Kedili Kadın'ın Diyet ve Spor Günlüğü

Merhaba,
Daha önce yazdıklarımı okudum ve son birkaç senedir kilo alıp verme konusunda ne haltlar yemişim göz attım. Bu dönüşüm daha da acıklı aslında çünkü tam 76 kiloyum. Yani daha önce hiç görmediğim bir kilodayım. Ama bu kez kilomun bu kadar yükselmesinde mini minicik de olsa bir gurur payı var çünkü günde 2 paket sigara içen ben, sigarayı bıraktım.

Ama kilolar da aldı başını gitti. Şimdi Şubat ayı ile birlikte 90 günlük ilk kilo verme serüvenime başlıyorum. Ancak bu kez, kilo verme sürecinde isveç diyeti ve benzeri ağır diyetlere kalkışmayacağım.

"Clean Eating" yani temiz yemek üzerinden yol alacağım. Nihayetinde olmak istediğim kilo 55 ama bunun için kendimi ağır diyetlerin değil, katkısız yiyeceklerin ve bol sporun kollarına bırakacağım. Yani amacım 90 günde ideal kiloma düşmek değil, kendimi zorlamadan inebileceğim kiloya inmek. 5-6 kiloyu son birkaç ayda aldığım için onları kolayca verebileceğimi sanıyorum. Eğer ileride belli rakamlarda takılıp kalırsam o zaman proteine yüklenirim ama şu anda bunları düşünmek için çok erken.

90 gün için şöyle bir hazırlık yaptım;

SPOR ALETLERİ
$IMG_0881.jpg
$IMG_0882.jpg
ALIŞVERİŞ
$IMG_0898.jpg

1. GÜN RAPORUM:

YEME İÇME:

KAHVALTI:
Yağsız Süt + Meyveli Nesfit
$IMG_0897.jpg
AKŞAM:
Fırında Tavuk Pirzola + Bol Rokalı Salata
$IMG_0902.jpg

Yemek Sonrası;
$IMG_0905.jpg

2 LT Su + 2 tane Mısır Püsküllü Form Çay

SPOR:

Leslie ile 3 mile
Eliptik Bisiklette 15 dakika (Daha fazlasını yapamıyorum şu anda)

Umarım ilerleyen günlerde pilates çemberimi ve bantlarımı da kullanmaya başlayacağım. Bugün halim yoktu.

Bugünlük bu kadar.
Sevgiler...

Merhabalar,
Bugün beklenmedik şekilde regl oldum. 6 - 7 gün daha var zannediyordum ama ne yapalım. İlk gün olduğu için bugün kas gevşetici aldım ve sporu maalesef es geçmek zorunda kaldım.

2.GÜN RAPORUM

YEME iÇME

SABAH

Bol Roka + Maydanoz + Domates + Salatalık + Kırmızı Biber + 3 Çeşit Peynir + 2 Dilim Light Ekmekten oluşan Kahvaltı Tabağım ve Zencefilli Limonlu Çayım
$IMG_0908.JPG

AKŞAM

4 yk Yağsız Makarna + Mantar Sote + Yoğurt

$IMG_0909.JPG

Öğle yemeği yok çünkü regl dönemi sağ olsun kocaman bir paket bitter çikolata yedim bugün :KK43: Gerçi kendime söz verdim. Arada kaçamak yapsam da pişmanlık ve bırakmak yok!

3 Lt Su ve 2 Elma Kromlu Form Çay ile günü bitiriyorum.

Sevgiler...

