Triendy'in Başarı Öyküsü 20 Kilo Verdi

Rakibem altta gördüm seni.Bu akşam bol bol çerez ye pasta ye emi cuma günü ben birinci olayım:KK53:
 
ebruu bak gelirsem oraya alirim onunden cokokremli ekmeklerini de bana tadi kaldimi agzinda:KK52:napim ben cok tatliyim yaaa demeden edemememki bennn.saka bi yana veya obur yana ya da siz hangi yana isterseniz oraya hepinize once saglikli sonra huzurlu hayirli bir yil diliyorum.yawrularinizla eslerinizle cok guzel gunler gecirin insllh ve seneye bu vakitler deyin ki yeni tpoigimizde bu yil superrr gecti :KK76:
ben kendi adima bugun cok siradan gecirecegim bildiginiz uzere cok sevdigim annemi kaybettim.icimden gelmiyor zaten dogruda degil..biraz once onun bizim icin kizarttigi patlicanlari cikardim defreezden kavurmali kaymali slcali bibeli bi sos yaptim uzrine oyle pisirdim ellerim titredi yaparken.kislik buzluga koyulcaklari hep o benimicin yapardi.sen calisiyorsun kizim yorulma ben yaparim derdi.sen ogrencilerine yorgunargin ders anlatma soyle bana dua etsinler sende oglumla mutlu mutlu ye derdi..canim benim..cok ozluyorum onu.burnumun diregi sizladi su anda.gozlerim doldu.allah bana da onun gibi iyi insan olmayi nasip etsinde yaninda olayim ahirette..menum gelsin
 
sabah altibucuk ilik su bir kayisi
9da bir yum alti zeytin birbucuk cavdar bir kk peynir domtesbibe salatalikmaydonoz cay
ara 11yesilcay bir mandalina
oglen bir kase azyogurtlu kereviz iki kasik portakalli kereviz bes kasik yesilmercimek
15.00iki mandalina sekersiz nescafe
19.00 bes kasik yesilmercimek bir ceviz ikikasik portakalli kereviz
saat dokuzbucuk gibi alti tane kestane yerim aksam ekmek yemedim bilerek yemesemmi yoksa ya ebrunun gicikligina.belki sayiyi indiririm ebruu u hafta hic sansin yok cicimmm

spor yuztane popom icin oturup kalkma hareketi
elli sol popo elli sag popo hareketi su iki litreyi gecgin yesil cay evet
ay sg popo sol popo valla simdi aklima birden babam geldi gorse bu yazdiklarimi ne poposu kizim der:KK52::KK1:canim babam benim ya..allah hayirli saglikli omur versin
 
Hiç kimse gerıye gidip yeni bir baslangıç yapamaz,ama bugün yenı bir son yapıp yeniden başlayabilir.Yepyeni Yıla Merhaba Derken Bu Sözü Hatırlamanız Dileğimle Kutlu Mutlu Nice Yıllara KIZLAARR . . Yeni topikte bulusmak uzereee
:KK19::KK19::KK19::KK19:
 
12den sonra diyet günlüğü bölümünde yeni topiğimizi açıcam inş arkadaşlar.son kötü menüleri yazın ama yarın yeni topikte sağlıklı menülere buluşmak ümidiyle herkese sevdikleriyle nice mutlu huzurlu sağlıklı yıllar!
 
Ay şimdi biz bu tipimi bırakıyoruz öyle mi. Ne bileyim bir garip oldum. Neyse...
Yeni yılda istediğimiz herşeye kavuşuruz inşallah. 2012 benim için iyi bir yıldı. Yaşadığım güzel şeylerden biri de sizleri tanımamdı. Sizi çok seviyorum. Herkese iyi yıllar....
 
