aa evet canımilk çocuğumuz 15 aydır bekliyorduk bebeişimizi
canım ben 22 adetimin ilk günü öğrendim 26 sında dr a gittim keseyi gördükbir hafta 10 gün arası gel kontrole dedi dr..folik evde vardı onu kullanmaya devam et dedi bana ...benim allaha şükürler olsun hiçbir sıkıntım bulantım vs yok
yalnız 3 gün diş ağrısı çektim uykusuzluktan bitap düştüm dr umdan pek memnun kalmadım açıkçası calsiyum yazdı o da benim zorumla zira adım gibi biliyorum vucudumda eksikti..ama onun dışında vitamin felan vermedi...
senin nasıl geçiyor dr un ne dedi? vitamin ver di mi
Tansiyonunuz mu yüksek? oda iyi birşey değil.Hep mi yüksekti yoksa hamilelikte mi yükselmeye başladı? Aman dikkat edin ben hamileliklerimde düşük tansiyondan çok çekiyorum.Doktorlar hep aynı şeyi söylüyorlar yüksek tansiyon tehlikeli, düşük tansiyon bebeğe zarar vermez diye..Lütfen kendinize dikkat edin ..Hepimiz Allaha emanet...
tabiki kesinlikle cinsiyet ayrımımız yok kız veye erkek hiç fark etmez ama çok merak ediyorum acaba kızım mı olucak oğlum mu olucak ilk kız gibi geçti benim içimden sonra tamamen erkeğe döndüm şimdi ilk heycanla bebek eşyalarına bakıyorum pembeleri gördüm mü kafamı çeviriyorum direk mavilere odaklanıyorum siz nasılsınız bu konuda sanırım yaklaşık 2 ay sonra öğrenebiliriz cinsiyeti
Bana çevremde herkes senin çocuğun olursa erkek olacak diyor hep, içlerine öyle doğuyormuş. Hayırlısı tabi. Hamileliğim kesinleşince çin takvimine baktım, orda da erkek görünüyor :)) hayırlı, imanlı, sağlıklı bir çocuk olsun da cinsiyeti hiç önemli değil :)
ahh o bulantıları sorma tatlım benim bugün galiba tansiyonumda da sıkıntı var hiç iyi hissetmiyorum kendimi düşüp bayılacak gibiyim..
arkadaşlar bu arada aranızda hamilelikten önce sigra kullanan varmı varsa nasıl bıraktınız zorlanyormsunuz nasıl gdiyo sigarasızlık merak ettim ben kullanıyordum öğrendiğim gün bıraktım bazen kokusu bile midemi bulandırıyor ama bazı anda acayip canım istiyor çok kötü oluyorum içmemek için elimden geleni yapıyorum içmiyorumda sizleride merak ettim
tansiyonunmu düşüyor acaba dikkat et cnm.bende doktora gittim boş döndüm doktorum yokmuş yine dinleyemedik kalp atışlarını pazartesiye kaldı artık.
tansiyon düşüyorsa tuzlu mu yememiz lazımdı ona göre yediklerine dikkat ederdin sende geçmiş olsun cnm.