3. GÜN RAPORU:

YEME İÇME

SABAH

Pastırmalı Yumurta + Roka + Maydanoz + Domates + Salatalık + Peynir ve Limonlu Zencefil Çayı
$IMG_0911.JPG

ÖĞLE

Buharda Pişirilmiş Taze Fasulye + Bezelye + Havuç + Közlenmiş Patlıcan + Naneli Yoğurt + Mısır Püsküllü Form Çay
$IMG_0921.JPG

AKŞAM

Mantar Sote + Cevizli ve Hardal Soslu Salata

$IMG_0923.JPG

3 LT SU + 1 FİNCAN AYVALI IHLAMUR + 2 TANE LıGHT LıPTON ıCE TEA ŞEFTALİ

SPOR

3 Mile Leslie (Bana sıkılmadan spor yaptırabilen tek kadın. Görsem elini öpücem :))
15 Dakika Eliptik Bisiklet (Yarısını oturarak yaptım :))
Callanetics Kol Hareketi 100 tane
25 Pilates Çemberi Hareketi (Göğüs sıkılaştırmak için)
5 dakika kadar strech ile sporumu bitirdim. Ama ben de bittim. Reglken spor yapmak çok zor ama bana ilham veren o kadar çok şey var ki internette;

$18.jpg $20.jpg $A5rcz41CQAAArzd.jpg $319896379751340598_dhNps0Fg_c.jpg

Umarım size de ilham olmuştur bu fotoğraflar...

Acaba ben 90 gün sonra fotoğraflarımı paylaştığımda ne gibi bir farklılık olacak?

Bugünü son bir ilham fotoğrafı ile bitiriyorum. Sizi, Amerikalı çocukların ve gençlerin göz bebeği Miley Cyrus ve onun müthiş değişimi ile başbaşa bırakıyorum:

$mileyslimdown-899070927836285294.jpg

KK'ya iki gündür giremiyorum yoğunluktan. O yüzden iki gün için iki ayrı mesaj yazıcam. Bu gece vakit bulursam bugünün mesajını da eklerim umarım.

4.GÜN RAPORU:

YEME İÇME

SABAH

3 Gün Kurusu Kayısı Doğranmış Nesfit + Yarım Yağlı Süt

$IMG_0928.jpg

ÖĞLE

Devasa Ton Balıklı Salata :) + 1 YK Közlenmiş Patlıcan Salatası + Limonlu Zencefil Çayı

$IMG_0947.jpg

AKŞAM

Kaşarlı Pazı Kavurması + Naneli Yoğurt

$IMG_0948.jpg

2 Lt Su + 2 Elma Kromlu Form Çay

SPOR

Yok Maalesef :KK43:

5.GÜN RAPORU

YEME İÇME

SABAH

Nesfit + Yarım Yağlı Süt

$IMG_0958.JPG

ÖĞLE

Pastırmalı Yumurta + Kırmızı Biberli, Nar Ekşili ve Bol Rokalı Salata + Mısır Püsküllü Form Çay

$IMG_0959.JPG

AKŞAM

Sıfır Yağlı Ispanaklı Köfte + 1 Yk Közlenmiş Patlıcan Salatası + Salata

$IMG_0961.JPG

2 Lt Su + Limonlu Zencefil Çayı

Ispanak yağ yaktığı düşünülen besinlerden. O yüzden daha sık tüketmeye çalışacağım ben de.

İşte yağ yaktığına inanılan diğer besinler;

$fat-burning.jpg

SPOR

4 Mile Leslie
15 Dakika Eliptik Bisiklet
50 Pilates Çemberi Hareketi (Göğüs sıkılaştırmak için)

Günün ilerleyen saatlerinde, bugünün mesajında görüşmek üzere :)

Eki Görüntüle 624630 Eki Görüntüle 624632 Eki Görüntüle 624633 Eki Görüntüle 624634

Umarım size de ilham olmuştur bu fotoğraflar...

Acaba ben 90 gün sonra fotoğraflarımı paylaştığımda ne gibi bir farklılık olacak?

