- 3 Nisan 2010
- 16.020
- 5.086
-
- Konu Sahibi champagneshimmer
adamla görüşmek dıurumuında kalıyorum maalesef. kadınla nerdeyse hiç yan yana kalıp birşey konuşmadım.Herkes bakabileceği kadar doğursun. Dogurduysa bakabilecek demekki. her fırsatta laf sokan birine niye maddi yardım yapayimki ? Kardeşime de kizardim anneme ve bana laf yedirtiyor diye. Kendime de kizardim hadi kendimi geçtim, anneme ne bu tafra ,neden izin verdim anneme laf söylemelerine diye. Ben gorusmezdim. Yegenimi de görmezdim.
Ne o kadınla ne o adamla görüşmezdim. Hayat arkadaşını aldatacak kadar vefasız ,vicdansız biri bana ne kazıklar atar kim bilir diye korkardim.
Bizim ailede kardeşinizin eşi gibi biri var. Anneme bir laf etti. Genel olarak huzursuzluk çıkarmaya meyilli bir tip. İnanın annemin suçu yoktu. O an bir düğün arefesi idi. Sırf düğün sahibine eziyet olmasın,huzursuzluk çıkmasın diye bastırdim. Ama o gün bugündür daha evlerine gitmek istemem, yakın akraba diye görüşüyoruz. Denk gelirsek . Evladına faydalarım olurdu artık olmuyor. Çünkü kıymet bilen insanlar değil. Kendime edilen lafları yutabilirim ama anneme bir şey dendi mı kin tutuyorum. Karakterleri çok benziyormus bizim akraba ile. Huzursuzluk çıkaran insanları hiç sevmiyorum yaadamla görüşmek dıurumuında kalıyorum maalesef. kadınla nerdeyse hiç yan yana kalıp birşey konuşmadım.
yegenin sucu yok ki onunla neden görüşmemeyeyim. kaldı ki daha bebiş.
asıl zekasızlık babası ile anası . ama şöyle bir laf vardı. anasını sevmiyorsan danasını da sevmessin.
belki zamanla cocukla da iletişim olmayacak... bunu da yaşayıp görecegiz....
hehh tam aradıgım şey. geline mesafe dersem evet kardeşim üzerine alınır.Aslında siz bir sürü insanın "geline mesafe" diyeceğini tahmin ediyor olmalısınız. Olması gerekenin ne olduğunu bildiğinizi de biliyorum. Sizin burada aradığınız cevabın bu olmadığını düşünüyorum. Geline mesafe koymak demek burada erkrk kardeşinize de mesafe koymak anlamına geliyor. Eğer kardeşiniz dolduruşa gelmeyecek kadar akıllı biriyse tabi bu onun için geçerli değil. Karısıyla ablası arasındaki sorun o zaman onu etkilemez. Ama diğer türlüyse ve bunu üstüne alınabilecek bir tipse bu pek iyi bir karar olmaz.
Bu durumda geline olan yaklaşımınız sadece parasal anlamda değişmeli. Eğer maddi destek gerekiyorsa bunu kardeşinizle konuşun, ona verin. Gelinle parasal anlamda muhattap olmayın. Onun dışında normal olmaya devam edin lütfen. Bunun dışında, sadece bu gibi problemler yaşayan kadınlar değil, hiçbir problem yaşamayan kadınlar bile görümcesine, eltisine bir adım geri durmalı. En azından çizgiyi görmeli. Bunu hem sıcak kanlı olarak, hemde duracağımız yerin farkında olarak yapabiliriz.
yazdım da zaten bu sorunlarda kardeşim sorumlu. biz de bir o kadar hatalıyız. gelincik de aynı.Kardeşiniz çok pasif, anne ve kızına bişey diyemem onlar zaten kalitesizler belli. Onlara bu fırsatı veren kardeşiniz.
Yerinizde olsam asla ilgilenmem, hiç de işim olmaz. Kardeş de bir yere kadar. Sizi sömürmüşler resmen ailece, yazık..
Diğer kadına tanımadan ben bile sinir oldum. Mesafeli olmak en güzeli. Bir arada olsanız bile hatta..
Gelini aliştirmissiniz hazira en sevmediğim insan tiplerinden biri. Arkadaşınıza gelince sinirlerinizi zıplatmaktansa çekin bi duvar olsun bitsinöncelikle şükür. kendim ile alakalı büyük dertlerim yok.
etraftakilere de cok takılmam ama; hoşlanmadıgım bir komşum, bir gelin birde arkadaşımın hanımı var.
komşu ile yapılacak birşey yok buna kanaat getirdim.
diğerleri ile de yapabilecegim birşey yok biliyorum ama;
1 - gelin. erkek kardeşimin eşi. anne- kız olarak sacmalar.
