- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.578
- 34
-
- Konu Sahibi Anneolmakmucize
Sizin aileniz nerede? Gidip kalabileceğiniz başka bir akrabanız yok mu?Bana kalsa 1000 sene görmesem bir kere arayıp sormam o davranışından dolayı ancak eşim asker nöbetçi olduğu zamanlarda şu an kaldığımız yer İnşaat olduğu için korkuyor başınıza bir şey gelmesin diyor ve mecburen oraya gidiyoruz yani Haftada bir gün muhakkak orada kalmak zorundayız Allah'ın izniyle çocukların büyükse de kurtulsam oraya gitmekten
Keşke öyle bir şansım olsa iki kardeşim var İkisi de evli çocukları var ve bize uzaklar kızlar işin içinden çıkamıyorum ben Yani mecbur olmak beni daha çok üzüyor daha çok sinir ediyor Eninde sonunda Buna bir çare bulmam gerekiyor Bu arada o eltimle benim aram çok iyi kadın beni kaynanamdan daha çok seviyor arıyor soruyor Tüm özel günlerde kutlamalar yapıyor yani eltimle ve eltimin çocuğu ile hiç bir sorunum yok sorun tamamen kaynanamdaSizin aileden biri gelse sizle kalsa budurumda olmaz mı
O kadar güzel anlattınız ki gerçekten aynen söylediğiniz gibi insanın nefret ettiği kişi çocuğunun sevse insan o kişiye karşı yumuşar ama sevdiği kişi de çocuğuna kötü davranırsa işte böyle cevap da veremiyorsan kendini yer bitirir benim gibi Ben şöyle bir karar aldım artık o kadının yaptıklarını kafama Hiç takmayacağım ve çocuğuma da güzel güzel anlatacağım acaba çocuğum babaAnnen seni sevmiyor Boş ver sen de onu sevme mi desem bilemiyorum ki doğru olur mu bu ya da bunu çocuğuma nasıl açıklayabilirim ama kırmadan Onun da babaannesine Sevgi göstermemesinin nasıl sağlayabilirimBenim çocuğumu diğer torunlarin dan bariz bir sekilde ayıracak ben onun haddini öyle bi bildirirdimki kendine gelemezdi,esime de çocuğuna yapilani görüp susuyorsan hadi bay derim. Insanin nefret ettiği kisi bile cocugina deger verip sevse yumusyor. Her annenin bam teli evladi.lBu kıskançlık değil zaten çok ayıp. Böyle çocukları birbirine düşman ederler iyi olmaz. .
Ne görüşüyorsun bunlarla Allah aşkına
Olacağı varsa heryerde olur gorusmeyinBana kalsa asla ve asla görüşmem Çünkü o kadar kötü iğrenç bir kadın ki 4 tane Kaynım var Onlara bile benim küçük kızımı kötülüyor yok işte bugün ayse buraya gelmedi aysesi diyormuski asli buraya gelirse ben gelmem o cok yaramaz diyomis birde bunu benim yanimda soyluyor ALLAHIN laneti uzerine olasica esim asker nobetci oldugu zamnlarda suan kaldigimiz yer issiz insaat dolu oldugu icin orada kalmamizi istiyor ve ben istemesemde zorla goturuyor kac kez tartistim gitmek istemiyorum diye yinede dinlemiyor Ben de korkuyorum açıkçası ya o burada yok Kendi Başımıza bir şey gelirse Bak senin yüzünden oldu demesin diye gidiyorum mecburen
