Boşanmak istiyorum. Ama nasıl söylicem?

Kayınvalideniz bakmak zorunda değil ki anne baba olarak bu sizin sorumluluğunuzda. Başka olaylar olabilir elbette eşinizden yana ama bu konuda bakış açınızı değiştirmelisiniz. İsterse 5. Doğumum olsun annemi isterim tabikide kaynanamda can atar gelmeye yardıma ama o yârdım hastanede kızımın sarılığına sebep oldu. Taşınıp mesafe koymayı deneyin eminim daha mutlu olursunuz.

Ben çocuğumla başa çıkamıyor değilim ki. Çalışmam gerekiyor sonuçta çocuğuma iyi bir gelecek sunabilmek için. Kendi geleceğim içinde tabi ki.
Tamam, mantikli dusunelim.

Bosanacak ve bekar anne olacaksiniz, calisacaksiniz dolayisiyla cocuk krese gidecek, birinin alip bırakması, ozel gunlerine katilmasi, devlet memuru degilseniz bayram tatillerinizin devlet memurlarininki gibi uzamasi, yaz tatilinde somestr ve ara tatillerde okula gitmeyecek cocuga bakmaniz gerekecek.

Bunlari kim yapacak?

Selam arkadaşlar. Biz 7,5 yıldır evliyiz ve 17 aylık bir kızım var. Kızım olana kadar herşey yolundaydı. Sonra tüp bebek yoluyla yavrum dünya’ya geldi. Biz eşimin ailesiyle aile aptartmanında oturuyoruz. Eşimin ailesi bebeğim doğduktan sonra ben lohusayken çok ağlattılar beni. Benim ailem gurbette çok sık gelemiyolar buraya. Kayınvalidem çocuğuma bakıcağını söylemesine rağmen hep bi yol bulup kaçmaya çalıştı. Ben çalışan bir anneydim. Kayınpederim erkek haliyle o bile söz hakkı buldu kendinde çocuk büyütme konusunda. Benim görümcem almanya da ve ben doğum yaptıktan sonra ikinci çocuğuna hamile kaldı ve ailesini tam benim işe başlıcağım dönem yanına çağırdı doğum için. Halbuki kayınvalidesi de yanına gidebilirdi. Neyse uzatmiyim. Burda ki kilit nokta eşim. Arkamda duramadı, durmak istediğinde yanlış hamleler yaptı ve okları yine benim üzerime çekti ve herşey daha kötü oldu. Aradan uzun zaman geçti şimdi iyi gibiyiz. Ama ben yaşananları unutmuş gibi görünsemde hergün içimde büyüyo ve unutamıyorum. Özet geçtim çok uzamasın diye. Ama eşimin arkamda duramaması, kızının arkasında duramaması ona karşı şoğumama neden oldu ve artık ona karşı olan cinsel isteğimide büyük ölçüde azalttı. Ev arkadaşı gibi olduk bir çocuğu olan. Boşanmakta kararlıyım ama nasıl söylicem? İlk adım ne olmalı? Bunları bilmiyorum. Bu süreçten geçenler yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekküre ederim
Kimse,senin annende dahil.Senin çocuğuna bakmak zorunda değil.

İnsanlar zaten çocuklarını bu günlere zor getirmiş,hayatının tadını çıkaracakları yerde birde sizin çocuklarınıza mı bakacak?Ben kayınvalidenin tavrını haklı buldum.Kadın laf arasında bakarız gibisinden söylemiş.Söylemiş olması birşeyleri zorunlu kılmaz.Çocuk bu, lafa bakarak doğurmayacaktınız.

Başkasına güvenilerek çocuk sahibi olunmaz maalesef. Bakmak istemiyorsa yapacak bir şey yok, bakmak zorunda değiller.

Görümcenizin doğumda annesini istemesi de çok normal. Kayınvalideniz yokken sizin de anneniz gelebilir.

Ailesinin müdahale ve saygısızlıklarına sınır çizemediyse eşiniz hatalı ancak bebek bakımı konusunda eşinizin bir hatası olduğunu düşünmüyorum. Biraz aileye olan hırsınızdan boşanıyorsunuz gibi geldi. Umarım pişman olmazsınız.

