Her şeyi anlattım, dayanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vah vah yazık ne acılar ne acılar. Kusura bakmayın ben sizin gibi kendine aciyip hataları için baskalarini bahane gosteren insanlara zerre saygı duymuyorum. Kendi hayat hikayemi anlatsam ki seninkinden on yıl kadar fazla. Çok daha vahim anılar var emin olabilirsiniz. Katlanması çok zor travmalarla dolu hatta. Ancak ben güçlü olmayı seçtim kendime acimayi değil.

Mevzu bekaretiniz değil. "Çatır çutur sevisiyorum aman sabahlar olmasın" deseniz size saygı duyarım. Annem beni dövdü bedenimi bilmem kime sunuyorum dediginiz icin saçma sapan ergen bunalimlariniza uzulemiycem. İyi valla bizim sınıfta da deli Hasan vardı. Canı sıkıldıkça beni dövmek isterdi ki doverdi de. Hasana kızıp rifkiyla sevismedim ben. Sevgiye ihtiyacı varmış. He canım tamam.

Valla hiçbir şeye sinirlenmiyorum kendine acıyan kadınlara sinirlendiğim kadar. Git seviş zevk al ama dram ekleme su mevzuya.

kaç yasındasın? dertleşeblrz kmse mukemmel değil giden tek bakireliğin olsun dert etme sen kend,nden gtme yeter

İbb psikolog hizmeti veriyor. 158di galiba emin değilim bulabilirsin numarasını. Lütfen git, bekaretini kaybettin diye hayat bitmedi. Belli ki akıllısın sınava hazırlan ar kapağı üniversiteye. Hayatını yeniden kurabileceğin yaşlar bunlar. Kendine saygı duymazsan kimse sana saygı duymaz

Q Qlnd daha ne duydunki.burdaki insanlar seni anlamaya calisan ve sana destek olmaya çalışan insanlar .dışarıdaki insanlar var birde.onlar acimasiz.onlar ah onlar.anlatmıyorum.kendine yakistirdigin hayatı yasa

Nedir ki bakirelik? Bakirelik gidince hic bir sey olmuyor.
Uzun uzadiya okudum her seyi, tabi ki bu durumda olmanda ailenin sucu cok buyuk, ama lutfen bunlarin arkasina siginip daha da hayatini mahfetme. Kendin, gelecegin icin guzel seyler dusun guzel seyler yap. Ben senden 2 yas buyugum sadece inan hepimiz zorluklar yasadik hayatta, kimi ailesinden cekti, kimi geri donusu olmayan hatalar yapti, kimiside caresiz hasta..

Ama bunlarin arkasina siginarak yasayamayiz. Benim zaten hayatim kotu, benim ruhum ac deyip bizi istemeyen adamlara kendimizi teslim etmemeliyiz ya da daha niceleri..

Oncelikle hayatin bu kadar basit olmadigini ve hayata bir kere geldigimizin farkina var. Bir daha 19 yasinda olamayacaksin ama onunde guzel gecirebilecegin dopdolu senelerin var. Guzel ya da kotu gecirmek senin elinde.

Oncelikle "yalnizca ruhunu doyuran" o adamdan ardindan sadece ruhunu doyurmaktan vazgec. Ruhunun acligini bastiran bir adam olmamali!
Ardindan hayatin guzelliklerini farket, ailen zaten Allah katinda bunlarin hesabini kat be kat odeyecekler buna emin olabilirsin.
Bak sana cok ama cok inanip guvendigim bir hadisi soyleyeyim, "yaktiginiz can kadar caniniz yanacak ve uzdugunuz can kadar uzuleceksiniz"
Bazen tek care Allah'a havale edip yoluna bakmaktir. Universite icin asla gec degil, bende bu sene asik oldugum okulumu birakmak zorunda kaldim bazi sebeplerden oturu, ama bu benim bir daha okumayacagim anlamina gelmiyor, tam aksine daha hirsliyim simdi, bu sene girecegim yeniden.
Hayat boyle gecmez ki, bugunun yarini da var, en azindan sen cok iyi bir anne olacaksin ilerde.
Hemen sinava hazirlan ve kesinlikle ailenin olmadigi bir sehirde oku, bir yandan part-time calisarak harcligini cikartabilirsin.

Ardindan kendi duzenini olustur, calis mesela.. "cok sev, cok sevil"

Ben sana inaniyorum.

Bu hayati sen secmedin ama bu hayattan kurtulmak senin elinde!