kaynana gelin olayına hala çözüm bulunamıyor çünkü istisnalar hariçKeşke öyle bir şansım olsa iki kardeşim var İkisi de evli çocukları var ve bize uzaklar kızlar işin içinden çıkamıyorum ben Yani mecbur olmak beni daha çok üzüyor daha çok sinir ediyor Eninde sonunda Buna bir çare bulmam gerekiyor Bu arada o eltimle benim aram çok iyi kadın beni kaynanamdan daha çok seviyor arıyor soruyor Tüm özel günlerde kutlamalar yapıyor yani eltimle ve eltimin çocuğu ile hiç bir sorunum yok sorun tamamen kaynanamda
Siz kayınvalidenizin yüzüne o an neden böyle diyorsun kızım üzülüyor görmüyor musun diyor musunuz?Keşke öyle bir şansım olsa iki kardeşim var İkisi de evli çocukları var ve bize uzaklar kızlar işin içinden çıkamıyorum ben Yani mecbur olmak beni daha çok üzüyor daha çok sinir ediyor Eninde sonunda Buna bir çare bulmam gerekiyor Bu arada o eltimle benim aram çok iyi kadın beni kaynanamdan daha çok seviyor arıyor soruyor Tüm özel günlerde kutlamalar yapıyor yani eltimle ve eltimin çocuğu ile hiç bir sorunum yok sorun tamamen kaynanamda
Koca hastane dikiyolar bir senede. 4 sene ne insaatiymis? O süreçte boşuna dolmuşsun işte.Hayır canım öyle bir durum yok evlendiğimiz zaman şuan kaldığımız ev inşaatı henüz bitmemişti mecburen kaynanam larda kalıyorduk 4 sene boyunca orada kalmak zorunda kaldım Bizde böyle bir şey yok ama onların yaşadığı yer de varmış Gelin geldi gelini görmeye geliyoruz Hayırlı olsun demeye geliyorlarmış ve sürekli görüştüğü kişiler yani gıcık olduğum zaten buydu 14 senelik eltimi Her gün evlerine gelenler tanımıyor bilmiyor da ben geldikten sonra kadının 14 yıllık eltimi ovesi gelmiş
Hayır tabii ki vermedim Ben kızıma bir terlik alsam hemen ertesi gün 2 kaynım da onun ayşe'sine terlik almış oluyor bak benim torunumun terlikleri daha güzel Üstelik amcası aldı diyor Ben ona niye kızımın havuzunu vereyim Zaten bir tane havuzu var Ve şuan kaldığımız yerde çok sıcak bir memleket 46 derecede sıcaklık var korona yüzünden denize de gidemiyoruz o aç gözlü kadının istediğini ona vermedim yaniSonuc itibariyle o havuzu verdiniz mi eltinize goturmesi icin?
Haklısın canım ama eşim tek başına çalışıyor E bir de o iğrenç kadınların evinde kaldığımız için her seferinde bizi mutfak masrafına dahil ediyordu elektriğe suya bir yandan bunları yapıp Diğer yandan evimizi bitirmemiz kolay olmadı Şöyle ki ev tam bitmemişti bile ben bıkmıştım artık o yüzden Kavga görüntü taşındık Sen söyleyince aklıma geldi bir de biz taşıyacağımız zaman oğluna şey diyor Ben senin evden ayrılmanın hiç istemiyorum Biraz daha kal Şurada ne kadar ömrümüz kaldı ki bizimle oturun falan dedi Ben de eşimi bizi o kadar çok seviyorum ki dedim O yüzden dedim kızımi bir kere bile kucağına almadı bir kere bile sevmedi yüzüne gülmedi dedim ve bayağı bir kavga ettik Öyle taşındıkKoca hastane dikiyolar bir senede. 4 sene ne insaatiymis? O süreçte boşuna dolmuşsun işte.
