• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arabada olan ilk buluşma elim ayağım titriyor

Düşündüm ama bir depresyon içinde değilim. fevri tavırlarım var umursamazım kendimi tehlikeye daha kolay atıyorum bazı zamanlar bunun farkındayım, hep de öyleydim eskiden de hiç korkmazdım başıma gelince anlar sonra yine devam ederdim hep böyle fevri karakterim vardı. Gitmeyi düşündüm psikiyatriye bir ara ama vazgeçtim mezun olduktan sonra iş bulma konusundan dolayı ve kayıt edilmesini istemiyorum gidersem o da mümkün değil

Depresyondasınız demiyorum.

Travmatik bir deneyiminiz var.
Bugün benzer şemaların ihtimalinden dolayı korkarak konu açıyorsunuz.
Arada kendinizi tehlikenin yeline maruz bırakıyorsunuz farkediyor musunuz?

'Akşam neden görüştün?' sorusuna; 'Aslında gündüz görüşecektim.'
'Arabaya neden bindin?'
'Sahilde yürüyeceğiz zannettim.'
'Kafede neden oturmadınız?'
'Israr ettim ama yürüyünce peşinden gittim.'
'Elini neden çekmedin?' sorusuna;
'Kitlendim' gibi cevaplarınız var.
Neticede yapmayı niyet ettiğiniz şeylerle akışta kontrol edemediğiniz, tepki gösteremediğiniz şeyler bambaşka.
Dediğiniz gibi kitleniyorsunuz.
Dikkatinizi çekmek istediğim
nokta burası.

Tehlikeye ve riske açık olan insanlar kriz anlarını iyi yönetebilecek beceriye sahip olmalılar. Genelde de olurlar.
Sizin çözülmeniz zaman alıyor.

Yardım almak konusunda anonim bir ses ne kadar ısrar edebilirse o kadar ısrar ediyorum. Ancak siz bilirsiniz.

Tepkinizi biraz abartı buldum açıkçası, adamın elini tutup ona yolu açmışsınız oda herhalde benden hoşlandı deyip biraz bodoslama dalmış olaya.
Bu hususta size zarar vereceğini düşünmüyorum oda korkmuş olabilir bu halinizden.

Sakin olun abartmayın zorla bir şey olmamış. Elinizi tutmuş siz sınır çizememişsiniz o da bir adım ileriyi denemiş. Hayır demişsiniz bitmiş. Takıntı yapacak adam sizi yurda geri bırakmazdı.

bir bana mı denk geliyor bilmiyorum arkadaşlarım oturur kahve içer sorun yaşamaz bana her türlü bela geliyor
Demek istediklerinizi anlıyorum.
Sadece mevzu risk falan da değil.
Genel itibari ile yaşadığınız konudaki problem nerede 'dur' diyeceğinizi, nerede ipleri elinize alacağınızı kestiremeyişiniz.
Bunun temelde salt karşınızdaki kişilerden kaynaklanmayıp, sizinle alakalı daha derin bir şeye işaret edebileceğini ifade etmeye çalışıyorum.

Şuan yardım almayacaksanız profesyonel destek alana kadar özel hayatınızda ani kararlara ara verin.
Korkuyu yenmek için güvenliğinden emin olduğunuz ortamlara ve insanlara ihtiyacınız var.

Demek istediklerinizi anlıyorum.
Sadece mevzu risk falan da değil.
Genel itibari ile yaşadığınız konudaki problem nerede 'dur' diyeceğinizi, nerede ipleri elinize alacağınızı kestiremeyişiniz.
Bunun temelde salt karşınızdaki kişilerden kaynaklanmayıp, sizinle alakalı daha derin bir şeye işaret edebileceğini ifade etmeye çalışıyorum.

Şuan yardım almayacaksanız profesyonel destek alana kadar özel hayatınızda ani kararlara ara verin.
Korkuyu yenmek için güvenliğinden emin olduğunuz ortamlara ve insanlara ihtiyacınız var.
Hayır diyemeyen biriyim o konuda haklısınız evet bir de o an ne diyeceğimi bilemedim kendimi en son açıklarken bile doğru düzgün açıklayamadım sanırım titriyorsun demişti ki ben farkında bile değildim

Hayır diyemeyen biriyim o konuda haklısınız evet bir de o an ne diyeceğimi bilemedim kendimi en son açıklarken bile doğru düzgün açıklayamadım sanırım titriyorsun demişti ki ben farkında bile değildim
Çok geçmiş olsun.
İyi bir deneyim değil ama tecrübe olmuş.
Şanslısınız karşınızdaki insan olması gerektiği gibi geri çekilmiş, sizi yerinize bırakmış.

