- 19 Ağustos 2018
- 2.778
- 6.914
- 28
-
- Konu Sahibi sFeAnTeIrH
Bende gitmeyeceğim zaten artık. Zira çirkeflikte nirvanaya ulaştı :)Az yesin de uşak tutsun.Temizliğe falan gitmem.Çirkefleşirse misafirliğe bile gitmem.
Beddua korkunç birşey ya nefret ettiğim 7 kat el olsa bile kimseye beddua edemem dilim varmaz. Oğluna gelinine kıytırık bi temizlik için kötü dua eden anayı aklım almıyor. Sanırsın aç açıkta sokakta bırakmışsınız. Kp de saçmalamış, bu muhtaç olmak değil ki hizmet beklemek. Allah kimseye vermesin bi arkadasimin kv felc oldu kp temizlik yemek camasir herseyini yapiyor yine gelinlerini aramiyor yazık ya o adamın canı yok mu çok üzülüyorum karısı desen işte hayatı yatakta geçiyor zavallının. Bu insanlar hayat mücadelesi verirken 50 yaşında sağlam kadının geline gel evimi temizle demesi çok ayipSizinki de ayıp etmiş. Ama oğulları zaten yapıyo dediği şeyleri. Silme süpürme cam silme vs. Amaç bana yaptırmak. Bana beddua etmemiş olsa ilerde kadın tutma fikrine sıcak bakabilirdim. Ama üzerimde hiç hakkı olmayan bi kadın beddua edecek , anneme , yengeme beni arayıp şikayet edecek ve ben ona kadın tutucam. Kesinlikle olmaz artık o iş.
Aah aah bi anlayabilsem mantıklarını ben. Ona sorsan hasta bel fıtığından ameliyat olmuşta , kan sulandırıcı kullanıyomuşta bıdı bıdı da bıdı bıdı. Benim annem insan değil çünkü 65 yaşında kalp ve tansiyon hastası oda kan sulandırıcı kullanıyo ama hiç acıtasyon yaptığını görmedim . Ne ablamla bana nede abilerime ve eşlerineBeddua korkunç birşey ya nefret ettiğim 7 kat el olsa bile kimseye beddua edemem dilim varmaz. Oğluna gelinine kıytırık bi temizlik için kötü dua eden anayı aklım almıyor. Sanırsın aç açıkta sokakta bırakmışsınız. Kp de saçmalamış, bu muhtaç olmak değil ki hizmet beklemek. Allah kimseye vermesin bi arkadasimin kv felc oldu kp temizlik yemek camasir herseyini yapiyor yine gelinlerini aramiyor yazık ya o adamın canı yok mu çok üzülüyorum karısı desen işte hayatı yatakta geçiyor zavallının. Bu insanlar hayat mücadelesi verirken 50 yaşında sağlam kadının geline gel evimi temizle demesi çok ayip
Ana gibi yar olmaz valla canım. Benimki de sürekli yemek yapıyor günde 5-10 kez soruyor biseye ihtiyacın var mı diye. Onun canı yok mu. Kv yi biz arıyoruz tatilin nasıl geçiyor diye süper geçiyor daha gelmem diyor. Bizimkinin de fıtığı var 80 yaşında ama seninkinden sağlamAah aah bi anlayabilsem mantıklarını ben. Ona sorsan hasta bel fıtığından ameliyat olmuşta , kan sulandırıcı kullanıyomuşta bıdı bıdı da bıdı bıdı. Benim annem insan değil çünkü 65 yaşında kalp ve tansiyon hastası oda kan sulandırıcı kullanıyo ama hiç acıtasyon yaptığını görmedim . Ne ablamla bana nede abilerime ve eşlerine
Benim kayınvalidem kayınpederimden 10 yaş küçük. Dolayısı ile çok nazlamış eşini. Hala da nazlar. Bu yüzden de vücut kullanılmaya kullanılmaya hamlaşmış. Bizimkinde para olsa bizimkide gezer. Para olmadığı için bi yere gidemiyolar. Kayınpeder emekli , gece bekçiliğine de gidiyo. Ona rağmen yok diyolar.Beddua etmese ben ileride yumuşar , kendim gidemem ama kadın tutarım moduna gelirdim zaten. Ama iş bedduaya kadar gidip bide üzerine çocuk şikayet eder gibi annemi ve yengemi aramaya varınca günahımı bile vermem artık ona.Ana gibi yar olmaz valla canım. Benimki de sürekli yemek yapıyor günde 5-10 kez soruyor biseye ihtiyacın var mı diye. Onun canı yok mu. Kv yi biz arıyoruz tatilin nasıl geçiyor diye süper geçiyor daha gelmem diyor. Bizimkinin de fıtığı var 80 yaşında ama seninkinden sağlamfink fink gezer yaz kış. seninki erken çökmüş. Allah bize de güç kuvvet versin inş yaşlılık zor kolay da değil. Beddua etmemiş olsaydı yazık hsonu bi süpürge tutuver sevabına derdim. Ama kendi bozmuş işi. İçinden gelmez ki artik
Öyle desem ölü numarası yapar heralde
