Kayınvalidenize temizliğe gider misiniz ?

resmen ıcımın yagları erıdı cok guzel ve dogru demıssınız :)
dedıgınız gıbı ''normal dusunen bır ınsan olsa '' bunları yapmazdı kendı cocugunu seven gelınıne damadına boyle seyler yapıp mutsuz etmez aslında
esınız annesının ne oldugunu bılıyordur sız kapınızı kapatınca herkes dısarda kalıyor huzurunuz bozulmasınn
dılerım esınızde bır an evvel iş bulur tum yuk sızın omuzunuzda
ayaklarınız ustunde duran guclu bır kadınsınız bu cok hosuma gıttı verdıgınız cevaplara mest oldum mest :KK70:
Bende mest oldum :KK66: eşimde müdahele etmedi sağolsun. Aslında bunlar birikimdi. Sürekli her gidişinizde gülerek , sevimli gözükerek laf sokuyodu. Ama anlamamazlıktan geliyodum. Bu patlama oldu :) Bide bizim ikinci evliliğimiz eşimle. Gerçekten de mutluyuz elhamdulillah. Bunu kayınvalidemin bozmasına kolay kolay izin vermem :)

Kayinpederime bile ev supurtur demissiniz ama o bile orda fazla olmus, o evde kim yasiyorsa evin temizligine ortak olmak zorunda zaten.
Sorunuza gelince, kayinvalidemin evini temizlemem tabi ki, ama hastaysa falan bir gundelikci tutar temizletirim evini.
Hos benimki degil bana kendi kizlarina bile temizlik yaptirmaz ama...
Bana görede yapmaları gerekiyo, eşimde yardımcıdır bana ben işe gidiyorum ama o evi temizler ve yemek yapar. Ben ataerkil aile yapısına sahip olup , kaynım neden temizlesin, kadın temizlik yapar erkek yapmaz diyecek arkadaşlar için söyledim.

Ne yüzsüz yahu
Hayır gelemem demişsiniz hala ısrar kıyamet
Yatalak olur yardımcı olacak kimsesi olmaz seve seve gidilir ama evde baskalarıda var bi zahmet az paraya kıyıp tutsunlar bi yardımcı

Bana iyi davransa gittiğimde elimden geldiğince işini görmeye çalışırdım . ( bi süredir görüşmüyoruz )
Sizin durumunuzda gideceğim varsa da artık gitmem çalışıyorum diyorsunuz uygun bir dille de anlatmışsınız. Yardımcı alabilir evine bu kadar acıtasyona gerek yok
Sürekli parasının olmadığını , hasta olduğunu söyleyen bi kadın kendisi. Uygun dille anlattım ama malesef beddua oldu geri dönüşü bize .

Maddi durumu kötü, hasta ve iyi kalpli bir kadınsa giderim. E bu üçü nescafe değil ki bir arada olsunlar.. O açıdan asla gitmem :)
Eğer bizden sürekli maddi beklenti içinde olup , büyük oğlunun hem nişanında hem düğününde kredi çekmiş olmasa , daha önceki gitmelerimizde sürekli sevimli gözükerek laf sokmamış olmasa , ve eşim temizliğe gelemeyiz dediğinde sen böyle dersen el ne demez , “ el ben oluyorum “ gelin işte demese bende giderdim . Ama üzgünüm sabrımı çok sınadı :)

Kayinvalidenize verdiğiniz mantıklı ve soğukkanlı cevaplar için sizi tebrik ederim alnınızdan öpesim geldi:KK9::KK9::KK9:
Hahahahahaha bence kayınvalidem benden beklemiyodu böyle bişey. Çünkü daha önce ufak ufak laf soktuğunda hiç cevap vermiyo , aksine tebessüm ediyodum sadece. Ama bu sefer çok sakin , güler yüzle dan dan dan söyledim. Baya şaşırdı zaten. Eşimin işk eşiyle kavga ederlerken eşi sinir krizi geçiriyomuş. Kayınvalidem sakin sakin , dur sakin ol ben öyle demek istemedim , sen yanlış anladın diyomuş. Bu sefer sinir krizi geçiren kendi oldu. Zira ben çok sakindim :)