Canım benim, asla ama asla tanımadığın birinin arabasına binme. Tanısan da emin değilsen yalnız binme. Elini istemediğin halde tutman sınır koyma konusundaki zayıflığını gösteriyor bu yüzden bu konuda destek al. Tülay gök sınırlar eğitimi var. Sınırlar kitabı var. Buradaki en büyük sorunlardan biri de bu. İstemediğin şeye kendini zorlaman. Belki ilk başta tepki verseydin hemen inerdin arabadan. Adam tam anlamıyla kötü tam anlamıyla sağlıklı değil belli. Sen sınır koyunca geri çekilmiş. Ama flört olmadan Böyle davranması normal değil. Takıntı yapmaz diye düşünüyorum. Ama kendine dikkat et. Çok tedirginsen telefonuna kades indir. En kötüye hazırlanıp en iyiyi ümit etmek her zaman iyidir.

Kusura bakmayın ama siz gerçekten adamla ne için sohbet ettiğinizi düşünmüştünüz ki? Arabasına binmek istemedim bindim, görüşmek istemedim görüştüm, elimi öpsün istemedim öptü…. Kendi rızanızla günlerce konuştuğunuz yine kendi rızanızla görüştüğünüz adama resmen sapık muamelesi yapmışsınız. İlk elinizi tuttuğunda çekseydiniz madem. Adam sizin düşüncelerinizi mi okuyacak? Bu hikayede tuhaf olan sizsiniz, adam gayet normal bence

Ben aslında gündüz görüşsek daha iyi olur demiştim kafede oturma konusunda da ısrar ettim iki üç kez söyledim ama araba diye tutturdu birşey diyemedim bu sefer. Bir de sanaldan asla belli etmedi o yüzden güvenip gittim zarar gelmez diye yanımdaki biber gazına güvendim neyse ki kullanmaya gerek kalmadı zaten

Orada bırakacaktın kızım ilke de gece bulusalım diyen adamdan hayır gelmez. Okurken de korktum neyse ucuz kurtulmuşsun😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Orada bırakacaktın kızım ilke de gece bulusalım diyen adamdan hayır gelmez. Okurken de korktum neyse ucuz kurtulmuşsun😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Zaten gündüz vaktine ayarlamak istemiştim tamam demişti hatta sonra akşam yazdı aniden çıkalım mı diye bende tamam dedim. Muhabbet de iki flörtün konuşması gibi değildi. Napıyorsun nasılsın muhabbeti ve her gün hergün konuşan biri değildik. Burada bazı kişiler demiş ki bir adam sana yazıyorsa flört içindir saf mısın gibisinden yorumlar yapılmış benim erkek arkadaşlarim da var tanıştığım sevgili ya da flört olarak değil dümdüz arkadaş. Bende hatta bu çocuk zaten çok sık yazmıyor yazınca da düzgün konuşuyor iltifat etmiyor öyle bir sohbetimiz yok yakınlık muhabbeti açmıyor görüşünce öyle davranmaz hatta beğenmezse benimle konuşmayı keser diye düşündüm. Bende kendisini ilk görürüm otururuz beğenmezsem yoluma bakarım kafasıyla gittim. Sanki sevgiliymişiz gibi davranacağını tahmin etmedim. O zaman söyleseymiş ya da belli etseymiş bana. Belli eden açıkça belli ediyor görüşmeden yani yazarken vs açık açık söyleyen adamlar var, öyle açık olsaymış. Bir daha biriyle tanışıp görüşmeye tövbe zaten. Devamlı olay aklımda dönüyor zaten haftaya bir psikiyatri randevusu alıcam sorunum neyse ilaç kullanırım destek alırım. Üniversiteden çıktığımda devamlı telefon kulağımda geziyorum.

Zaten gündüz vaktine ayarlamak istemiştim tamam demişti hatta sonra akşam yazdı aniden çıkalım mı diye bende tamam dedim. Muhabbet de iki flörtün konuşması gibi değildi. Napıyorsun nasılsın muhabbeti ve her gün hergün konuşan biri değildik. Burada bazı kişiler demiş ki bir adam sana yazıyorsa flört içindir saf mısın gibisinden yorumlar yapılmış benim erkek arkadaşlarim da var tanıştığım sevgili ya da flört olarak değil dümdüz arkadaş. Bende hatta bu çocuk zaten çok sık yazmıyor yazınca da düzgün konuşuyor iltifat etmiyor öyle bir sohbetimiz yok yakınlık muhabbeti açmıyor görüşünce öyle davranmaz hatta beğenmezse benimle konuşmayı keser diye düşündüm. Bende kendisini ilk görürüm otururuz beğenmezsem yoluma bakarım kafasıyla gittim. Sanki sevgiliymişiz gibi davranacağını tahmin etmedim. O zaman söyleseymiş ya da belli etseymiş bana. Belli eden açıkça belli ediyor görüşmeden yani yazarken vs açık açık söyleyen adamlar var, öyle açık olsaymış. Bir daha biriyle tanışıp görüşmeye tövbe zaten. Devamlı olay aklımda dönüyor zaten haftaya bir psikiyatri randevusu alıcam sorunum neyse ilaç kullanırım destek alırım. Üniversiteden çıktığımda devamlı telefon kulağımda geziyorum.