* söz ve nişanları oldu. paramız yok dediler. herşeyi abarttılar. kardeşiminde parası yoktu ablam ve ben destek cıktık.
krediler bitsin öyle evlenenin dedik. olmaz söz nişan cok uzadı dediler. 1,5 sene içinde evlenip, cocuk dunyaya getirdiler ( yegenimi seviyıorum )
* ben yıllarca calıştım tüm ceyizimi kendim yaptım borcsuz ve herşeyim hazır halde evlendim. bunu bilmeden sormadan, herkesin içinde anneme 'kızına evlenirken yardım ettiiniz, oglunuza da yardım edin' dediler. annemde ev veriyorum daha ne yapayım diyemedi. sonra gene biz yardım ettik.
* kına gecesinde sinir krizi gecirdi. o sırada telefonunu caldırdı. kardeşime gene destek verip telefon aldık.
(kriz gecirme sebebi de kardeşim eline neden kına yakmıyormuş. adam önceden demiş ben kına istemiyoruım diye tamam demişler. )
*nikah günü saaatini yanlış anlamışlar ve bize gec geldiniz diyerek hörlediler.
'kızmızı istemiyor musunuz ' diye annesi bize laf söyledi. bende 'istemeseydik su anda hiçbirimiz burada olmazdık' dedim.
* nişan kıyafetini annem zorlanarak almış gene biz destek verdik.
* cocuk oldu. cocuga değişik numaralarda prima bez aldım. israil markası neden aldınız dedi.
*gene cocuga uyku seti alacaktım sacma bir sebep göstererek istemedi. parasını verdim iyi sen al dedim.
* bir sürü badi tshırt bambu giysiler aldım ki iyi yerlerden aldım. bir tanesi hatırım için bile giydirmedi.
* cocuga istedigi emzik biberon ne varsa aldım. geri kalan ihtiyacları için para verdim.
* cocuk minicik bir problemle dogdu. fark ettim. daha o dk fark ettim ama desem bir ürlü demesen bin türlü diyip. söylemeyi sectim ve söyledim. ( söyleme amacımda acil birşey ise hastaneden cıkmadan doktor. mudahale etsin diyeydi ) ki söyledikten sonra sen cocugumda araz mı arıyorsun gibi bir tavırla karılaştım.
bundan sonra da ne desem ne yapsam sorun oldu. bende pek birşey demiyorum. ama kızıyorum. ben ve biz bu kadar onlar için bu iyi düşünürken ve yaparken neden beni - bizi kötü görüyorlar diyorum...
2- arkadaşımın eşi (benim arkadaşım erkek. )
* arkadaşım 2. evliligini yaptı ve ilk eşini bu kadınla aldattı. ve ben bu kadını sevemiyorum. sevmem gerekmiyor ama aldatma konusunu cok iyi bildigim için ve ilk eşini cok iyi tanıdıgım için bu olayı hazmedemiyorum. dolayısı ile yeni eşi ile oldukca hemde baaayyaa mesafelyiim ama gördükce sinirlerim zıplıyor. arkadaşım olan kişeyede öfkeliyim. bir gun patlayacagım diye korkuyorum. ondan da uzak durmaya gayret gösteriyorum.
siz olsanız ne yapardınız ? değişik bir yol arıyorum. bunları da kafamdan atarsam cok muıtlu olacagım ama bu ikisinde kaldım.
Tencere kapak olmuşlar. Bana biri böyle bir şey görüp farkeder ve soylemezse iliskimi keserim. Ama siz görümce olunca ne yapsaniz batıyor tabii.peki cocugunuz bir sorunla dogsa görümce, elti artık neyse veya kimse 'surasında bir sorun var doktr. gösterelim ' dese siz ne düşünürdünüz ?
belirtmemem lazım : logosa oldugu için direkt gelincige demedik. önce kardeşime dedik. caktırmadan cocuga bak al doktr. cıkartalım dedik. sütü kesilir bizden bilir dedik. o da karısının yanında' cocugu alıp surasında birşey varmış cocugumuzun baktım yok birşey ' dedi ve yan yana oturdular. ve sonra gene laflar döndü. ben savunmamaı yaptım. cocukta araz bulmaya calışmakla suclandım. sonra da cıktı olay meydana... meger gözünde kist ile dogmuş cocuk.
empati kurmaya calışıyorum ama beceremiyrum zihniyet farklı.. mesela, benim cocugum olsa siz görüp söylemeseniz ben sizinle ömür boyu konuşmazdım.