Benim katlanamadığım konu t
aa yazının başında ben haklıyım ben bunun yüzünden böyle yapıyorum demedim
hatta demişim ki evlat kaybedenler ne hastalıklarla uğraşanlar var
senden saygı duymanıda beklemedim.
dalga geçer gibi olan tavrın yüzünden sinirlerim tepeme çıktı.
ben recep dövdü x le seviştim mi dedim? ikisi ap ayrı bir konu
ama hiç üzülmüyorum çok daha vahim şeyler yaşamanız çok normal çünkü ilahi adalet var. yaptığınızı bulmuşsunuz vesselam.
böyle giderse milletin acılarını ti ye alırken allah içinden çıkamayacağınız dertler verir.
herkesin derdi kendine büyük insaf yahu insaf!

bir çok insan bunun arkasına saklanma demiş sapına kadar haklılar. başım gözüm üstüne alır o yorumları yapanların ellerinden öperim. eksik olmasınlar hatta alıp bir tokat atsınlar bana haklılar.
ama hiçbir insanın ki hiçbir insanın derdine tasasına vah vah ne acılar ama biz neler yaşadık diyecek kadar merhamet yoksunu yapmasın allah kimseyi.
ben elime kıymık battı diye dertlenen insana bile saygı duyarım
bu sözlerini dalga geçmeden anlatabilirdin
sevgiye ihtiyacı varmış he canım he mi?
sevişip zevk aldım dediğimide hatırlamıyorum ki bugün gittiğimde oturup dertleştik konuştuk o adam hakkında ince ayrıntıya girmedim. nasıl hem onun hemde benim hakkımda bu kadar kolay zan verebiliyosun
tamam sevgi aşk adamı değil ama en azından senin gibi merhametsiz değil...
yazıklar olsun ya başka bir şey diyemiyorum

Daha 19. Çok yolun başındasın.
Psikolojik harabiyetin dışında geri dönüşü olmayan hiç bir şey yasamamissin.
Öncelikle internetten biraz araştırma yap, bazı derkekler, belediyeler vs gönüllü psikolog hizmeti veriyor. Devlette sıra gelene kadar böyle bir şeyle başlayabilirsin.
Sonra o adamdan ayrıl. Hastalığın tedavisinde edilebilir, doğru düzgün tedavini ol, bu süre zaafinda sağlıklı bir Psikolojide olmadığın için de hayatıma herhangi birini alma, herhangi biriyle birlikte olma. Eskileri arayip sorma.
Eğer konuşacak dertlesecek birine ihtiyaç duyarsan buraya gel, yardımcı olacak çok kişi vardır emin ol...
Okul meselesinden önce ben olsam önce part time bir iş bakardım. Biraz kendini toparlayana güvenin yerine gelene kadar..
Bazı mağaza zincirleri sürekli eleman alımı yapıyor öyle yerlere bakabilirsin.
En azından vaktini geçirecek bir ugrasin olur.
Okulu da 1 seneye yayarak bir yerinden başla gerisi gelir zaten.
Hiç kolay değil. Ama imkansız da değil. İstersen olur. Kendine haksızlık yapma, kendine acıma, insanların seni sovmesine, asagilamasina falan razi asla gelme.

Hem Yardım alabilmen adına hemde biraz kendini sana yardım etmek isteyenlere sorumlu hissetmen adına burada günlük gibi Bir şey bile tutabilirsin
Her hafta her gün nasıl istersen hangi adımları attığını anlatırsın
Hem biraz seni adım atmaya iter.

Ailen seni o kadar degersiz gormuski sende gercekten kendini degersiz zannediyorsun cok zor ama unutmaya calis sana yaptiklarini onune bakmaya calis cok kotu yasanmis 19 yil var belki ama sen biseyleri degistirirsen belkide cok guzel bi hayat seni bekliyordur oncelikle sen kendine deger ver sirf bekaretin gitti diye sirf sevgiye acsin diye donulmez hatalar yapma herkesin calisabilecegi bir is vardir gir bi ise calis erkeklerden uzak tut kendini bir sure evde mutsuzsan en azindan calisarak uzaklasabilirsin allah iyilerle karsilastirsin insallah butun acilarini unutturucak insanla yuva kurmani dilerim ama bunlarin olmasi icin su icinde bulundugun hayattan acilen cikman gerekiyo keske senin icin elimden birsey gelsede yapsam cok uzuldum durumuna

haklısın. sadece düşününce ağrılar acılar çekip buna sebep olanların öylece oturduğunu görünce içim buruk oluyo.
evden gidebilmem içinde vakit var
. son zamanda ağır depresyon sürecine girdim. bu süreci başlatan oldukları için onlara sinirleniyorum takdir edersiniz ki psikolog taa çocukluktan alıyor
zaten çoğu şey çocukluktan dolayı olan şeyler sonucu ortaya çıkıyor bende tekrardan alıp anlatınca ...
o yüzden bende bu kadar etki yarattı yoksa sabah akşam yat kat anam suçlu babam suçlu dövdüler ettiler şöyleler böyleler demiyorum.