Neyse ucuz kurtulmuşsun Allah korusun adam arabayı sürseydi kaçırsaydı :KK51: Diğer yorumlarda da yazılmış neden okuldaki çocuklara bakmıyorsun? Boşver internetei sapığı var manyağı var. Gencecik kızsın, ünvde de etrafında bolca çeşit varken bak derim:dondurma:

Neyse ucuz kurtulmuşsun Allah korusun adam arabayı sürseydi kaçırsaydı :KK51: Diğer yorumlarda da yazılmış neden okuldaki çocuklara bakmıyorsun? Boşver internetei sapığı var manyağı var. Gencecik kızsın, ünvde de etrafında bolca çeşit varken bak derim:dondurma:
Birini arayayım bulayım demiyorum zaten yazan olunca bende konuşmak istersem güvenirsem tsnışıyordum. Bir de uzun süre kendimi kapatmıştım içsel sorunlardan yaşadıklarımdan dolayı korkuyordum birini tanımaya,kendime özgüvenim yoktu. Arkadaşlarım vardı çevremde mesela aynı şekilde sanaldan tanışanlar oluyor kahve içiyor oturup vs ama ben her şeye korkuyordum bir dönem. Biraz artık bu durumu kırmak istedim ben artık kendimi anormal görüyordum. Ama yanlış yapmışım. Okul ortamında falan hiç sosyallik yok bilmiyorum bir tek benim okuduğum okulda mı böyle ama artık tanışmalar falan hiç yok, normal arkadaşlık da öyle

Adama hayır dediğin anda durmuş, o kadar ileri gitmesinin sebebi senin yolu açman. Adam dur dediğinde durduğu halde hala adama sapık muamelesi yapıyorsun, yok herkes buluşur da benim başıma bela gelir falan... Ne belası. Adam efendi gibi bırakmış seni.

Paloma_ Paloma_ ne dediyse katılıyorum. Destek alman lazım.

İki kere sosyal medyadan konuştuğun adamın arabasına ne cesaret biniyorsun, çeşit çeşit sapığı mafyası zartı zurtu var. Annelerinizi Müge Anlı' da ağlatmaya and mı içtiniz? (Bütün bu deli cesaretli kızlara soruyorum)

Adama hayır dediğin anda durmuş, o kadar ileri gitmesinin sebebi senin yolu açman. Adam dur dediğinde durduğu halde hala adama sapık muamelesi yapıyorsun, yok herkes buluşur da benim başıma bela gelir falan... Ne belası. Adam efendi gibi bırakmış seni.

Paloma_ Paloma_ ne dediyse katılıyorum. Destek alman lazım.

İki kere sosyal medyadan konuştuğun adamın arabasına ne cesaret biniyorsun, çeşit çeşit sapığı mafyası zartı zurtu var. Annelerinizi Müge Anlı' da ağlatmaya and mı içtiniz? (Bütün bu deli cesaretli kızlara soruyorum)
Aynen tüm suçlu benim evet😂 ilk buluşmada el tuttu diye tenhaya sürüp orda arabayı durdurup yanaşmak çok normal tabii ahaha

Bir de bazen korktuğum şeylere bilerek gidiyorum. Mesela uzun süre senelerce ben hiç kimseyle görüşmedim o olaydan sonra reel olarak. Bu 2. Görüşmem sayılır o kötü olaydan sonra. Uzun süre hiç güvenmedim en başta kendime, aynı olayları yaşama korkusuyla. İyi ya da kötü biri olurdu okuldan ya da dışardan tanışırdım ama devamını getirmezdim görüşme mevzusu açılıncs kaçardım kendime de o güvenim yoktu. Dün akşam teklif edince aniden çık git en fazla ne olur dedim hep mi böyle korkacaksın bir adım at dedim. Korkularımın üstüne gitmeye istediğim her şeyi yapmaya çalışırken galiba daha kötü sonuçlanıyor bir bana mı denk geliyor bilmiyorum arkadaşlarım oturur kahve içer sorun yaşamaz bana her türlü bela geliyor
Bir arkadaşın bir erkekle buluştuğunda erkek tüm gün arkadaşının elini bırakmıyor, arkadaşın bir şey demiyor. Erkek kahve içerken arkadaşının ağzını yoklayıp " arabaya geçeriz" diyor, arkadaş ses etmiyor sonra arabayla geziyorlar. Öyle mi? Ben hiç böyle olduğunu düşünmüyorum.

