittik beraber şimdi gelelim benım sinir oldugum nokta görüşürken eşimle el tokalaşması yapıyor ben kayınlarıma el sıkma vs goruşuruz yapmam herkes ben gibide olmak zorunda değil ama bazı seylerın sınırı vardır kpeder vs herkesi gördü eşimide elini sıkıp görüşuruz abi muck muck yanaklarından yanı öpme işareti yaptı arada masa vardı gelemiyom gibisinden muck muck bende mi sorun var !? Elalem mi çok rahat !! Birde sürekli kaynımın evıne gelmeler daha söz yok ortada bana çok değişik geldi yanı bunlarda bir tuhaf söz olmamış çok rahat karsılıyot herkes hoş banane de yinede garıp değilmi aynı bınada oturacaggız normalde ben 2. Kart falandı bekar kaynıma verdık bız sonuncu kata cıkacaguz yapılınca öbür eltimlede pek kaynasmışlar çok güzel iletişim kuruyor herkesle ben nıye böyle buyutulmedım diye agladım mutfakta az önce çok garıp geliyor bu kadar samimî tavırlar yıllardır komşularıymış sokaktan yinede böyle insanlara kaynayıp onlara alışması hıpızlı baya hızlı bu arada Mangala gidelim diyorlar kaynımlar gıtmeyecegım yanı. davet ettım gelmedi bile evime bizim annemiz olsa kızım git derdi bizi çok başka yetiştirmişler ama onun annesi akrabaya gidicem sende gel demiş üstelik eşime ne alaka öpücük atarak gitmeler cok sırnasık herşeyın adabı muaşeretı vardır.
Iki lafınızdan biri "banane" ama hiç de sizeneymiş gibi davranmıyorsunuz. Yeni gelini bariz kıskanıyorsunuz. Yok oraya gitmiş, çamaşır yıkamış falan, size ne gerçekten? Ilgilenmeyin ve sakın kimsenin yanında da sesli söylemeyin bu düşüncelerinizi. Kendi hayatınıza odaklanın. Eltin size gelse ne gelmese ne? Hele ağladım dediğiniz yerde güldüm, neye ağladınız Allah aşkına?

Lütfen burda yorum yapan arkadaşların yazdıklarını dikkate alın. Kendinizi kasmayın, suratınız asık, kaşlar çatık, agresif olursanız kimse sizin eve gelip konuşmak istemez ki. Siz de sohbet edin ortama karışın ,gülün geçin. Belki zamanla tanıdıkça aslında düşündüğüm gibi değilmiş çok iyi bir kadın dersiniz.

Ben size yardımcı olayım. Mune Mune abla konu sahibi konusunun yoruma kapatılmasını istiyor.
Hayır, fikirlere yorumlara bakış açılarına da kapalı. Bu kadar kadın aynı şeyi yazıyor, dediklerini dikkate alayım, yanlışsam düzelteyim, bana saçma gelenler çoğunluğa normalse bir durup o taraftan bakayım edeyim de yok. Sen şusun, sen busun, sen boş yapıyorsun, sen fikrini kendine sakla, sen yorum yapma, sen nerenden uyduruyorsun... El sıkışmamak bana çok ters gelse bile inancıdır hassasiyetidir der geçerim ama el sıkışana da satırlarca ahlaksız şu bu muamelesi yapanın inancı geleneği adabı falan umurumda olmaz. Ben kimim ki eşimin ailesindeki herkes, tüm mahalle, tüm kadınlar, dünya... benim gibi olmak zorunda olsun? Önce kendini eleştirmek zorunda, çünkü kendinde sorun var.

Şuradaki verdiğin cevaplardan bile üslubun tavrın ne yazık ki çok belli. Eşime hareketi dışında biseye takılmadım diyorsun guya kadının bir nefes alması batmamis sana nerdeyse😁 herseyini yargilamissin. Kusura bakma da catlamissin kiskancliktan. Gozumde canlandı nasil biri oldugun direk. Allah yeni gelene sabır versin. Sen istediğin ilgiyi goremedikce ve o kendini böyle sevdirmeye devam ettikçe çok huzursuzluk çıkarırsın sen. İçindeki kötü düşünceler elbet dışına yansır çünkü

Sen neyı bılıyosunda kafana göre atmışsın ordan kV sağolsun geçen geldi iftara yardımcı oldu eltim aynı şekilde geldi masayı kurdu topladı sağolsun gelmeyen yenı eltımdi onuda normal karşılıyorum zorunda değil ❌ ama sen ve senin gibiler anca sırf ne yazaamda içimin yağlarını eritsem diye bekliyorsunuz şurada. PES. Haydı canm haydı başka yöne
Allah o kıza ve yanındakikere sabırlar versin, hem kıskanç hem de çok sinsi bir insansın. Zihniyetin de berbat.

Hayır, fikirlere yorumlara bakış açılarına da kapalı. Bu kadar kadın aynı şeyi yazıyor, dediklerini dikkate alayım, yanlışsam düzelteyim, bana saçma gelenler çoğunluğa normalse bir durup o taraftan bakayım edeyim de yok. Sen şusun, sen busun, sen boş yapıyorsun, sen fikrini kendine sakla, sen yorum yapma, sen nerenden uyduruyorsun... El sıkışmamak bana çok ters gelse bile inancıdır hassasiyetidir der geçerim ama el sıkışana da satırlarca ahlaksız şu bu muamelesi yapanın inancı geleneği adabı falan umurumda olmaz. Ben kimim ki eşimin ailesindeki herkes, tüm mahalle, tüm kadınlar, dünya... benim gibi olmak zorunda olsun? Önce kendini eleştirmek zorunda, çünkü kendinde sorun var.
Esnek olmakta fayda var. İletişime açık oldukça ilişkiler de kolaylaşır. İnsanlar pozitif, güler yüzlü, enerjik, sosyal kişilerle konuşmayı daha çok sever genelde. Bana ne dese bile kıskandığı çok bariz ortada.
Konu sahibi "ben ailemden böyle görmedim biz böyle yetiştirilmedik" yazmış. Belki de çocukluktan beri kısıtlayıcı bir ailesi var ya da aşırı muhafazakâr bunu bilemeyiz fakat kimsenin başkasının arkasından bu şekilde konuşmaya, yargılamaya hakkı yok. Eltisi istediği kadar sevgilisinin evine gider sohbet eder. Açıkçası henüz 2 kez görüşen eltinin, konu sahibinin eşine uzaktan muck muck yapması beni de rahatsız ederdi. Bunun dışında olan şeylerde ise konu sahibinin abarttığını düşündüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X