Mutlaka öyledir. Mükemmel aile hayatı yok zaten bunun farkındayım ben. Ama konu benim eşimden soğumuş olmam. Yapamıyorum artık. Son 2 yılda çok mutsuz bi kadına dönüştüm. Hep mutsuzum. Psikoloğa başladım seanslar bitti ama ben düzelmedim. Bu da kızıma olan davranışlarıma yansımaya başladı. Her şeye sinirlenen bi kadın oldum tahammülüm kalıyo gün içinde hiç bir şeye. Bunun farkında olup kendime çekidüzen vermeye çalışmama rağmen git gide daha çok çöküyorum. Boşanma kararı almamda ki sebeplerden biri zaten bunların farkına varmış olmam
Eşiniz nasıl bir baba nasıl bit eş ?

Bence aile apartmanında yaşadığınız için olaylar iyice gözünüze batmış. Hem burnunuzun dibindeler, isteseler yardım ederler hemde hiç bir faydaları yok size ama uzaktakine yardıma gidiyor diye düşünüyorsunuz. Ama uzakta olan maalesef kendi evladı tabii ki asla sizinle bir olmaz onun için ona daha candan yardım eder. Hem onun yanında uzun süre kalmadı sanırım bir süre için gitmiş bu kadarını yapması normal. Bence siz eşinizle konuşun başka yere taşının baktınız gene soğukluk geçmiyor o zaman ayrılırsınız.

iyi de siz babaannesi baksin diye mi cocuk yaptiniz? keske gezip tozup harcasaydiniz. cocuk yapmaktaki tek motivasyonunuz bedava bakici miydi?
kendinizi kandirmayin. 5 yili askin her evlilikte bir bebek konusu acilir. elbet siz de istemissiniz ki onca arastirmis tup bebek merkezlerine gitmissiniz, nice igne tedaviler olmussunuz. bunun kaynananizla ne alakasi var? kendiniz istemis kendiniz dogurmussunuz. kaynananiz bastan "bakamam" dese zaten sizin icinize düşmüş bir cocuk ozlemi. yine tupbebek vs surecine girerdiniz zaten, gezip tozsaniz bile icinizde bebek ozlemi dururdu.
hayata baktiginiz pencere beni cidden sasirtti yani.
bir arkadasim kendi cocugu icin sey demisti "herseyini ben yapiyorum, gece iki kere uyaniyor, sabah mamasini veriyorum, corbasini haslamasini yapıyorum kaynanama götürüyorum. o sadece onlari yediriyor, zaten gunduz uyutuyor. aksam isten gelip hemen cocuga ben bakıyorum, banyosunu bile ben yaptiriyorum"
yakindigi kisi de bebege bakmayan kocasi degil, kaynanasi.
ona da derdim bunlari tabii ki yapacaksin, bu senin çocuğun.
yani birine guvenip yola cikmak cok sacma.
velev ki kadin bakacagim dedi bakti ama tv izliyor devamli, seker yediriyor cocuga vs hosunuza gitmedi. yine bir yol arayacaktiniz yollari ayirmak icin. bunun garantisi var mi? bakici da tutsanız olmayabilirdi. insanin bir b plani olmali.
sorunuza gelince bosanmak yerine ayri eve cikmayi deneyebilirsiniz - sulalesinden uzaga. esinizin genel olarak bir problemi yokmus, bosansaniz cocugun sorumlulugi yuzde 99 sizde olacak, babasi uc kurus nafaka verecek. yani cok artısı yok soyle bir bakinca. yeni eve cikmak, cekirdek aile olarak yasamak - aile konusunu acmamak - terapi almak falan daha iyi seçenekler olabilir sizin icin
Ben şunu anlamadım; bazı kadınlar hem çocuk bakımının sadece kadına kaldığından dert yanıyor hem de çocuk bakımında kocadan değil kv den medet umuyor. Bu ne tezatlık?

Konu sahibi kocasını artık sevmiyor, tek sebep bu ama kv yi bahane ediyor.