Söylüyorum canım kaynanama 100 kere sen benim çocuğumu sevmiyorsun Bari bunu çocuğa belli etme diyorum sen bunu nereden uyduruyorsun diyor bana e kucağına almıyorsun bir kere sevmiyorsun Ayşe'yi görünce oy Ayşem canım bir tanem gel diyorsun Benim kızım senin yanında yere düştü Arkanı dönüp çocuğu kaldırmadın dedim yani ben söylüyorum canım yüzsüz diyorum ya sana çok yüzsüz bir kadın bana diyor geçen gün işte eltimin büyük kızı bu hastaymış banyoya falan girmiş eltimin büyük kızı bunun sırtına Ovmuş anlatıyor bana işte geldi benim sırtımı ovdu falan dedi Ben de sen kime bakmışsan o Sana bakacak dedim senin bakmadıklarının sana bakmasını bekleme dedim yani Bunu da yüzüme karşı söyledim Ama kime söyledim tınlamadi bile kadin ya da bana belli etmediSiz kayınvalidenizin yüzüne o an neden böyle diyorsun kızım üzülüyor görmüyor musun diyor musunuz?
koskoca kadınsınız kusura bakmayın. Evlenip çocuk yapmışsınız, tek başınıza kalmak için eşinizi ikna edemiyor musunuz? Mecbur falan değilsiniz oraya gitmeye.
O kadar güzel anlattınız ki gerçekten aynen söylediğiniz gibi insanın nefret ettiği kişi çocuğunun sevse insan o kişiye karşı yumuşar ama sevdiği kişi de çocuğuna kötü davranırsa işte böyle cevap da veremiyorsan kendini yer bitirir benim gibi Ben şöyle bir karar aldım artık o kadının yaptıklarını kafama Hiç takmayacağım ve çocuğuma da güzel güzel anlatacağım acaba çocuğum babaAnnen seni sevmiyor Boş ver sen de onu sevme mi desem bilemiyorum ki doğru olur mu bu y bua da bunu çocuğuma nasıl açıklayabilirim ama kırmadan Onun da babaannesine Sevgi göstermemesinin nasıl sağlayabilirim
Ahhah Ay Allah senden razı olsun yorumunu okuyunca öyle bir güldüm ki Allah da seni güldürsün Geçenlerde kızım susamis Mutfağa su almaya gitmek istemis Kaynana bunu Mutfağa sokmamis kizim aglayarak geldi soyledi bana neden dedim kizima neymiş sürekli bardak kirletiyormis Neyse ertesi gün biz eve geldik eşim nöbetten gelince ben de kızıma dedim ki eğer nenen seni çağırırsa yanına gitme ona de ki sen beni mutfağa sokmadın Sen beni kovdun Ben de sana küstüm de dedim Bir dahaki nöbette oraya gittiğimizde görümcemlerde gelmiş oturuyoruz böyle kızma dedi ki bak dedi yere çekirdek düşmüş onları al dedi kızım da ben sana küstüm seninle konuşmuyorum nene dedi kaynana da neden küstün dedi benim kız da sen beni Mutfağa sokmadin bagirdin bana O yüzden sana küstüm dedi Herkesin içinde diyor ki sana bunu kim öğretti Sen bana söylüyorsun küsüyorsun şeytan ya bildiğin şeytan kadin kizimda dese annem soyledi Vallahi cevabini vercektim ama kizim bisey demediBabaannem mikroplu de bütün mikroplar. Onu sarmış ona yaklaşma sevme onu de..