evet kızlar burayı görünce başarı öykümü paylaşmak istedim..inanırmısınız bizamanlar buraya girip tavsiye alan ben ,,şimdi isteyenlere nasıl zayıfladığımı anlatıyorum ne büyük mutluluk benim için..darısı başınızaa...
23 yaşındayım şuan...
vee hayatımda hiç bi zaman 80 kiloyu tartıda görmemiştim taki 2. doğumumdan sonra sürekli yemelerim sonucu süt olsun diyetabii,,ee bide geceleride yiyodum haberim yoktuki sağlıklı beslenme nasıl olur,,gece yemek kilo almaya neden oluyo bihaberdim bunlardan,,neyseki bebeğim 6aylık olunca karar verdim ve başladım ben diyetteyim demedim hiç bizaman ben sağlıklı yaşamaya basladım dedim..sağlıklı beslenmeydi benimki diyet değil:KK16:neyse başladığım tarih 2010 12. ayıydı kasımın sonu gibi aslında ,,tabi başta pekte uyamadım alışana kadar yinede hatalarım oluyodu araştırdım öğrendim,,ne ne zaman yenmeli ne zararlı faydalı hepsini beynime kazıdım ,,vede uygulayarak başardım..belli bi listem hiç olmadı hep kafama göre yedim hemde neler yedim içtim banamaısın demedi hep kilo verdim,,çünkü yeri ve zamanını biliyordum,,e tabi bugün fazla kaçırdıysam yarın tartıda artı çıktıysam ogün dengeliyordum vede ertesi gün tartıda yine eksi çıkıyodum böyle böyle toplamda 20 kilom gitti.


20.11.2010=79.8kg
21.10.2011=59.8kg
16.04.2012=56.9kg



EDİT=:KK16:
bu sayfada aşağıda ve verdiğim linklerde fotolarım var linkini veriyorum 6. sayfadaydı sanırım hergelen bütün sayfalara bakmıyoda söyliyim dedim:KK16::KK16:


http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...tam-20-kilo-verdim-artik-citir-anneyim-6.html

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...tam-20-kilo-verdim-artik-citir-anneyim-9.html

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...rdim-artik-citir-anneyim-86.html#post22955428

burdada en son halim var,3 nisanda çekildim
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...riendyin-basari-oykusu-20-kilo-verdi-262.html

işte bunlarda kilolarımı almama sebep olan iki meleğim

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...-dogumdan-onceki-son-gunu-sonrasiresimli.html

04.02.2011=76.2 kiloymuşum görün yani 3ayda 3 kiloyu anca vermişim çünkü iradesizdim başlarda,,ama burda diyet grubuna katıldım 70-79 kilo arasındakiler birlikte zayıflıyorla bi tanıştım irade sahibi oldum..ve 8.5 ayda 16.4 kilo vermişim...en önemliside kalıcı olduğunu bildiğim için zamanı pekte önemsemedim geç olsun güç olmasın diye.. artık kendimi okadar çok beğeniyor vede eşim okadar kıskanıyoki benii..eski halimden eser kalmadı doğurduğum 2 bebişimde yanıma kar kaldı şimdii.ne kadarda hantal görünüyomuşum önceden genç çıtır bi anne oldum kimse 2 çocuğumun benim olduğuna inanmıyolar nekadar hoş bi duygu buu...herkez tatmalıı...ne diyim darısı bütün isteyipte kilo veremeyenlerin başınaa:KK16::KK16:

ÖNCELİKLE BEN SİZE AŞAĞIDA BESLENME ŞEKİLLERİMİ VERİYİM okur uygularsanız çok güzel kilo verirsiniz,,çok dikkat ediceksiniz,abur cuburu unutucaksınız en azından biraz kilo verene kadar,,yada sadece haftada birgün ödüllendiriceksiniz kendinizi,mesela ben cuma tartı günüm,cuma benim ödül günüm abartmadan gündüz kendimi şımartıyorum,bu şekilde hiç zorlanmadan kilolarımı verdim darısı başınıza,,


kilo vermek isteyen arkadaşların Yapması Gerekenler

1-öncelikle karar vericeksin ve hedef belirliyceksin,her hafta veya her ay fotoğraf çekinirseniz farkı daha çok görürsünüz

2-Günde 2.5-3 litre su içilecek

3-Kahvaltıda 2 dilim ,öğle ve akşam 1dilim olmak üzere (tam tahıllı/tam buğday/çavdar)bu ekmeklerden yenecek kepek ekmeği kansızlık yaptığı için listemizde yok , eğer börek çörek gibi unlu gıdalar canımız isterse sabah veya öğlen 2dilim ekmeğin yerine 1 dilim börek vs. yenecek kahvaltılarımızda peynir zeytin domates salatalık yumurta salam sucuk sosis pastırma menemen gibi besinler serbest..abartmadan tabiki..

4-Günde 2 defa ara öğün yapılacak ara öğünlerde 1 tane meyve yada 1 bardak süt(şekersiz) i yada bunlar gibi hafif şeyler tüketilecek.

