ilk uzun yazım ve fikirlerinize ihtiyacım var...

adetler vardır kız evi isteklerini isteyecktir .sizde uyanı uymayanı konusacaktınız

ikinciside ben kimsenin benim cocuguma biraürü sey almasını istemem hepsini ben secmek isterim. biberon uyku seti ve kıyafetler.hediye alınacaksa bir tane alır arada da alır . ancak toplayıp alması baslı basına bir sorun kayınbabam kayınvalide kıyafet alıyorlar esinle cok tartısıyoruz onlar yüzünden ben cocuguma kıyafet alamıyorum gönlümce.
ve kb kv dedn iyice sogudum .

yapmayın bundan sonra geline hiçbirşey yap-mayınnnnn
bişey sanmış iyice kendini
arkadaşınıza ve eşine de aynen böyle devam.. mümkün olduğunca uzak durun ikisi de suçlu

Tirnagin varsa basini kasirsin. Kiz calismadigi icin nasil kazanildigini nasil odendigini paranin neoldugunu bilmez .
Komsuculukta cok yapmistir herkes biaraya gelince nekonusucak kaynana gorumce elti hah iste o da oklari yonkendirmis .

Yazik ev kiziymis tvde sokakta negoruyosa hayat ondan ibaret gelisim adina yol katetmemis

cok müdehalisin ama kardesin uyanı bence hem sizle arayı iyi tutsun hemde karısıyla iyi olsun modunda abla yardım eder ama bu kadar degil cekil kenara biraz parası olmayan evlenmesin simdiden kaynana olmussun vahh kıza sizle ugrasıyoo

cuval cuval giysi almadım ki...sende cocuguna gönlünce kıyafet alabilrsin. engel mi var ? yok....
baştaki yazının aşagıdaki bölümle ilglii olan kısmını tekrar okumanızı tavsiye ederim :
onun istediği emzik biberon vs.. gittim aldım. sipariş gibi düşünün. gene şunu alır mısın dese (cocuk için lazım birşeyse ) gene alırım. veya alırız.
uyku setini de ben istemiyorum dedi. bende parasını verdim. gidip alırsın diye.
neden siz aldınız derseniz galiba o dk kusması vardı evden cıkamıyormuydu veya daha işten ayrılmamışmıydı öyle birşeydi. bende verip parasını demem.
ayrıca anne olacak ve olanların cocuk benim ben yaparım yapacagım demesini anlıyorum. %80 de kabul ediyorum. çünkü bazı kv kp ler veya kendei ailelerimiz bile olayı cok abartabilyor.. ucak kacık şekilde sacmalaıyor.
ama (oglumuz - kızımın cocugu- öperimde severim- benim olsun bu bebek - adını ben koyacam - cocugun agzına burnuna türkürüklerini sacvanlar vb.. )
1 - biz öyle bir aile degiliz. fark etmeseniz bile degiliz. ( yaşanmoşi deneyimlenmiş yüzü minik söyleme tavrı vs.. görmediginiz için olayı kavramıyor olabilisiniz )
2- cocuk sizin ama bizlerde hala teyze ananen dedeyiz. ve torun ! herşeyden cok cok daha tatlı. birşeyler almak paylaşmak mutlu oldugunu görmeye ve ya işe yarayan birşeyleri almak yapmak bize mutluluk veriyor.
bu
değiştirme kartı bile koyuyordum torba içine. isterse degiştirsin diye..

bence durum sizin anladıgınız gibi degil.
neden? öncelikle- cok mudahil degilim. bazı şeyler var onlar denmeli idi. birininde söylemesi gerekiyordu. bu net.
2. eger ben sizin anladıgınız ve bildiginiz cadı kaynana olsaydım şimdi ikisi de coookkk ayrı yerlerde olurdu.
3. kız mı bizimler ugraşıuyor biz mi onunla ugraşıyoruz ? bana sorsan biz ona sorsan o diyecektir.
herkes yaşadıgını bilir. kendine göre birşeyler yorumlar ama kompleks, ego ve kaprislerini bize yaptıgı bir gercek.
ayrıca yazının gene bir noktasında = babam istemiyordu - biz ona karşı cıktık ve istiyorlarsa bize sadece onlara yol göstermek düşer. sen hayır almam alaırım diyemezsin diye biz karşı cıktık.

ev kızı da babası ile aynı iş yerinde calışmış. babası ile gidip gelmiş işe. ark. cevresi filan yok.
dizilerde ki gibi sanıyordu ama öyle olmadıgını görüyor şimdi.

herşeyi kendileri aldığı için ufak tefek seyleri almanızı ciddiye almıyor hatta öfke mi duyuyor acaba? yani hediye gibi değilde zorunluluk olarak görüyordur. neden evlenirken herşeye kredi çektiler ellerinde yoksa yardımcı olmanız yüklerini hafifletmeniz gerekmez miydi?

ah o kızın 5 kuruş aklı olsaydı kardeşimi görünce, anlayınca poposuna vura vura kaçması gerekiyordu...

