• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda şiddet

şu konuyu gördükçe sinir harbi geçiriyorum sineklerin tanrısı kitabında mı yaşıyoruz artık ya? 6 yaşındaki çocuğun eline muşta tutuşturup mu göndereceğiz okula? Kusura bakmasınlar da Allah yarattı demem kimseye de dedirtmem yeter be millet hırpalasın diye mi büyütüyoruz gözümüzün bebeğini?

Tutuşsunlar efendim. Ek ücret almak için tutulmaz nöbet.

Benim kızım da da bu olmuştu biri bunu dövdüğünü söyledikten sonra o gün işe gitmeyip direk okuluna gitmiştim kızım 1 sınıfa gidiyordu sonra o çocuğu gösterdi bende direk çocuğa yönelip ona bağırdım o sırada bunu annesi geldi meğersem okulda öğretmenmiş dedim sen çocuğunu hiç eğitememişsin sonra çocuğunu alıp köşeye çekip oğluna şiddet uyguladı
,tabi bütün veliler o esnada bizi izledi dedim işte bu erkek çocuğu büyüdüğünde hanımına şiddet uygulayacak
Baştan sona yanlışlarla dolu bir hikaye. Neresine yorum yapacağımı, hanginize kızacağımi şaşırdım. Neyse...

Darp raporu alamadım geç saatte anlattı. İlk başta olayın boyutunun farkına varamadım. Daha fazla sarsılmasın diye parça parça anlattırdım. Kantinden çıkmış, ya bize de meyve suyu alacaksın ya da elindekini vericeksin demişler. Sonra o da veremem param da yok demiş. Önce tekmeleyip sonra saçından tutup yatırıp tokatlamışlar bi 5-10 dakka. Sonra suratı kıpkırmızı saçları dağınık sınıfa girip ağlamış öğretmen tutup sınıfı gezdirip sormuş. Dizinde ezikler var, saçlarında da hafif açılma
Kıyamam ya 😞

Öğretmeni ya da nöbetçi öğretmen olayı görmemiş olabilir bu anlaşılabilir bir durum. Nöbetçi öğretmen katta görevliyken hangi sınıfa yetişsin de her yeri görsün? Ancak sınıf öğretmeninin size haber vermemesi hoş değil. Bu konunun üstüne daha çok gitmesi gerekiyor. Müdürle görüştünüz mü?

Arkadaşlar burnumdan soluyorum yani bu gece nasıl geçer bilemiyorum bile. Lafı çok uzatmayacağım. Çocuğum 1.sınıfa gidiyor, bugün 3 tane muhtemelen 3 veya 4.sınıf öğrencisinden dayak yemiş sağlam. Elindeki meyve suyunu istemişler, vermeyince dövmüşler. Bunu eve gelince kendi anlattı. Öğretmeni olacak kadın haber bile vermedi. Kendisiyle yazıştım, böyle bir şey var mı doğru mu diye sordum. Evet ama çocukları tanımıyor gösteremedi kim olduğunu dedi. Kameradan bulamaz mıyız dedim görünce göstercek dedi. Ben de yarın okula geleceğimi söyleyerek konuyu kapattım. Darp raporu alacak şekilde 1-2 yeri var bacağında, çok fazla bir şey yok gibi duruyor çürük çarık. Yarın okula gidip sabahtan ağır olay çıkarmayı planlıyorum. Böyle bir şeyde nasıl haber verilmez, ek olarak bunu muhtemelen başka çocuklara da yapan bu 3 küçük sıfatını tarif edemeyeceğim canlıya nasıl duyarsız kalınabiliyor, diğer çocuklar da tehlikede. Yarın derhal o 3 çocuğun da velisi çağrılmazsa şikayetçi olacağım hepsinden görevi ihmal nedeniyle. Haklarım nelerdir, ne yapmalıyım yol gösterebilecek olan var mı.
Ben olsam müdürün ağzına ederim ama çocuğumun yanında hiç bir şey konuşmam. Çocuğuma daha fazla yansımaması için nasıl gerekiyorsa öyle davranırım.

