Her şeyi anlattım, dayanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Allah razı olsun canım ne güzel dua bu böyle. Allah seni de tez vakitte ferahlatsın, önünde hiç bitmeyecek hayır kapıları açsın, bundan sonraki tüm hayatını güçlü, mutlu, huzurlu ve güvenli yaşamanı nasib etsin.

Senin için iyiliklerle dolu ve sadece bir parça güzelliğe ihtiyacın var. Bunu sana kimse sağlamıyorsa Allah'a sığınıp sen sağlayacaksın. İstediğin zaman özelden yaz konuşalım.

canım Sen aynaya gulmezsen aynadaki görüntünün de sana gülmez. Allah hayatı bazı kanunlara göre kurmuş. Sen hayatını değiştirmek için adım atmazsan Allah değiştirmez. ekstradan bi lütuf olmazsa. . genelde böyledir.

Kararlı ve iradeli şekilde planlarına devam et. maşallah iraden ortaya çıktı. Sakin vazgecme.

olumsuz örnek olmaz inşallah. bi kuzenim vardı teyzem çok kötü davraNirdi. teyzem öyleydi hala kötü bana da kötü davranır herkese ama farkında bile degil.

kuzeninle konuştuk bigun. erkeklerle dolaşır küçük de olsa birşeyler yaşardi çok iyi bir kızdı. Duygusal naif . sınava çalış öğretmen olabilirsin dedim . o zaman kizmeslekte yeni yeni anaokulu öğretmen ligi olunuyordu şansı yüksektı kazanacaM vs dedi sonra 1 ay sonra duydum ki evlenip birden bire . Evlendi adamın başka kızdan çocuğu çıktı. Adam kuzenimi çok dövdü. çalıştırdı. aynı memlekette kızı kimse göremiyor bile . . .

Kader var da bizim seçimlerimiz bu kaderin en can alıcı yerinde . . .

Allah saadet dolu bi ömür versin .

biraz karışık oldu kusura bakmayın

Benim en sevdiğim arkadaşlarımdan biri ailesinden sürekli siddet görmüş ailesi o kadar ki intihar etsin diye odanın kapısını kapatıp biz görmüyoruz hadi intihar et bile demişler.

Sürekli dayak hakaret akrabanın gözünün önünde şiddet. Neler neler anlatsa roman olur. Bana anlattığında Nasıl dayandığına Cidde'n şaşırıyordum.

Ben Onunla üniversitede tanıştım. Şu anda iyi para kazandığı bir işi ve harika bir eşi var. Eşi de cok iyi bi üniversiteden mezun harika bir Ada'm.

Benim okumaktan başka çarem yoktu diyor. Okumak için her şeyi yapmıs size inşallah örnek olur. bir kadının da okumaktan başka çaresi yok. İnşallah okuyacak meslek edinecek şartınız olur. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
Efyef en büyük avantajın ne biliyor musun?

sen farkında bir insansın. Farkındalık çok önemli. Eminim ilerde çok iyi bir anne olacaksın. .

Profilime gir benim de benzer bi konum var. 23 yaşındayim hpv virüsü kaptım. Benim de aile yapım sorumluydu 6 ay öncesine kadar benim de carpik ilişkilerim oldu ama ben hiç bi zaman egitimimi ihmal etmedim ve bu sene diş hekimi olarak mezun oldum. Bi kaç aydır psikolojik tedavimi de oluyorum. Doktor bendw müthiş bir sevgi açlığı ve konuşup anlatma ihtiyacı olduğunu söyledi. Kesinlikle doktora git lütfen ama lütfen git. Şu an gençliğe yeni geciyosun lütfen daja yapma aynı hataları o adamla da görüşme ona muhtaç değilsin yapma bunları kendine emin ol çok pişman olursun çok

Kendine sahip çık genç arkadaşım...hata yapmış olabilirsin önemli olan bundan sonraki yıllarını hatalarla heba etmemen.
Sınava hazırlanıyorsun istemek başarmanın anahtarıdır yaparsın...
Bu arada sınava hazırlanırken kpss ön lisans sınavına da başvur derim önüne çıkan fırsatları değerlendirmek adına...

Hep böyle yorumlardan korkuyodum ağlayarak okudum sanki ablam konuşuyomuş gibi. Allah razı olsun işte tüm hissettiğim bunlar. Beni tam olarak anlamışsın.. Bir kez değil bin kez beğenebilsem keşke mesajını...
Allah keder göstermesin sana içimi rahatlattın ya benim... Sağ ol binlerce kez..