5-Eğer pilav makarna dolma gibi karbonhidratlı ürünler yiyeceksek kesinlikle öğle öğününde çok az porsiyon yenecek akşam öğününde bunlar olmayacak klasik öğlen menümüz çorba+sebze veya et yemeği+salata+yoğurt ürünleridir..

6-Ara öğün tekrar yapılacak

7-Akşam öğünü en geç 6-7 de yenecek ve çok hafif geçirilecek öğlen ne yediysek ona göre dengelicez öğlen et yediysek akşam çorba+salata yada sebze+yoğurt gibi yiyeceğiz akşam tek çeşit yemek yemeğe gayret edicez yanında salata yada yoğurt veya ayran olabilir..

8-Günde 3 bardak bitki çayı içilecek yeşil çay ,biberiye,7 otlu çay ve form çayı önerilir..

9-Tatlı yemek istediğimizde haftada 1 küçük bir kaçamak yapılabilir onun dışında çok fazla tatlı yemek istersek 1 bardak sütün içine 1-2 tatlı kaşığı pekmez katıp içilecek ve iananın tatlı isteğiniz hemen ortadan kalkıcak,,2. seçenek ise sütün veya bitki çayının içine çubuk tarçın atarak içicez yarım saat içinde tatlı isteğimiz ortadan kalkıcak..

10-Çaylarımıza kesinlikle şeker yada tatlandırıcı katılmayacak..çayımıza tat vermesi ve iştahıda azaltması için tarçın katabiliriz,hertürlü bitki çayına:KK16:



BOL İRADELERRR
TUĞBA :KK16:



