ÜVEY KAYNANA DERDİ

Ya çiçeğim Allah aşkına titre ve kendine gel💗 ne kayınbabası ne kaynanası senden önemli mi bunun için üzülünür mü herkes ettiğini bulur inşaallah Allah'a havale et geç hakka girmemek için ince düsünmen güzel ama sağlığından önemli mi bunun için mi üzülünür güzelim? Ailenle vakit geçir ne biliyim bahar geldi birlikte pikniklere gidin güzel hava alın onları da sadece bayramlarda arayıp sorun bitti gittii

Kızım 3.5 yaşında kanser tedavisi gördü. Hayatımın en korkunç sureciydi.Bu süreçte beni arayıp sormayan, ilgilenmeyen herkes ile kocaman kocaman uçurumların var. Birde ben yeni doğum yapmıştım. Premature bebeklerim vardı.

Eşimin ailesi dahil. Sanki kızım grip olmuş davradilar. Senede bir gidiyorum. Beni şikayet etmiş sanırım birileri eşim de " olanlardan sonra yüzünüze bakmasa haklı" demiş. Bayramda sadece eşim aradı görüntülü konuştuk. Kırgınlığım çok fazla, umursamazlıklarına.

Kendi erkek kardeşim geçen gün gelmiş bana " çocuğuma bakmıyorsun" diyor. Dedim " sen benim çocuklarıma baktın mı, bugün benden yardım istiyorsun"

Herkes kendine kıymetli. Herkes karşısında kini nasıl somurum derdinde. Kimseden bir beklentimiz yok kimsede bizden bir şey beklemesin.

Ben mesafeyi severim. Çok güzel bir şey sizi korur. Ben olsam görüşmem. Eşiniz ne isterse yapsın. Hiç sevmem işine gelince küsen işine gelince barışan insanları.

Kızım 3.5 yaşında kanser tedavisi gördü. Hayatımın en korkunç sureciydi.Bu süreçte beni arayıp sormayan, ilgilenmeyen herkes ile kocaman kocaman uçurumların var. Birde ben yeni doğum yapmıştım. Premature bebeklerim vardı.

Eşimin ailesi dahil. Sanki kızım grip olmuş davradilar. Senede bir gidiyorum. Beni şikayet etmiş sanırım birileri eşim de " olanlardan sonra yüzünüze bakmasa haklı" demiş. Bayramda sadece eşim aradı görüntülü konuştuk. Kırgınlığım çok fazla, umursamazlıklarına.

Kendi erkek kardeşim geçen gün gelmiş bana " çocuğuma bakmıyorsun" diyor. Dedim " sen benim çocuklarıma baktın mı, bugün benden yardım istiyorsun"

Herkes kendine kıymetli. Herkes karşısında kini nasıl somurum derdinde. Kimseden bir beklentimiz yok kimsede bizden bir şey beklemesin.

Ben mesafeyi severim. Çok güzel bir şey sizi korur. Ben olsam görüşmem. Eşiniz ne isterse yapsın. Hiç sevmem işine gelince küsen işine gelince barışan insanları.
Rabbim kalıcı şifalar versin, bir daha öyle günler göstermesin inşallah. Benim de öyle sözde çok samimi olduğum akraba arkadaş kimse yokmuş.. bide bana sonrasında hanımefendi beni unuttunuz diye mesajlar atıyorlar utanmadan.. kp konusunda da son evliliğini yapana kadar bana gerçekten baba gibi davrandı benim hamilelik dönemimde dahil hiç yalnız bırakmadı. Kendi babamdan duymadığım güzel sözleri duydum hep ağzından onların ama demek ki o sildiyse bende silmeliymişim işte amannnn her kötü gece aydınlık sabaha çıkıyor ağlamalar acılar bitiyor da insan da yine de keder kalıyor o acılar unutulmuyor değil mi? Sonra da insanlar karşına geçip yA tamam haklsın ama bitti diyor ne kolay bir şekilde

Ya çiçeğim Allah aşkına titre ve kendine gel💗 ne kayınbabası ne kaynanası senden önemli mi bunun için üzülünür mü herkes ettiğini bulur inşaallah Allah'a havale et geç hakka girmemek için ince düsünmen güzel ama sağlığından önemli mi bunun için mi üzülünür güzelim? Ailenle vakit geçir ne biliyim bahar geldi birlikte pikniklere gidin güzel hava alın onları da sadece bayramlarda arayıp sorun bitti gittii
Zaten öyle yapıyorum yazlığımızı görüşmediğimiz dönemde aldı eşim hastalıktan sonra da bana havasının iyi geleceği bir şehre taşındık. Yeni adreslerimizi bilmiyorlar istemedim ama bayram işte kendi memleketlerine gidince mecbur karşılaştık yılda bir olacak dedik ama adam yine yaptı yapacağını. Kurban bayramında gitmeyeceğiz aramam da bundan sonra yılda bir de yok artık

Allah sizi evlatlarınıza bağışlasın. Kp haksız Allah korusun o hastalık sürecinde size bir şey olsaydı helalleşebilecek miydi sizinle. Eşinize söyleyin onlardan haber getirmesin size. Bazı şeyler bir kere olur kaçan kaçmıştır. Kp nin eşinin egosu için strese girmenize gerek yok.