Haklısın bende önce herpesten şüphelenmiştim
Bu saatten sonra arkadaşça yollarımızı ayırdık artık herkes kendi önüne bakacak bende eğitimime ağırlık vermeliyim sayısalım kötü ilerletmek için zaman ve emek harcamam gerek o arada unuturum diye düşünüyorum dertlerimi

Teşekkür ederim araştırıcam bunu..

şu an okumuyorsun değil mi? liseyi bitirdin sadece?

Ah güzel kardeşim sana ne diyeceğimi inan bilmiyorum yasadiklarin konusunda içim sizladi Herşeyin bilincinde çok akıllı ve cok zeki bir kızsin farkindaligin olmasa bunları yazarmiydin hic canım benim.Seni çok iyi anlıyorum caresizligini ve malesef birseylere sığınma istegini benim de yaptığım şeydi bir dönem ama nedenini buyudugumde farkettim (çocukken cinsel istismara ugramisim yıllar sonra öğrendim şok yaşadığım için unutmusum 8 9 yaşında kendime zarar vermeye başladım yeri geldi saçlarımi yoldum yeri geldi kollarımı kestim ne olursa olsun bu yaptıklarıma sığındim ve rahatladigimi zannettim haz aldım Yaptıklarımdaan çok kötü dönemlerdi)terapi gördüm bir dönem şimdi iyiyim geçmişini öğrendim en azından daha güçlüyum.Lütfen kardeşim psikoloğa git hayatın böyle gitmek zorunda değil sen herseyin üstesinden gelebilecek bir kızsin.

19 mu daha küçücüksün genceciksin canm onunde koskocaman bi hayat var guzel yıllar guzel yasam seni beklyo baatma bataklga cıkması cok zor! O raahat hayata alışınca donemezsn geriye mekanlar gazinolar hele bide o.p damgadı yeme!

Peki suan ailenin yanindamisin hayatini gecimini nasil sagliyprsun

annende babanda çok kötü insanlarmis bence artık aklını kullan
üçurumun kıyısında sın

Yok yok karışık değildi anladım gayet..
Doğru en azından sonraya doğru farkedip dibe batmadım çok şükür veya alkole sigaraya maddeye başlamadım.
Hemen terapiye koştum. Bu kadar aklım kaldığı için şükrediyorum sürekli..

Allah o kişiyede yardım etsin işte sadece doğurmakla olmuyor vicdanda lazım insana..
Çektiklerinin mükafatını almış çok sevindim inşallah bana da nasip olur ilerde böyle bir hayat.
Bu sene hazırlanıyorum güzel bir yer kazanırım umarm.
Efyef en büyük avantajın ne biliyor musun?

sen farkında bir insansın. Farkındalık çok önemli. Eminim ilerde çok iyi bir anne olacaksın. .
İnşallah. Çok teşekkür ederim güzel düşüncen için..

şu an okumuyorsun değil mi? liseyi bitirdin sadece?

evet lise mezunuyum

çok çok teşekkürler desteğin için. takip ettiğim ve yorumlarını takip ettiğim birisin..
eylülde terapiye başlıyorum inşallah atlatıcam bu dönemleri.

Allah korusun Dostça bitirdik zaten. Tek eşliydim çok şükür hiç öyle bir durum olmadı rabbim düşürmesin...
Peki suan ailenin yanindamisin hayatini gecimini nasil sagliyprsun

evet ailem bakıyor maddi anlamda

annende babanda çok kötü insanlarmis bence artık aklını kullan
üçurumun kıyısında sın

düşüncesizler maalesef. kendimi toparlamam gerek haklısınız..

Sizin adınıza çok üzgünüm çünkü zincirlerini seven bi köle buradan kurulacak sınırlı iletişimle nasıl azad edilir bilmiyorum. Ne kadar iyi niyetle çırpınırlarsa çırpınsınlar buradaki insanların bildiğini de sanmıyorum.

Sizinki çıkıştan ümidini kesmek değil, zinciri nasıl koparırım diye sormuyorsunuz, arzunuz bu olsa tavsiye vermek bi nebze daha kolay olurdu.