arkadaşlar bu arada aranızda hamilelikten önce sigra kullanan varmı varsa nasıl bıraktınız zorlanyormsunuz nasıl gdiyo sigarasızlık merak ettim ben kullanıyordum öğrendiğim gün bıraktım bazen kokusu bile midemi bulandırıyor ama bazı anda acayip canım istiyor çok kötü oluyorum içmemek için elimden geleni yapıyorum içmiyorumda sizleride merak ettim
canım bizimde tam 2 yılın ardından oldu çok şükür bebeğimiz süpriz yaptı bize tam doktora tüp bebek için gittiğim ayda geldi bebeğimiz çok şükür olsun ki benim adetlerim hep düzenliydi hiç şaşmazdı geçen ay 5 gün geçti 2 ekimde olmam gerekti 7 ekimde olmuştum o ay çok umut bağlamıştım kesin hamileyim diye çünkü günüm aksamazdı olmadı olmayınca da kendimi çok yıprattım eşimde de bende de hiç bir sorun çıkmamıştı ona rağmen artık tüp bebek yada aşılma tevaviye başlayalım dedik yeni bir dr bulduk gittiğim ayda hamile kaldım kendiliğinden yani benimde 5 6 kasımda adet olmam lazımdı 7 de evde idrar testi yaptık çıkmadı hiç bişey 8 de tekrar yaptım ama hiç ümidim yoktu bu ay 8 yaptığım testte silik çizgi çıktı aynı gün 4 idrar testi ve kan testinde öğrendim çok şükür ki 5 hafta dolduğu gün dr çağırdı keseyi gördük o gün 6+2 de tekrar çağırdı kalp atışları için çok şükür ki kalbimizi de dinledik şimdi 9+1 de çağırdı dr kalp atışları düzenli mi ve hareketlerini görücez dedi. bu arada bizim doktor kesinlikle ilaç kullanmaktan yana değil bir sürü kan testi istedi bizden hepsini yaptık hiç bir sıkıntı görünmüyor dedi folik asit içmeni de ben tavsiye etmiorum dedi ama sağdan soldan hep duyucaksın herkez içsene dicek dedi o yüzden günde bir tane içebilirsin dedi o kadar başka hiç birşey vermedi şuan herşey yolunda gidiyor dedi 9+1 sabırsızlıkla bekliyoruz tabi ki ama artık hep güzel şeyler düşünüyorum
çok sevindim canım benim rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah...bazı dr lar kesinlikle ilaç vermiyor ama bebek herzaman bencildir annenin calciyumu yoksa dişinden alır şükür bir şekilde geliştirir kendini ama ben bebek hayallerim son bulduğundan hazırlıksızdım ve sağlıksız beslendim onun için endişeliyim:18::18:
ay o konuya hiç girmeyelim çok sigara içiyordum çok şükür azalttım ama gelde bana sor canım istedikçe unutmaya çabalıyorum..
Ben bıraktım. Hem de çok seviyordum içmeyi. Hiç zorlanmıyorum. Bazen canım istiyor ama hemen geçiyor.
içiyomusun şuanda doktora sordun mu peki sigara olayını bende son zamanlar özellikle çok abartmıştım sitresden çok fazla sigara içiyordum ama hep hamile kaldığım gün bırakcam dedim sigarayı bazen çok arıyorum deli gibi içmek istiyorum baya bi bağımlılık vardı çünkü bi kerede vücuttun atmak zor oldu
ben de öğremdiğim andan itibaren bıraktım ve ağzıma bile sürmedim...bir anlık zevk için bebeğime zarar veremem...bende aşırı sigara içenlerden dim...3. hamileliğim hepsinde de bıraktım...tabi ilk ikisi hüsran la bitince tekrar başlamıştım...şu anda 1 haftadır içmiyorum kokusu bile güzel geliyo hala ama içmeyi de düşünmüyorum.allahım inşallah sabrını verir ve içmeyiz....canınız istediğinde onun yerine koyabileceğiniz birşey yapın...çerez yiyin...örgü örün...böylelikle daha kolay oluyor...
evet malesef canım günde 4-5 tane içiyorum ne yalan diyim.. dr dedi psikolojik baskı yapmadan kendine bırak dedi bende günde 1 paket içen biri olarak epey azalttım inş..hepten bırakacağım en yakın zamanda
evet malesef canım günde 4-5 tane içiyorum ne yalan diyim.. dr dedi psikolojik baskı yapmadan kendine bırak dedi bende günde 1 paket içen biri olarak epey azalttım inş..hepten bırakacağım en yakın zamanda
tebrik ederim arkadaşım bende baya bi bağımlısıydım dediğin gibi bazen o kadar güzel geliyo kokusu nasıl canım istiyo içmek kendime engel oluyorum bazende acayip pis geliyo kokusu sigaranın anlam veremiyorum bu duruma zaten inş içmeyiz bundan sonra da daha önce hiç bırakmayı düşünmedim aksine hamile kalınca içemicem zaten dedim hamile kalmadan içtim de içtim sigarayı
inş canım bırakırsın en yakın zamanda bu arada hangi şehir
Ben 3-4 günde bir paket içiyordum zaten. Belki ondan zorlanmadım. İçmeyin valla yazıktır.
ahbiranneolsam canım nasılsın nasıl geçiyor gebeliğin?