Sizin çevrenizde bekar anne var mı?
Benim çok var.
Az çok hayat gerçeklerini görüyorum. Bu nedenle ihanet şiddet gibi affedilmez hatalar yoksa çocuklu evliliklerin bir şansı hak ettiğini düşünüyorum.
Amacım saldırmak değil de fevri bir şekilde yanlış bir karar alıp pişman olmamanız.
Yakın arkadaşım iki sene önce boşandı. Kocası ilkokul seviyesinde çocuğa 5 bin tl nafaka veriyor sadece. İki haftada bir alıyor çocuğu. Kadın 10 gün çocukla tek başına mücadele ediyor. Ödevler, işler, ev işleri, yediği içtiği her şey kadında. Çocuğun asıl masrafı da velayet kimdeyse onda.
Ablam da bundan 15 sene önce boşandı. Onun da yaşadığı zorlukları biliyorum.
Bu bahsettiğim örneklerde adamların ciddi sorunları vardı son damlada boşandıkları için zorluklar gözlerinde değil.
Ama kayınvalidenizin sözünü tutmaması nedeniyle boşanırsanız çocuğun tüm yükü sadece sizin omzunuza kaldığında çok pişman olursunuz.
Daha zor bir hayat çünlü
Katılıyorum. Hangimizin eş ailesi doğum zamanı mükemmeldi ki ? Neler neler yaşadık yaşandı vs. Konu sahibi bence hala lohusa depresyonunda o yüzden sağlıklı düşünemiyor.

Mutlaka öyledir. Mükemmel aile hayatı yok zaten bunun farkındayım ben. Ama konu benim eşimden soğumuş olmam. Yapamıyorum artık. Son 2 yılda çok mutsuz bi kadına dönüştüm. Hep mutsuzum. Psikoloğa başladım seanslar bitti ama ben düzelmedim. Bu da kızıma olan davranışlarıma yansımaya başladı. Her şeye sinirlenen bi kadın oldum tahammülüm kalıyo gün içinde hiç bir şeye. Bunun farkında olup kendime çekidüzen vermeye çalışmama rağmen git gide daha çok çöküyorum. Boşanma kararı almamda ki sebeplerden biri zaten bunların farkına varmış olmam
Muhtemelen boşansan da bu mutsuzluk devam edecek seninle. Eğer şöyle olsaydı böyle olmazdı. Böyle deseydi boşanmazdık… gibi şeyler söyleyeceksin. Sağlıklı karar alır bir durumda değilsin gibi.
Boşanınca kurtulacağını sanıyorsun ama çok daha zor bir yüke gireceksin ve bunu taşıyabilir gibi durmuyorsun bir de eğer eşin yeni birini bulur mutlu olursa çok üzülürsün bak benden söylemesi.

Bence aile apartmanında yaşadığınız için olaylar iyice gözünüze batmış. Hem burnunuzun dibindeler, isteseler yardım ederler hemde hiç bir faydaları yok size ama uzaktakine yardıma gidiyor diye düşünüyorsunuz. Ama uzakta olan maalesef kendi evladı tabii ki asla sizinle bir olmaz onun için ona daha candan yardım eder. Hem onun yanında uzun süre kalmadı sanırım bir süre için gitmiş bu kadarını yapması normal. Bence siz eşinizle konuşun başka yere taşının baktınız gene soğukluk geçmiyor o zaman ayrılırsınız.
Faydaları da var aslında insanların ya.Kira vermeden yaşıyorlar o insanların sayesinde

Eşini artık sevmiyor bu yüzden boşanmak istiyor olabilirsin. Bundan doğal birsey yok. Ama kayinvalidenin bahane olması saçma açıkçası. Yani hani kv hayatını zindan eder Eşin de anasının peşine takılır anlarim ama çocuğuna bakmamış olması bir sebep değil.
Kendine net ol bahanelerle olmaz bu iş. Ha diyorum ya sevmiyorsan artık sevmiyorsundur. Kv çocuğuma bakmadı diye sevmiyrum deme ama😄 Çocugun ve gelecek hayatın icin adımlarını dogru atman lazım.
Kv bakmıyor diye zorluk çeken sen,bakacak bir baba da olmayınca evde ne yapacaksın mesela. Sen çalışırken kim bakacak. Bunlar hazır ve planlarını sakin bir kafayla yaptıysan aç davanı boşan.
Ama sonradan, ne yapacağım ben şimdi ,fevri davrandım durumuna düşüp pişman olma derim.

