• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep ağır yemekler mi yapıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim saçmaladı evet. Benim sonradan haberim oldu gelin müsaitiz demiş. Sonradan iptal edemedik. Evde de bişey yoktu. Ben salatasız tatlısız oturuyorum sofraya ama misafire yapamam. Öyle verdim git bozdur diye.

İtiraz etmedi mi hiç siz öyle çıkarıp tektaşınızı verince ya da yenisini almayı düşünmüyor muymuş? Açık açık söyleyin o zaman daha sana verdiğim alyans yerine gelmedi parmağım boş geziyorum açılmayalım bu kadar misafire diye.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. biz gelin olacaklara taktik ver çok güzel ifade etmişssin :)
İlk kural flört döneminden itibaren mesafeli olmak, aman kayınvalideciğim, aman kayınpederciğim ömrüm yolunuza feda olsun, etim kemiğim sizin olsun dememek.

Evlenince kendi evinizin kuralları olduğunu ve bu kurallara kimsenin müdahale edemeyeceğini, kendi aileniz dahil cümle hısım akrabaya duyurmak.

Büyüklere saygı ve hürmette kusur etmemek lakin herkesin yerini bilmesi gerektiğini hatırlatmak.

Anne babanız bir hamur işine bile doyarken ki helal olsun o anne babaya, kayınvalide kayınpeder her geldiğinde onları ağırlayacağım diye kendinizi maddi manevi harap etmemek.

Allah ömür versin kayınpederim yılda bir bize gelir, ki kayınvalidemler başka şehirde yaşıyorlar, dipnot düşeyim kayınvalidem çok güzel yemek yapar, bense mutfakta tam bir faciayımdır.
Her geldiğinde en az 15 gün kalır kayınpederim, ilk geldiği gün zaten onun sevdiği yemekleri yaparım ve sonraki günlerde de canı bir şey istemişse yapıyorum ama kaldığı sürece bu 15 günle 1 ay arası değişir, her akşam düzenli yemek yapmam çünkü evimin rutininde arada geçiştirme akşam yemekleri de oluyor, rutinim neyse o devam eder, yeri gelir kayınpeder ekmek arası akşam yemeği menümüze eşlik edip afiyetle yer, biz ne yiyorsak o.

Annem babamda kayinvalide ve kayinpederler.Gelinimiz calistigi icin onlar bizi davet etmeden asla gitmedik biz abimlere..Gelinimiz ilk yil cagirirdi bizi sik sik ve cok özenirdi sofraya.Yeni gelin yeni esyalar falan agirlamak istiyordu yani misafirini heves ediyordu..Ama sonraki yillar artik birbirimize alisinca o şölen sofralari yerini kendin pişir kendi ye durumuna evrildi..Dogru olan da budur yani ama biz abimlere yakin oturuyoruz..Sizinkiler uzaktaysa ve ayda bir geliyorsa biraz daha ozenilebilir..Yanlisiniz şurada bence: siz artik onlarla ailesiniz ve paraniz yoksa bunu onlara da soyleyin..Gurur yapilmaz ki aileye onlar yabsnci degil ki..

İlk kural flört döneminden itibaren mesafeli olmak, aman kayınvalideciğim, aman kayınpederciğim ömrüm yolunuza feda olsun, etim kemiğim sizin olsun dememek.

Evlenince kendi evinizin kuralları olduğunu ve bu kurallara kimsenin müdahale edemeyeceğini, kendi aileniz dahil cümle hısım akrabaya duyurmak.

Büyüklere saygı ve hürmette kusur etmemek lakin herkesin yerini bilmesi gerektiğini hatırlatmak.

Anne babanız bir hamur işine bile doyarken ki helal olsun o anne babaya, kayınvalide kayınpeder her geldiğinde onları ağırlayacağım diye kendinizi maddi manevi harap etmemek.

Allah ömür versin kayınpederim yılda bir bize gelir, ki kayınvalidemler başka şehirde yaşıyorlar, dipnot düşeyim kayınvalidem çok güzel yemek yapar, bense mutfakta tam bir faciayımdır.
Her geldiğinde en az 15 gün kalır kayınpederim, ilk geldiği gün zaten onun sevdiği yemekleri yaparım ve sonraki günlerde de canı bir şey istemişse yapıyorum ama kaldığı sürece bu 15 günle 1 ay arası değişir, her akşam düzenli yemek yapmam çünkü evimin rutininde arada geçiştirme akşam yemekleri de oluyor, rutinim neyse o devam eder, yeri gelir kayınpeder ekmek arası akşam yemeği menümüze eşlik edip afiyetle yer, biz ne yiyorsak o.
aıle görgüsü ıste

Diyelim ki eş böyle düşüncesiz siz de böyle biriyle evkenmiş bulundunuz akşam geldiklerinde özensiz menü çıkarıyorsunuz haklı olarak. Sonra ne olucak mesela adam bir anda ya sen de çok yoruldun artık yemek yapma mı diyecek bu düşüncesizliğiyle yıllardır böyle eğitilmemiş adam bir akşam aklına dank mı edicek?
Etsiz yemek özensiz menü mü oluyor ? Ben bunu anlamadım.. Bir börek yaparsın patatesli veya peynirli. Mercimek çorbası yaparsın zeytinyağlı fasulye yaparsın .. tavuk kızartr piyav yaparsın salta yaparsın oldu bitti.. İlla etli veya kıymalı yemek, sarma-dolma falan mı olması lazım 🤷‍♀️🤷‍♀️