Ne güzel dediginizi yapıyor kızınız bu arada dediğimi uygulayın hani bardaktaki kirler varya onlar minik mikroplar o mikroplar babaanneyi ele geçirmiş bu yüzden kötü davraniyor sende ona dokunma sana mikrop bulaşmasın de ciddiyim işe yarayacaktır :)Ahhah Ay Allah senden razı olsun yorumunu okuyunca öyle bir güldüm ki Allah da seni güldürsün Geçenlerde kızım susadı Mutfağı su almaya gidecekti Kaynanan bunu Mutfağı sokmadı neymiş sürekli bardak kirli yatıyormuş Neyse ertesi gün biz eve geldik eşim nöbetten gelince ben de kızıma dedim ki eğer nenen seni çağırırsa yanına gitme ona de ki sen beni mutfağa sokmadın Sen beni kovdun Ben de sana küstüm de dedim Bir dahaki nöbette oraya gittiğimizde görümcemlerde gelmiş de oturuyoruz böyle kızma dedi ki bak dedi yere çekirdek düşmüş onları al dedi kızım da ben sana küstüm seninle konuşmuyorum nene dedi
Canım büyük ihtimalle yorumları okumadın orada da belirtmiştim eşim asker olduğu ve kaldığımız yeni inşaat olduğu için eşim Haftada bir kere nöbete gittiğinde mecburen oraya gitmek zorunda kalıyoruz Bana kalsa ben de görüşmem görüştürmem de ama benim asıl yapmak istediğim kaynana denen yaratığın diğer torunlarının sevdiğini gören kızım üzülmesin diye onu Nasıl teselli edebilirim yani babaannesinden Sevgi beklememesini nasıl sağlayabilirimBöyle insanlarla ben olsam ne kendim ne çocuğumu göstermezdim. Eşiniz isterse gitsin görüşsün
İnan ki deneyeceğim Ama biliyorsun ki Çocukların kalbi çok büyük öyle özlüyorum ki yavruma o cadının diğer torununu sevdiğini görünce oda kucagina ilismeye calisiyor sirf benim kizi sevmemek kucagina almamak icin onuda kucagindan indiriyorNe güzel dediginizi yapıyor kızınız bu arada dediğimi uygulayın hani bardaktaki kirler varya onlar minik mikroplar o mikroplar babaanneyi ele geçirmiş bu yüzden kötü davraniyor sende ona dokunma sana mikrop bulaşmasın de ciddiyim işe yarayacaktır :)
O rezil kadın küçücük çocuğu üzüyor ya allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Çocuk büyüsün az o zaman onu adam yerine koymaz. Aynı şeyi bizim anneanne de yaptı bize annemin çocuklarını adam yerine koymazdı ama ne oldu büyüdük unutmadık şimdi ölmek üzere annemle haber yolluyor işte vicdan rahatlatmak için. Boşverin sevmezse sevmesin öyle çok büyük travma olmaz siz sevin daima ona hissettirinCanım büyük ihtimalle yorumları okumadın orada da belirtmiştim eşim asker olduğu ve kaldığımız yeni inşaat olduğu için eşim Haftada bir kere nöbete gittiğinde mecburen oraya gitmek zorunda kalıyoruz Bana kalsa ben de görüşmem görüştürmem de ama benim asıl yapmak istediğim kaynana denen yaratığın diğer torunlarının sevdiğini gören kızım üzülmesin diye onu Nasıl teselli edebilirim yani babaannesinden Sevgi beklememesini nasıl sağlayabilirim
O kadar güzel anlattınız ki gerçekten aynen söylediğiniz gibi insanın nefret ettiği kişi çocuğunun sevse insan o kişiye karşı yumuşar ama sevdiği kişi de çocuğuna kötü davranırsa işte böyle cevap da veremiyorsan kendini yer bitirir benim gibi Ben şöyle bir karar aldım artık o kadının yaptıklarını kafama Hiç takmayacağım ve çocuğuma da güzel güzel anlatacağım acaba çocuğum babaAnnen seni sevmiyor Boş ver sen de onu sevme mi desem bilemiyorum ki doğru olur mu bu ya da bunu çocuğuma nasıl açıklayabilirim ama kırmadan Onun da babaannesine Sevgi göstermemesinin nasıl sağlayabilirim
