Her şey eltimle aynı olmalı mı?

İşte herkes adil olamıyor

Asla sizin gibi düşünüyorum. Bir mahkemeye bakar dediğiniz konu o kadar basit değil. Ayrılmak için evlenmedik. Anne baba adil olmalı. Kv de kp tam kafam dengi insanlar benimde kalbimde olan dilimdedir ve asla söyleyeceğim şeyi patavatsizca söylemem. Elti konusu açıldığında eltimin ne isteyeceklerini bilmediklerini söylediler bende bana 100 gr taktınız onada öyle yaparsınız dedim. Kv tabi ki kızım fazlasını yapamayız zaten isterlerse üstünü kaynın tamamlasın dedi. Ben de anne düğün istiyorlar mı acaba isterlerse yapacak mısınız diye sorduğumda kp inşallah istemezler isterlerse mecbur yapcaz dedi. Eşimde eee biz yapmadık bize de bir düğün parası verirsiniz artık dedi. Ben de AA evet biz düğün yapmadık bize de artık nakit verirsiniz dedim. Ben öyle söyleyince Kp senin canın sağolsun sana 2 düğün parası vereyim dedi. Hatta ihtiyacınız varsa ev falan alacaksanız hemen göndereyim dedi. Dedik baba ihtiyacımız yok solun. Sadece düğün yaparlarsa dedim dedim. Kv tabi ki kızım öbür türlü hak geçer dedi. Biz onu düşündük merak etmeyin dedi.

Kendi aileme gelince abime 5 bilezik takıldı bana da 5 bilezik toplam 75 gr kardeşim evlenirken de 75 gr bilezik hakkı var kız tarafı fazla isterse eğer kardeşim üstünü tamamlasın. Abimin düğünü yapıldı benim ailem memlekette benim kına günümü düğün gibi yaptılar erkek tarafı buna karışmadı benim ailem biz yapacağız dediler bu tamamen annem ile babamın isteği idi şimdi erkek kardeşimin düğününü de yapacaklar.

Ben kimse ile s*dik yarıştırmam. Ama adalet olsun isterim kendi hakkımı düşündüğüm kadar karşımdakini de düşünürüm. Bana 100 gr takılırken eltime 80 gr takılsın diye de fesatlık yapmam.

Konu anne babaya bakma toruna bakma konusu değil. Herkesin aile yaşantısı ve aile ile olan bağı farklı. Ama çok istiyorsanız cevaplayım. Anneannene babaanne dedeler bakıcı değildir çocuğuma baklarını istemem eltim bakıcı gibi görüp çocuklarına baktırmak istemişlerdir umurumda dahi değil. Çocuğum ile yanana gelince onu sevmeleri benim için de eşim içinde yeterlidir.

Temizlik konusunda değineyim yaptığım temizliği beğendiği sürece sıkıntı yok temizlerim aynı ilde değiliz herkez farklı illerde tatillerde gidince temizlerim elime yapışmıyor

Kayınvalidem ve kayınpederim ile aynı evde yaşayamayız sorun ben değilim kendi doğurdukları oğulları. Yani bazen doğurmadığın daha yakın oluyor kütüğe eklenen 5. Kişi olarak söylüyorum.

Bir kaç kişi daha yorum yapmış yorumuma Umarım durumumu anlata bilmişimdir

Ne iyi kv kayınpeder anne babanız varmıs ne diyeyim maşallah valla

Daha gelmeden bi kendini kasmışsın. Arkadaşım boşver dünyalık onlar iyi olmaya bak. Belkim seninki kadar takamayacaklar ozamanda üstünü verecekmisin.

mobilya konusunda bsey diyemezsin aranızda kac sene var blmıyorm ama degsk modeller ckıyo fiyatlar daha yuksek olabiliyor kızın durumu nasıl oda var alabılecek gücü yoksa erkek tarafına aldırabiliyo vs ama bilezik konusunda bende aynı fikirim genede demem böyke bsey sakayla karıskta olsa zaten kaynvalıden kaynpederin de kendni bilen insanlarsa aynı takarlar benm gramı gramına not alms kaynpederim bana takılan neyse aynı eşit takmışlar bnuda ben sormadm eşim kendisi anlatmstı

Şunu nasıl diyebildiniz ya? Çok ilginç. Düğünü yapmamak sizin tercihiniz miydi yoksa eş ailesi mi yapmadı? Eltim benden sonra evlendi. Onlar otelde yemekli düğün istedi. Onların ailesinde gençler hep öyle evleniyormuş. Bizim öyle bir talebimiz olmadı. Aklıma bile gelmedi. Şık bir mekanda yaptık düğünü geçtik. Bu kafaya göre benim de aradaki farkı istemem lazım.