  • işte size Kilo kontrolünde 25 altın kural



    [*]Kış aylarında kilomuzu korumak her zamankinden daha zor oluyor. Havaların soğumasıyla hareket azalıyor, yağlanma başlıyor ve kilo alıyoruz. Ancak yaşam tarzınızda yapacağınız ufak değişikliklerle kilonuzu koruyabilir, daha sağlıklı bir hayat sürebilirsiniz. İşte size kilo kontrolü için gerekli 25 altın kural.
    [*]1) Akşam geç ve ağır yeme! (Hazmı daha zor ve daha bol miktardaki yiyecekleri gündüz saatlerinde yerseniz akşam ise hafif beslenirseniz sindirim sistemi daha rahat eder).
    [*]2) Yemekleri yavaş yavaş oturarak, küçük küçük lokmalar halinde ve dikkatini vererek çiğne.
    [*]3) Alışverişe tok karnına çık. (Asla aç karnına alışverişe çıkmayın, çok gereksiz ve fazla gıda maddesi alıp evde de gereksiz bir tüketime yol açabilirsiniz)
    [*]4) Bağırsakları günde iki kez boşalt. Sabah mutlaka bağırsaklar boşaltılmalı ama akşamları da ikinci kez bağırsakları boşaltırsanız genel sağlığa ve kilo kontrolüne yararı olacaktır.
    [*]5) Günde 5-6 fincan çay iç. (Yeşil, siyah, beyaz fark etmez. Yeter ki şekersiz olsun ve koyu olmasın)
    [*]6) Tok karnına tatlı veya şekerli meyve yeme. (Fazla insülin salgılanmazsa kilo kontrolü çok daha kolaylaşır)
    [*]7) Küçük lacivert renkli tabaklar al ve yemeklerini bu tabaklarda ye. (Lacivert rengin iştahı baskılayıcı etkisi var. Turuncu ve kırmızı renkler ise iştahı açar)
    [*]8) Derin nefes al. Gün içerisinde derin derin nefes alarak bedenini oksijenlendir.
    [*]9) Stresliyken yemek yeme, 2 kase çorba iç. (En iyisi süzülmemiş, posalı bakliyat çorbaları ve sebze)
    [*]10) Gün içinde bol bol sıcak su iç (Kışın sıcak, yazın oda sıcaklığında).
    [*]11) Buzdolabının kapağına ve yatak odandaki aynana eski, ince ve şık bir fotoğrafını as.
    [*]12) Haftada birden fazla detoks yapma. Bazı kişiler ve klinikler ağır detoks programları veriyorlar. Önce zayıflatıyor gibi gözüken ve yanlış yapılan detoks programları kişideki kas, kemik, protein, mineral gibi kaliteli dokulardan kayba yol açıyor ve oluşturduğu açlıkla sonradan bir iştah patlaması yaparak yağlanmayı artırabiliyor.
    [*]13) Formülünde 7 şifalı madde olan doğal destekten yararlan. (Tere tohumu, funda yaprağı, zencefil, Quenzim Q 10, L Carnitin, krom ve yeşil çay)
    [*]14) İştahın çoksa yemeklerden önce ıhlamur ve mate karışımı çay iç.
    [*]15) Beslenme programında özellikle kışın acıyı artır. (Sivri biber, zencefil başta olmak üzere kırmızı pul biber, wasabe gibi)
    [*]16) Yeşil elma, nane ve zerdeçal kokuları iştahı azaltmaya yardımcı olur. (Bu kokuların iştah merkezini sakinleştirici etkisi olduğu biliniyor)
    [*]17) Sağlıklı kilo kontrolü yaparken bu yiyecekleri hemen artır: Yeşil mercimek, ceviz, sarı leblebi, bulgur, yumurta beyazı, az yağlı yoğurt, yulaf, çavdar, tam buğday, balık.
    [*]18) Kendini mutsuz, depresif ve ruhen yorgun hissediyorsan diyet yaparken St. John’s Worth (sarı kantaron) haplarından yararlan.
    [*]19) Ara öğünde canın hem tatlı, hem de kıtır kıtır sert bir şey yemek isterse hem tok tutucu hem de enerji verici özelliği olan keçiboynuzunu dene.
    [*]20) Ağır spor yok ama düzenli egzersiz mutlaka. Ağır spor ancak genç ve sporcu olanlar içindir. Düzenli egzersiz ise herkes içindir.
    [*]21) Ayna prosesi: Her gün çamaşırınla hem önden hem de yandan kendini seyret. Beğenmediğin ve fazla yağlı, kalın gördüğün yerlerine konsantre ol. Daha ince olma konusunda seni motive edecektir. Zayıfladıkça oluşan fark daha iyi görmeni sağlayacaktır.
    [*]22) Gün içerisinde stres altındayken ve iştahın patladığı zaman sık sık ve uzun uzun iyice gerinerek esne.
    [*]23) Masaj yapılanı mı yoksa yapanı mı daha çok zayıflatır bilemem ama susam yağının içerisine kekik yağı, biberiye yağı, melissa yağı ve portakal yağı karıştırarak kalın bölgelerine, güçlü bir şekilde bastırarak masaj yap.
    [*]24) Mutlaka içe dön. Zayıflama sadece bedende olmamalı, aslında ruh da obezleşmiş olabilir. Nasıl ki hatalı beslenme, hareketsizlik, bedeni şişmanlatıyorsa, fazla yalan, hırs, negatif duygular, öfke, kıskançlık gibi olumsuz düşünceler de obez yapar. Eğer ruhunuzu da detokslamazsanız sadece ağırlık kaybına uğramış olan bir beden yarım sağlık oluşturur.
  • 25) Baharattan faydalan. Toz zerdeçal zayıflama kürlerinin vazgeçilmezlerindendir. Çünkü zerdeçal karaciğer ve safrakesesinin toksin atmasına yardımcı olur. Diyetlerimizde eksik olan buruk ve kekremsi tatları tamamlar. Aynı zamanda bedenin genel sağlığı açısından çok olumlu etkiler yapar.



ekleme yapıyorum
bazı arkadaşlara sordukları sorulara cevap olarak verdiğim yazılarımı burayada alıntı yapıyorum çünkü sayfaları okumamayanşlar olduğu için tekrar aynı şeylere cvb vermek zor oluyoo burdan okuyabilirsiniz hiç olmazsaa










Neden kilo alıyorsunuz?


Şişmanlık Avrupa ülkelerinin en büyük derdi.İşte aldığınız kiloların en büyük 17 nedeni!


1. Kredi Kartları

Bir kredi kartı şirketinin, 100.000 yemek restoranında yaptığı araştırmaya göre; kredi kartıyla yemek alan insanlar, nakit parayla yemek alanlara göre yüzde otuz oranında daha çok para harcıyor. Bu da ortalama bir kadın için bir yılda ekstradan 17,160 kalori demek.