12 yaş altı cezai ehliyet yoktur bisey çıkmaz lakin velev ki çıkacak olsa çocukları yakacak gibisiniz ve buradaki çoğu veli de hak vermiş ne kadar şaşırarak okudum. O 3ünün de hala bjrer çocuk olduğunu unutup hapse falan atasınız gelmiş🥺 her çocuk bir şansı hak eder. Bu yanlışa düşen sizin çocuğunuz da olabilirdi.
Şaka mı bu daha netflixde dün gerçek olaylara dayanan bir mini dizi izledim çocuk 13 yaşinda ve bir kızı bıçaklıyor onu anlatan bir dizi siz hangi memlekette yaşiyorsunuz açin bi çocuklarla ilgili suçları araştırın ama kafanızdaki çocuk profili değişir ona göre

Ben olsam müdürün ağzına ederim ama çocuğumun yanında hiç bir şey konuşmam. Çocuğuma daha fazla yansımaması için nasıl gerekiyorsa öyle davranırım.

Müdür : Ben ne alaka?
Müdüre henüz intikal eden bir durum yokken niye müdürün ağzına ediyorsunuz ?

Öğretmen duymamis gormemis anlamam ben, cocuk evden çıktiktan sonra okulda okul calisanlarinin sorumlulugundadir, görecekler de duyacaklar da. Oyle sallana sallana bahcede gezmekle kontrol olmuyor hicc kusura bakmasinlar, herbir cocuktan sorumlular, hepsini de gorecek gözleri. Sikayetci olun. Geçmiş olsun.

Cocuga bir sey olsa allah korusun yanlis biyere darbe alsa ne diyecekler, gormedik?
En ufak siddet cezalandirilmali, cocuk diyip gecemiyorum ben.

Maalesef cocuklar da kötü olabiliyor, hele ki sevgisiz bir ailede/kör cahil ebeveynlerle yasiyor ve evde gördüklerine gore sekilleniyorsa...
Bu mesajada beğenmedim atmışlar neden çünkü çocuklar birer melek aynen aynen siz öyle bakmaya devam edin

Sabah aldım raporu, sonrasında okula gittik avukatımızla. Hızlıca çıkardılar kamera kayıtlarını. Öğleden sonra veliler de gelecek, sonrasında da ilçe milli eğitime dilekçe vereceğiz.
Ay bu konuya bakayım diyordum. Çok çok iyi olmuş. Kimse çocuğunu milletin stres topu olsun diye büyütmüyor. Umarım okul için ibretlik bir sonuç çıkar

12 yaş altı cezai ehliyet yoktur bisey çıkmaz lakin velev ki çıkacak olsa çocukları yakacak gibisiniz ve buradaki çoğu veli de hak vermiş ne kadar şaşırarak okudum. O 3ünün de hala bjrer çocuk olduğunu unutup hapse falan atasınız gelmiş🥺 her çocuk bir şansı hak eder. Bu yanlışa düşen sizin çocuğunuz da olabilirdi.

Mattia Ahmet denen melek yüzlü çocuk da bu hümanizm yüzünden öldü. Eğer her çocuk bir şansı hak eder diye tutuksuz yargılanmasaydı o kadar suç kaydına rağmen ve cezasını bulsaydı bu kadar pişkince cinayet işleyemeyecekti ve Ahmet aramızda olacaktı

Müdür : Ben ne alaka?
Müdüre henüz intikal eden bir durum yokken niye müdürün ağzına ediyorsunuz ?
Ne demek müdür ne alaka? Okulun mesulü kim? Tabi ki müdür ile muhatap olacağım. Sınıf öğretmeni sınıf sınıf gezdirip diğer çocukları bulacak değil ya. Sınıf öğretmeninin sorumlulukları belli. Sınıf içinde bir sorun olsaydı sınıf öğretmeni ile ilerlenebilirdi. Bu direk müdürlük bir mevzu. Ayrıca bir kaç öğrenci küçük sınıflardan birini dövecek ve müdür bunu bilmeyecekse benim için tamamen vasıfsızdır o müdür.

Mattia Ahmet denen melek yüzlü çocuk da bu hümanizm yüzünden öldü
Ya öyle haberler atarım ki buraya ağzı açik okurlar seri katillerde böyle çocukken başliyor bu olaylara ufak ufak ailelerde bi yere kadar istediği kadar güzel yetiştirsin gene diyorum kötü kötüdür net.

Valla bu çocuklara şansı siz doğurun o zaman verin o zaman. Alın benim çocuğumu tepe tepe kullanın deyin.
Akıl tutulması resmen. 12 yaş altı çocuk haraç kesmeye kalkacak,okuldan öğretmenden korkmadan şiddet uygulayacak çeteleşecek.
Bir de karşılığından “ama onlar da çocuk” diyeceğiz. Yok yaaaa.
Biz bilmiyor muyuz haydut yetiştirmeyi?

