ilk uzun yazım ve fikirlerinize ihtiyacım var...

Ben de kısa yazanlara sinir oluyorum mesela. Anlatım sıfır kendini ifade edemez kelime dağarcığı desen yok. Yasak var sanki isterse kitap yazar.

Ben uzun uzun yazınca daha iyi anlıyorum anlatılmak isteneni ruh halini. Verdiğim cevaplar da hep uzundur. Ayrıca uzun yazan birine çıkıp "kısalt biraz bu ne" falan demek sahiden karşının derdini umursamamak oluyor. Şu an dertlş konumda olan o ve sen kendini düşünüyorsun. Biraz taviz verip okuyacaksın. Bu kadar basit.

Sora sora laf alıyoruz bazen. Deliriyorum ben Türkçe zengin bir dil kullanın yahu.

Katılıyorum. Aynen sizin gibi söylediğimde, "okumadım zaten, baktım uzunmuş okumaktan vazgeçtim vaktim kıymetli "yazdı bir şahıs.. Kendince laf koyduğunu düşündü afedersiniz. Hem yalan söylemiş oldu, hem de gerçekten okumadıysa bile içeriğin ciddiyetinden bihaber, sadece uzunluk sitemi etmek için konuma girip yorum yapma tenezzülün de bulundu. "Pek değerli" vaktini bu saçmalıkla harcadı. Nasıl bir ironi..

Neyse. Konu sahibi arkadaşım senin konunda kendi sıkıntımı paylaşmış gibi oldum. Burada konu sensin. Kusuruma bakma lütfen..

ben biraz daha dusuneyim...
:) ok.
bazen dertlerini insan daha yazarken sıkılıyor.. kısaltıyor. bazen de uzatıyor. durum kişi öncesi sonrası ile degerlendirmek lazım.
yazı uzun olsun ama karmaşık olmasın diyorum :)

Canım sana bir örnek vereyim kendimden, benim leğen kemiğimde milimetrik bi açı farkı varmış bi bacağımda. Yani o kadar görünmez ki adını bile bilmiyorun sorun tam olarak ne. Mesela bunu annemler görememiş bebekken. Ama bi aile dostları görüp söylemiş. Hem de dan dan yüzlerne söylemiş senin gibi incelik de yapmamış. Sizin kız bi bacağını sağdan ata ata yürüyor diye. Sonra bir doktora gitmişler ki gerçekten var.

Yani bazen annenin babanın göremediğini dışardan biri görebilir. Aslında karışmayacaksın ne olursa olsun. Ne halleri varsa görsünler.

a bak bazen karşında ki yazan veya anlatanın durumu göz önüne aldıgında uzun laf ne anlatabilirsin nede bir laf anlatabilrsin.
tabi bazı olaylarda gercekten cok sacma oluyor.
son olarak, bazen de kişiye diyecegini lap diye söyleyince şoktan cıkıyor
bende mi böyle yapsam ya..
sonra -kardeşcik ve gelincik kv --abla-görümcelerim delirdi der
herkes mutlu olur.

ben degil bizimkiler başkasının bebegi de böyle birşey görsem kayıtsız kalamam ki..
hali ile ben bu kadar tepkiye şaşırdım. oha ohaa.. oldum.. ben 'kusur aradım. buldum ve mutlu oldum öyle mi ?
gelincigi gectim kardeşim öküzü de beni bizi bir gram anlamamış.

O zaman yapacak bişey yok. Emin ol kimse senin, eşinin, bebeğinin üstüne bu kadar düşmez. Bu kadar tolerans tanımaz. Kardeş de olsa mesafe bazen en güzeli.

Ikı sorun tek cozum: mesafe... aramayın sormayın ararlarsa acmayın gelıne de zırnık koklatmayın
baya vakit oldu zırnık vermiyoruz.
mesafeli olmaya calışıyorum ama bazı şartlar mecburiyetler geregi ark. ile az grşüyorum.
tavsiyen için teşekkürler.

Gelini okurken içim şisti, nankörlük ve görgüsuzluk yaptığı baska birsey değil. Misafir gibi gidin kalkin, zor durumda olmadikca görüşmeyin. Arkadasiniz icin ise toplu bir grup organizasyonu olmadikca gorusmezdim.

Bana da bir arkadaşım oğlumda dil altı bağı olduğunu söyledi. Ben hiç farketmemiştim oğlum 3,5 aylıktı o zamanlar. Doktora götürdüm ve gerçekten varmış. Belki de ömür boyu sğrecek bir pelteklikten kurtardı oğlumu. Hep minnet duydum ona. Gelinin içi kötü. Teşekkür edeceğine yaptığına bak.

