Kayınvalidenize temizliğe gider misiniz ?

Benim de kayınvalide 50 yasında şimdiye kadar hic gitmedim temizlik yapmaya benden de sanırım beklentisi olmadı fakat ilerde yaslanır da yardım isterse sanırım yardim ederim... Maddi konulara hic girmicem bana da maddi olarak hic desteği olmadı.
Yok bizde hiç beklemedik ve istemedik maddi destek olmalarını. Tek yaptıkları köstek olmaktı. Sadece 1 bilezik ve tuğra taktılar. Onu da temizliğe gelmem deyince geri istedi :) yatalak falan olsa hadi bi derece çözüm bulunur. Ama annem 65 yaşında hala kendi yapıyoken 50 yaşında kadının hadi gel evimi temizle çok hastayım demesi abes geliyo bana .

Gitmem, ne münasebet! Çalışan bir kadın bile olmasam gitmem. Herkes kendi evini temizlesin, çok saçma.

Kararlı duruşunuz ve verdiğiniz cevaplara bayıldım. Tüm kadınlar böyle olsa herkes haddini bilir, kadınları ezmezdi.
O ben gelemeyeceğimi söyleyince , ben kayınvalidemin evini temizledim zamanında dedi. Dedim ki anne o senin zamanındaydı şimdi kalmadı öyle gelinler. Aa var olmas mı hem çalışıp hem kaynanasının evini temizleyenler dedi. Ben onlardan değilim , üzgünüm anne. Benden temizlik yapmamı beklersen üzülürsün , zira yapamam, beklentini yüksek tutma ki üzülmeyesin dedim :)

Haram ederse etsin.bazi kinularda helel ve harama inanmiyorum.oldu birileri birilerinin istedigini yapmayayinca hakkimi helal etmiyorum.etmessen etme
Takmayin konussun konussun dursun tavrinizi bozmayin lutfen

Evdekiler ne moka yariyorlarmis? Yapsinlar iste ogullari temizlik. Esinize yazdigi seyler cok edepsizce. Ayrica sizin esiniz de issizmis. O da gitsin, etti mi sana evde 3 erkek, yapiversinler analarinin islerini. Yan gelip yatip bi yerlerini buyuteceklerine. Temizlik yapmak gibi bir zorunlulugunuz yok. Calisip sumuklu ogluna bakiyorsunuz, daha ne istiyor bu kadin sizden???
Ay Colin efsanesin !! "Sümüklü oğlu" nedir ya , kahkaha attım.

Bune yüzsüzlük ya
Çok biliyorsa oğlu gitsin
Kim erkekler temizlik yapamaz diyor çoğu temizlik görevlisi erkek
Bide erkek adam temizlik yapmaz yasasımı var kim koydu nasıl böyle kesin bir yargı olur erkerte temizlik yapar hemde balh gibi

Haram ederse etsin.bazi kinularda helel ve harama inanmiyorum.oldu birileri birilerinin istedigini yapmayayinca hakkimi helal etmiyorum.etmessen etme
Takmayin konussun konussun dursun tavrinizi bozmayin lutfen
Benim tavrım net. Eşimde aynısını söylüyor. Onların kızdığı benim sana , annemin evini temizleyeceksin diye emretmemiş olmam diyo.

Yok bizde hiç beklemedik ve istemedik maddi destek olmalarını. Tek yaptıkları köstek olmaktı. Sadece 1 bilezik ve tuğra taktılar. Onu da temizliğe gelmem deyince geri istedi :) yatalak falan olsa hadi bi derece çözüm bulunur. Ama annem 65 yaşında hala kendi yapıyoken 50 yaşında kadının hadi gel evimi temizle çok hastayım demesi abes geliyo bana .
Aynen kendileri destek olmuyorsa ona gore de gelinden bu kadar destek görürler iste. Ya birde bu KV ile gelin ilişkisine bağlı benimkinin maddi hicbir yardımı olmasa da lafı sözü yoktur. Saftır bir şeye karışmaz yani güler yüzlüdür o yüzden yaslandığı zaman anneme nasıl yardim edersem ona da ederim diye düşünüyorum. Simdi zaten çocuklarim var kendi evimi zor temizliyorum. Sende simdi yardim etmek zorunda değilsin çok yasli da değil. İlerde içinden gelirse yardim edersin Allah rızası için yani bi yerde sonuçta esimizin annesi ama dediğim gibi bu aranizdaki samimiyetle de baglidir.

