- 1 Ekim 2013
- 8.018
- 16.390
- 448
- 34
Valla o 5. Sıra bir mahkemeye bakar. Hiç bişeye siz karar veremezsiniz. Sizin cebinizden çıkmadığı sürece tabi.ne demek ne oluyor derim. benim kütüğüm artık eşimin ailesine dahil oldu 5. Sırada yer alıyorum. Aile üyesi isem bana her şey olur. Eşim 2 kardeş her şey yarı yarıya. Yok öyle sana 5 bilezik ona 10 bilezik. Adalet mülkün temelidir. Adil bir anne baba ise bu adaleti sağlamak zorundalar. Bu konu benim öz ailem içinde geçerli. Kaynım eşi olacak kişiye ekstradan dünyaları da alabilir ki buna çok sevinirim. Ancak çocuklar arasındaki haksız paylaşıma tahammülüm yoktur.
Belki onun bilezikler 10.ar gram olacak bide böyle düşününHasetliklr alakası yok bana 4 tane 15 gr taktılar bide takı seti ama yeni geline 6 tane takacaklar şimdi bu reva mı? Koltuk elbette aynı olamaz hemen abartmayın sizde sadece bilezik konusunda dedim.
Kim olsa kırılırdı.İşte bu işlerin sonu hep böyle oluyor.
Açıkçası arası yakınsa ki altta bir yıl once evlendim demissiniz ve takıları eşler değil kv kp yapıyorsa bence de eşitlik olmalı. Haa bunu açıkça dile getirebilir miyim bilmiyorum, örneğin size 3 takıldı ama kız tarafı ( eltinin ailesi) 5 bilezik istedi o zaman ben ce haksızlık olduğunu söyleyin 2 bilezik de bana alıp ya eşit olun ((( benim eltime set alınmış ben istemedim diye yerine altın bi fazla bilezik aldı kv ve daha eltim demeden bir süre sonra kırılmasın diye eltime de aynı bilezikten almış eşit bilezik sayisi olsun diye ki aramızda evlilik olarak yıllar olmasina rağmen) ya da diğer geline ne alındıysa aynısını yapabiliriz diye ağırlığınızı koyun demenizi öneririm çünkü bazı aileler altın istiyor bu eltinin ailesi istediyse kv mecbur Kaldıysa sizin eksiği de tamamlayıp orta yol eşitlik bulunabilir diğer türlü bence de haksızlık. Bunun fesatlık yarışma ile alakası yok aynı ailenin çocukları ile evleniyorsak altını kv kp yapıyorsa kesinlikle eşit olunmalı.. Ha model farklı olur 3 aşağı 5 yukarı fiyat farkı olur o önemli değil. Ama size şöyle diyeyim susmayın çünkü eminim şuan haksızlık deyip sustuğunuz şeyler içinizde birikecek ve hem eltiye hem kaynanaya kurulacak illa bi gün kavga edeceksiniz en iyisi daha yolun başında söyleyin şimdi susarsanız ""ki önemsiz görseniz neyse ama belli ki sizin için bu konu önemli ve içinize der olacak """" sonu kötü olmasın şimdiden diyin .Hanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Yada mobilya vs? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
Vallahi aynen öyle. Biri kalkıp da öyle ya da böyle benim uygun gördüğüm harcamaya laf edecek ki. O düğünü saraylarda yapar bi de balayına gönderirim.Keşke bana denk gelse sizin gibisi. Milletin parasıyla ne yapacağına karışmak sizin haddinize değil. Bu laftan sonra inadına düğün yapar bi de karşına geçip göbek atardım.
