- 21 Aralık 2014
- 8.987
- 28.582
- Konu Sahibi sFeAnTeIrH
İyi yapmışsınız takdir ettim sizi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim annem gelinlerine asla diyemez öyle bişey abimi çagirdi geçen gel evi süpür diye oda gelemem ben senin temizlikcinmiyim demiş.gelmesede hep abime söyler gel bi temizligimi yap diyeArkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
Benim annemde asla söylemez yengelerime. Ki bize bile söylemez. Yapabildiği kadar yapar kendisi. Gocunmazda bundan. Ama beni kayınvalidem gibi kadınlar Beklentiyi çok yüksek tuttukları için istedikleri olmayınca hayal kırıklıkları da büyük oluyo. Sonra kötü olan biz oluyoruz malesef. Ama umrumda değil beni kötü bilmesi. Ben yapmayacağım şeyi sırf birisine yaranmak için yapıcam diyemem.Benim annem gelinlerine asla diyemez öyle bişey abimi çagirdi geçen gel evi süpür diye oda gelemem ben senin temizlikcinmiyim demiş.gelmesede hep abime söyler gel bi temizligimi yap diye
Aynen öyle. Böyle basit bi konuyu büyütüp herkese anlatmakla tehdit edip , etmekle kalmayıp herkesi arayıp biliyo musunuuuuz gelinim evimi temizlemediiii diye dert yanan ve bide utanmadan beddua edem bi kadına evinğ temizletmesi için para verir miyim sizce ? O böyle yaparak bendeki tüm hakkını tüketmiş oldu. O anki sinirle kadın tutalım demek aklıma gelmemişti. O mesajı atmamış olsa yada oğlum size çok kırıldım keşke böyle demeseydiniz , ben hastayım sizden destek bekledim sizin yaptığınıza bak vs vs demiş olsaydı ben vicdan yapar ya ben gidemem ama kadın tutalım olmazsa herkes biraz para versin derdim. Ama bu niyette bi kadına yok yani mümkünatı yok böyle bişey yapmamın.Anne ben çalışıyorum oğlun da bütün gün evde arkasını toplamak bile yeterince zor oluyor.
hem sen hem oğulların belli miktarda para veri bir kaç ayda dip bucak temizlik yaptır gibi bir söylemde bulunabilirsiniz.
Gerçi bedduaya bahane arayan kaynanadan, ettiği bedduanın çoğundan colugundan çıkacağını bilecek vicdansizliktaki kadından neyi bekliyorsak
Allahtan eşim yanımda da sorun olmadı. Bide eşi yanında olmayan kadınlar var. Onlar adını gerçekten çok üzülüyorum. Rabbim ben dahil kimsenin ağzının tadını, huzurunu bozmasın inşallahBi benim annem gibi gelinine asla böyle şeyler söyliyemeyen kaynanalar var birde benim kayananm ve senin kaynanan gibi gelinleri hizmetci olarak kullanmaya çalişanlar var.2 tür ve 2.tür çok tehlikeli
Benim eşim ne yazikki hiç yanimda olmaz annesinin yaninda olur.neler çektim neler çok zor bi durum gerçektenAllahtan eşim yanımda da sorun olmadı. Bide eşi yanında olmayan kadınlar var. Onlar adını gerçekten çok üzülüyorum. Rabbim ben dahil kimsenin ağzının tadını, huzurunu bozmasın inşallah
ben kendimi savunurken eşim beni susturursa deliririm heralde. Ben kendimi savunurum çok şükür. Hele bide annesinden yana olcak ben hatalıysam bile orda demesin eve gelince uyarsın isterim. Eş kesinlikle çok önemli . Rabbim inşallah sizin eşinizin de gerçekleri fark etmesini nasip etsinBenim eşim ne yazikki hiç yanimda olmaz annesinin yaninda olur.neler çektim neler çok zor bi durum gerçekten
Öyle desem ölü numarası yapar heraldeSiz haklısınız.Hem çalış.hem ona yardıma git ohhhh ne ala..cAlişan benim.benim yardıma ihtiyacım var diyin.
Bende gitmem artık zaten. Eşim annesinin haksız olduğunu ve saçmaladığını söyledi.Eşiniz o mesaja ne dedi peki ?
Ben gitmem . Bisey olur yardım edilir falan ama hizmetçi değiliz. Hele o mesajdan sonra yüzüne bile bakmam
Düsüncesiz kadın işte . En ıyısını yapıyorsunuzBende gitmem artık zaten. Eşim annesinin haksız olduğunu ve saçmaladığını söyledi.
İşte onların beklediği gelinlik anlayışı evine gidip temizlik yapmanız, misafirlerini ağırlamanız vb . Aslında olması gereken oğlunu mutlu etmeniz , huzurlu olmanız.Gerekli cevabı çok iyi vermişsiniz yeterli bence.ben gitmezdim gitmedim de sonuç olarak da ben senden ne gelinlik gordum ki dedi bana :))burdan kendisine bi hizmetçi aradığını anla dim ben görüşmüyorum.
Eşim çalıştığı iş yerinden istifa etti. İkimizde biraz dinlenmek istedik. Sonrasında ben iş buldum. Mesleğim dolayısı ile iş bulmam zor olmuyo benim . Ama eşim çok fazla yere cv göndermesine rağmen geri dönen olmadı malesef. Bencede böyle kaprisli insanlara yardım etmeye gelmez. Nankör insanla uğraşmak zor çünkü.Eşiniz neden işsiz bu arada?? Bi de zamanında ben de kvye temizlikçi tutmuştum iki yılın kirini tek günde kadına yaptırmaya çalışmış sonra da arkasından birsürü konuşmuştu,ben de artık ne ona temizlik için kadın ayarlıyorum(ki parasını ben ödüyordum) ne de yardım ediyorum ne hali varsa görsün,kimseye iyilik yapmıycaksın.