ilk uzun yazım ve fikirlerinize ihtiyacım var...

neden anneniz barışması için uğrasıyor ki abiniz zor seven biri mi yaşı mı geçiyor? yoksa hiç vicdan yapmaya gerek yok abinize Allah sizden uzaklaştırmayacak birini nasip etsin

herkesin dediği gibi tek yapılacak şey var uzak durmak:))
garanti çözümdür.
kimse için bu kadar dertlenmeye değmez.
haketmiyorsa kardeş için bile.

neden anneniz barışması için uğrasıyor ki abiniz zor seven biri mi yaşı mı geçiyor? yoksa hiç vicdan yapmaya gerek yok abinize Allah sizden uzaklaştırmayacak birini nasip etsin

Abim 32 oldu yillardir evlenmek gibi bir niyeti yok. Kendi isi evi arabasi herseyi var cokta duzgun bi insan tek eksik bir es bu kizida annem buldu hatta kizin annesinden geldi teklif .
Tanismaya bile zorla gitti sonrada 1 ayda evlilik islerinin icinde bulduk kendimizi :) Asik oldu yani . Annemde yillardir kimsenin yapamadigini bu kiz yapti insanlar degisir zamanla kiziminda nasil biri oldugunu anlar dusuncesinde

Cunki ortada tek problem benim. Aralarinda tartistiklari anlasamadiklari birsey yok benim islerinde olmami istemedi tamam olmuyim hicbirsey sormayin dedim buseferde o kendini istenmiyi sandi

gelinin fazla üstüne düşmüşşsünüz , herkes yerini bilmeli , kim olursa olsun , sizde biraz elini ayağınızı çekin , hem yapıyorsunuz hemde nankörlük yapıyor , teşekkür edip bi eline sağlık demeyen kişiyle fazla işim olmaz , mesefa koyarım . eşini aldatan kişiyle de pek işim olmaz , hele ki boşandığı eşini tanıyor biliyorsam

ben kızı hiç tanımıyordum. biriyle flort ettigini biliyorduk ama adını bilmiyorduk. ne zman evlencem dedi o zaman istemeye gitti bizimkiler. ben zatten o ödem orada degildim dogal olarak istemeye ve söze gitmedim.
nişana katıldım. nikah kına dügün. hepisne gittim.
belki söze istemeye katılmadım diye beni istemiyor diye düşünmş olabilir ama bununda izahını telefonda zaten yapmıştım. kutladım filan...
ve ailede herkes orada bi ben yokkum ben olmayınca kızı vermiyoruz veya söz kesilemez demeyeceklerdi sonucta.
logosa oldugu için tepkileri sert olmuş ıolabilir. gene ama ile başlıcam bu yuzden kardeşime sessizce bir bahane ile cocugu doktr. cıkartalım dedik. ama o ne yaptı lafı ortaya ortaya attı.
ben bundan sadece şıunu cıkartıyorum. bu iki yarım akıllı ' aile beni istemiyor, kocam bunlar cocugumu da istemezler ' i mantıklı bulup sacma bir dayanışma içine girdiler.
istemiyor veya sevmiyor bile olsam degil onların bebesine kimsenin bebesine hastalık var diye sevinmem. bunu böyle algılıyor olmaları bile korkunc.

Tamam iste :) Istemeye gitmedigin icin kafadan takmis sana gecmis olsun .

senin abin ile benim kardeşimi kıyaslama.
bizimki evlenmeye ne maddi nede manevi uygun degildi. okuyunca evet karıştı gibi duruyor evet. ama bunları birinin cıkıp söylemesi gerekiyordu.

yahu bu ne sacma bir fikir. bir de istemeye 50 kişi gidilmez ki?
ki ben haric 49 kişi gitmişler. ablam annem ananem yengem amcam onun kızı-eşi- babam-coluk combalak- aralarını bulan komşu ve ahalisi...
e oha...

e bir de istemeye gidenler var ? onlarada takık..
anneme - ablama - ananeme ?
babama takık degil ama babam ona işi düştügü için şimdi iyi davranıyor ( ki ben babamı hiç sevmem )
ilk zamanlarda duydugunda ben bunu gelin almam kendimi vururum demişti. bizler araya girip sacmala istiyorsa bize onlara yardımcı olmak düşer dedik.
keşke bunu demeseydik babam almam diyeydi gitmeyeydi...

