Burası çok sakinleşti gerçekten.İnsanın morali bozuluyor. Bende çalışıyorum hemde inanılmaz yoğunum. Baş edemiyorum artık ama yinede bu foruma mutlaka uğruyorum. Temmuz anneleri diye bir yerden bahsediyorlar.Ne yapsak ki bilemedim ben..?
Çok normal arkadaşım.Aynen senin gibi korkuyorum.Mesela şu an hem belimde hem kasığımda acayip bir ağrı var niye var anlamadım.Korkuyorum...
Hepimizin yeni yılı kutlu olsun. Sağlıklı bebişler getirsin yeni yıl bize.Bol bol huzur ve mutluluk getirsin inşallah..
Baya önde deyince insan heyecanlanıyor. Sende baya ilerlemişsin az kalmış üç aylık döneminin bitmesine içini ferah tut. Kendine dikkat et..İkili testte doktor ultrasondan bebği inceliyor.Ense kalınlığına burun çıkıntısına bakıyor. Kan testiylede down sendromu ile ilgili riski inceliyorlar.
Daha henüz öğrenemedik çoğumuz bakalım kız mı yoksa erkek mi çoğunlukta olacak.Ama önce bu forumun biraz hareketlenmesi lazım.Baştaki bir çok arkadaş yok artık...
Acaba dediğin tarafamı geçsek.Yani temmuz annelerine ne dersiniz. Yoksa burada mı kalalım?Yani yeterince giren yok siteye niye böyle anlamadım ben.Kendinize iyi bakın.
Arkadaşlar ben 9. haftamdayım uzun zamandır karın ağrım hafif hafifte olsa oluyordu. Doktor kese büyüdüğü için normal demişti ama 2 gündür bir anda karnımın ortasına bıçak saplanmış gibi bir ağrıyla kasılıp kalıyorum ve o karnımın ortasındaki ağrı yanlara doğru da yayılır gibi mütiş sancı çektiriyor bana. Yoldaysam bir kenara çöküp derin derin nefes alıp veriyorum bir süre sonra geçiyor. Evdeyken de oldu bir kere hemen yattım ve bir süre bekledim biraz zaman sonra geçti ama geçene kadar öldürüyor beni. Aranızda hiç böyle sancı yaşayan var mı ? Yani bu normal bir durum mudur acaba hamileliğin bu evresinde olur mu ? Geçirenler varsa paylaşırlarsa sevinirim...
Kızlarr sabah tansiyonum düştü çok kötü oldum gözüm karardı kalbim fırlayacak gibi oldu bi anda soğuk terler boşaldım yarı baygınlık geçirdim eşim çok korktu bembeyaz olmuşum söylediğine göre tir tir titriyordumödüm koptu ölücem sandım bebeğime bi şey olucak diye korktum. Elimi yüzümü yıkadı su içirdi kendime geldim sonra yattım tekrar uyanınca tansiyonumu ölçtüm büyük 10-9 küçük 5-4 diyor bebeğime bi şey olmaz di mi sizin başınıza geldi mi hiç normal mi bu?
Yahu acayip belim ağrıyor. Neden acaba? Ayağa kalkınca biraz azalıyor.Oturunca artıyor. İşten eve izin alıp geçeceğim. Ne yapayım mecburen...Yapacak o kadar işim var ki..Moralim bozuldu işlerim yüzünden...
ama ama ama o canının istediği şeyi yemen lazım neymiş çok merak ettim ama sen yine de söleme neme lazım şimdi benimde canım çeker falan eşim araştırmıştı izmirde kapsamlı manavları gece nöbetçileri falan ben bi ona sorayım bakayım nerde bide geçen bizim hastanenin o tarafta bi manav gördüm baya bişeyler vardı orda bulabilirmisin ki bilemedim şimdi
bu arada sen 4.aydayım de boşver kem gözlerden korusun Allah bak en çok babanın nazarı değer derler eşimde bazen ya cocumu sevcem nazar değcek diye korkuyom der :))) kız 14. haftaya ne kaldı şurda bikaç gün sonra 13 bitcek Allah nasip ederse inş.