Bugünü son bir ilham fotoğrafı ile bitiriyorum. Sizi, Amerikalı çocukların ve gençlerin göz bebeği Miley Cyrus ve onun müthiş değişimi ile başbaşa bırakıyorum:

Eki Görüntüle 624635

cnm seni takip ediyorum sakın bırakma diyeti iyi gidiyorsun :KK16:fotıolardan bende ilham alıyorum umarım bizde başarırız:KK9:

konuyu 2011 yılında açtığınız ve şimdi güncellediğiniz için merak ettim, neler yapmış arkadaşımız deyip okumaya başladım, ilk yazdığınız mesajlar süper, ama gel görki tüm kilolu (istisnalar vardır) bayanlar gibi bende dahil tabi, kilo vermiş fakat sonra bir o kadar ve daha fazlasını geri almışsınız, bende yıllarca hep diyet yapıp, ideal kiloma ulaşıp, tekrar kilolarımı kat ve kat geri alan bir kişiyim, ve kendime çok kızıyorum, benim ömrümün sonuna kadar düzenli beslenmem ve spor yapmam lazım, maalesef zayıf çıtır hanımlar gibi metobolizmam iyi çalışmıyor, bu kendimce kanıtlanmış bir durumdur.... hadi bakalım sizin sayfanızıda aralıklı takip edeceğim, sağlıklı beslenerek ve spor yaparak ideal kilolarımıza dönelim ve bir daha hiiiiç kilo almayalım....

konuyu 2011 yılında açtığınız ve şimdi güncellediğiniz için merak ettim, neler yapmış arkadaşımız deyip okumaya başladım, ilk yazdığınız mesajlar süper, ama gel görki tüm kilolu (istisnalar vardır) bayanlar gibi bende dahil tabi, kilo vermiş fakat sonra bir o kadar ve daha fazlasını geri almışsınız, bende yıllarca hep diyet yapıp, ideal kiloma ulaşıp, tekrar kilolarımı kat ve kat geri alan bir kişiyim, ve kendime çok kızıyorum, benim ömrümün sonuna kadar düzenli beslenmem ve spor yapmam lazım, maalesef zayıf çıtır hanımlar gibi metobolizmam iyi çalışmıyor, bu kendimce kanıtlanmış bir durumdur.... hadi bakalım sizin sayfanızıda aralıklı takip edeceğim, sağlıklı beslenerek ve spor yaparak ideal kilolarımıza dönelim ve bir daha hiiiiç kilo almayalım....

mesajınız için teşekkür ederim. 5-10 kilo fazlalağı abartıp aşırı diyetler yapmak, gerçekçi olmayan hedefler koymak, arada kaçırınca tekrar ipi ele almak yerine koyvermek... insanı daha önce hiç görmediği bir kiloya taşıyıveriyor sanki. bu döngüyü kırmak için çok yüksekten düşmek gerekiyor belki de bilmiyorum. yani 76 kiloyu tartıda görmek beni o kadar üzdü ki sanırım bu kilodan aşağı düşersem artık aynı hataları yapmam gibi geliyor. eskiden 10 kilo verip sağlıklı görünecekken bu sayı şimdi 20 oldu. 30 olduğunu görmem inşallah. dileğinize katılıyorum ve umuyorum ki siz de, ben de, burada kilo vermeye çalışan tüm hanımlar da bu döngüyü kırmanın bir yolunu buluruz. 1 - 2 kilo alınca frene basmayı öğreniriz.

6.GÜN RAPORU:

YEME İÇME

SABAH

Nesfit + 2 Gün Kurusu Kayısı + Yarım Yağlı Süt + Kahve

$IMG_0972.JPG

ÖĞLE

Pastırmalı Sucuklu Yumurta + Buharda Pişirilmiş Fasulye + Bezelye + Havuç + Maydanoz + Roka + Kırmızı Biber + Elma Kromlu Form Çay

$IMG_0973.JPG

AKŞAM

Fırında Piliç Göğüs + Çoban Salata + 1 Yk Süzme Yoğurt (Bana kalsa salata ve yoğurtla doyardım ama biliyorsunuz ne varsa bol protein almakta var :))

$IMG_0976.jpg

2 Lt Su + Limonlu Zencefil Çayı + Çay + (Sanırım birazdan bir büyük boy latte içicem, şekersiz ve yarım yağlı sütle tabi ki :))

SPOR

4 Mile Leslie
15 Dakika Eliptik Bisiklet
50 Pilates Çemberi Hareketi (Göğüs sıkılaştırmak için)
100 Callanetics Kol Hareketi (Özellikle kol ve göğüsler zayıfladıkça kendini bırakıveriyor. O yüzden o bölgeleri çalıştırmaya dikkat ediyorum.)
5 Dakikalık Strech hareketleri ile sporumu bitirdim.