2. Televizyon Seyretmek

Televizyon karşısında 2 saat geçirenler, yarım saat geçirenlerden daha fazla şişmanlığa meyilli. Televizyon seyrederken hareketsiz kalıyoruz ve kalp atışımız, kan basıncımız ve metabolizmamız yavaşlıyor. Bu da daha az kalori yakmamıza neden oluyor.

3. Hızlı Yemek Yemek

Beynimiz tokluk hissini yemek yemeye başlamamızdan 15-20 dk sonra yaşıyor. Hızlı yemek yediğimiz takdirde, tokluk hissedene kadar çok fazla kalori alıyoruz. Bu da yüksek kan basıncı, obezite ve yüksek kolesterole neden oluyor.

4. Çalışırken Atıştırmak

Bilgisayar başındayken, araba kullanırken, televizyon seyrederken ya da alışveriş yaparken atıştırıyorsanız, kilo alma riskiniz fazla. Çünkü bu tür atıştırma alışkanlık yapıyor.

5. Sık Fast Food Tüketimi

Günümüzde stres ve hızlı yaşam tarzı bizi sağlıklı yiyecekler yerine fast food’u tercih etmeye sürüklüyor. Fast foodlardaki yüksek yağ oranıysa obezitenin önemli nedenlerinden.

6. Duygularla Başa Çıkabilmek İçin Yemek

Açlık hissetmediğimiz halde, moralimiz bozuk olduğu, kendimizi yalnız hissettiğimiz ya da sinirli olduğumuz zamanlarda haddinden fazla yemek yeriz genellikle. Kaç kere kendinizi sinirli bir şekilde mutfakta aç olmadığınız halde atıştırırken buldunuz?

7. Egzersize Vakit Ayırmamak

Hayat koşuşturmacası içinde egzersiz günlük programınıza dahil olmayabilir. Televizyon karşısında uyuyakalmaktan egzersiz yapmaya vakit kalmıyor maalesef!

8. Arkadaşlarınız Sizi Şişmanlatabilir!

Kilo alıyorsanız, kimlerle vakit geçirdiğinize bir bakmanızda fayda var. Obezite bulaşıcı olabilir!

9. Uyku Azlığı

Uyku eksikliği, “ghrelin” (iştah açıcı bir hormon) salgılamayı sağlayarak obezite riskinizi arttırabilir.

10. Yağ ve Kalorilerin Farkında Olmamak

Çoğu insan, yedikleri şeylerdeki yağ ve kalori değerlerinin farkında değil. Bu, sağlıksız beslenmeye ve de gereken kalori miktarından neredeyse iki katını almaya sebep oluyor.

11. Kaçırılan Öğünler

Araştırmalara göre, kahvaltı eden insanların aşırı kilolu olma riski diğerlerine göre daha düşük.

12. Rahatsız Kıyafetler

Araştırmalara göre, rahat kıyafetler, fiziksel aktivite oranını arttırıyor. Kot giyilen günlerde, insanlar fazla adım atarak ortalama 25 kalori fazla yakıyor. Her gün kot giymekse, yılda 6,250 kalori yakımına sebep oluyor.

13. Tartıları Görmezden Gelmek bak burdada dr özün dediğini diyolar:KK31:

Minessota Üniversitesi’ndeki yeni bir araştırmaya göre, kilolarını her gün kontrol edenler, kilo verme konusunda daha başarılı.

14. Sıkıntı

İngiltere'deki bir araştırmaya göre, insanlar sıkıntılıyken daha çok yemek yiyor.

15. İlaçların Etkisi

Pek çok kadın bazı doğum kontrol ilaçlarının yarattığı kilo problemlerinden haberdar. Aslında sadece doğum kontrol ilaçları değil genel olarak pek çok ilaç fazla kiloya sebep olabiliyor. O yüzden hastasına ilaç yazan bir doktorun bu konuda hassas davranması gerekiyor. Örneğin bazı depresyon ilaçları 3-4 kiloya kadar artışa sebep olabiliyor. Tansiyon için kullanılan kimi ilaçlarsa ekstra 2 kilo anlamına gelebiliyor. Diyabet ilaçlarının 3-4, insülin şırıngalarının ise uzun vadede 10-15 kiloya kadar artışa sebep olduğu biliniyor. Bu yüzden özellikle diyabet problemi olanların erkenden spor yapmaya başlamaları tedavi sırasında gelebilecek kilolara karşı koymaları açısından önemli. Eğer ilaç kullanımında kilo alma gibi bir endişeniz varsa bunu mutlaka doktorunuzla paylaşmalısınız. Belki de daha ince bir alternatifiniz olabilir.

