öncelikle şükür. kendim ile alakalı büyük dertlerim yok.
etraftakilere de cok takılmam ama; hoşlanmadıgım bir komşum, bir gelin birde arkadaşımın hanımı var.
komşu ile yapılacak birşey yok buna kanaat getirdim.
diğerleri ile de yapabilecegim birşey yok biliyorum ama;
1 - gelin. erkek kardeşimin eşi. anne- kız olarak sacmalar.
* söz ve nişanları oldu. paramız yok dediler. herşeyi abarttılar. kardeşiminde parası yoktu ablam ve ben destek cıktık.
krediler bitsin öyle evlenenin dedik. olmaz söz nişan cok uzadı dediler. 1,5 sene içinde evlenip, cocuk dunyaya getirdiler ( yegenimi seviyıorum )
* ben yıllarca calıştım tüm ceyizimi kendim yaptım borcsuz ve herşeyim hazır halde evlendim. bunu bilmeden sormadan, herkesin içinde anneme 'kızına evlenirken yardım ettiiniz, oglunuza da yardım edin' dediler. annemde ev veriyorum daha ne yapayım diyemedi. sonra gene biz yardım ettik.
* kına gecesinde sinir krizi gecirdi. o sırada telefonunu caldırdı. kardeşime gene destek verip telefon aldık.
(kriz gecirme sebebi de kardeşim eline neden kına yakmıyormuş. adam önceden demiş ben kına istemiyoruım diye tamam demişler. )
*nikah günü saaatini yanlış anlamışlar ve bize gec geldiniz diyerek hörlediler.
'kızmızı istemiyor musunuz ' diye annesi bize laf söyledi. bende 'istemeseydik su anda hiçbirimiz burada olmazdık' dedim.
* nişan kıyafetini annem zorlanarak almış gene biz destek verdik.
* cocuk oldu. cocuga değişik numaralarda prima bez aldım. israil markası neden aldınız dedi.
*gene cocuga uyku seti alacaktım sacma bir sebep göstererek istemedi. parasını verdim iyi sen al dedim.
* bir sürü badi tshırt bambu giysiler aldım ki iyi yerlerden aldım. bir tanesi hatırım için bile giydirmedi.
* cocuga istedigi emzik biberon ne varsa aldım. geri kalan ihtiyacları için para verdim.
* cocuk minicik bir problemle dogdu. fark ettim. daha o dk fark ettim ama desem bir ürlü demesen bin türlü diyip. söylemeyi sectim ve söyledim. ( söyleme amacımda acil birşey ise hastaneden cıkmadan doktor. mudahale etsin diyeydi ) ki söyledikten sonra sen cocugumda araz mı arıyorsun gibi bir tavırla karılaştım.
bundan sonra da ne desem ne yapsam sorun oldu. bende pek birşey demiyorum. ama kızıyorum. ben ve biz bu kadar onlar için bu iyi düşünürken ve yaparken neden beni - bizi kötü görüyorlar diyorum...
2- arkadaşımın eşi (benim arkadaşım erkek. )
* arkadaşım 2. evliligini yaptı ve ilk eşini bu kadınla aldattı. ve ben bu kadını sevemiyorum. sevmem gerekmiyor ama aldatma konusunu cok iyi bildigim için ve ilk eşini cok iyi tanıdıgım için bu olayı hazmedemiyorum. dolayısı ile yeni eşi ile oldukca hemde baaayyaa mesafelyiim ama gördükce sinirlerim zıplıyor. arkadaşım olan kişeyede öfkeliyim. bir gun patlayacagım diye korkuyorum. ondan da uzak durmaya gayret gösteriyorum.
siz olsanız ne yapardınız ? değişik bir yol arıyorum. bunları da kafamdan atarsam cok muıtlu olacagım ama bu ikisinde kaldım.