Sizi cok takdir ettim, geri adim atmayip cok guzel cevap vermissiniz. Siz hizmetci degilsiniz, tek basina yasasa ve yapamayacak durumda olsa zaten bir caresine bakardiniz ama kayinvalideniz hem genc hem de iki ogluyla birlikte yasiyor. Boyle birsey talep etmeye utanmayan bir insana karsi daha sert bile olunur gerekirse. Uc yetiskin insan utanmadan hizmetci gibi kullanmak istiyorlar sizi :sinirli:

Gidip temizlik yapsanız bile mutlu olmaz ve yaptığınız işide beğenmezdi zaten :işsiz:
Ben gidermiydim?
Şimdiki aklım olsaydı asla gitmezdim çünkü kendinizi yorup, yıprattığınıza değmiyor bir kalemde yaptığınız herşeyi siliyorlar ve asla mutlu olmuyorlar :işsiz:

Eğer bizden sürekli maddi beklenti içinde olup , büyük oğlunun hem nişanında hem düğününde kredi çekmiş olmasa , daha önceki gitmelerimizde sürekli sevimli gözükerek laf sokmamış olmasa , ve eşim temizliğe gelemeyiz dediğinde sen böyle dersen el ne demez , “ el ben oluyorum “ gelin işte demese bende giderdim . Ama üzgünüm sabrımı çok sınadı :)

Güzel yorumlamış ve cevap vermişsiniz. Bu tavrınızı koruyun sadece. Tebrik ederim.

He bide söylemeyi unuttuğuö bişey var. Kayınvalidem bize o mesajı atınca biz cevap falan yazmadık , aramadık. Ertesi gün kayınpederim mesaj attı hadi gözünüz aydın anneni hastanelik ettiniz diye. Eşime isterse arayabileceğini , gidebileceğini söyledim. Gitmek istemedi , kardeşine sor o zaman durumunu dedim. Kalbi sıkışmış dedi kardeşi. Serum ve iğne yapıp göndermişler eve. Eşim aramak istemedi . Ben isterse arayabileceğini , ve gidebileceğini buna asla karşı gelme gibi bi hakkım olmadığını söyledim. Ancak istemedi.

Gidip temizlik yapsanız bile mutlu olmaz ve yaptığınız işide beğenmezdi zaten :işsiz:
Ben gidermiydim?
Şimdiki aklım olsaydı asla gitmezdim çünkü kendinizi yorup, yıprattığınıza değmiyor bir kalemde yaptığınız herşeyi siliyorlar ve asla mutlu olmuyorlar :işsiz:
Aynen . Asla mutlu olmaz. Eşim ailesinde en çok ezilen insan. Ona hiç kıyamıyorum. Ama eşim için bile gitmem annesine temizliğe :)

Sizi cok takdir ettim, geri adim atmayip cok guzel cevap vermissiniz. Siz hizmetci degilsiniz, tek basina yasasa ve yapamayacak durumda olsa zaten bir caresine bakardiniz ama kayinvalideniz hem genc hem de iki ogluyla birlikte yasiyor. Boyle birsey talep etmeye utanmayan bir insana karsi daha sert bile olunur gerekirse. Uc yetiskin insan utanmadan hizmetci gibi kullanmak istiyorlar sizi :sinirli:
Evde 3 kaynım , kayınpederim ve kayınvalidem yaşıyor. Biri küçük daha. Aynen oğulları yapmıyor olsa gene giderdim yada temizlikçi tutardım. Ama hak etmeyen insanlar için değmez diye düşünüyorum.

Benim de kayınvalide 50 yasında şimdiye kadar hic gitmedim temizlik yapmaya benden de sanırım beklentisi olmadı fakat ilerde yaslanır da yardım isterse sanırım yardim ederim... Maddi konulara hic girmicem bana da maddi olarak hic desteği olmadı.

Gitmem, ne münasebet! Çalışan bir kadın bile olmasam gitmem. Herkes kendi evini temizlesin, çok saçma.

Kararlı duruşunuz ve verdiğiniz cevaplara bayıldım. Tüm kadınlar böyle olsa herkes haddini bilir, kadınları ezmezdi.

Bir de yaşı ya da hastalığı değil önemli olan burada, size karşı emrivaki tavrı, cüretkârlığı ve kendini çok haklı görmesi! Pes vallahi.

Eşiniz de umarım kısa zamanda çalışmaya başlar. İşsizlik çok zor.

X