Kayınvalide sorunsalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

herseygizlisakli

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
105
13
98
37
Günaydınn kızlar,
Doğum zamanı kayınvalidemler, eşimin kardeşi, eşi vb bize geldiler. Bayramda eşimin kardeşi,eşi ve kayınpeder gitti. Kayınpeder bizde. Annem de bize yakın zaten, öğlenleri bizde. Kayınvalidem de kaynımın 2 çocuğunu da büyüttü, babannelikte deneyimli yani. Neyse, geldiğinden beri ya balkonda sigara içiyor, ya tlefonla konuşuyor. Biz salonda bebekle cebelleşiyoruz o arada. Kayınvalide hiç devrede değil. Akşam da, sziin eliniz aloşsın diye dokunmuyorum demiş. Neyse, yalnızken de eşim çekip konuşmuş sen neden hiç bizimle ilgilenmiyorsun diye. O da demiş siz salonda film izliyorsunuz, yok ben geldiğim zaman da sana gerk yok hallediyoruz dediniz falan demiş. Bizimki de demiş e yani zaten ortada yoksun bi de yarım ağızla bişi mi isticez falan. Zaten akşam bebek delirdi, biz 2 miz salında bebkle uğraşırken, kayınvalide de balkonda tlf la konuşurken eşim sinirlenip gitmiş artık.

Normalde biliyoruz yani tounlarla ilgilenir ama burada nedense bir pasif kaldı. Mesela evde kayınvalide varken benim annm gelip neden evde yemek yapıyor ki? Elbette hizmet beklemiyoruz ama desteğe gelen insan da bi el atar. Siz ne düşünürsünüz bu durumda

Kv hiç şaşırmadım genel olarak hep vurdumduymaz olurlar senin annen yanında boşver ben doğum yapsam yanımda kimse olmaz gurbetteyim max 10 gün yanımda olur annem kv zaten seninki gibi. Yani annen yanındaysa kimseyi takma derim inan haline şükret zaten eşin de sana hak veriyor gerisi umrunda olmasın.

Bişeylere trip atıyodur belki. Kalabalık etmesin madem gitsin evine
eşim gayet açık şekilde sormuş, ben senin torun bakmanı biliyorum, burada neden böyle uzak kalıyorsun diye. o da bana ihtiyaç yok, istiyorum zaten sana gerek yok, biz hallediyoruz diyorsunuz falan demiş. trip de değil anlamadık. zaten eşim konustuktan sonra daha bir ilgilenir gibi oldu ama eşim de söyledikten sonra manası yok diyor haklı olarak. gitmiyor da ne yapsak bilemedik

Geldiği zaman sana gerek yok biz hallediyoruz diyorsanız kadın haklı,
yok kendi kendine triplere giriyorsa annem zaten yanımda ikiniz birden perişan olmayın
teşekkür ederim siz evinize dönün diye kibarca yollayın.

• Beğen
Reactions: Gao
Kadına gerek yok biz ilgileniriz denildiyse belki sizden bi hamle bekliyor çekiniyor eşiniz değilde siz yardım isteyin bebek ıcın ,baktınız aynı devam ediyor eşiniz yollasın

Günaydınn kızlar,
Doğum zamanı kayınvalidemler, eşimin kardeşi, eşi vb bize geldiler. Bayramda eşimin kardeşi,eşi ve kayınpeder gitti. Kayınpeder bizde. Annem de bize yakın zaten, öğlenleri bizde. Kayınvalidem de kaynımın 2 çocuğunu da büyüttü, babannelikte deneyimli yani. Neyse, geldiğinden beri ya balkonda sigara içiyor, ya tlefonla konuşuyor. Biz salonda bebekle cebelleşiyoruz o arada. Kayınvalide hiç devrede değil. Akşam da, sziin eliniz aloşsın diye dokunmuyorum demiş. Neyse, yalnızken de eşim çekip konuşmuş sen neden hiç bizimle ilgilenmiyorsun diye. O da demiş siz salonda film izliyorsunuz, yok ben geldiğim zaman da sana gerk yok hallediyoruz dediniz falan demiş. Bizimki de demiş e yani zaten ortada yoksun bi de yarım ağızla bişi mi isticez falan. Zaten akşam bebek delirdi, biz 2 miz salında bebkle uğraşırken, kayınvalide de balkonda tlf la konuşurken eşim sinirlenip gitmiş artık.

Normalde biliyoruz yani tounlarla ilgilenir ama burada nedense bir pasif kaldı. Mesela evde kayınvalide varken benim annm gelip neden evde yemek yapıyor ki? Elbette hizmet beklemiyoruz ama desteğe gelen insan da bi el atar. Siz ne düşünürsünüz bu durumda
Ben bu olaydan hoşlanmıyorum ya.

Yani sizin çocuğunuz ilgilenmeyebilir.Bebekleri anneanneler,babanneler için doğurmuyorsunuz.Kimse bakmakla yükümlü değil ki.

Anneniz zaten yardımcıysa neden bir de babanne de yardım etsin diye bekliyorsunuz? Bir bebeğe dört yetişkin mi bakacak?
Ayrıca birebir aynı ilgiyi bekleyip kıyas yapmanız da yanlış. Diğer doğumda kızın annesi yoktur tek başına bakmıştır. Şartlar aynı değildir.
Şimdi kızın annesi varken karışmak istemiyordur.
Benim oğlum henüz ufak, ama ileride eşi doğum yapsa ilk zamanlar çok müdahil olmam. Bunu da kendi deneyimimden dolayı yapmam.
KIzın annesi yorum yapar batmaz benimki batar. Gelinler de haklı olarak eşi ve annesiyle geçirmek istiyor o süreci. Yapsan kızıyorlar yapmasan kızıyorlar. Erkek annesinin Uzak durup biraz kadının ruh hali normale dönünce destek olması daha doğru geliyor bana.

Iki yetiskin bebeye bakamiyor bir de millete trip atiyor, babannelikte tecrubeli diyor bir de, bi onun bebesine baksin bi bunun, madem bebe yapiyorsunuz bakin buyutun ay yeter millete dert olmayin, belli ki istemiyor, bir mecburiyeti zaten yok ama oyle bi yapısıliyor ki bu kadinlarin ustune, dunyaya bebe buyutmeye gelmişler sanki, kendi cocuklari yetmedi bir de onlarin eniklerini buyutecekler hey allam
Anneniz de varmis, ne istiyorsunuz yani butun sulale sizin bebeye mi baksin?
Kayınvalide sorunsaliymis bir de :) bence iki yestiskinin bir bebeye bakamamasi sorunsali

Günaydınn kızlar,

Ay resmen benim kv nin tipkisinin aynısı.
İşine gelmeyen herşeyde salağa yatar. Hep bir bahanesi vardır. Annemde bize gelince önüne yemek koyardı. O oturur sürekli önüne hizmet beklerdi, hala ayni

Günaydınn kızlar,

Benim kv tam tersi yaptı bebeği bana ve aileme elletmiyordu. Eşime söyledim akşam geldiğinde anne biletini kestim diyip ertesi gün gönderdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X