Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

selam kızlar, hava kapalı ve ben sıcacık evimde hasta yatağımdayım, mutlu ve huzurluyum, bu havalarda hasta olup evde olmak güzel, özlemişim..şimdi size şu testden bahsedeceğim. Bu test gen testi, 4 şeye bakıyor:1. hangi kalıtsal hastalıkların(fenilketonüri,akdeniz ateşi,akdeniz anemisi,çeşitli metabolizma hastaıkları vs, yaklaşık 76 hastalık) taşıyıcısı olduğumuza, 2. hangi kalıtsal hastalıklara(göğüs kanseri, akciğer kanseri,kolon kanseri,lösemi,alzheimer,diabet vs, yaklaşık 30 hastalık) genetik olarak yatkınlığımız olduğuna, 3. 11 kadar ilacın metabolizmamızdaki davranışına(bu ilaçlar arasında lipid, kolesterol düşürücüler, sara ilaçları, kafein vs var)4. ise bizi ve konumuzu ilgilendiren kısmı, bunun adı da fit kısmı,genlerimizde kilo alımına yol açan genlerin varlığına bakılıyor, nasıl beslenmemiz gerektiği, hangi tip diyeti yapmamız gerektiği, neleri yememiz neleri yemememiz gerektiği bunların yerine neleri koymamız gerektiği, hangi sporları yapmamız gerektiği(yüzme mi, yürüyüş mü, strecthing mi ne bizim için uygun)hepsi genlerimize bakılarak bilimsel olarak sunuluyor..yaklaşık 80-90 sayfalık bir rapor veriliyor,daha detaylı bilgi isteyenlere verebilirim. Bu testin york testle alakası yok çünkü o bir intolerans testi yani hangi besinlere karşı vücudumuzun reaksiyon verdiğiyle alakalı, bu test ise çok çok kapsamlı, DNA mıza bakarak aslında bir nevi bizim sağlık profilimizi ve gelecekte bizi nelerin beklediğini gösteren bilimsel bir test. Tükürükten baklılıyor, yaklaşık 250 gene ve bunların 1500den fazla mutasyonuna(genlerin dnalarının dizilişinde bazen farlılıklar olabiliyor buna mutasyon denir)bakıyor. Hali hazırda akraba olan 2 kişi evlenmeye kalktığında genetik danışmana gidip biz nelere baktırabiliriz dendiğinde sadece kromozomlara ve akdeniz anemisine bakılabiliyor. Fiyatı ise 1300tl, tabii bir anda verilecek meblağ olarak fazla görünüyor ama sağlığımız konusunda edinebileceğimiz bilgiler buna değer bence. Funda Arar da bu testi yaptırıp ona göre zayıflayanlardan.

hımmm.biraz zahmetli görünüyor.sen işin içinde olduğun için sanırım bizden daha kolay halledersin.
her hastanede yapılıyor mu acaba,yoksa büyük hastanelerde,tıp fakültelerinde falan mı?
bu arada çok geçmiş olsun canım.sen yaptırdığın zaman bizimle paylaşırsın,daha çok bilgi sahibi oluruz.

herhangi bir hastanede yapılmıyor, bunu türkiyeye getirenlerden biri arkadaşım, ege bölgesinde olup da yaptırmak isteyenler benimle iletişim kurabilirler, örneklerini alıp gönderebilirim, test amerikada yapılıyor,sonuçlar 4-6 haftada çıkıyor

chesse katiliyorum canim cuma günü tartildiginda oynama olmazsa cumartesi pazar metabolizmayi sasirt

ye diyosunuz yani:)))
zevkle.
şimdi hep pazar ya da p.tesi başlayıp hafta içinde bozduğum için bu hafta bozmıycam dedim kendime.bu kadar kasmaya bu kadar direnç sinirimi bozuyor artık.olmadı yarın meyve günü yapayım.belki wcye çıkmama da faydası olur.

evet benim için imkansız demekki.canım hangi hastanedeydin sen?

sof, esoess ve diğerleri noldu ya, bırakan çok oldu sanırım, çok azaldık, ay ben diyette olmadığım halde burdayım, siz nerdesiniz

ye demiyoruz:18: sasirt diyoruz ve meyve günü güzel bir alternatif yada ben mesela kalori dieti yapmistim kendine uygun bir yeme programi ayarlayabilirsin ben yinede cumaya kadar devam et derim cuma günkü sonuca göre degerlendir istersen

sof, esoess ve diğerleri noldu ya, bırakan çok oldu sanırım, çok azaldık, ay ben diyette olmadığım halde burdayım, siz nerdesiniz

esoess yani esra arkadasimiz dün sayfadaydi yeniden aramiza katildi sandim ama bir sey yazmadan cikti sof kursa basladigini söylemisti demekki aksamlarida yogunki girmeyi tercih etmiyor

