Ne oluyor belge alınca canım hiç bilgim yok. Biz direk
tüp bebek düşünüyoruz gerçi kaç bin tutar bilmiyorum ama Bi 15.000 vardır her halde
Tüp bebek ücretlerini bende 1 aydır araştırıyorum. Fiyatı belirleyen şey merkezin popülerliği.. Genel olarak başarı oranları aynıymış. Ama o kadar para verdikten sonra kimse riske girmek istemiyor..
Tüp bebekte muayeneler+opu(yumurta toplama)+transfer +beta hcg testi+ İlk kalp atışı muayenesi paket olarak veriliyormuş. Tüp bebek merkezi de bu kısma kadar ki süreci başarı kıstası alıyor. Embryo oluştu dondurma ücreti ayrı(1750-3000), ailede genetik hastalık vardır embryo başına 300$ sabit hepsi alıyor. Ekrek infertilite varsa mikroçip uygulanacaksa ona da ekstra para veriliyor. Sürece başladınız başka ameliyat gerekti gene ekstralara giriyor onlar..
Bahçeci en yüksek şuan min 25 bin+ilaçlar
Sonra memorial 20 bin+ilaçlar
Bunlar biliniyor. Hastanelerde bundan bi tık düşük oluyor. Hastanelerde genelde 9000-12 bin arası oluyor +ilaçlar..
İlaçların fiyatı da 3000-7000 arası oluyor. Onu da gene amh göre kullandıkları için kişiye göre değişiyor.. transfer sonrası gene bir sürü ilaç ekleniyor.
Amh düşüklüğü gibi durum varsa burada doktor önemli oluyor. Doktor ne kadar tecrübeli ise doz ayarlamasını da o kadar iyi yapıyor.. Çünkü çok yumurtadan ziyade kaliteli yumurta oluşmasını sağlamak önemli..
Erkek infertilite varsa sadece orda da arkadaki ekip önemli oluyor…
her ikisi de problemli ise merkezin iyi olması gerekiyor..
tüp bebek ayrı bi dünya..
Ama benim konuştuğum 1-2 Koordinatör aralıkta zamlanacak fiyatlar başka şansınız yoksa geçikmeyin dedi. Benim zaten hangi yolu denersem deniyeyim şansım düşük olduğu için hem Zaman hem para kaybı gibi geliyor..