Ay saçma sapan düşünüyorsun. Doğum olunca bir kadının yanında annesi olmalı. Anne hayatta değilse kayınvalide gelir. Senin annen nerede???
Ben annemle yaşıyorum. Bebeğimi kreşe verdim. Annemin çocuk bakmaya hali de yok gönlü de. E haklı büyütmüş bizi yine mi başa dönsün? Hatalı olan sensin

Yanına koşarak gitmek isteyen bi kayınvalidesi var onun ve annesi. Benimse yanımda olmak isteyip şartlardan dolayı olamayan annem ve yanımda olmak istemeyen bi kaynanam. Buna göz yuman bi kocam. Konu bu. Teşekkürler iyi akşamlar
Bakın size bir örnek vereyim. Arka sokakta görümcem var. Kaynanamın torununa ve kızına yaptıklarını saymakla bitiremem. Hatta 5bin 5 bin para vericeklerdi kızına verdiler biz kaldık 1 sene geçti paradan haber yok :) köyden turşu göndermişler bize küçük kavanoz görümcemde koca bidon. İnanın hiç kıyas yapmadım. Ben gelinim o kızı. Eşim oğlu ve kardeşi. Bazı durumlar ayrımcılık gerektirebilir. Hayat şartları aynı olmaz. Kayınpederim ölür kızına hizmet eder benim babam çatlak ayağımla yemek bekler. İşte benim ihtiyacım var da eşim göz yumdu bana bunu getirmediler demedim. Kızım 7 aylık. Lütfen sağlıklı düşünün. Eşinizin genel olarak sorunu olabilir soğumuş olabilirsiniz ama bu konu apayrı.

Yanına koşarak gitmek isteyen bi kayınvalidesi var onun ve annesi. Benimse yanımda olmak isteyip şartlardan dolayı olamayan annem ve yanımda olmak istemeyen bi kaynanam. Buna göz yuman bi kocam. Konu bu. Teşekkürler iyi akşamlar
Bakın size bir örnek vereyim. Arka sokakta görümcem var. Kaynanamın torununa ve kızına yaptıklarını saymakla bitiremem. Hatta 5bin 5 bin para vericeklerdi kızına verdiler biz kaldık 1 sene geçti paradan haber yok :) köyden turşu göndermişler bize küçük kavanoz görümcemde koca bidon. İnanın hiç kıyas yapmadım. Ben gelinim o kızı. Eşim oğlu ve kardeşi. Bazı durumlar ayrımcılık gerektirebilir. Hayat şartları aynı olmaz. Kayınpederim ölür kızına hizmet eder benim babam çatlak ayağımla yemek bekler. İşte benim ihtiyacım var da eşim göz yumdu bana bunu getirmediler demedim. Kızım 7 aylık. Lütfen sağlıklı düşünün. Eşinizin genel olarak sorunu olabilir soğumuş olabilirsiniz ama bu konu apayrı.

Hiç bir büyük çocuğa bakmakla yükümlü değildir. O çocuğun anne babası sizsiniz bakmakla birinci mükellef sizsiniz. Kimseye güvenerek yola çıkılmaması gerektiğini tecrübe etmişsiniz. Anneye öncelikle yardım etmesi gereken büyükler değil eştir.

Ben bakıcam sen doğur derse mecbur. Bende bilirdim çocuk yapmadan istediğim gibi gezip tozup harcamayı. Ama insan güvenebilceği insanlar olduğunu düşünüp böyle bi sorumluluğu kabul ettikten sonra arkadan vurulması, onlara olan güvenini ve saygısını azaltıp tüketebiliyo.
Hayır tabiki de mecbur değil. Onu demelerinin sebebi laf olsun torba dolsun. Altı dolu olmayan bir cümle yani. Komşularda söyler bazen yapta bir çocuk sevelim falan. Ya da akrabalar söyler yapta evin neşesi olsun. Çocuk sesi çok çıksa misafirlikte falan hemen tüyerler.😂 Çocuk sahibi olan kadının önce kendine güvenmesi sonra çocuğun babasına güvenmesi lazım. Gerisi boş. Koskoca kadınsınız yani kaynana bakarım dedi diye güvenip çocuk mu yaptınız.🤷

Annem gurbette çalışıyo izin aldığı zamanlarda yanımda olmaya çalışıyo. Her yanımda olduğunda yemeğimi, temizliğimi yapıp öyle gidiyo. Aylık stok hazırlayıp öyle dönüyo evine. Neyse daha fazla konuşmucam lütfen beni rahat bırakın
Siz ldende var . Niye temizliğinizi yemeğinizi yapıyor herkes anlamadım.
Kayınvalideniz isterse siz hamileyken ben bakarım desin bakmak zorunda değil. B planınız olmalıydı.
Ayrıca bakmam diyene ısrarla bak denmez çocuk emanet edilmez böyle birine.
Bakıcı vs diğer seçeneklere bakmalısınız.
Boşanma konusunu bilemiyorum , nasol sôyleyeyim derken al8n kocanızı karşınıza şu şu sebepleri sindiremedim soğudum boşanmak istiyorum diyeceksiniz.