16.Yaş

Araştırmalar, insanoğlunun 20 yaşının ortasına kadar her ay 300 gram aldığını gösteriyor. Yaşlandıkça da kas grubundan kaybediyoruz. Ancak bu kas grubu önemli çünkü tek başlarına bile kalori yakmak için onlara ihtiyacımız var. 25-30 yaşlarında kilo daha da çok artıyor. Bu 40 yaşına kadar böyle gidiyor. Menopoz döneminde östrojen azaldığı için ekstra kilolar alınıyor. Bu yüzden yaşlandıkça kas egzersizlerine önem vermelisiniz. Ayrıca protein tüketimini de artırmalısınız. Çünkü kas gücünü artırmak için proteine ihtiyacınız var.

17. Evlenmek

Sadece kişisel tecrübeler değil bilimsel araştırmalar da evliliğin yemek alışkanlıklarını hem kadın hem de erkek açısından bilinçsizce değiştirdiğini ortaya koyuyor. İngiltere Newcastle Üniversitesi bilimadamları, yaptıkları çalışmalarda evlendikten sonra erkeklerin daha sağlıklı beslendiklerini, kadınlarınsa yemelerine çok fazla dikkat etmeyip kilo aldıklarını ortaya çıkarmış. Uzmanlar bunun sebebini kadınların daha fazla et ve büyük porsiyonlarda yemek yemesine, evlilikle ilgili strese daha yatkın olmalarına ve genel olarak sağlıksız beslenmelerine bağlıyor. Peki bu konuda ne yapılabilir? Bilimadamları esprili bir cevap veriyor ya bekar kalacaksınız ya da eski sabit beslenme alışkanlığınızı devam ettireceksiniz.


Yiyerek zayıflamak için 20 yöntem


zayıflamak için yöntemler yiyerek zayıflama yöntemleri kuantumla zayıflama kuantum ile salata yiyerek
Sağlıklı beslenmenin gerçek sırrı nedir? iyi alışkanlıklar.. İşe nereden başlayacağınızla iglili bilgiler burada.. Kilo vermenin quantum fiziğinden daha zor olduğunu düşünebilirsiniz. İşte size 20 basit önlem...


Öncelikle yiyecek günlüğü tutmalısınız. Protein, karbonhidrat, yağ gibi besinleri beslenme planınıza yavaş yavaş dahil ederek kilo verdiğinizi görünce şaşıracaksınız! Sadece ne yediğinize dikkat etmeniz yeterli!


