Hergün hergün

Yemek yiyip bulaşık yıkıyorum geliyoruz

Yemeky yiyoruz bulaşıkları yıkayıp kalkıyoruz

Bak aynen şöyle: ‘biz yedik allah arttırsın sofrayı da kuran kaldırsın benim evde işim var hemen dönmek şartıyla geldim hadi adios amigos’
Sen ses çıkarmadıkça tepene binmişler

Karışıyorlar mı peki
Evet kayınvalidem çok baskın mizaçlı bir kadındır .İzin versem halimin duruş şeklinden annemin kaçıncı kattan ev alacağına kadar karışır .Ben gene iyiyim eltime misafir gelen annesine karıştı mesela..Kızın ailesi yurt dışındaydı yılda bir iki annesi Türkiye'ye gelir misafiri olurdu kızının.Kayinvalidem eltimin annesine "böyle sürekli gelip kalırsan kocan başkasını bulur" tarzında birseyler bile söylemiş.Eltim de çocuğunu alıp ailesinin ülkesine gitti.Simdi de karışsın bakalım

Evi oğullarına veriyorlar, işi gelinden bekliyorlar. Bu adil mi?
Gelin de bunu -kendisini nelerin beklediğini- hesaba katarak o eve geçmeli ..hatta karşısındaki ailenin yapısını ,yaşayış şeklini ,kendisinin nelere hayır diyebilecegini ,hayır dediğinde esin ailesinden nasıl bir dirençle karşılaşacağını ve bu dirence dayanıp dayanamayacagini hesaplayarak evlenmeli.

Evet buna katılıyorum. Herkes beklentilerini evlenmeden önce konuşmalı ve sonrasında ona göre hareket etmeli.

Yeni mi evlisiniz kac yaşındasınız . Gelenekçi demissiniz ya bu tip aileler genelde yaşı çok büyük olmayan bir kiz alıp daha toyken sindirmek ister. Aslında yemek yeyip geliyorsanız sorun yok. Tam yemek saati gidin makineye bulaşıkları koyup hemen çıkın. Benimkilerde aynıydı. Ama eşim kalkmak bilmezdi her gün gece 12 kere kadar mahvolurdum. Orda yatar uyudu . Neler neler çektim
. Şu an onlarla da kavgalayım eşimle de aram çok kötü . Ben çaresini gitmemekte buldum ama eşim hiç mutlu olmadi haftada 1 sabahtan aksama gittik yetmedi. Şu an belirsiz bi haldeyiz

Evde Canım sıkıldıkca giderim. Kaynanam cok laf vurur ama duymam Ama neden duymam ? Allah rızası icin duymam. Bende iyi oldugum zaman oda iyi olur ama lafından geri kalmaz. En güzeli sabir. 3 yildir sabir nedir ögrendim...
Nasil sabrediyorsunuz bana da söyleyin Allah aşkına benimkinin de dili asla durmaz. Boşatırım ederim ayrıl oğlum vs vs sokar durur. Derdi de konu açan ark. Kv gibi sürekli görüşmek ama hayır dediğim için huzur bırakmadı

Ogluyla aram öyle bi acildiki artık tamamen koptuk.ve artik oglu anne baba eş çocuk saygısını kaybedince hatasının farkındq vardı ama geç oldu. Eskisi kadar sokmuyor lafını. Şuan daha iyidir. Ama söylediğim sebepten iyi kafaya dank etti. Ailrm dağıldı ama bu saatten sonra bunun bir önemi yok hissizim bu yüzden sab re diyorum

Yani diğer gelinde gelince beni bi kenara atarlarsa
Benim eltim göbek atacak ben gelin geldim onun üstünden elini çektiler biraz diye . :) Şimdi onları aramiyorlar surekli bizi darliyorlar mesela. Neden bu kadar taktınız bunu ne güzel işte . Siz sevin saygılı olun yeter. Hala diğer gelin için kendiniz yipraniyorsunuz deger mi her gün her gün aynı şeye . Bahane uydurun isim var diyin yemeğim var diyin . Ben çocuğum olduktan sonra rahatladım mesela . Onunla ugrasinca en fazla yemeğe gidebiliyorum vakit bulamadığım için . Bazen de gündüzden gidiyorum. Kendime göre ayarlıyorum yani

Biz altli ustlu oturduk 4 yil, sadece yatma vakti gelince evimize inerdik. Sikayetci olmadim daralmadim biz iyi anlasiyoruz cunku. Ama gelmesemde sıkınti cikarmaz, cunku anlayisli insan. Her zaman soyler "siz gencsiniz birlikte daha cok zaman gecirmek istersiniz, ben yukari gelin demiyorsam yanlis anlama siz basbasa olmak istersiniz diye" der. Kisaca canin ne zaman isterse o zaman gel derdi. Ama zaten esim calistigi icin aksama kadar hep onunla vakit gecirirdim aksamda yemek yenir cay icilir herkes evine dagilir. Gerci suan baska memleketteyiz. Ama mesela evlerimiz ayri mesafeler yakin olsaydi hergun gitmezdim vakit buldukca giderdim.

Bızımkı yakın gorumceler geldı 3 gundur ordayım gıdıp gelıyorum ben degılde esım cok sıkayetcı.

Arkadaşım var.nerdeyse 10 yıldır tanıyorum kendisini.10 yıldır hergün kv sine gider sabah eşi işteyken.esi oraya gelir.cocuklar okuldan direk oraya geçer.aksam yatmaya evlerine gelirler sadece.korona nedeniyle bulunduğumuz ülkede 2 aydır karantina var.2 aydır gidemiyo diye evde kafayı yedi

Ne gibi hastalıklarının başladı acaba

Benimde eşimle aram çok açıldı akşamları evde durmaz oldu. Sırf bu kaynanamla kavgalarımız yüzünden ne yapacağımı bilmiyorum

Hic gitmedigim halde sikayetciyim varligindan dermisim ama benim kv bildiginiz kvlerden degil,bildigin deli yani. Sakasi bir yana esim bile ke di anasini gormez. Keske normal insan olsaydi da her gun gorseydim.

Benimde eşimle aram çok açıldı akşamları evde durmaz oldu. Sırf bu kaynanamla kavgalarımız yüzünden ne yapacağımı bilmiyorum
Aynı şeyler basimdan geçti cok iyi anliyorum seni. Ama esinle qrqnı iyi tutmaua calis bir sekilde araya soğukluk girince tekrar isinmiypr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…