birde ben dün o dediğim sağlık ocağını aradım cinsiyeti için gelmek istiyorum 13 haftadayım dedim hiç gelme cinsiyetini 20 haftalarda görebiliyoruz biz dedi sinir oldum napsam acaba diye düşünüyorum şimdi doktor 1 2 şubat gibi çağırdı ama 4 5 şubattan önce gidemem tam ay başı maaşlar mesailer hesaplanıyo 1 ayda dayanamam ki renkli ult girmek istiyorum birde ben hayat hastanesinde renkli ult vardı eğer oraya gitseydim ikili teste renkli usg ye alcaklardı orayı bi arasam sorsam mı diyorum off ne meraklıyız bizde paşaları rahat bırakmıyoruz ikide bir göresimiz geliyo yaaa
Kızlarrr! şimdi geldim doktordan, bebişimi gördüm kıpır kıpır maşallah, hiç durmuyo, üç boyutlu fotoğraf bile vermedi hareket etmekten. ama ultrasom fotosunu aldık. tam bir bebek görüntüsü oluşmuş artık. asıl büyük haber, cinsiyetimizi öğrendik, erkekmiiiiş. benim pek inanasım gelmedi kordondur o pipi değildir dedim. çünkü kızımdad ilk erkek demişti doktor. ama bu doktorum daha tecrübeli, bakalım artık hayırlısı. ense kalınlığımız 1.6, ikili tarama sonucunuda 1hafta sonra alıcaz, inş. hiç bir sorun yoktur. bu bir hafta nasıl geçer acaba....
valla çok mantıklı baksana burayı açan arkadaşımız haayat bile yok oldu kızlar siz ne dersiniz?hep birlikte oraya geçelim mi?sohbet daha derin olur orada hem dağıılmayız??Burası çok sakinleşti gerçekten.İnsanın morali bozuluyor. Bende çalışıyorum hemde inanılmaz yoğunum. Baş edemiyorum artık ama yinede bu foruma mutlaka uğruyorum. Temmuz anneleri diye bir yerden bahsediyorlar.Ne yapsak ki bilemedim ben..?
Çok normal arkadaşım.Aynen senin gibi korkuyorum.Mesela şu an hem belimde hem kasığımda acayip bir ağrı var niye var anlamadım.Korkuyorum...
Hepimizin yeni yılı kutlu olsun. Sağlıklı bebişler getirsin yeni yıl bize.Bol bol huzur ve mutluluk getirsin inşallah..
Baya önde deyince insan heyecanlanıyor. Sende baya ilerlemişsin az kalmış üç aylık döneminin bitmesine içini ferah tut. Kendine dikkat et..İkili testte doktor ultrasondan bebği inceliyor.Ense kalınlığına burun çıkıntısına bakıyor. Kan testiylede down sendromu ile ilgili riski inceliyorlar.
Daha henüz öğrenemedik çoğumuz bakalım kız mı yoksa erkek mi çoğunlukta olacak.Ama önce bu forumun biraz hareketlenmesi lazım.Baştaki bir çok arkadaş yok artık...
Acaba dediğin tarafamı geçsek.Yani temmuz annelerine ne dersiniz. Yoksa burada mı kalalım?Yani yeterince giren yok siteye niye böyle anlamadım ben.Kendinize iyi bakın.
evet niye böyle oldu burası bende anlayamadım temmuz anneleri hareketli valla şimdi sonradan da katılmayalım aralarına diyorum burda birkaç arkadaşınmızla muhabbetimiz iyi burayıda bırakmak istemem ben ilk zamanlar sanırım burdan önce temmuz annelerindeydim sonradan burya dahil oldum şimdi burdan da ayrılmak istemiyorum yani şu listede adı olanların hepsi burda olsa o bile yeticek listede isimleri var ama kendileri yok arkadaşların onlarıda merak ediyoruz neler yapıyorlar acaba bu foruma mı girmiyolardır dersiniz onlarda yoksa nete mi girmiyolar bi gezip teftiş etsek :)))
yok canım sonradan grup birleştirmek için dahil olacağız onlara bilakis daha iyi olur hem hep birlikte geçersek dağılmayız orada devam ederiz ama burada kalanlar olarak hep birlikte geçelim altada yazarız arkadaşlarımız girerse yazıyı okuyup onlarda gelirler:)))
yok canım sonradan grup birleştirmek için dahil olacağız onlara bilakis daha iyi olur hem hep birlikte geçersek dağılmayız orada devam ederiz ama burada kalanlar olarak hep birlikte geçelim altada yazarız arkadaşlarımız girerse yazıyı okuyup onlarda gelirler:)))
2014 temmuz annelerini buldum.Hem orada takılalım hem burada. Tabi onlar kaynaşmışlar ama olsun bize de alışırlar. Orası gerçekten kalabalık..