Sizinki kafesini, düştüğünü çukuru, kendine acımayı dedim ya zincirlerini sevmek. Böyle bi kölenin kendine ettiği eziyeti onun efendisi olmaya çalışan kimse edemez ona. Anneniz, babanız, ilkokuldaki zorbalar, hayatınıza birbiri ardına girip çıkan itler... Hiçbiri sizin kadar zalim değil. Hiçbiri sizin kendinizden ettiğiniz kadar nefret etmiyor sizden. Biz ne yazarsak yazalım da etkisi saman alevinden hallice olacak; bilgisayarın/telefonun başından kalkana kadar bile idare etmeyecek sizi.

Zayıflık da insan doğasına ait, güçten düsmek de insanlar için. Hayatı boyunca sevecek başka bi şeyi olmamış bi insanı suçlayamam şu haliniz için. İlkokul öğretmeniniz, yurt dışından gelen akrabalar... size bi anlıgına da olsa güven, sevgi aşılamış önem atfetmiş herkesin gidişine şahit olmuşsunuz. Size de köleliğinizden başka sevecek bi şey kalmamış. Bi noktadan sonra da onları hak etmediginiz sonucuna varmıssınız zaten, şu anda da yokuş aşagı gitme arzusundasınız. Bi noktada bitsin istiyosunuz muhtemelen, yorulmuşsunuz.

İlk bakışta sevgiyi seksle satın almaya çalıştığınız söylenebilir mesela ama bence durum bu değil. Sevmekten-sevilmekten umudu keseli çok olmuş. Ama seksi elde edebileceğinizi biliyosunuz, onun pesinden gidiyosunuz. Ten hafızasıyla bağlantılı oldugunu düsünüyorum biraz da.

Biz her zaman buradayız, seve seve de destek oluruz ama sizin elle tutulur bi yardıma ihtiyacınız var. Düzenli uzman yardımı olmadan şu aşamada yapabilecek çok da fazla bi şey yok. Günlük hayatta fiziksel temasınız oldugu birileri ya da en azından. Hani kızın yerden yere vurun demissiniz ya inanın bu seviyede ne sevsek ne dövsek işe yarayacak malesef.

Beni çok iyi anlayan kişilerden biri de sizsiniz. Hep en iyisi gösterildi. Aile okul sevgili. Sonra hepsi elimden alındı. Aşağı çöktüm. Yukarı çıkmak istedim gerçekten istedim. Tiyatroya gitmek istedim engellendi. Ailem zaten sanat düşmanı. Ne sinema ne tiyatro ne bir etkinlik spor dalı müzik aleti.. Bomboş geçti ömrüm.. Bazen konuşurken diyorlar ki olur böyle hayatına devam et. Çok zorlanıyodum şuan anladım ki benim devam edecek bir hayatım yokmuş.

Arada kalmak çok berbat bir şey. Ya bitsin tamamen ya da mutluluk gelsin. Gerçekten yoruldum. Mutluluk derken 7 24 olmasından bahsetmiyorum bir süre sonra insan mutluluktanda sıkılır. Ama 7 24 mutsuz olunca da olmuyor aynı şekilde. Tüm problem bu zaten..

Yeni bir hobi bir uğraşla beraber ufak ufak hayatımı değiştirmeye. Bu problemleri de ileri depresyon dönemimide ileride kötü bir dönem olarak hatırlamak istiyorum.

Teşekkür ederim durumu özetleyen yorumunuz için..

yazı şöyle bir his veriyor: ben bu yanlışı yapıyorum çünkü bana bu yanlışlar yapıldı.
sorun çözmeyi bir kenara bırak, "yanlışı yanlışla kapatmak" denir buna.
okuyorsan okulunu bitir, okumuyorsan git iş bul çalış, çık evden, uzaklaş ailenden, kendine güzel bir hayat kur.
19 yaşında olmak için neler neler yapardık biz bir bilsen.
ve açım diye ortalarda dolamak yerine, yeni kurduğun hayatına temiz delikanlıları sok.
bozuk düzende sağlam çark olmaz.

Sevgiye olan acligini uckuruna duskun erkeklere gidermek zorunda degilsin. Pekala kendini severek de bir nebze bu boslugu doldurursun. Akli basinda bir kizsin ama aile tarafindan ezilmissin. Psikologla gorus dicem ama o da masrafli olabilir maddi acidan zorluk cekiyorsan. Kendi psikologun ol. "Ben ailemin yaptigi hatalari asla yapmayacagim" "Ben annem gibi olmayacagim onlarin soyledigi gibi kotu degilim ezik degilim" diye tekrar tekrar hatirlat kendine. Kendini kimseye kullandirma ablacim. Kendini psikolojik olarak toparlarsin sonra sinavlara hazirlanir girersin universiteye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…