Evet sıra geldi bugünün ilham veren fotolarına. İnsanların zayıfladıkça gençleşmelerine inanamıyorum. Resmen 7-8 yaş genç görünüyorlar;

$tumblr_m9p2jnrauv1qhis6ao1_500.jpeg $45.jpg $efwd2y3.jpeg $tumblr_m9upr4Y7nB1rbj8mpo1_500.jpg $tumblr_md1rdcpGUo1rtkav8o1_500 (1).jpg $tumblr_mhbeaplPnl1s0gt9no1_1280.jpg

Tartılmaya bir gün kaldı. Bakalım tartı bana ne söyleyecek :))

Merhabalar,
Dün vakit bulup raporumu yazamamıştım. Şimdi dün ve bugün için yine 2 ayrı mesaj yazacağım.

7.GÜN RAPORU:

Dün hazırlıksız bir şekilde dışarı çıktığım için son derece verimsiz bir gün oldu. Ama yediklerimi sırasına göre yazıyorum;

YEME İÇME

SABAH

2 Gün Kurusu Kayısı Doğranmış Nesfit + Yarım Yağlı Süt + Limonlu Zencefil Çayı

$IMG_0984 - Kopya.JPG

ÖĞLE
2 Kurabiye :KK43:
2 Çay

AKŞAM

Yarım Porsiyon Ton Balıklı Salata

2 Lt Su + 2 Elma Kromlu Form Çay

SPOR

Maalesef Yok!

Berbat bir gün. Yemeden kilo verilmez ama ben öyle hazırlıksızdım ki, çıldıran iştahımı kurabiyelere teslim ettim. Neyse ne demiştik; Pişmanlık ve durmak yok! Rejime aynen devam :)

Bugün tartılma günümdü. O yüzden önce ben susuyorum ve sözü tartıya bırakıyorum :)

$IMG_0982 - Kopya.JPG

76 ile başladığım diyetin ilk haftasını 74.7 kilo ile bitiriyorum. Elbette gidenin çoğu su olsa gerek ama beni gaza getirdiği için 1,3 kilo verdim diycem ben :))

8.GÜN RAPORU

YEME İÇME

SABAH

Çift Kaşarlı Kepekli Tost + Roka + Maydanoz + Domates + Salatalık + Zeytin + Limonlu Zencefil Çayı

$IMG_0985 - Kopya.jpg

ÖĞLE

2 Haşlanmış Yumurta + Buharda Pişirilmiş Lahana + Havuç + Bezelye + Fasulye + Hardallı Süzme Yoğurt + Mısır Püsküllü Form Çay

$IMG_0988 - Kopya.JPG

AKŞAM

Ispanaklı Kıyma Kavurma + Patlıcan Yemeği + Süzme Yoğurt + Salata

$IMG_0990 - Kopya.jpg

2 Lt + Nescafe

SPOR
4 Mile Leslie
15 Dakika Eliptik Bisiklet (Çoğunu oturarak yaptım :))

Bugünlük bu kadar :))

9.GÜN RAPORU

YEME İÇME

SABAH

3 Dilim Kepekli Ekmek Üzeri Kaşar, Labne, Patlıcan + Maydanoz + Domates + Limonlu Zencefil Çayı

$IMG_0991 - Kopya.jpg

ÖĞLE VE AKŞAM

Dolma Dolma Dolmaaaa :KK37:

$IMG_0992 - Kopya.JPG

2 Lt Su + 2 Mısır Püsküllü Form Çay

SPOR

Yok maalesef!

