• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda şiddet

Maalesef geçen hafta bir öğrencimiz başka bir arkadaşını kazayla da olsa tüfekle vurup öldürdü. Nasıl bir şey anlamıyorum yerel basında dahi asla haber olmadı bu konu. Valilik mi engelledi kimin neye gücü yetti bilemiyorum, o kadar aradım taradım, ulusal basını geçtim ama mahallelerdeki su kesintisinin haberini yapan yerel basın dahi sadece normal bir ölümmüş gibi haber yaptı olayı. Nasıl öldüğü asla gündeme gelemedi.
Ay aman allahım. Ağlayacağım ya.

Ne demek müdür ne alaka? Okulun mesulü kim? Tabi ki müdür ile muhatap olacağım. Sınıf öğretmeni sınıf sınıf gezdirip diğer çocukları bulacak değil ya. Sınıf öğretmeninin sorumlulukları belli. Sınıf içinde bir sorun olsaydı sınıf öğretmeni ile ilerlenebilirdi. Bu direk müdürlük bir mevzu. Ayrıca bir kaç öğrenci küçük sınıflardan birini dövecek ve müdür bunu bilmeyecekse benim için tamamen vasıfsızdır o müdür.

Müdür mü dolaşacak sınıfları teker teker ? Yani kurum içini bilmediğiniz yerler hakkında böylesine iddialı konusmanız cidden komık duruyor. Böyle durumlarda kavga,herhangi bir olay durumlarında öncelik nöbetçi öğretmen-sınıf öğretmeni-olay çözülemezse müdürdür. Paldır küldür öğrenciler müdürün odasına dalmaz , dalamaz. Sınıf öğretmeni döven çocukları bulabilirse bulur, bulamazsa müdüre gidip kamera görüntülerini ister.Sıralama bu şekildedir.Burda olay sınıf öğretmeninin olayı müdüre intikal ettirmemesidir. Müdür okulda bekçi değildir.

Ne demek müdür ne alaka? Okulun mesulü kim? Tabi ki müdür ile muhatap olacağım. Sınıf öğretmeni sınıf sınıf gezdirip diğer çocukları bulacak değil ya. Sınıf öğretmeninin sorumlulukları belli. Sınıf içinde bir sorun olsaydı sınıf öğretmeni ile ilerlenebilirdi. Bu direk müdürlük bir mevzu. Ayrıca bir kaç öğrenci küçük sınıflardan birini dövecek ve müdür bunu bilmeyecekse benim için tamamen vasıfsızdır o müdür.
Açıkçası burada en az yükümlülük müdürde. Müdür bir şikayet gelmeden okulda olan işi bilemez. Zaten bu yüzden nöbetçi öğretmen,sınıf öğretmen kavramları var.
1. Sorumluluk nöbetçi öğretmende. Zaten ceza ona çıkar genelde
2. Sorumluluk olay peşinden girilen ders branş öğretmeninde (gözle görülen bir durum varsa veya çocuk haber vermişse)
1 ve 2 numara müdüre haber verecek sonra müdür aksiyon alabilir.

Şaka mı bu daha netflixde dün gerçek olaylara dayanan bir mini dizi izledim çocuk 13 yaşinda ve bir kızı bıçaklıyor onu anlatan bir dizi siz hangi memlekette yaşiyorsunuz açin bi çocuklarla ilgili suçları araştırın ama kafanızdaki çocuk profili değişir ona göre
Ya en basitinden 5-6 yaşında ki çocuk yalan söylerse ne yapıyoruz? Yalanın yanlış olduğunu anlatıyoruz,çocuktur normaldir demiyoruz. Bir arkadaşına zarar verirse kızıyoruz,izinsiz bir şey aldığında tepki veriyoruz vesaire vesaire.. neden çocuk da olsa yapılmayacak şeyler vardır çünkü.
Çocuk çete gibi haraç kesecek,çocuğumu tekmeleyecek tokatlayacak ben de sakin kalacağım.

Teşekkür ederim, öğretmenden başka haberi olan kimse yok anladığım kadarıyla
Okullarda her katta bahçede ve kantinde nöbetçi öğretmen olmak zorunda. Bir de defterleri var doldurmak zorunda oldukları. O gün olay çıkmadığına dair veya olay çıktıysa ne gördüyse ne yapıldıysa onun yazıldığı nöbetçi öğretmen defteri. Eğer olay olduğunda nöbetçi öğretmen ordaysa ve müdahale etmediyse suçlu olur. Eğer orda değilse yine suçlu idari ceza alır nöbet yerinde olmadığı için.
Zaten avukatınız da mevzuatı biliyorsa kamera kayıtlarıyla birlikte bu durumu da araştırması gerekir. Olayın peşini bırakmayın. Bir öğretmen olarak sorumsuzluklarına gerçekten çok şaşırdım. Bugün bunu yapıp ceza almayan çocuklar yarın pazarda masum başka çocukları bıçaklayarak öldürüyor.