+1Ben olsam geline artık yardım etmem.
Ayrıca eşini aldatmış biriyle de arkadaş kalmam direk bağı keserim.
Ben onu yeni bişey zannediyordum yahu. 93lüyüm gerçi ben de artık çok genç değilim 30a 6 kaldışimdi ben de yüzleşmiş oldum hahah
hehh tam aradıgım şey. geline mesafe dersem evet kardeşim üzerine alınır.
maddi yardımı cogunlukla kardeşme verdim. ama bebekle ilgili şeyler de de 'annesi sen en uygun olanı neyse bilirsin' gönümden koptu diyerek verdim.
gercekten hissetigim ama adını koyamadım seyi yazdın. evet kardeşim ile aram bozulur. bıundan endişe ediyoırum. ve nasıl yapmam gerektigini de bilmiyorm.
genel tarzımda düşünüp işin içinden cıkamıyorsam ya direkt düm düz söylerim yada ciddi anlamda o olaydan uzak dururum.
sanırım bunda da direkt söylemeyi sececegim gibi. cunku bu boşanmazlar ise ömürlük sorun... bir ömür ben bu kadının benim ve diger aile bireylerimin iyi niyetimi suistimal etmesine izin veremem.
arkadaş için yapacak birşey yok ama gelin için çok fazla vermişsiniz ve verdikçe iyi olunmadığını görmeniz lazım artık. kimdir gelin ki onun giyeceği elbise için kendinizden kısasınız? bebeğin ihtiyaçlarını da almayın artık. annesi babası ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. ben yeğenimi alıp çıkıyorum dışarı birlikte lunaparka gidiyoruz hava soğukken de avmlerin parkına vs. beğendiği oyuncak giysi kıyafet vs olursa alıyorum o anda. birlikte bişeyler yiyoruz sonra eve bırakıyorum. ısmarlama hediye işini tamamen bıraktım. gelin söyledikçe sağır taklidi yapıyorumçocuğun yatağı küçük geliyormuş da yenisi lazımmış da çilekte çok güzel takımlar varmış da... banane be! 3 ay söyledi yanımda sonra pes edip gidip kendileri aldılar. abim borç istedi bilmem kaçıncı araba değişimini yapacakmış, ev taksidi ödüyoruz abi bende de yok dedim. ben ev aldığımda bırak yardımı hayırlı olsun demediler!
ev memlekette biz başka şehirdeyiz, ev de 6 aya kadar bitecek, şimdi gelin ve sülalesini bizim eve ne olacağı derdi sardı. kv oturmak istemesin? diye soruyor gelin. SANANE!!! diyemiyorum ki işte hala... bakalım hayırlısı, henüz bir planımız yok diye geçiştiriyorum.. ah bu beleşçiler...
ay özetle maddi yardımı kesin artık, arayıp müsait olduğu zamanlarda gidin sevin oynayın dönün. başka türlü damızlık muamelesinden kurtulamıyor çünkü insan
Kızmakta tabi haklısınız. Ama iyi niyetinizi suistimal etmesini engellemek için, iyi niyetinize bir ölçü vermelisiniz. Daha sert bir tavır göstermenize gerek olduğunu düşünmüyorum. Kardeşinizle boşanacaklarsa bile sizin bunda payınız olmasın. Siz bu konudan uzak durun. Boşanmakdıkları takdirde ömürlük sorun olup olmamasıysa yine sizin elinizde. Geline onun anladığı tarza yaklaşırsınız. Çok yakın ya da buz gibi soğuk değil. Sizin yerinizde olsam kardeşime kızın neden böyle yaptığını sorardım. Kızar şikayet eder nitelikte değil. Sadece bildiği bir şey varsa sizede söylemesi için. Eminim bu konuda bir derdi varsa eşiyle paylaşıyordur. Sizin bilmediğiniz ama onun size sinir olma sebebi. Açık yürekle söylesin size. Ama şikayet eder gibi bir imanız olursa gelin başınızı daha çok ağrıtır.