Aynen kendileri destek olmuyorsa ona gore de gelinden bu kadar destek görürler iste. Ya birde bu KV ile gelin ilişkisine bağlı benimkinin maddi hicbir yardımı olmasa da lafı sözü yoktur. Saftır bir şeye karışmaz yani güler yüzlüdür o yüzden yaslandığı zaman anneme nasıl yardim edersem ona da ederim diye düşünüyorum. Simdi zaten çocuklarim var kendi evimi zor temizliyorum. Sende simdi yardim etmek zorunda değilsin çok yasli da değil. İlerde içinden gelirse yardim edersin Allah rızası için yani bi yerde sonuçta esimizin annesi ama dediğim gibi bu aranizdaki samimiyetle de baglidir.
Canım ettiği beddualardan sonra bi yudum su vermem. Allaha büyük konuşmayayım da. Yoo bizimki her lafı söyler ama senin susmanı ister. Öyle bi kadın kendileri.

Hani yardima ihtiyaci vardir, temizlik yapiyordur (o yardima gel demeden) ben gidebilirim ama bu tavirdaki bir insana gitmem tabiki... edepsize bak bir de onune gelene sikayet etmis

Hani yardima ihtiyaci vardir, temizlik yapiyordur (o yardima gel demeden) ben gidebilirim ama bu tavirdaki bir insana gitmem tabiki... edepsize bak bir de onune gelene sikayet etmis
Aynen ama istediğini bulamayınca hasta oldu , hastanelik oldu . Kalbi sıkışmış. Kayınpederim mesaj attı gözünüz aydın anneni hastanelik ettiniz diye. Serum ve iğne yapıp göndermişler eve. Bi temizlik yapmam dedim diye olaylar olaylar anlayacağınız :)

Gidiyorum ama şöyle , bayram temizliğini evde bekar görümcem var onunla yaptım deseydi gel yap diye gitmezdim, kendi içimden gelerek yaptım kv çalışıyor ben şuan evdeyim yardımım dokunsun istedim daha önce çalışırken hiç yapmadım beklentisi de olmadı aksine o işten gelince yemek hazırlar gönderirdi ihtiyacı olduğunda gider yaparım diye düşünüyorum

Gidiyorum ama şöyle , bayram temizliğini evde bekar görümcem var onunla yaptım deseydi gel yap diye gitmezdim, kendi içimden gelerek yaptım kv çalışıyor ben şuan evdeyim yardımım dokunsun istedim daha önce çalışırken hiç yapmadım beklentisi de olmadı aksine o işten gelince yemek hazırlar gönderirdi ihtiyacı olduğunda gider yaparım diye düşünüyorum
Ohoo yemek hazırlamak ne. Biz iki haftada bir gideriz onlara. Evde ne pişirecekse onu pişirir birlikte yeriz. Hani bal baklava açmaz özel olarak. Eşim gelemeyiz deyince. Siz anca bize gelin balkonda oturun , ben size yemek hazırlayıp hizmet edeyim başka bi işe yaramayın dedi .

Ohoo yemek hazırlamak ne. Biz iki haftada bir gideriz onlara. Evde ne pişirecekse onu pişirir birlikte yeriz. Hani bal baklava açmaz özel olarak. Eşim gelemeyiz deyince. Siz anca bize gelin balkonda oturun , ben size yemek hazırlayıp hizmet edeyim başka bi işe yaramayın dedi .
Aaa ama ayıp söyledikleri biraz patavatsızca o kadar da değil , duruşunuzu bozmayın o halde yoksa hep fazlasını ister . Hani üzerine gelmeyince insan Allah rızası için yapıyor ama söyleyince hoş değil siz aynen devam edin , haklısınız Çünkü

X