İlk defa beni net anlayan birisi. Teşekkür ederim öncelikle kesinlikle öyle üç asagı beş yukarı önemli değil lakin 4 bilezik nerde 6 nerde bu durum beni üzer.Açıkçası arası yakınsa ki altta bir yıl once evlendim demissiniz ve takıları eşler değil kv kp yapıyorsa bence de eşitlik olmalı. Haa bunu açıkça dile getirebilir miyim bilmiyorum, örneğin size 3 takıldı ama kız tarafı ( eltinin ailesi) 5 bilezik istedi o zaman ben ce haksızlık olduğunu söyleyin 2 bilezik de bana alıp ya eşit olun ((( benim eltime set alınmış ben istemedim diye yerine altın bi fazla bilezik aldı kv ve daha eltim demeden bir süre sonra kırılmasın diye eltime de aynı bilezikten almış eşit bilezik sayisi olsun diye ki aramızda evlilik olarak yıllar olmasina rağmen) ya da diğer geline ne alındıysa aynısını yapabiliriz diye ağırlığınızı koyun demenizi öneririm çünkü bazı aileler altın istiyor bu eltinin ailesi istediyse kv mecbur Kaldıysa sizin eksiği de tamamlayıp orta yol eşitlik bulunabilir diğer türlü bence de haksızlık. Bunun fesatlık yarışma ile alakası yok aynı ailenin çocukları ile evleniyorsak altını kv kp yapıyorsa kesinlikle eşit olunmalı.. Ha model farklı olur 3 aşağı 5 yukarı fiyat farkı olur o önemli değil. Ama size şöyle diyeyim susmayın çünkü eminim şuan haksızlık deyip sustuğunuz şeyler içinizde birikecek ve hem eltiye hem kaynanaya kurulacak illa bi gün kavga edeceksiniz en iyisi daha yolun başında söyleyin şimdi susarsanız ""ki önemsiz görseniz neyse ama belli ki sizin için bu konu önemli ve içinize der olacak """" sonu kötü olmasın şimdiden diyin .
Ayni oranda derken ben es ailesinden beklentisi olan gelinlere gıcık oluyorum hic mi vasfiniz yok iki tane yetiskin insan olarak evleneceğiniz zaman maddi manevi tüm sorumluluğu iki kisi almalisiniz geri kalan destek olur olmaz sizi ilgilendirmez bir de üstüne eskiden evlenmis es kardesinin eşiyle yarışa giriyorsunuz herkesin hayati geliri hayali farklı başkaları ile yarismaktan kendi hayatinizi yaşayamıyorsunuz evlenip mutlu olmak mi derdiniz yoksa sidik yaristirmak mi biz eşimle herseyi kendimiz yaptık kimse ile de yarışmadim herkesin nasibi kismeti ayri. Yaptırmadigim icin de kimse evliligime burnunu sokamiyor lütfen aile olmaya bakin ticarete döndürmeyin evliliginizi sonra üzülen siz olursunuzHanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Yada mobilya vs? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
Aynen tatlım sen öyle diye dur.Ay böyle şeyleri değil konuşmak düşünmek bile bana aşırı derecede arsızca geliyor ya. Aşırı sığ hesaplar.
Ne kadar haklı bir yorum. ...Evlenirken bana 55 Gr altın ve 3 çeyrek altın değerinde bir altın varmış adını bilmiyorum ondan takıldı.Baska bir şey yoktu.Bir şey de istemedim zaten.Mobilya alınmadı.Esimin ailesi düğün yapmadı.Sonradan öğrendiğime göre ellerinde iyi miktarda para da varmis.Sadece bizim köyde düğün oldu ona katıldılar.
Bir tane kaynım var.Bekar.Severim kendisini.İyi insandır.Daha çok yaparlarsa alınır miyim? Cok abartı bir fark olursa alinirim sanırım.Atiyirum 80 Gr bilezige değilde , işte 100 Gr bilezik ,set bilem ne gibi dusunun.Ama dillendirmem.Kusluk değil de yerimi bilip biraz mesafe koyarım.O kadar.Eltiye lafım olmaz.Onun ne günahı var?
Eskiden olsa umursamam derdim.Ama geçen yıl kardeşim evlendi.Gelinimizw ailem 135 Gr altın , kolye küpe felan aldılar.Salonda düğün yaptılar.Helali hoş olsun.Ama benim kinami bile izlemeye gelmediler.Takı hiç takmadilar.Yoklukla alakası yok ta işte gerisini siz düşünün.Kiz çocuğunun adı yok diyelim.Evlatsan bile yok.Tenezzul edip konusmadim bu durumu.İcimde bir şeyler kırıldı .Size verilen değeri düğün ,ölüm ve doğumda anlıyorsunuz...
Eltilerime yapılan hiçbir şey yapılmadı bana. Herşeyi eşimle ben aldıkHanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Yada mobilya vs? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
Sizin zamanınızda daha kolaydır muhtemelen altın almak, şimdi zor haliyle. Sizin ki daha fazlaysa hak geçmesin deyip fazlasını iade mi edeceksiniz?Hanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Yada mobilya vs? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
9 Senelik evliyim eltim hala ona yapılmayan bana yapılan şeylerin lafını kayınvalideme değil de bana söylerHanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Yada mobilya vs? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?