Selam kızlar,
Oglanı yuvaya başlattım gene o yuzden sabahtan öglene kadar dışardayım artık hep..
Ama cocukları beklerken 3 saat spor yapmaya karar verdik arkadasımla..Bakalım başarılı olabilecek miyiz..
Vaguscum test çok guzel geliyor kulaga..Ben de york testi yaptırmayı düşünüyordum aslında..Bu dedigin daha guzel ama, istanbulda yapılan elbet bir iki yer vardır..Bir araştırmak lazım bunu..
Saol bilgilendirmelerin icin bizleri..
Pericimm suyunu lutfen bak Arzunun da dedigi gibi arttır.Ben de zaten en azından bagırsakların icin cok önemli diyordum halbuki diyet için de cok gerekliymiş..Zorla da olsa ilaç niyetine dik suları kafana..En azından az kaldı bitmesine diyetin öyle düşün..
Arzucumm sen hangi diyette mutluysan onu yap tatlım ben şaka yapıyorum..İnsallah dayanırsın sonuna kadar ben de cok merak ediyorum sonuclarını..
Masumcumm cnm özledik seni yaa cok az giriyorsun sen de benim gibi..Giremedigimiz icin motivasyon eksikligimiz ne yazık ki oluyor..Keske daha cok girsen sen de..
Chesscim valla girip de yazıyorsun hala hayranım sana..Ben istedigim kiloya insem acaba gelir miyim diye soruyorum kendime..Ama ne guzel bak sen de geri almıyorsun verdigin kiloları..
Kızlar ben çatlaklar için bonie diye bir krem aldım..Bir de ölüdeniz tuzundan peelingi var..Ona başladım p.tesi gunu..Cok kişi yazmış memnunum diye..Bakalım işe yarayacak mı..Sizlerle paylaşıcam bir ay sonra..

aaa niye canım ya, sizi görmeye geliyorum, kaynanalık yapıyorum falan

aslicim ilgin icin tekrar saol canim ikinizinde sözünü dinliycem bugün su anda 1.5 lt suyum bitmek üzere yatana kadarda 1.5 lt daha bitirmeye calisicam zorlada olsa

aslicim bu arada spor isini iyi düsünmüssünüz:13: havalar güzellesti artik yürüyüs bile yapsaniz cok faydasini görürsünüz siz ne yapmayi düsünüyorsunuz

aslicim bu arada spor isini iyi düsünmüssünüz:13: havalar güzellesti artik yürüyüs bile yapsaniz cok faydasini görürsünüz siz ne yapmayi düsünüyorsunuz

Arkadasımın evi yakın yuvaya o yuzden cocukları bırakıp onların evinin alt katında her turlu alet var..Oraya gidicez..Ev icinde kardiyo yapıcaz işte..Yürüyüş bantı, uzay yürüyüsü, aletler bol..Ayrıca wee-fit var belki onun üstünde de ter atarız..Bakalım yarın başlıcaz..İnsallah becerebilirim..Gene yarıda bırakmam..

aSLIIIII keşke bende spor yapabillsemm süperr olurr yaaa...

periiicimm bu arada mönümü yazıorum yorumla lütfen bugün ilk gün yanlışlarımda olduysa düzeltirim.

sabah 2 yumurtadan yağsız omlet
yağsız beyaz peynir
1 dilim jambon

ara sabahtan kalan biraz peynir

öğle sadece 4 adet parmak köfte ( mecbur kaldım hiç bişey yoktu )

biraz önce haşlama tavuk göğsü

akşamada sanırım biraz daha tavuk ve yağsız yoğurt yerim.

belki nescafe ya da şekersiz 1 türk kahvesi

bakalımm ... heee suyumudaaaa içiorummmmmmmm

köftenin pisme sekli yagli degilse süper canim:13: yatmadan önce bir bardak sütde icebilirsin aclik hissedersen tabiki light dememe gerek yok

ama ben öyle anlamak istiyorum
daha önce kalori diyeti yapmıştım şu 4 buçuk ay süren.ve yağsız sebze yemekten iflahım kesilmişti.ama olmadı dönücem tekrar kaloriye.
cuma günü 68leri görmek istiyorum artık.

ben hastanede değilim, üniversitenin mediko doktoruyum

üniversite öğrencileriyle içiçesin bu durumda.valla şimdi onlar incecik çıtır çıtırlardır.sinir olur insan gördükçe
üniversite günlerim aklıma geliyor da 50li kilolarda incecik bir çıtırdım.ne zaman katır oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…