Sinirlerinize hakim olabileceksiniz daha sonra bunu gelinede sorabilirsiniz. Ama onun için yaptıklarınızı anlatarak değil. Ondan hiç bahsetmeden. Neden size karşı soğuk olduğunu neden onu düşünmenizi hiç önemsemediğini, onun sinirine dokunacak ne yapmış olabileceğinizi sorun. Aslında aranızın iyi olmasını istediğinizi anlayacağı türde bir etki yaratın. Muhakkak bir cevap verecek. (Bütün bunları erkek kardeşiniz için törpüleyerek yapmalısınız. Gelini kazanmak değil, kardeşi kaybetmemek asıl mesele)
Baktınız anlamadı ve aynı şekilde devam etti, o zaman kendi tarzınız olduğunu söylediğiniz şekilde uzak durursunuz. Politik bir şekilde akraba ilişkiniz devam eder. Ama o sizdeki değişikliğin nedenini sorgulamaz. Çünkü ona sorduğunuz soru her şeyin cevabı olur. Size kızmaya eşine parlamaya hakkı olmaz. Ama dediğim gibi akraba ilişkilerinde bazen politika yapmalısınız. Kardeşinizin karısı.. Politik olmak bu ilişkilerde her zaman size kazandırır. Siz çaktırmadan istediğiniz kadın olurken, herkes hayatına yavaşça değişen düzenle devam eder. Büyük bir sorun yokmuş gibi gözüktüğü için kimse sizi suçlayamaz. Ama dediğim gibi. Sadece "öyle gözükür" ve herkes bunu bilir.
zaman ayirip bunlari yazmaniz ( sen ve diger kk hanimlari) cok guzel.
ben ne kadar bosanmalarinda fayda gorsemde bu konuda araya girip destekleyecek, kiziştiracak birsey yapmam.
oo kadar cahil biri degilim.
politik miyim? burada yazmadigim farkli yasanmisliklar var. kah politik kah lafi direkt soyledim.
kardesime de sorduk. nedir derdi? hatta kendine de dedim. yok birsey denior
:) sorunu da, karsi tarafa sorarken , ben bunu yaptim, sen ne yaptin , gibi seyler demem :)
Zaten mantıklı biri olduğunuz ortada :) rica ederim.. Yazdığınız ilk uzun mesajınıza yine aynı özeni göstererek uzun cevap vermek istedim. O tür uyarılarda bulunmamın sebebi aslında "boşanmazlarsa eğer büyük sorun" cümlenizi anlayamamış olmamdandı. O yüzden o konuda fikrimi söyledim. Ama şuan da ne demek istediğinizi anlıyorum ve zaten öyle düşünüyor olmanıza sevindim :)
İnsanın derdini dökmesi, uzunca anlatması demek "destan yazması" demek değildir. Ben arkadaşların gerçekten önemsediği ve gerçekten çözüm aradıkları durumları önemsediğim ve onlada doyurucu yanıtlar verdiğim için, boş yorumlarda bulunmadığım ve onlarla "gerçekten" ilgilendiğim için destan yazan kişi ilan edildim. Derdimi en fazla sizin kadar uzun anlattığım konularımda "Ne gerek var bu kadar uzaymaya. Destan mı yazdın." Diyenler oluyor. Orada yaşanılan sıkıntı hiç önemli değilmiş gibi oraya odaklanmak yerine yazının uzunluğuna kafayı takmışlar. Sinir olurum öyle tiplere. Sanki derdim hislerim tek paragraf olmak zorundaymş gibi. Bunu yazanlar da sayfalarca yazan dertlilerin başında geliyor.
Çok haklısınız. Ayrıca karşısınızdaki insanla gerçekten ilgilendiğinizin bir göstergesidir. Beni mutlu ederdi açıkçası. Hiçbir bağım yoksada kadın dayanışması diye bir şey var. Ben neden hemcinsime değer vermeyeyim. Sosyal yaşantımda bana ihtiyacı olan arkadaşlarıma nasıl özen gösteriyorsam burada da samimi bulduğum herkese aynı özeni gösteriyorum.Boş ver
Destan diyenleri
Benim yorumlar destan mesela
Çünkü az kelime ile yazı dilinde bir şeyler anlatmak yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir
Konuşurken bir hayır dersin ama yüz ifadesi ile 50 ayrı anlam çıkar yazıda sadece 5 harf olur
Derdini uzun anlatan da uzun cevap veren de doğru yoldadır bence asıl o konusu tek cümle olup da ağzından cımbızla laf alınanlar zorluyor beni