Bence sizin derdiniz başka

güzel bir çıkarım olmuş

isteyen istediğine istediğini takar ya. kenarda durup bunları mı düsünüyorsunuz? yanlış, çok yanlış. belki evlenecek olan kişiye karşı gevmiste maddi bir eksiklikleri var ve su an düğünde tamamlamak istiyorlar veya su an durumları daha iyi veya gelinin ailesi belli bir sey istiyordur. size ne tam olarak bundan? bir de laf atmışsınız çıkarınız için ne çirkin.

bana diğer eltilerimden daha fazla takıldı mesela, çünkü esime 17 yasindan beri ailesinin maddi bir desteği yoktu. 21 yasindan sonra esimin aileye maddi desteği oldu bu yüzden de bana daha fazla takı yapıldı. çok cingan eltilerim olmasına rağmen hiçbiri de ağzını açmadı. kime ne?? para benim istediğim geline takarım

vallahi iki kişi ben evleneceğim dediği yaşa geldiyse düğün derneğini kendi yapmayı göze almalı. Ha aileler diyorsa biz yaparız amenna. Aman tutupta yıllar önce evlenen çocuğum kalk bana düğün parası var diyorsalar da resmen benim için saçmalık.hem koca insanlar düğünü derneği ailelere yıkacaksınız hem yıllar sonra yapılmayanı isteyeceksiniz. Adam fazlasını yapamayız isterlerse de mecbur diyor belli ki durumu yetmeyecek kendini zorlayacak sizde ordan çıkıp hani bana hani bana diyeceksiniz ve bu çok normal olacak. Bu benim için mümkün değil.

Ben eşitlikten yanayım. Ama ekonomi değil. Sizden daha az yapılacaktır peki siz tamamlayacak mısınız??
Bence söylemeniz hoş olmamış. Bana gelinim böyle dese inadına daha fazla yaparım

Bende kayınvalide olsam iki gelinime aynı şeyleri yapmak isterim. Ama şöyle birşey de var, genelde ilk evlenene daha fazla yapılıyor, ikinciye pek imkan kalmıyor. Bu durumda ilk gelinlerin çıkıp ben bileziklerimin yarısını eltime vereyim haksızlık olmasın dediğini hiç duymadım. Sizden daha az yapılırsa sorun yok ama fazlasını yaparlarsa haksızlık...

Şükürler olsun eşim herşeyi kendi kazanıp yaptı o yüzden ne aldığına kimse laf edemedi.

Eskiden düğünlerde gelen herkes çeyrek takarken artık insanlar para ya da gram takıyor. Bu eşitlikçi insanlar düğün takılarını nasıl eşitleyecek merak ediyorum. Bir de kimisi “onlar bize tek altın takmıştı” diyerek ilk düğüne takıp ikinciye sadece parayla geliyor. Bu ince hesaplı eşitlikçiler düğünde takılan takı sayısı eksik olursa kendi cebinden karşılayacak bu durumda. Doğru anladım sanıyorum

Şükürler olsun eşim herşeyi kendi kazanıp yaptı o yüzden ne aldığına kimse laf edemedi.
Ay benim eşimde herşeyi kendi yaptı, ailesinden beş kuruş fayda görmedik ona rağmen eltim herşeye laf etti. Biz balayı için rezervasyon yaptımıştık eltim kayinvalideye ama biz balayına gitmedik demiş. Kayınvalide de eşimi arayıp abinler gitmediya sizin gitmeniz doğru olurmu diye sormuş

Durumları kötüleşir de eltinize sizden daha az altın takarlarsa eşitlik olsun diye kendi altınınızdan verir misiniz?

Hasetliklr alakası yok bana 4 tane 15 gr taktılar bide takı seti ama yeni geline 6 tane takacaklar şimdi bu reva mı? Koltuk elbette aynı olamaz hemen abartmayın sizde sadece bilezik konusunda dedim.
Altın seti istememiştir belki kız. Bariz bir ayrım olmadıktan sonra düğün üstü huzursuzluk çıkarmayın. Belki o kızın ailesi öyle istedi. Size de eli bollasinca takmayı dusunuyor olabilir.
Adalete eşitliğe önem veririm . İki çocuğumu da çok seviyorum. Küçükken ayrımı hissetmiş de bir çocuk olarak ekstra dikkat ettiğim halde mümkün değil eşit olmak. Araya boşu boşuna huzursuzluk sokmayın sonra yıllarca devam ediyor o durum. Biraz bekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…