- 15 Nisan 2011
- 1.324
- 1.716
Evde Canım sıkıldıkca giderim. Kaynanam cok laf vurur ama duymam Ama neden duymam ? Allah rızası icin duymam. Bende iyi oldugum zaman oda iyi olur ama lafından geri kalmaz. En güzeli sabir. 3 yildir sabir nedir ögrendim...Gidiyormusun hep
Eşiniz madem ailesinden kopamayacaktı neden evlendi? Siz çanta değilsiniz oradan oraya taşısınlar. Gerekirse eşinizle kavga edin, gitmeyin.Eşimde hep kalabalık ailede yemek yemek istiyor ben bişey desem tartışma of off
Ayrıca anne kız yemek yemek isteseydim annemle kalır onunla yemek yerdim deyin.Eşime söylüyorum beraber yiyoruz işte yemeği sizi anne kız gibi görmek istiyorum diyor tartışma oluyor ailesine kaç kez dedim annesi akşam yemeğinde herkes masada olsun istiyoruz diyor çok gelenekçiler
Şuan bişey demiyorlarmıArtik sizde bir ailesiniz arada bir gidin fakat hergun gidenin kiymeti olmaz..valla en guzeli azicik asim kaygisiz basim..sonucta en mutlu oldugumuz yer evimiz..ben sahsen gitmezdim.gitmiyorumda.gitmeyincede gelmiyorum diye dertleniyorlar ama napiim karekterim bu diyorum cok gezmeyi sevmiyirum diyorum e tabi takdir ediyorlar..kisacasi alistilar
esiyle asil sorunSinirlenince burada tepki gösterdiğiniz gibi eşinize ve kayınvalidenize de ses çıkarirsanız, istemediğiniz şeyleri yapmak zorunda kalmazsınız belki.
Bende yeniyim sanırım bende sabredeceğimEvde Canım sıkıldıkca giderim. Kaynanam cok laf vurur ama duymam Ama neden duymam ? Allah rızası icin duymam. Bende iyi oldugum zaman oda iyi olur ama lafından geri kalmaz. En güzeli sabir. 3 yildir sabir nedir ögrendim...
Yazmak zorunda değilsinizNe yapacağımı bilmiyorum
Merhaba kızlar. Size bişey danışmak istiyorum. Kaynanamla evlerimiz çok yakın iki dakika var. Evlendiğimizden beri her akşam yemeği ordayız. Gitmesek arıyorlar geç kalsak arıyorlar. Ben çok sıkıldım alışamadım bu duruma. Eşime söylesem kavga oluyor bizde böyle diyorlar akşam bütün aile bir arada...www.kadinlarkulubu.com
Bu konuyu da siz açmışsınız. Herkes aynı tavsiyeleri vermiş. Aynı çözümsüz tavrınız devam etmiş. 2 hafta sonra yine aynı konuyu açmışsınız. Yine aynı yorumlar. Daha bir fikri kabul ettiğinizi görmedim. Kısır döngü gibisiniz.
Allah bol bol sabır versin yenisin birde.Bende yeniyim sanırım bende sabredeceğim
Evet eşimi seviyorum bırakıp gitmek istemiyorumAllah bol bol sabır versin yenisin birde.
Ne güzel keşke bizim de öyle olsaydı ailem gelse yanıma uzaktalar zaten yine arar ne yapıyorsunuz diye yaAynı binadayım. Ayda 2 kez giderdik, koronadan ötürü hiç gitmiyoruz. Memnunum bir sıkıntı yaşamadım. Her gün insan nereye gitse bunalır.
Ne güzel keşke bizim de öyle olsaydı ailem gelse yanıma uzaktalar zaten yine arar ne yapıyorsunuz diye ya
Onlara göre bu çıkar değil "yardımlaşma" zaten. Bence kimsenin kimseye bir minnetinin olmamasi en iyisi ...canın isterse misafirleri olur birlikte yapar birlikte yıkar sonra cikar evine dönersin ama diğer türlü hep karşılıklı bir beklenti .Yıllar önce esimin tayini su an yasadigimiz şehre çıktı..eşim geldi işine başladı ben ailesinin de olduğu şehirde iki ay kadar daha yasayacaktim. Esimin ailesi nerdeyse her gün orada olmamı onlarla kalmamı beklediklerini eşime ima ettiler ,beni hergun arayıp gel baskısı yaptılar."Evimin kirasını ve faturasını oderken yetiskinim de içinde tek başına yaşarken mi bundan acizim ,kimse beni zorlamasin haftada bir iki canım isteyince misafirleri olurum" dedim...dedigimi de yaptım. Ama eşim aile işinde çalışsa veya onların evinde otursak bu o kadar da kolay olmazdı.
Evi veren büyüklerin de çıkar peşinde olmasına anlam veremiyorum.Evladı sonuçta el insanı değil.Eli ayağı tutan birinin işlerini geline yaptırması da hiç hoş değil.
Diyorum ısrar ederler sürekli gel gel hastaydım kaç kez aradılar gelin yemek yer gidersiniz diye çok ısrar ediyorlar triplere giriyorlar
O halde gidin yemek yiyin ve kenara geçin bulaşık masa toplama hiç girişmeyinEşim gidip beraber yemek yesek ne var diyor
Bizim kiramızı veriyorlar falan ondan mı böyleler yaniOnlara göre bu çıkar değil "yardımlaşma" zaten. Bence kimsenin kimseye bir minnetinin olmamasi en iyisi ...canın isterse misafirleri olur birlikte yapar birlikte yıkar sonra cikar evine dönersin ama diğer türlü hep karşılıklı bir beklenti .Yıllar önce esimin tayini su an yasadigimiz şehre çıktı..eşim geldi işine başladı ben ailesinin de olduğu şehirde iki ay kadar daha yasayacaktim. Esimin ailesi nerdeyse her gün orada olmamı onlarla kalmamı beklediklerini eşime ima ettiler ,beni hergun arayıp gel baskısı yaptılar."Evimin kirasını ve faturasını oderken yetiskinim de içinde tek başına yaşarken mi bundan acizim ,kimse beni zorlamasin haftada bir iki canım isteyince misafirleri olurum" dedim...dedigimi de yaptım. Ama eşim aile işinde çalışsa veya onların evinde otursak bu o kadar da kolay olmazdı
Bisey diyemiyorlar cunku alistilar.Şuan bişey demiyorlarmı
Evi oğullarına veriyorlar, işi gelinden bekliyorlar. Bu adil mi?Belki herkes bana kızacak ama burada gördüğüm kadarıyla da pekcok kadın arkadaşımız esin ailesinin yıllarca çalışıp zorluk çekerek ,birikim yaparak sahip oldukları ve kiraya verseler yaralarına merhem olabilecek ikinci evlerinde oturuyor ..esin ailesi kendilerinden veya oğullarından bir yardım istediğinde de "bizim ayrı bir ev ayrı bir aile oldugumuza saygı duymuyorlar veya temizlikçi tutsunlar" diyorlar. Ben k kiendi ayakları üzerinde duramayan ama kimseye de minneti yokmuş gibi yaşamak isteyen arkadaşları da anlayamıyorum açıkçası