Boyle bir adamin kapisina gidip bayramlasmakla hata yapmissiniz. Esiniz gorusuyorsa gorussun artik karismayin tartisirsa da bir zahmet size yansitmasin. Ne halleri varsa gorsunler. Ataymis buyukmus boyle olmaz once kendi adam olsaymis bu saatten sonra duzelse bile gorusmeyin. Oyle biri yok farz edin

Rabbim kalıcı şifalar versin, bir daha öyle günler göstermesin inşallah. Benim de öyle sözde çok samimi olduğum akraba arkadaş kimse yokmuş.. bide bana sonrasında hanımefendi beni unuttunuz diye mesajlar atıyorlar utanmadan.. kp konusunda da son evliliğini yapana kadar bana gerçekten baba gibi davrandı benim hamilelik dönemimde dahil hiç yalnız bırakmadı. Kendi babamdan duymadığım güzel sözleri duydum hep ağzından onların ama demek ki o sildiyse bende silmeliymişim işte amannnn her kötü gece aydınlık sabaha çıkıyor ağlamalar acılar bitiyor da insan da yine de keder kalıyor o acılar unutulmuyor değil mi? Sonra da insanlar karşına geçip yA tamam haklsın ama bitti diyor ne kolay bir şekilde

Amin cümlemize. Rabbim rüyasını bile göstermesin. Hayır hiç bir şey unutulmuyor. İnsan iyiyken yanında olunuyor ama insan zor durumdayken işler değişiyor. Ben canımın dersindeyken millet keyif yapıp laf sokmanın derdine düştü. Uğraşamam. Siz kp arayın canınız isterse, saygı duyuyorum ama benimde kırgınlıklarim var deyin. Anlayacak mi asla.
Ama siz kendi mutluluğunuzu düşünün.

Çok haklısınız bayramdan sonra gideceğim inşallah.. gerçekten çok zordu düşünmesi bile o kadar zor ki ama evlat için ayakta durmaya çalışıyorum işte.. evet çok haklısınız. Ama kp kendi açısından hemen senin de çocuğun var yaşattığını yaşarsın diyor eşime
Hepimiz allaha inancı olan insanlarız. Herkes ettiğini bulur. Kp de kendi çocuklarına ne yaşattıysa aynısını yaşar. Vicdan yapmayın.

Bende eşime boşanmak için böyle sebep mi olur karı koca manipüle etmeye çalışıyorlar diyorum. Bir dönem boşanmışlar , kadına ev almış geri barışmışlar. Şimdi yine biz saygı duymadığımız için boşanacakmış işte..
Öncelikle geçmiş olsun hiçbir şey sizden önemli değil evladınız var onu düşünün kayınpeder xkaynana kim bugün var yarin yok kafana takmaya degermi...x kadının niyeti belli sizin üzerinizden yine birşeyler sahibi olmak için one sizi atıyor kanmayin bence kadindaki hırsa bak tövbe tövbe

Bende eşime boşanmak için böyle sebep mi olur karı koca manipüle etmeye çalışıyorlar diyorum. Bir dönem boşanmışlar , kadına ev almış geri barışmışlar. Şimdi yine biz saygı duymadığımız için boşanacakmış işte..

YAni. Tamamen onlarin problemi. Kaldi ki nikahini böyle agzinda sakız yapan biri iki hafta sonra bosanmak icin baska bir sebep öne sürür

Bayramda bile gidip bayramlasmaniz gereksiz hastaliginizda bir gecmis olsun dememis karakter yoksunu kp din oman bilse her kadini aldatip siddet uygulamazdi tamamen hayatinizdan cikarin bir kurusta almayin dinen gunaha gireceginizi sanmiyorum hicbir sorumlulugunuz yok onlara karsi

Siz doğru davranmışsınız.
Nihayetinde çocuğunuz onun da torunu olduğu için, sadece kayınpederinizi ziyaret etmeniz, eşinizin hatırı için yerinde olmuş.
Ancak, siz saygısızlık yapmamışsınız, sizin zor zamanlarınızda bu kadar problem çıkartmaları da doğru değil.
Destek olmuyorlar, köstek olmasınlar bari.

Mesafenizi ve tavrınızı koruyun derim.
Dertlerine ortak olmaya gerek yok, kayınpederiniz yarın ondan da boşanır, başka kadın ile evlenir.
Ondan sonra yine aynı dertler ile muhattap olmak zorunda kalmayın.

En doğrusu, ne kadar uzak, o kadar iyi.

Allah sifalar versin ama dinen kendinizi ezdirmeyip,hakkını hak yemeden koruyacaksin. İstemediğin, seni üzen strese sokan şeylerden sen uzak duracaksin. Kendini üzüp tekrar hasta olursan çocuklarınız ne olacak? Valla hiç takmayın bile ne üvey kaynanayi ne de kayinbabanizi. Eşiniz sizi goturmemis gidip gelmis, ben olsam sonradan kapısına gitmezdim. Eşinin hatriysa eşin bu şekilde uygun görmüş. Takma arkadasim takma kimseyi dört duvarinizin içine müdahil etmeyin. Tekrar Allah şifa versin inşallah.

Back
X