ablacım sana özelden yazıcam canımsın sen benim

Yorumları okumadım. Aklıma ilk geleni yazıyorum. Tanıdığım birinin hayatına çok benziyor. Acaba o mu dedim bir an.
O şu an çok mutlu. Evli ve evlatları var. En önemlisi farkındalığı var.
Kendi peşini bırakmadı,yılmadı. Gitti yardım aldı. Affetme terapisi,anksiyete tedavisi aldı. Geçmişini şifalandırmak diyorlar ya şimdi, affetti geçmişini de kendini de. Bir gıdım anne baba sevgisi görmeyen kız şimdi evladına öyle bir sahip çıkıyor ki.

Tamamen bir abla şefkatiyle diyorum ki: Psikolojik yardım al. Affetme terapisi al. Tek başına kurtulman zor. Ücretsiz meslek edinme kursları var her yerde. Birine ya da bir kaçına katılıp sertifikalarını al. Sonra iş hayatına atılıp para kazanırsın. Bunlar sana inanılmaz iyi gelecek. Bırakacaksın zaten başkasından sevgi beklemeyi.
Kendine güven en önemlisi Allaha güven.

Mune ablam canım..
Çok haklısın bu depresyon süreci ben bu hisleri son 1 aydır yaşıyorum o yüzden bu denli ağır geldi.
Senin bu anlayışın iyi bir anne olduğunun net olarak göstergesi. Ayakların altında cennet olanlar sizlersiniz.

Sevgi açlığı işte en büyük konu bu. Sadece kötü olaylarda olduğunu zannediyolar ama ben çok içerlenen biriyim. Şuan üniversite sınavlarına hazırlansam sevinçten paylaşacak sarılacak kimsem yok.
İyi günde bile yanımda olacak biri yok...
Bugün ağlarken babamın omzuna koydum adam nasıl duracağını şaşırdı. Belli alışık değil eli kolu nereye koyacağını bilemedi..
Sevgi çok önemli kendimi seviyorum ama bir yerde paylaşma hissiyatı gelince boşluğa düşüyorum

Bende haklı buldum. Yazmayı unutmuşum bu ağır depresyon dönemine girdiğim için düşündüğüm şeyler dediğim gibi yıllardır bu hissiyatlar içinde değilim.

Bu da bir dönem konuşa konuşa dertleşe dertleşe aşıcam inşallah

Bilinçle dürtü farkı şeyler. Benim en büyük problemim yaşadıklarım yüzünden dürtülerimi kontrol edememek.
Biliyorum okuyunca kolay geliyor. Yemin ederim başkasında okusam bende derim ya kapat şöyle yap böyle yap. Ama içi gıdıklayan o hisse karşı koymak o kadar güç ki.. Amin inşallah..

Eylülde başlıyorum psikologa zaten 1 yılı aşkın süredir alıyordum yaz tatilinde ağır depresyon geçirmeye başladım.
Çok haklısın sadece insan bir anlık hayatını düşünür bakar ya ardına öyle bir durumda olduğum için yazdım

Ben sana önce gösterdiğin ilgi için teşekkür etmek istiyorum
Bana motivasyon verdin. Ki en ihtiyacım olan şey.
Allah ummadığın zamanda karşına çıkartır inşallah bu iyiliğini.
Duymak istediğim şeyler bunlardı. O kadar haklısın ki..
Çok yüksek bir empati gücün var. Allah sevdiklerinle evladınla uzun bir ömür nasip eder inşallah

Şu seni anlıyorum lafı..
Duymak istediğim bana güç veren şey.
Teşekkür ederim.
Çok haklısın dönüp tekrar tekrar okuyorum bu mesajı

Çok teşekkürler. Haklısınız..

Evet annem ve babama kimse laf etmeyecek. Tam olarak gerçekler bunlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…