Maalesef geçen hafta bir öğrencimiz başka bir arkadaşını kazayla da olsa tüfekle vurup öldürdü. Nasıl bir şey anlamıyorum yerel basında dahi asla haber olmadı bu konu. Valilik mi engelledi kimin neye gücü yetti bilemiyorum, o kadar aradım taradım, ulusal basını geçtim ama mahallelerdeki su kesintisinin haberini yapan yerel basın dahi sadece normal bir ölümmüş gibi haber yaptı olayı. Nasıl öldüğü asla gündeme gelemedi.
Ortaokulda mısın Esra? İyiki kurtuldum ortaokuldan derken minicik bacak kadar çocukların yaptıklarına şahit olmak daha mahvediyor insanı.Ergenliktir vs diyoruz ortaokula peki bu ilkokula kadar inmesi ? Oğullarım başlayacak bu eylül değil önümüzdeki eylül. Kendi okuluma alıcam dibimde olsunlar. İlla dezavantajları vardır ama gözümün önünde olsunlar.

Müdür mü dolaşacak sınıfları teker teker ? Yani kurum içini bilmediğiniz yerler hakkında böylesine iddialı konusmanız cidden komık duruyor. Böyle durumlarda kavga,herhangi bir olay durumlarında öncelik nöbetçi öğretmen-sınıf öğretmeni-olay çözülemezse müdürdür. Paldır küldür öğrenciler müdürün odasına dalmaz , dalamaz. Sınıf öğretmeni döven çocukları bulabilirse bulur, bulamazsa müdüre gidip kamera görüntülerini ister.Sıralama bu şekildedir.Burda olay sınıf öğretmeninin olayı müdüre intikal ettirmemesidir. Müdür okulda bekçi değildir.
rehber öğretmen varsa o ilgilenecek . müdür en son , okuldan atılma gibib durumlar. ilk okulda disiplin kurulu varmı. orta okulda disiplin kurulu müdüre sormadan karar veriyor.

Ortaokulda mısın Esra? İyiki kurtuldum ortaokuldan derken minicik bacak kadar çocukların yaptıklarına şahit olmak daha mahvediyor insanı.Ergenliktir vs diyoruz ortaokula peki bu ilkokula kadar inmesi ? Oğullarım başlayacak bu eylül değil önümüzdeki eylül. Kendi okuluma alıcam dibimde olsunlar. İlla dezavantajları vardır ama gözümün önünde olsunlar.
Evet ortaokuldayım, neler neler oluyor gercekten her gelen nesil bir öncekinden fena. Kızım 5.sınıfta başka okuldaydı, 6 da yanıma aldım. İnan o kadar rahat ettim ki. Derslerine girmiyorum, nöbetçi olmadıkça da onun katına çıkmıyorum. Annem yanına aldı hiç rahat vermiyor demesin diye😄 Ama istediği her an beni bulabileceğini biliyor, bende de aynı rahatlık var. Sabah ayrılıyoruz bazen çıkışa kadar hiç karşılaşmadığımız oluyor. Oğlum bu sene 2. sınıf, nasip olursa onu da ilerde yanımda okutmak istiyorum.
Devir gerçekten kötü, herkes kendi evladı için elinden ne gelirse onu yapıyor. Sen de al yanına, için rahat olur.

O da ayrı bir saçmalık. Buna da ayrı sinirlendim. Okullarda kamera yok mu. Kendi whatsapp grupları var. Kamera görüntüsünü atarsın whatsapp grubuna öğretmen kendi öğrencisini tanır bulursun kim olduğunu. Ama kim uğraşacak bu işlerle tabii
Bir de çocuğu sınıfta gezdirip göster demek ne kadar ilkelce bir davranış . Çocugun psikolojisini düşünen hiç yok

Şayet doğruysa öğretmen ilk etapta yapılması gerekeni yapmış sınıf sınıf dolaşıp yapanı bulmaya çalışmakla. Bu iş okullarda bu şekilde yürüyor. Bilgisayardan sınıf listelerindem bakılsın demişsiniz de hangi birine bakılacak.
Hala sinif defteri de dolduruyor musunuz ya? Tek tek butun siniflari gezmek daha mi kolay yani? 90lardan kalma adetleri de bi ogretmenler devam ettiriyor. O kadar teknoloji gelişti biraz faydalanilsin artik.

