- 8 Temmuz 2014
- 3.364
- 3.417
-
- Konu Sahibi Sonnenschein_
Hastaliksa bilemicem canim ben yanlis yonlendirmis olmiyim seni:)Bende bağırsak sendromu var bu hastalık için ilaç kullanıyorum.Keten tohumuda kullanıyorum.Form cayda hastalığımı tetikliyor.Ben bir buçuk kaşık keten tohumu kullanayım o zaman.
Neden sinirlendin bu kadar oysa sen çok iyi gidiyorsun.Neyse canını sıkma kaldığın yerden devam.Dun geceee sinirimden yarim kilo cilek bi muz cikolatali kremaya banaa banaaa hincimi ala alaaa yedim gel gorki bunyem kabul etmedi hala cok kotuyum tansiyonum falan oynadibidaha tovbeler olsunnn.bunuda buraya ibret icin yaziyorum:))))
Ya hicbi sebepte yok aslinda cok buyuk siparisim var bebek uyumadi yorgundum kendimi hamile gibi hissediyorum onada gerildim esimde nasibini aldi tabi garibim:))ama gecti sukur bugun aynen devamNeden sinirlendin bu kadar oysa sen çok iyi gidiyorsun.Neyse canını sıkma kaldığın yerden devam.
Bugün hiç meyve yememeye kararlıyım. Insaallah başarabilirim. Kahvaltıda babam çeyrek karpuzu tek başına yerken o kadar dedi bana da sen de ye diye. Ama direndim, yemedim. :)
Evet, çok diyorum ama dinletemiyorum. Her gün ekmek, meyve tartışması yapılıyor evde. Doğal olarak bazen sabrimin taştığı ve dolayisiyla butun savunduklarimi ve bildiklerimi bozdugum zamanlar oluyor. Mesela dün 2 dilim ekmek yedim. Resmen ekmeğin tadını alınca bir tuhaf oldum. Itiraf edeyim Ramazan'dan bu yana özlemişim.offf şekeri nasıl da yükselmiştir şimdi
karpuz çok tatlı yahu
sadece bir dilim hadi taş çatlasın iki dilim yemeliydi
kişi şeker hastası olsa da olmasa da çok dikkat etmeli
Evet, çok diyorum ama dinletemiyorum. Her gün ekmek, meyve tartışması yapılıyor evde. Doğal olarak bazen sabrimin taştığı ve dolayisiyla butun savunduklarimi ve bildiklerimi bozdugum zamanlar oluyor. Mesela dün 2 dilim ekmek yedim. Resmen ekmeğin tadını alınca bir tuhaf oldum. Itiraf edeyim Ramazan'dan bu yana özlemişim.
Ekmek aşığı bir insanimdir ben, bu arada. Fırından yeni cikmis sicacik ekmege bayilirim. Hele bir de Francalaysa, ohhh... ♥♥♥ Yemeyince bir sıkıntı yok, aramıyorum ama tadını bir defa aldım mı, ufak bir lokma yetmiyor bazen. Ramazan'da da pideyi bir tarafına tereyağ bir tarafına zeytinyağı sürerek yiyordum. Bayılırım. Ekmegin her turlusune bayilirim. ♥♥♥
Ah, bu da boyle bir anımdı, işte.
çünkü içinde bağımlı olmana sağlayacak maddeler var
tıpkı abur cubur gibi cola gibi kahve gibi
hatta sigara alkol uyuşturucu gibi
ekmek de kendine bağımlı yapıyor
insanların sanki ekmek olmazsa yaşayamayacaklarmış gibi hissetmelerine neden oluyor.
ama dediğin gibi
yemezsen canın istemiyor, yedikçe yiyesin geliyor.
kısır döngü...
Dun geceee sinirimden yarim kilo cilek bi muz cikolatali kremaya banaa banaaa hincimi ala alaaa yedim gel gorki bunyem kabul etmedi hala cok kotuyum tansiyonum falan oynadibidaha tovbeler olsunnn.bunuda buraya ibret icin yaziyorum:))))
Ya hicbi sebepte yok aslinda cok buyuk siparisim var bebek uyumadi yorgundum kendimi hamile gibi hissediyorum onada gerildim esimde nasibini aldi tabi garibim:))ama gecti sukur bugun aynen devam
Düşe kalka gidiyoruz.Bırakmayalım da arada olur.İyi Akşamlar bugün sadece kahvaltı ve 18.de 2 dilim koy ekmegi yedim.ve günü kapattım canım sıkkın...