Ha bu yazımdan tüm kabahati sende bulduğumu sanma. Ama o bir şeylerin yolunu açıp samimileştikçe samimileşmiş ama sen sesini çıkarmamışsın.

Mesela ben ilk buluşmada elim tutulsa
" napıyorsun be, ağır ol" derim.

Bir arkadaşın bir erkekle buluştuğunda erkek tüm gün arkadaşının elini bırakmıyor, arkadaşın bir şey demiyor. Erkek kahve içerken arkadaşının ağzını yoklayıp " arabaya geçeriz" diyor, arkadaş ses etmiyor sonra arabayla geziyorlar. Öyle mi? Ben hiç böyle olduğunu düşünmüyorum.

Ha bu yazımdan tüm kabahati sende bulduğumu sanma. Ama o bir şeylerin yolunu açıp samimileştikçe samimileşmiş ama sen sesini çıkarmamışsın.

Ben katılmıyorum , konu sahibesi genç , toy bir kız. Tepki koymak, cevap vermek, haksızlığa karşı durmak benzeri yetiler hayatın sonraki dönemlerinde kazanılıyor, tecrübeyle. Konu sahibesi kaldım demiş, tepki verememiş olabilir pekala. Anormal olan adam kesinlikle, hiç görmediğin birinin elini 1.saniyeden tutmazsın, konu sahibesi de şaşırıp kalmış. O yüzden neden tepki vermedin diyen yorumlara hiç katılmıyorum eleman bariz niyetle yaklaşmış konu sahibesi de şaşamış kalmış hırsızın hiç mi suçu yok???

Birini arayayım bulayım demiyorum zaten yazan olunca bende konuşmak istersem güvenirsem tsnışıyordum. Bir de uzun süre kendimi kapatmıştım içsel sorunlardan yaşadıklarımdan dolayı korkuyordum birini tanımaya,kendime özgüvenim yoktu. Arkadaşlarım vardı çevremde mesela aynı şekilde sanaldan tanışanlar oluyor kahve içiyor oturup vs ama ben her şeye korkuyordum bir dönem. Biraz artık bu durumu kırmak istedim ben artık kendimi anormal görüyordum. Ama yanlış yapmışım. Okul ortamında falan hiç sosyallik yok bilmiyorum bir tek benim okuduğum okulda mı böyle ama artık tanışmalar falan hiç yok, normal arkadaşlık da öyle

Durumu kırmak istemen gayet normal, sevgili aramak da flört aramak da gayet normal bu arada gençsin tabi ki gezip eğleniceksin. Ama adres yanlış, internet saçma sapan tiplerle dolu, özgüven kazanmak yerine abuk tiplerle uğraşırsın daha da kötüsü başına bela alırsın. İnterneti çiz gitsin yani. OKuldaki çocuğu en azındna kampüste derste görüyorsun, arkadaş ortamında konuşuyorsun nasıl biri olduğunu az buçuk anlıyorsun en temizi öyle derim.

Durumu kırmak istemen gayet normal, sevgili aramak da flört aramak da gayet normal bu arada gençsin tabi ki gezip eğleniceksin. Ama adres yanlış, internet saçma sapan tiplerle dolu, özgüven kazanmak yerine abuk tiplerle uğraşırsın daha da kötüsü başına bela alırsın. İnterneti çiz gitsin yani. OKuldaki çocuğu en azındna kampüste derste görüyorsun, arkadaş ortamında konuşuyorsun nasıl biri olduğunu az buçuk anlıyorsun en temizi öyle derim.
Doğru diyorsunuz. Psikiyatri randevusu aldım bu arada pazartesi gideceğim

Doğru diyorsunuz. Psikiyatri randevusu aldım bu arada pazartesi gideceğim

Yani şöyle internetten yazmak kolay, çünkü karşıda kanlı canlı bir insan yok, pek de özgüven gerektirmiyor sonuçta bu yazı işte :dondurma: Öte yandan gerekten buluşma işi gerçekten sakat, karşıdaki zararsız biri olsa bile hiç tanımadığın biri yani ne konuşacaksın paylaşacaksın ... benim gördüğüm kadarıyla bağlanma sorunu olanlar gerçek ilişki istemeyenler ya da senin dediğin gibi özgüven sorunu olanlar bir de kolay av arayan tipler bu tip uygulamaları tercih ediyor. Özgüven istiyorsan bence flörtten ziyade önce arkadaş ortamlarına açıl, arkadaşlık flörtten daha kolay. Okulda öğrenci klüpleri varsa onlara git mesela. O sırada da belki teklif edenler yaklaşanlar olur:)

Back
X