Teknolojiye de gerek yok aslinda en azindan 1. ve 2. Sinif cocuklari korunmali madem bu kadar zorba bi nesil yetişiyor duzenlemeler niye gelmiyor. Cok basit bi duzenlemeyle 1-2 lerin tenefus saatleriyle 3-4-5 leri ayiracaksin. Olmuyor mu cek araya duvar olsun bitsin. 1.sinif cocugu okul nedir ilk kez görüyor arakadas diye bu haydutlarla tanisiyor hayatinin en basinda yasadiklarina bak. Mental olarak hasar aliyor asil.

Hala sinif defteri de dolduruyor musunuz ya? Tek tek butun siniflari gezmek daha mi kolay yani? 90lardan kalma adetleri de bi ogretmenler devam ettiriyor. O kadar teknoloji gelişti biraz faydalanilsin artik.

Teknolojiye de gerek yok aslinda en azindan 1. ve 2. Sinif cocuklari korunmali madem bu kadar zorba bi nesil yetişiyor duzenlemeler niye gelmiyor. Cok basit bi duzenlemeyle 1-2 lerin tenefus saatleriyle 3-4-5 leri ayiracaksin. Olmuyor mu cek araya duvar olsun bitsin. 1.sinif cocugu okul nedir ilk kez görüyor arakadas diye bu haydutlarla tanisiyor hayatinin en basinda yasadiklarina bak. Mental olarak hasar aliyor asil.

5 ler çoooook uzun zamandır ortaokul. Dediğin sistem ikili eğitim yapan ilkokullarda var. Bizim okulumuz mesela sabahları 3-4 , öğlenci grup 1-2.

Evet sınıf defteri hala dolduruyoruz.
Bu arada ilkokuldan bahsediyoruz saçımı çekti, bana nah yaptı gibi şikayetler ekseriyetle devam ettiğinden sürekli müdürün odasına gir kameraya bak sıkıntı oşuyor. Zatenbir olay olduğunda görgü tanığı çok çocuk oşduğundan hemen ben biliyorum kimler yaptı deyip yönlendiriyorlar suçlunun sınıfına :)

5 ler çoooook uzun zamandır ortaokul. Dediğin sistem ikili eğitim yapan ilkokullarda var. Bizim okulumuz mesela sabahları 3-4 , öğlenci grup 1-2.

Evet sınıf defteri hala dolduruyoruz.
Bu arada ilkokuldan bahsediyoruz saçımı çekti, bana nah yaptı gibi şikayetler ekseriyetle devam ettiğinden sürekli müdürün odasına gir kameraya bak sıkıntı oşuyor. Zatenbir olay olduğunda görgü tanığı çok çocuk oşduğundan hemen ben biliyorum kimler yaptı deyip yönlendiriyorlar suçlunun sınıfına :)
Dogru eskiye gitmis aklim 5 otomatik eklenmis :)) ufak tefek seylerle tabi ugrasacak haliniz yok gunde 1000 defa oluyordur ama tekmelenip yere dusurulmek üstüne yerde tokatlanmak falan baya bi dayak yemis burdaki cocuk bu gibi durumlar icin diyorum. Sinif sinif perti cikmis cocugu teşhis yapsin diye dolastirmak garip geldi.

Ben eskiden bu mesleği yaparken küçük bir öğrencim teneffüste gizlice aşağı bahçeye kaçmış ve kocaman bir havalandırmanın arkasına saklanmış. Hem koridor hem bahçe nöbetçisi olan hocalar görmemiş ya da bana haber vermemiş bilemiyorum şimdi. Benim evrak işlerim vardı. Yine zar zor ben buldum çocuğu, üstü başı tozlanmış. Veliye haber verip durumu izah ettim, ertesi gün elinde çiçekle geldi. Sorunlu bir çocuk diye önceki okullarında hep illallah etmişler. Döne döne teşekkür etti bana.

Ama idare ve zümre başkanı ne yaptı? Tepeme çöktüler, nasıl ben haber verirmişim, nasıl onları çiğnermişim, hiyerarşiyi görmezden gelirmişim. Öğretmeni olacak kadın gibi laflar kullanmak yerine bir düşünün bence enine boyuna. Tabii ben yine olsa yine veliyi haberdar ederim. Ama o yıldan sonra mesleği bıraktım.

Olaya gelince, bence de darp raporu alıp ailelerden ve idareden şikayetçi olun. Biz de çocuk olduk, meyve suyu vermedi diye kimseyi dövmedik. Bu küçük haydutların önü kesilmezse büyüyüp etrafa saldırıyorlar işte. Aileleri de eminim çok yüzsüzdür.

Back
X