Merhaba arkadaşlar ben 5 senelik evliyim iki kız çocuğum var büyük olanı 3 yaşında eltim 14 senelik evli Onun da iki kızı bir oğlu var en küçük kızı 7 yaşında O da ben de kaynanam ların yanında kalıyorduk Ben yeni evlenmişim eve beni görmeye gelen misafirler oluyor du Kaynanan misafirlerin yanında sürekli eltimi övüyor şte böyle İyi işte şöyle iyi O olmasa ben ne yaparım o olmasa ben yaşayamam gibi şeyler söylüyor bu bu şekilde 2 sene boyunca sürdü düşünün Ben daha yeni evliyim eltim 14 senelik evli sanki Gelen giden eltimi bilmiyormuş gibi benim yanımda sürekli onu övmesi canımı çok sıkıyordu da her neyse buna artık alışmıştım benim kızım doğduktan sonra kaynanam kızımı bir kere olsun kucağına almadı bir kere olsun onu sevmedi ama eltimin 3 çocuğuna da baktı Türkiye'ye gittiği zaman 1 ay 2 ay kalırdı ve çocuklarının hiçbirini götürmezdi kaynanam bakardı onlara hala daha öyle zaten Ama benim kızıma gelince söylediği laf şu oldu Ölürüm de bakmam sebebini sorduğumda ise senin kızın mızır Ben ona bakmam dedi eltimin üç çocuğunu parka götürür Benimki yanlarında gitmek isteyince gel kızını al senin kızın bizim peşimize takılıyor der işin ilginç yanı nedir biliyor musunuz eltimin kocası yani kaynım kaynanamdan ve kayın babamdan nefret ediyor onların evlerine gelmesini bir bardak su içmesini dahi istemiyor hasta olduklarında hastaneye dahi götürmüyor kendisi gidiyorsa yalvarıyor lar bizi de götür ve götürmüyor Benim eşim de ailesine düşkün hastaneye düğüne ev gezmesine hep benim işim götürür onlari kadının bize karşı değişik anlam veremediğim bir düşmanlığı var. Hele de büyük kızıma karşı diğeri zaten 4 aylık Bu arada biz taşındık ama aramızdaki mesafe araba ile 5 dakika bu konuyu bugün açmamın sebebi Bugün bize geldiler hastaneden dönmüşler küçük kaynım götürmüş daha eve girmeden kapının önünde benim kızın havuzunu gördü şu Plastik havuzlardan hemen eltimin kızı 7 yaşında olan kızı ayse adi kızımı görür görmez Ama bu havuzu ver Ayşe'ye götüreyim işte Ayşe'nin amcaları Ayşe'ye daha büyüğünü alacak işte dün gece Ayşe bizdeydi biz onu çok sevdik sarıldık öptük amcaları ona yemiş aldı ve bunun gibi bir sürü saçmaladı ve yine Kızıma da sarılmadı öpmedi Hatta dedesi kızıma şeker almış onu bile Ayşe'ye götürecekmiş �ğrenç ötesi bir insan bana yaptıkları neyse de kızıma yaptığı benim canımı çok sıkıyor bundan sonra karar verdim artık hiçbir lafın altında kalmayacağım Gerçi daha önce sen benim kızımı niye sevmiyorsun dedim defalarca bana tek söylediği senin kızın mızır benim kızım hiç mızır değil Çok akıllı kendini bilen ve işin en kötü yanı da sürekli babaanne babaanne diyor Onun etrafında dönüyor olması İşte bu benim çok canımı yakıyor arkadaşlar Sizce ne yapmalıyım ben bu kadına eşimin hatrına oraya gittiğimde bir hafta kendime gelemiyorum sinirden onlar buraya geldiğinde yine bir hafta boyunca sinir krizleri geçiriyorum biliyorum Beni kıskandırmak için sinir etmek için yapıyor Ancak ben kıskanmıyorum sadece aşırı derecede sinir oluyorum Bana kalsa hiç sevmesin umrumda bile değil öyle cahil insanlar benim çocuğumu seveceğine hiç sevmesin ama çocuk iste istiyor.Beni neden sevmiyor diyor Bir de oruç tutmuş Allah'ından bulasıca kızlar Sizce onu kendi silahıyla vurabilmek için ne yapabilirim Biraz uzun oldu Kusura bakmayın ama anlatılacak o kadar çok şey var ki iğrençlikleri ile ilgili şimdilik bu kadarını söyleyeyim