Ona bende çok şaşırdım. Yani bu kadar basit bi meseleden olaylar bu raddeye gelebiliyosa ciddi bi olay olsa ne olurdu diye düşünüyorum.Bu kayinvalideye bende gitmezdim. Eşiniz yanınızda ysa kafaya takmayin zaten soylemeniz gerekeni soylemissiniz. Ayrıca evladına bu kadar kolay beddua etmesine şaşırdım
Hahahah cok iyi demissinmArkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
Hayat tuhaf işte, nazlamasina nazlamis ama hep de yoklukta yaşatmış baksana maddi durumu yokmuş yazık üzüldüm hallerine. Benim kv de kocasından 10 yaş küçük biliyomusun ama hiç simartmamis kocası, kendi kendine havalanir durur kocası pek sallamazdi anlasamazlardi hiç. Ama varlık bolluk içinde yaşatmış hala da öyle. Bu yaşında pahalı giyinir en pahalı marka kremleri parfümleri sürer. Özel hastanelerde kontrollerini aksatmaz. Kuru kuru nazlamanin bi faydası yok işte, temizliği gene kendi yapıp gelinine gel evimi temizle dedikten sonra simartilsa nolur simartilmasa nolur hayatın gerçekleri acı. Sen sen ol sen de ezdirme kendini boşver, eşin de seni hep arkalasin nazlasin mademBenim kayınvalidem kayınpederimden 10 yaş küçük. Dolayısı ile çok nazlamış eşini. Hala da nazlar. Bu yüzden de vücut kullanılmaya kullanılmaya hamlaşmış. Bizimkinde para olsa bizimkide gezer. Para olmadığı için bi yere gidemiyolar. Kayınpeder emekli , gece bekçiliğine de gidiyo. Ona rağmen yok diyolar.Beddua etmese ben ileride yumuşar , kendim gidemem ama kadın tutarım moduna gelirdim zaten. Ama iş bedduaya kadar gidip bide üzerine çocuk şikayet eder gibi annemi ve yengemi aramaya varınca günahımı bile vermem artık ona.
Benimkilerinde Durumu baya iyiymiş önceden. Kayınpeder araba alıp satıyomuş , eskişehirde iki dükkanları varmış . Sonra batmışlar. Hiç şaşırmadım gerçiHayat tuhaf işte, nazlamasina nazlamis ama hep de yoklukta yaşatmış baksana maddi durumu yokmuş yazık üzüldüm hallerine. Benim kv de kocasından 10 yaş küçük biliyomusun ama hiç simartmamis kocası, kendi kendine havalanir durur kocası pek sallamazdi anlasamazlardi hiç. Ama varlık bolluk içinde yaşatmış hala da öyle. Bu yaşında pahalı giyinir en pahalı marka kremleri parfümleri sürer. Özel hastanelerde kontrollerini aksatmaz. Kuru kuru nazlamanin bi faydası yok işte, temizliği gene kendi yapıp gelinine gel evimi temizle dedikten sonra simartilsa nolur simartilmasa nolur hayatın gerçekleri acı. Sen sen ol sen de ezdirme kendini boşver, eşin de seni hep arkalasin nazlasin madem
Amin canım. Neler duyuyoruz ya yazık birisi daha yeni kaynanasınin dolduruslari yüzünden dayak yediğini yazmıştı karaktersiz erkek çok. Benim eşim de sağolsun annesine laf soylettirmez. Hoş benim kv öyle çok sıcak samimi değildir ama canımı da sıkmaz. 40 yılda bi yemege çağırdığında iş yaptırmaz işten geldin sen yorulma geç dinlen der. Ama ben yaşlı kadın calisirken oturamam alismamisim ayıp geliyor. Sofrayı kurar toplarım bulaşıkları kaldırırım ortalığı silerim yorulma der. bi o konuda iyidir çünkü kendi çok çalışkan severek yapıyor bayılıyor eldivenleri takıp lavabo ovsun yerleri silsin. O yüzden zayıf ve enerjik işte. Seninki ise tembellikten hamlamis organları çürümüş. Hareketsizlik başa bela. Seni avucuna alip her işine kosturacak herkesi emir eri yapmaya alışmışBenimkilerinde Durumu baya iyiymiş önceden. Kayınpeder araba alıp satıyomuş , eskişehirde iki dükkanları varmış . Sonra batmışlar. Hiç şaşırmadım gerçiEyüpte dükkan açmışlar yine batmışlar falan. Ben üzülmüyorum açıkcası . Müstehak bazı şeyler onlara. Onların durumu olsada bana gel temizle derdi. Kadının derdi temizlik değil çünkü. Derdi bana temizlik yaptırmak , bana hükmedebilmek. Bilinç altında bu var. Ben ezdirmem , eşimde Allah ondan razı olsun arkamda. Rabbim herkese bu karakterde eş nasip etsin.