Iyi yalida oturmak istememis.
Cocuguda kendi kiniyle buyutmese bari
oturdukları evi pek begenmiyor ama oturuyor... dügünden önce, evin tüm pencereleri ve laminatları değişim istemişler. babam yapamayız demiş. gene surat yaptılar. ama onu cabuk atlattık.
istediklerine hayır diyince surat asmalarına da uyuzum.
buyutcek biz de böyle seyredecegiz...
benim cocuklarla aram iyidir ama bakalım minigin aklı erdiginde neler yaşacagız :)

Bence gayet ıyı nıyetlı ve samımı bı ınsansınız
Bazı ınsanlar hedıye ve gonulden ikram konusunda yuzune fener tutulmuş tavsan gıbı tepkı verıyorlar aldırmayın
Hedıye kultur meselesıdır sız hedıye alacak guce ve gonule sahıpsınızdır alırsınız karsınızdakı begenmese bıle nezaketen tesekkur eder ve sızın gorecegınız sekılde gıydırır ya da ıhtıyacı olana hedıye eder oda makbuldur
Kusura bakmayın ama gelin hanım bu görgü ve kültürden yoksun
Agzınızla kus tutsanız dıgerını kacırdın dıyecek sıze
Cok hedıye alınca altından kotu nıyet arayan veya herseye surat asan ınsanın kalbi okadar kotudur kı mutlu olmasına engel olur
Yazık...

hayır. gerekmezdi.
kardeşim hepimizin durumunu biliyor.
ben de ablamda kendimiz calışıp evlendik. çünkü anne-babamızda bir tek emekli maaşı yaşayan insanlar.
ablam zaten boşandı cocuguna bakıyor.
benim durumumn hepsinden cook farklı. bende asla 10.000 tl doya doya harcayın demem.
kardeşimizde calışıyordu ama önceligi araba ve ödemelerini bitirmekti. yaptı ama üzerine eklenerek...
sonra krediyi öderken bu kızla tanışıyor. o sırada ne oldu da evlemicem dedi. onu bilmiyoırum. tahminlerim var ama emin degilim

düşünsenize bunca sayfda atlatı. herkes kendine güvenmişler evlensinler kredi cekmişler cok musahilsiniz vs. yazdı.
bir üzerine dolaplarını salıon takımlarını da biz ailecek aldık, yatak perde halı, butun beyaz eşy. gibi birşey yazsam kim bilir ne derler.
kaldı ki bu konuda tek tavsiyemiz : yapmayın az bekleyin, ödemelerin biri bitsin yada kolayların diğerine başlayın tadında ikaz ettik. keza sonunda sıkıştılar.

Cocuk bu ya cocuk ! Hangi cocuk sabahtan aksama ayni kiyafetle duruyo terliyo dokuluyo saciliyo sen gene istedigini al birak onlarda alsin neguzel iste .

Bol bol degistir ustunu olsun bitsin .Benimde gorumcem dogum yapti hamileyken bi sepet hazirladim ona sik hamile elbiseleri hamile kulotlari sepetide sonradan kullanabilsin diye vs vs bebek dogdugundada brbek nevresimi birkac yenidogan kiyafeti geri kalan 1 yas sonrasi esofman takimi yirtik jeanlar hirkalar deniz icin mayo bile aldim 6 aya kadar kullanacagi bezlerinide aldim hic sevmem kendini oda beni sevmez
Ama arayip bulamayacagi seyler aldim simdi crkiyolar ya 1 aylik 2 aylik 3 aylik .... benim aldiklarimla cekiyo baska giydirdigi yok foto cekiyo sadece okadar sende oyle yap

zaten kıyafaetleri okadar fazlaki bazısını giydireniyorsun hızlı büyüyor istemeyen istemez zorla herkese kıyafet vermek zorunda degilsiniz kendi cocugunuza boll bolll alın

evlimisin kayınvaliden kaynanan varmı yoksa ilerde anlarsın . siz alın birsey demem ama benim bebegime onlar 5 sldı biz 1 aldık hevess se 1 tane iki yane alsınlar

O zaman durum ayrı tabi siz herseyi alınca varda düğün de esirgediniz mi acaba dedim

zaten kıyafaetleri okadar fazlaki bazısını giydireniyorsun hızlı büyüyor istemeyen istemez zorla herkese kıyafet vermek zorunda degilsiniz kendi cocugunuza boll bolll alın

Suc mu dusunup heves edip almak ?
Kaldiki ben kendi kuzenlerime arkadaslatimin cocuklarina yapiyorum bunu esim uzulmesin diye yaptim .
Bol bol giydirin sizde sevinin cocugunuzu sizden baskada dusunenler var aliyo !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…