O zaman yapacak bişey yok. Emin ol kimse senin, eşinin, bebeğinin üstüne bu kadar düşmez. Bu kadar tolerans tanımaz. Kardeş de olsa mesafe bazen en güzeli.

daha ogun ablama dedim ki 'oldu da dogurursam , benim cocukda bir aksilik oldu gördün! söylemedin! veya iyi bakmadın göremedin, sonra ben görürsem... seni asla affetmem
cevap: manyaagg oldu :)
ve gene ablama
' olurda dogurursam , senin oglunu ben nasıl arayıp sorup bagrıma bastıysam sende aynını yapacaksın. eger ki az ararsan, sana kızarım
diyebilrisin ne hissettinde bunları şaka bile olsa söyledin?.
ablam benim gibi degil. o daha rahat benden. tembeldir öyle benim gibi koşturmaz.

benim en en en yakın arkadaşımın teyzesi her dogan cocuk için elini ayagını kontrol edin. parmakları tam mı? kırık yamuk varf mı diye. pipisi ve kukusuna testislerine poposuna kadar tüm ilk doganlara bakardı..
bende onlardan bildigim için cocugu onun kadar soyup bakamadım ama cok dikkatlic mıncıklamadan eline ayagına dokundum
o arada huylandı herhalde gözünü actı. o sn gördüm gözündeki kisti.

zor kabullenmek ama gelininiz nankör maalesef ve asıl zor olan kardeşinizi kaybetmemek için susmak zorundasınız. ömür boyu agzınızı açmasanızda kardeşiniz neyin var demeyebilir. bişey beklemeden dayanıp mesafe koyun bırakın o düşünsün elbet değişiminizi biri farkedecektir etmese de sizin için farketmesin. kendi ailenize odaklanın. ben erkek kardeşim yüzünden oğlumun adını değiştirdim 2 ay var ve aklımda isim yok ilk isim onun adına benziyordu ve çook alışmıştık.
primayı düzenli aldığı 1 bezci/temizlikci değişim yapardı yada hediye ederdi başkasına maksat sizi kırmamak olmalıydı. israil malı diye bende almıyorum ama kalp kırmak daha haram bunun bilincindeyim(!)
keşke istediği şeylere annenizin gücü yetmeyince el atmasaydınız ama insan nasıl dayanır ki?
Allah ya bizim kalbimize soğukluk ya onlara sıcaklık versin.
ben 2 yıldır kendime eşime kıyafet baktım hevesim kursağımda kaldı şimdi düğünleri olursa(!) ahdım var en ucuz düz siyah bişey alıp köşede oğlumla ilgilenicem.ve sadece 2 kardeşiz...

Kardesinizin esiyle daha once isteme tanisma zamanlarinda aranizda baska bisey gecti mi ?
Dusunuyorum benim cocugumda iyle bisey olsa bozulmaz tesekkur ederdim ama o logusa hassasligiyla bozulmus olabilir mi ?

Kardesinizde hatali arada yol kopru olmaliydi size esine bak bu ablam sanada bu benim esim kardes gibi olmalisiniz demeliydi . Kendini kenara cektiyse eside istedigi ati kosturur.

bişey geçmemiş olsa da muhtemel bu davranışlar. zaten görümcenin basta kötü olup sonra bu kadar kısa sürede dönenini gördünüz mü hiç?

bişey geçmemiş olsa da muhtemel bu davranışlar. zaten görümcenin basta kötü olup sonra bu kadar kısa sürede dönenini gördünüz mü hiç?

Arkadas herseyin icinde olmus iyi niyetlede olsa karismamasi gerekirdi sonra evlenin vs.

Bunlardan sebep duvar ormus olabilir sinrasida herseye alinmistir .

Benimde abim yeni evlenme asamasindan dondu . Ben tanisma kisminda bulunamadim kiz baska sehirde buraya gelmisti ama isyerine cikolata gonderdim sonraki gun kiz diyetteymis ogun soylemis ben inat mi yapiyo oldum.
Dugun yeri icin abim kardesim (ben) arastirsin o hem fiyat konusunda iyi ayarlar hemde degisik yerler bulur demis . Bende o aklinda nasil biyer var nasil bi konsept istiyo begendigi biyer var mi soylesin ona gore bakiyim dedim, kizda ben orda degilim kardesin neyapmaya calisiyo dedi .

Kizin ablasi burda abiminde biri evi var isine yakin kiracisini cikarticakti abi bu kisin bi ablasi var burda tanidigi baska kimse yok once konus belki ablasina yakin oturmak ister ( isine uzak ) sen zaten yillardir uzak yere gidip geliyosun senin icin bisey degismez dedim gene kotu oldum.

Oyuzden agzini acmiycaksin dugune git gel bitti

çoook haklısınız benim kapanan konumda buna dairdi demek herkesin başına geliyor. neyseki abiniz gerçekleri görmüş şükür.

1- Gelininizle mesafeli olun, kendinizi kullandırmayın, evinde misafir gibi olun , çocukla ilgili konularda çok karışmayın. Siz ona dünyayı serseniz yaranamazsınız.

2- Sadece arkadaşınızın eşine değil arkadaşınıza da mesafeli olun hatta ben olsam arkadaşlıktan çıkarırım o karakterde bir insanı.

çoook haklısınız benim kapanan konumda buna dairdi demek herkesin başına geliyor. neyseki abiniz gerçekleri görmüş şükür.

Evet ama kirilan kalpten baska nedegisiyo ki ?
Ilgilensen yanlis anliyolar ilgilenmesen istemiyo diyolar.
Halbuki ben cok istemistim ailemde oyle annem hala abimi barissin adim atmasi icin zorluyo kizla gorusuyo.
Eger baskasiyla yada bu kizimizla tekrar rvlenmeye kalkarsa meraba meraba bitmistir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…