1. Her zaman tatlı şeyler yiyin!
Evet her zaman. Yemekten sonra ufak bir parça bitter çikolata yemek size kilo aldırmaz. Bunun dışında minik kekler yada meyve iyi bir seçenek olabilir
2. Yağları çıkartın
Bir dilim pizzadaki yağları peçete yardımıyla azaltabilirsiniz. İlk bakışta haftada bir yenen bir dilim pizzadaki yağ size fazla gelmeyebilir. Ancak yıl içinde giysilerinize giremediğinizde öyle olmadığını görürsünüz.
3. Kemer takın
Yüksek kalorili ama düşük besin değerli yiyecekler yemek istediğiniz zaman açlık hissetmeyecek kadar kemerinizi sıkın. Ulaşmak istediğiniz bedene ininceye kadar nefes almanızı engellemeyecek şekilde bu taktiği uygulayın.
4. Sevdiklerinizle birlikte olun
İş arkadaşlarınız, dostlarınız veya ailenizden birileriyle vakit geçirin. Bu sıkıntılı dönemi daha rahat atlatmanızı sağlar.
5. Baharatlı gıdalar tüketin
Metabolizmanızı çalıştıran kapsaisin çok acı biberde bulunur. Acılı tavuk ile ayran için. Süt ürünleri kapsaisinin görevini yapmasına sudan daha çok yardımcı olur.
6. Süt için
Günde alınan 1800 mg kalsiyum kalori emilimini sağlıyor. Bu nedenle kahvenizi sütlü ya da kalsiyum içeren gıdalarla içtiğinizde sadece 300 mg kafein alırsınız, 500 mg atılır.
7. Organik gıdaları tercih edin
Kepekli ve ya tahıllı ekmekleri, lifli gıdaları tercih edin.
8. Yıkanmış, doğranmış sebzeleri alın
Evet biraz fazla ödeyebilirsiniz ancak enerji için düşük kalorili bu sebzeleri tüketebilirsiniz. Sebzeleri hemen ulaşabileceğiniz yerlere koyun. böylece birşeyler yemek istediğinizde diğer kalorili seçeneklerden uzak durabilirsiniz.
9. Akşam yemeğine ne yiyeceğinize karar vererek çıkın
Restorana gittiğinizde ne yemek istediğinize düşünerek karar verin. Acele etmeyin, küçük porsiyonlu, doyurucu ancak az kalorili yiyecekleri yiyin.
10. Öğleden sonra saat 15:00'de birşeyler atıştırmayı unutmayın.
150 kalorilik bir atıştırma daha sonra yenilebilecek 400 kaloriyi önler. Avuç içi kadar fındık, ceviz, badem gibi çerezler ya da bir dilim peynir gibi atıştırmalıklar yaklaşık 170 kaloridir.
11. Sebze ve meyverli kabuklarıyla tüketin
Elma, armut, salatalık gibi meyve ve sebzelerin kabukları lif açısından zengindir. Hatta portakalı bile kabuğunun tamamını soymadan beyaz yerini bırakarak yiyebilirsiniz.
12. Sadece tek elle yiyin ve için
Eğer bir partideyseniz bir eilinizde içecek diğer elinizle çerez tüketmeye çalışmayın. Sağ elinizle içip yerseniz daha az yiyip içersiniz.
13. Tabakta beslenin
Kavanozdan, kutudan ya da dev kaselerden yemeyin. Gıdaları tabağınıza alarak beslenin. Böylece daha az yersiniz.
14. Ellerinizi meşgul edin
Stresliyken birşeyler yememenin en iyi yolu ellerinizi başka işlerle meşgul etmek. Bir paket cips yemek yerine örgü örerek stres atabilirsiniz. Resim yapmak, ağaçla ilgilenmek gibi işlerde sizi meşgul edebilir.
15. 10 öğün yiyin
Eğer iş ya da farklı denenlerle stres yaşıyorsanız, düşüncelerinizi kontrol edemiyorsanız, çok acıkmış hissedebilirsiniz.Bu durumda birşeyler yedikten 10 dakika sonra yine aç hissedebilirsiniz. Bu durumda günde 10 defa tüketebileceğiniz sebze ve meyveleri belirleyin ve bunları yiyin.
16. Dondurma yemek için dışarı çıkın
Dondurmalı soğuk pastalar, cipsler ya da peket dondurmalar yemek yerine dışarı çıkın. Eve bu tür kilo aldıracak yiyecekler almayın. Böylece canınız dondurma yemek istediğinde bir kutu yerine sadece bir külah dondurma yersiniz.
17. Salata yiyerek başlayın
Öğle yemeğine salata yiyerek başlayanların yüzde 12 daha az kalori aldıkları belirlenmiş. Bu neden le öğleyin krem şantili yiyeceklerden uzak durun ve yemeğe salata yiyerek başlayın.
18. Kremadan uzak durun
Burger ya da sandviç yediğinizde mayınez, ketçap ya da krema koydurmayın. Bu tür servis edilenlerin kremalarını bıçakla üzeerinden alın. Böylece yarım kalori daha az almış olursunuz.
19. Ekmek almayın
Ekmek uzatanlara gülümseyerek teşekkür edin ve hayır deyin.
20. Bazen çılgın olun
Hiçbirşey yememek sizi zayıflatmayacak ya da mutlu etmeyecek. Haftada bir ya da iki öğünde yemek istediğiniz herşeyi yiyerek kendinizi ödüllendirin.


:KK3::KK3:bunlar çok iyi yaa,,heleki sonuncu maddeye bayıldııııım:KK62::KK64::KK56::KK56::KK56::KK9:

tebrik ederm canım süper görünüyorsun bende 1 ayda 3 kilo verebildim bide deli gibi spor yapıyorum hergün yürüyüş ve eliptik bisiklt ama bende insülin direnci olduğu için çok yavaş gidiyor azminizden dolayı tebrik ederim sizi harika görüüyorsunuz:KK16::KK16::KK16:
 
X