Bence kilonuz ne olursa olsun.keyfiniz yerinde olsun...
yaaa ben ona kiyamam canim benimBiber
ün önce kedimiz balkondan düştü.Şükür yaşıyor ama eklem bağı kopmuş veteriner ameliyat dedi.800 tl istemiş..Büyük oğlum parayı duyunca başlamış ağlamaya.Durumlar zaten sıkışık.Borç harç ameliyat yaptıracağız.Göz göre sakat kalmasına izon veremeyiz.Allah büyük.
Bugün yine baştan başladım.57.7 olmuşum .
Sabah
1 bardak kahveli süt
Yumurta
Ceviz
Peynir
Sucuk
Akşam
Semizotu yemeği
Yoğurt
Börülce salatas8
Domates
Biber
Pastaciliktan degilde gerginlikten oldu kacamak:)siparislerim yogun cok sukur ama onlar olmasada tatli eksik olmuyo bizden esim sagolsun o dunyaya yemek icin gelenlerden:)tabi o sansli kisim yiyor ama almiyor:))bidaha bu derece bi kacamak yapacagimi sanmiyorum gercekten iyi bi ders oldu bana sabahi sabah ettim:)motivasyon icinde tesekkurlerPastacı olmak ve rejim yapmak? Allah gani gani yardimcin olsun. Cok zor olmalı. Kacamak da olmus bir kere artik geri dönüş yok. Ama pastaci olup da buna ragmen simdiye kadar ilk kacamak bu oldu sanirim. Her hafta giden kilolarin miktarindan her sey anlasiliyor zaten. Harikasin bence
Ya
yaaa ben ona kiyamam canim benimistanbuldamisiniz?eger burdaysaniz yardimci olabilirim veterinerle ilgili
% 100 katılıyorum.
Bugün çok sağlıklı bir gün geçirdim. 2 ogun yaptim. Kahvaltıda soganli, tereyagli tavada yumurta, peynir, bol zeytin, domates, salatalik ve aksamda da tereyağlı, kiymali patlican kozlemesi yedim. Bol bol su içtim hala da iciyorum. 2,4 km de hizli tempoda yürüdüm. Bütün her şey tamam, sanirim eksik bir sey kalmadi.
Yarın da yine koşum var. Pazar pazar park çok kalabalık olmasa bari. Neyse...
Bu arada yediklerimin besin değerleri oranını veriyordum önceden, hatırlarsanız. Bugun toplamda % 78 yağ, % 13 protein, % 9 da karbonhidrat yemişim. Toplam 609 kcal ediyor. Yürüyüşle de 102 kcal yaktım.
Hadi bakalım.
Pastaciliktan degilde gerginlikten oldu kacamak:)siparislerim yogun cok sukur ama onlar olmasada tatli eksik olmuyo bizden esim sagolsun o dunyaya yemek icin gelenlerden:)tabi o sansli kisim yiyor ama almiyor:))bidaha bu derece bi kacamak yapacagimi sanmiyorum gercekten iyi bi ders oldu bana sabahi sabah ettim:)motivasyon icinde tesekkurler
http://www.canankaratay.com/guncel-haberler/canan-karatay-diyeti-2-489.html2- 40 yaşından sonra ortaya çıkan hastalıklar ırsi değildir
Kalp, yüksek tansiyon ve şeker hastalıkları genetik değildir. Herhangi bir bebek doğduğu zaman vücudunda 35 bin-40 bin kadar gen bulunur. Bu genlerin büyük bir çoğunluğu uykudadır. Uyumakta olan bu genler ancak dışarıdan bir etken ile uyarılınca uykularından uyanı verirler.
Uyarılmaları da yaşam, beslenme biçimi ve çevresel faktörlerin etkileri sonucu meydana gelir. Bu nedenle, bilinçli bir şekilde sağlıklı yaşar ve sağlıklı beslenirsek hastalık nedeni olan genlerin uyanmaları mümkün olmaz. İşte bu sebeple ileri yaşlarda ortaya çıkan tüm dejeneratif hastalıklar önlenebilir hastalıklardır.