Bu mesajada beğenmedim atmışlar neden çünkü çocuklar birer melek aynen aynen siz öyle bakmaya devam edin
O beğenmedimi öğretmen arkadaşlardan biri de atmış olabilir nöbet ile ilgili yazdığı için. Zira tenefüste her bir çocugu teker teker görecek ! diyor mesaj sahibi. Bir defa fizyolojik ve biyolojik olarak bu imkansiz. İlkokul için konuşuyorum Bahçede nerdeyse 600 çocuğu aynı anda gözetmenin imkanı yok üzgünüm. Kontrol ve sorumluluk sende oluyor.Evet kabul ama böyle üst perdeden hepsini de görecek gözleri şeklinde konuşmayı doğru bulmuyorum. Olası bir kazada,düşme vs de öğretmen nöbet yerinde ama olay yerinden uzaksa herhangi bir cezası vs olamıyor.Üzgünüm bu konuda da.

Ya öyle haberler atarım ki buraya ağzı açik okurlar seri katillerde böyle çocukken başliyor bu olaylara ufak ufak ailelerde bi yere kadar istediği kadar güzel yetiştirsin gene diyorum kötü kötüdür net.

Ve yapılan araştırmalara göre belli bir yaşın üstünde ciddi suç işleyen çocuklar(13 yaştı sanırım) büyüyünce kesinkes düzelmiyor ve her şey daha kötüye gidiyor. O yüzden ABD'de çoğu eyalette 13 yaş ve üzeri çocuklar yetişkin gibi yargılanıyor ciddi suçlarda. Yetişkinken cinayet işleyen kişiler o noktaya bir anda gelmiş değil, çoğu ergenlikten idmanlı. Bazı insanlar psikopat doğuyor ister çevresel faktörler ister genetik ister kişinin kendi mizacı veya seçimi deyin bu bir gerçek. Kişilik bozukluklarının çoğu çocukluktan süregelir. Her çocuk melek değil, gelişmiş ülkelerde bu anlaşılalı çok oldu

Maalesef geçen hafta bir öğrencimiz başka bir arkadaşını kazayla da olsa tüfekle vurup öldürdü. Nasıl bir şey anlamıyorum yerel basında dahi asla haber olmadı bu konu. Valilik mi engelledi kimin neye gücü yetti bilemiyorum, o kadar aradım taradım, ulusal basını geçtim ama mahallelerdeki su kesintisinin haberini yapan yerel basın dahi sadece normal bir ölümmüş gibi haber yaptı olayı. Nasıl öldüğü asla gündeme gelemedi.

şiddet olayları nasıl bu kadar yaygınlaşabilmiş aklım almıyor. Bizim zamanımızda bu tür olaylar en kötü bi ortaokulda falan olurdu. Bacak kadar çocuklar ilkokulda gasp yapıyor. Ve burası ankara’nın göbeğinde iyi okullardan öyle kenar mahalle falan da değil. Napıcaz böyle bilmiyorum çok korkunç
Burda bile “onlar çocuk yeaaa” diyen insanlar varken normal değil mi? Umarsız yetiştirilmiş çocuklar. Korkunç ya korkunç.

Ve yapılan araştırmalara göre belli bir yaşın üstünde ciddi suç işleyen çocuklar(13 yaştı sanırım) büyüyünce kesinkes düzelmiyor ve her şey daha kötüye gidiyor. O yüzden ABD'de çoğu eyalette 13 yaş ve üzeri çocuklar yetişkin gibi yargılanıyor ciddi suçlarda. Yetişkinken cinayet işleyen kişiler o noktaya bir anda gelmiş değil, çoğu ergenlikten idmanlı. Bazı insanlar psikopat doğuyor ister çevresel faktörler ister genetik ister kişinin kendi mizacı veya seçimi deyin bu bir gerçek. Her çocuk melek değil, gelişmiş ülkelerde bu anlaşılalı çok oldu
Dünki izlediğim dizide resmen koca adamı tutuklarlar gibi evi bastilar çocuk işedi korkudan ama sonunda suçunu kabul etti ki zaten kamera görüntüsüde vardı maalesef direk suçu işlerken

Back
X