10.GÜN RAPORU

YEME İÇME

SABAH

1 Dilim Kepekli Ekmek + Çeçil Peyniri + Örgü Peynir + 2 Haşlanmış Yumurta + Domates + Salatalık + Limonlu Zencefil Çayı

$IMG_0997 - Kopya.JPG

ÖĞLE

Buharda Pişirilmiş Bezelye + Havuç + Lahana + Fasulye + Közlenmiş Patlıcan

$IMG_0999 - Kopya.jpg

AKŞAM

Havuçlu Mercimek Çorbası

$IMG_1001 - Kopya.jpg

2Lt Su + 2 Elma Kromlu Çay

KAÇAMAK

1 Büyük Elmalı Kurabiye

SPOR

Yok!!!

11.GÜN RAPORU
Salı

YEME İÇME

SABAH

Yarım Muz Doğranmış Nesfit + Yarım Yağlı Süt

$IMG_1004 - Kopya.jpg

ÖĞLE

Yeşil Mercimek Çorbası

$IMG_1005 - Kopya.jpg

AKŞAM

Kıymalı Ispanak Kavurma + Salata + 1 Yk Süzme Yoğurt

$IMG_1006 - Kopya.jpg

2 Lt Su + 2 Elma Kromlu Çay

SPOR

:26:

12. GÜN RAPORU
Çarşamba

YEME İÇME

SABAH

Kellogs K Çikolatalı + Yarım Yağlı Süt

$IMG_1009 - Kopya.jpg

ÖĞLE

Pastırmalı Sucuklu Omlet + Roka + Maydanoz + Domates + Salatalık + Acı Biber + Mısır Püsküllü Form Çay

$IMG_1010 - Kopya.jpg

AKŞAM

Buharda Pişirilmiş Havuç + Fasulye + Lahana + Bezelye + Hardallı Süzme Yoğurt + Köz Patlıcan + Limonlu Zencefil Çayı

$IMG_1012 - Kopya.jpg

2 Lt Su + Devasa Latte :)

SPOR
Yok :KK43:

13. GÜN RAPORU
Perşembe

YEME İÇME

SABAH

Nesfit + Yarım Yağlı Süt

$IMG_1013 - Kopya.JPG

ÖĞLE

Kaşarlı Tost + Roka + Domates + Salatalık + Zeytin + Mısır Püsküllü Form Çay

$IMG_1014 - Kopya.jpg

AKŞAM

Fırında Balık + Salata + Acı Biber

$IMG_1016 - Kopya.jpg

2 Lt Su + Devasa Latte :)

KAÇAMAK

Balıktan sonra yükselen tatlı isteğim marifetiyle 4 parça gofreti götürdüm :)

SPOR

Yine Yok, Yine Yok!

14. GÜN RAPORU
Cuma
YEME İÇME

SABAH

Nesfit + Yarım Yağlı Süt
$IMG_1020 - Kopya.jpg

ÖĞLE

Akşamdan Kalan Balık + Roka + Maydanoz + Domates + Buharda Pişirilmiş Sebzeler + Mısır Püsküllü Form Çay

$IMG_1021 - Kopya.jpg

AKŞAM

Uydurmasyon Pastırmalı Ispanaklı Omlet + Salata + Süzme Yoğurt

$IMG_1022 - Kopya.jpg

3 Lt Su (Çok su içmekten midem bulandı bugün. Yatana kadar içmeyeceğim sanırım.) + Devasa Latte her zaman ki gibi :)

SPOR

Yok oğlu yok :18:

EVETTTT; Bugün itibariyle diyetimin 14. günü bitmiş bulunuyor. Yarın da tartılacağım. Bu hafta spor yapmadım. Tartı pek oynamayacakmış gibi geliyor ama sağlık olsun. En azından sağlıklı bir şekilde beslendim diye şimdiden kendimi avutayım.

2. haftayı beni en çok motive eden fotolardan biri ile bitiriyor, KK ahalisine sevgilerimi sunuyorum :KK9: Yarın tartıda görüşürüz. :KK51:

$thin (40).jpg

X