Ben 13. haftamı bitirmek üzereyim ama bugün hem kasığımda hem belimde acayip bir ağrım var anlamadım. Daha öncede oluyordu ara ara ama bu kadar değildi.Galiba böyle kramp tarzında ağrılar olabiliyor.İçini ferah tut.Kendine iyi bak.
Ben 13. haftamı bitirmek üzereyim ama bugün hem kasığımda hem belimde acayip bir ağrım var anlamadım. Daha öncede oluyordu ara ara ama bu kadar değildi.Galiba böyle kramp tarzında ağrılar olabiliyor.İçini ferah tut.Kendine iyi bak.
uuuuu az önce doktorum beni aradı ve konuştuk. Belim ve kalçam arasındaki ağrıyı söylediğimde anında bu çok normal hamilelikte bu tarz eklem yerlerinde ağrıların olması çok normal bir durum tehlike arz eden bir şey yok dedi. Karın ağrım içinse kanama var mı diye sordu. Yok dediğimde rahim için genişlediği için bu tür ani kasılma kramp gibi ağrıları normal karşılarız gebeliğin doğal şikayetleridir bunlar, anormal bir durum olduğunu düşünmüyorum ama seni çok rahatsız ederse kafana takılırsa gel yarın bakayım dedi. Ama benim doktor kontrolüm ayın 13 ünde zaten ve bu kadarda panik yapmak istemiyorum kendimi. Doktoruma güveniyorum. 1 hafta sonra gittiğim zaman baktıracağım en ufak şeyde sürekli doktora taşınan bir tip haline gelirsem 9 ay geçmez herhalde :)
tabi fırsat buldukça.Şu anda ayrılmak zorundayım kendinize iyi bakın..
tamam canım ben geçme taraftarıyım kızlar orada duygularımızı paylaşacağımız,sorularımıza cevap alacağımız bir çok kişi var burada ateş müsait olup yazdığımı görürse ancak konuşuyoruz yada uuu başka kimse kalmadı resmen.du ben bi pas atayım oraya bakayım aralarına alacaklar mı.ateş gel hadi oraya bi ortamın nabzını yoklayalım:)))
canım sen tedbirli ol yanına tuz al ufak bişeyin içine tuz koy tansityonun düştüğünü hissedersen hemen avcundan tuz at ağzına biraz ve ayaklarını yüksek yere kaldırıp kafanı düz yere koy uzan tuz hamilelikte iyi dğil tabi ama çok mecbur kalırsanda tuz alabilirsin inan anında tansiyon kendine geliyor yine tuzlu ayranda iyi gelir tabi yataktan bir anda kaldıysanda olur doğru sölemiş kayınvalden dikkat et kendine
Merak etme.Ben ilk gebeliğimde çok acillik oldum.Küçük tansiyonumu bulamadıkları zamanlar oldu.Allahın izniyle bebeğe hiçbirşey olmuyor merak etme. ayrıca tansiyon düşmeleri 16. haftaya doğru bitiyor. Sık dişini geçecek inşallah.Bu gebeliğimde de 8'e 4 tansiyonla gezdim ilk haftalar.Merak etme..
Bence de geçelim kaynaşalım derim.tamam canım ben geçme taraftarıyım kızlar orada duygularımızı paylaşacağımız,sorularımıza cevap alacağımız bir çok kişi var burada ateş müsait olup yazdığımı görürse ancak konuşuyoruz yada uuu başka kimse kalmadı resmen.du ben bi pas atayım oraya bakayım aralarına alacaklar mı.ateş gel hadi oraya bi ortamın nabzını yoklayalım:)))
Sana da çok geçmiş olsun canım çok zormuş bütün gün sersem gibi gezdim çantamda tuz ve ayranla. Doktorumu aradım kaçta uyudun dedi 10 buçuk dedim (tavuk gibi uyuyorum erkenden) çok uzun süre aç kalmışsın dedi. Kan şekerin de düşmüş olabilir sık yemeye dikkat et dedi veee ikili testimin sonucu temizmiş:)) neye niyet neye kısmet müjdemi almış oldum.
Bence de geçelim kaynaşalım derim.