1- geline zaten mesafeliyim. 2- ötekilere de mesafeliyim.
e o zaman derseniz. farklı sebeplerden ötürü her iki taraf ile de az da olsa görüşmek durumundayım.
bazen bunu hazm etmek zor oluyor.

Gelininiz size bastan beri mesafeli tavirliymis neden her seyinde yaninda oluyorsunuz ki.
Onun herseye bahane bulup size sarmasi sizi istememesi.kardes esi diye her durumunda yaninda olmak zorunda degilsiniz.
Arkadasinizn esi olayinda hoslanmiyorsaniz gorusmeyin

annende diretmesin. gercekten...

Bosver be canim o takicak yapida bi insanmis diyorum ya sen ogun gitsende baska bisey bulurdu siyah giysen karalari bagladi derdi yan bakti derdi . Demekki es ailesine karsi onyargiyla yaklasiyo dolmus (kendi cevresinden ) doldurulmus olabilir.

Ben sadece minige uzuldum ondan uzak tutmasi ilerde kendi istegiylede uzak durmasina sebep olur.

ayy gel kanki hep birlikte görümce halayı cekeklim
bizim aile dügün yeri vs. hiç birşey sormadık. kendileri gitti ayarladı. paraları da vardı ( krediymiş meger ) tutmuşlar.
gelen misafir sayısı 200- salon kiş sayısı 800 . stadyumda halay ceker gibiydik...
bazen bilen birini dinlemek gerekir.
dolayısı ile boş masalara da ücret alınıyor bunu hepimiz biliyoruz... ama onlar bunu bilmiyordu...

Canim ben abimi dugun konusunda daha kizla tanistigi gun uyardim. Kendisi dugun sevmiyo istemiyo kiza sor once o istiyosa icinde kalmasin dedim yani laf soyledigi seye bile ikna eden benim. Teklifte onlardan geldi yer bulsun diye neyse iste yaranilmiyo

Ben bana arkadas kardes olur kizkardesim yok diye sevinirken kotu gorumcek oldum

Bundan sonraki yandi ama diken ustunde oturtmayan :)

Odesinler 600 kisiyi koyar mi ablasi var

hem hayat görüşlerimiz , hem beklentileri , ailesinin yaşam tarzı ,dogruları , yanlışları, büyütülmesi, öncelikleri, elalem takıntıları, bazı şeylere esnek bakamamaları, vs.sv.sv.vs.s.s biiiiirrrr sürü fark..
biz hiç bir şekilde uyuşmuyoruz.uyuşuyor gibi yapıyoruz.
ve diyeceksin onlar uyuşuyor bir noktada aynı gibi olsalarda aynı degiller.
cok catışıyorlar hemde bayyaa....

Bazen kendinden farkliyi seversin sonrada kasini oynatisi bile batar

mesafeli ? ve sacma bir şekilde tavırlı.
okundugunda cıncık cıncık yanlarındayız gibi anlaşılıyor ama öyle cık cık yan yana degiliz.
gelincik de bunu böyle algılaşmış ise kendi salaklıgı. kardeşim de aynı...
ama bazı şeyleri söylememiz belli etmememiz gerekiyordu.

Bazen kendinden farkliyi seversin sonrada kasini oynatisi bile batar
öyle de olur.
onu hep derim. bugun onu sevmene sebep olan şeyler yarın sevmemeni saglayabilir.
cok acıdır ama bircok insan bunu maalesef yaşıyor.
bizim cocuk farkları için sevmedi... bence tabii... ev kızı istiyorum demiş. kızın hiç cıktıgı olmamış.
tanışıyorlar ve sonra kız buna aşık oluyor. o evde ki durumunu anlatıyor. kardeşimde bunu oradan kurtarıcam diyo.
bizde arada kaynıyoruz...
yani bir kaç kişi ile flort etseymiş bence iyiymiş...

yok kız onlar kredi cekmişler
beyaz eşyalar için kredi
dügün için kredi
dogum için kredi
araba kredi de vardı.
... o krediyi kendileri ödedi .biz de az az eve- daha cok bebege yardımda bulunduk.
kredileri üstlendik diye herkes anlıyor herhalde... çeken de onlar ödeyende. ablam belki arada bir destek cıkmış olabilir
birde anneme destek verdik annem cunku nişan tuvaletinin fiyatını azıcık abartmış..sonrada ben bir halt yedim nasıl yapıcaz :) diyince mecbur...
kardeşinizin boynu egik mi kalsın diye diye vicdan ettiriyor bizi... annemde az cakal degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…