Aile apartmanı olduğu için sizin tasınmanız uygun olur yoksa eşinize gitsin derdim. Ev bulama kadar yine de o evden gitsin . Ama öncesinde bakıcı ve iş konusunu ayarlayın

Aile apartmanından ayrılıp kendi düzeninizi kursanız acaba bir şeyler düzelir mi ?

Bir öneri sadece

Eğer düzelmez ise

Bence direk söyleyin

Ayrılmak istemek doğal bir şey

17 Mayıs 2020 konunuzdan
Merhaba arkadaşlar, ben ve eşim ağustosta 3üncü yılımızı kutlucaz nasipse ortalama 1,5 yıldırda bebek istiyoruz. 1,5 yıl dediğimde ilk 2-3 ay çalışmamız oldu sonra işten güçten sadece hafta sonları beraber olabildik yani bi 1 senedir verimli çalışmamız olamadı. Ocaktan beri doktor kontrolünde ilerliyoruz. Allah biliyo ya her ay kafama takmıcam dememe rağmen adete 1hafta kala ya tuttuysa diye düşünmekten kendimi alamıyorum ama maalesef şuana kadar bişey olmadı. Her neyse. Bu ay çok umutluyum ve şuan adetime 4 gün var idrar testim negatif çıktı. Bende çözümü “kocakarı” yöntemlerinde buldum. Youtube’da izlediğim bir videoya göre içinde tuz olan bir kaba idrarı alıyoruz ve köpüklenme olursa hamilesiniz. Bende köpüklenme oldu. Eşimden de rica ettim aynısını onda da uyguladık onun idrarında herhangi bir hareketlenme olmadı. Amacımız sadece kıyaslamaktı. Sorum şu: Bunu daha önce deneyen var mı aranızda? Sonuç alan veya sonuç alıpta hamile olmayan var mı?

Selam arkadaşlar. Biz 7,5 yıldır evliyiz ve 17 aylık bir kızım var. Kızım olana kadar herşey yolundaydı. Sonra tüp bebek yoluyla yavrum dünya’ya geldi.

Kayınvalidem çocuğuma bakıcağını söylemesine rağmen hep bi yol bulup kaçmaya çalıştı. Ben çalışan bir anneydim.

eşimin arkamda duramaması, kızının arkasında duramaması ona karşı şoğumama neden oldu ve artık ona karşı olan cinsel isteğimide büyük ölçüde azalttı.

Ben bakıcam sen doğur derse mecbur. Bende bilirdim çocuk yapmadan istediğim gibi gezip tozup harcamayı. Ama insan güvenebilceği insanlar olduğunu düşünüp böyle bi sorumluluğu kabul ettikten sonra arkadan vurulması, onlara olan güvenini ve saygısını azaltıp tüketebiliyo.

Ben çocuğun velayetini kayınvalidemlere vermek için doğurmadım tabi ki. Bizim ricamız benim mesai saatlerim içinde çocuğa göz kulak olmasıydı. Tabi ki kendimde istedim soru mu bu. Ama insan bi motivasyon kaynağı bulunca daha çok içine sinerek yapar bazı şeyleri. Benim başıma gelenleri gören kardeşim 5 yıldır evli olmasına rağmen ve kayınvalidesi ben bakmak dediği için çocuk istemesine rağmen çocuk yapmama kararı aldı mesela. Bunu bende yapabilirdim eğer gözümün önünde bi örnek olsaydı.

Kayınvalideniz bebeğinize bakmaya mecbur değil. Kadın "ben bakıcam" dedi de ne zaman dedi mesela ?

2020 konunuza göre eşinizle 2019 başından bu yana bebek istediğiniz anlaşılıyor.

Kayınvalideniz bebeğiniz olsun, ben bakarım vb deyince siz de hemen ertesi gün hamile kalmış gibi davranıyorsunuz.

Aradan geçen yıllarda siz de büyümüşsünüz, tüm planı eş ailesinin bakımı üzerine yapmanız normal mi ? Eş ailesi size ücretsiz oturduğunuz bir ev sağladıkları için aylık bakıcı ücreti kadar bir destek sunuyorlar aslında.

Ayrılmak istiyorsanız kendinize ve eşinize dürüst olun. Ayrılınca bebeğinize kim bakacak mesela ? Tüm planlamaları yaptınız mı ?

Back
X