Siz bi pilav yazmışssınız
Etsiz yemek özensiz menü mü oluyor ? Ben bunu anlamadım.. Bir börek yaparsın patatesli veya peynirli. Mercimek çorbası yaparsın zeytinyağlı fasulye yaparsın .. tavuk kızartr piyav yaparsın salta yaparsın oldu bitti.. İlla etli veya kıymalı yemek, sarma-dolma falan mı olması lazım 🤷‍♀️🤷‍♀️
Evde bir şey yok bir pilav yapıyım da yiyelim
Dediniz diye bunu yazdım. Yoksa yazdığınız diper menğler gayet iyi

Kızlar çevremdeki eşe dosta soramıyorum yada aileme yanlış anlarlar misafir sevmiyor mu, cimri mi diye düşünürler korkusuyla. Burada ki akıllı kızlardan akıl almak daha iyi geldi.
Kk nın değişmeyen trend konusu eş ailesi konu. Birbuçuk yıldır evliyim. Eşimle herşeyimizi düğünümüzü iğneden ipliğe tek başımıza yaptık. (ailem beyaz eşyalarımı alarak destek oldu sağolsun lar ama okadar) ikimizde asgari ücretli olunca ne kadar zor oldu tahmin edersiniz. Ama Allah öyle bir yardım etti ki geriye dönüp baktığımızda biz bunları nasıl yapmışız diyoruz. Eşim gözümde hiç birşey bırakmadı.daha doğrusu beraber yaptık. Damtlığı kız tarafı yapar. Ben çorabına kadar aldım. Gelinliğe ayakkabısına da ortak oldum zorlanmasın diye..çok yanlız kaldı eşim babası kardeşleri hiç yardım etmediler. Düğünde hepsi birer çeyrek taktı.arkadaşlarımız daha çok takmışlar :) 20 gr bilezikle gelin olan tek kişiyimdir heralde. Kolumda tek bir tane bilezik vardı. Bizim buralarda gelinlerin kolları dirseklere kadar dolar. Gerdanlık seti falan kesin olur. Evli kardeşler bilezik takar ama diyorum ya tek bir tane kart taktılar. (altın ozaman bukadar pahalı değildi) neyse yapmadılar içimde ukde kaldı. Beraber evlendiğim 3 kuzen altınları bozdurup ev aldılar faizler düşünce. Bizim o tek bilezik te borca gitti. En azından yuvam var eşim iyi insan razıyım diyerek takılmadım fazla maddiyata. Neyse düğün yaptık, daha iznim bitmeden maaile toplanıp 10 günlük gelin iken toplanıp geldiler. Eşim yardım etmese şaşıp kalırdım nasıl yapacağım ne edeceğim diye. Baba evinde pek yemek yapmazdım. Çalışıyorum diye misafir de ağırlamazdım. Neyse atlattık şükür derken, eş ailesi 15 te bir gelmeye başladı. Artık gözüme batmaya başladı bu durum. Bide babası destek olmuş gibi gelip kurulup oğlumun evi edalarında oturuyor ya aşırı batıyordu bana. Neyse ilk hevesler geçer dedim.
Asıl konuya geleyim çok uzattım. 6 ay sonrasında gelmeleri ayda bire düşerdiler. Biraz rahatladım. Ama her gelişlerinde, sarmasından böreğine çorbasına tatlısına hep büyük sofra kuruyorum. Benim ailem 1.5 yıl da 5 kez anca gelmiştir hepte ben davet etmişimdir. Annem sakın hazırlık yapma beraber mantı yaparız yada bir tane hamur işi yaparız yanında da salata yeter der. Tatlıyı da kendi getirir.ama kv ile kp hiç beni aramazlar bile. eşimi ararlar hafta sonu sizdeyiz derler. E haberli olduğu için kalkıp bayram sofrası gibi sofra hazırlarım. Kp herşey de yemiyor. Mesela yaprak sarma et yemeği falan yapsamda ona ayrı kıyma yapıyorum. Salata bize yaparım ona başka meze. paşamız herşey yemez Emrivaki yaptıkları için genelde reddetme şansımız olmuyor. Bu aralar hesapta olmayan bir borç çıktı baya baya dara düştük. Kimseye durumumuzu belli etmeyiz. Evde erzağımız var şükür bize yetecek kadar. Ama kıyma et bitti. Maaşa bir hafta var. Kv eşimi aramış hafta sonu sizdeyiz diye eşim de durumu bildiği için gece temizlik yapıyor biz sizi sesleriz demiş. Akşam morali bozuktu annem alındı biraz dedi. Bende iyi sesle ozaman hep börek sarma et yemekleri mi yapacağız pilav çorba fasulye yapayım yanına da Kemalpaşa var evde onu yaparım dedim yok olmaz öyle maaş alalım börek sipariş verelim. Parça et alayım babam yemez onları dedi. Tamam dedim ama sinir oldum. Durumumuz belli yeni evliyiz tek başımıza düğün yapmışız ama her geldiklerinde bayram sofrası hazırlıyorum peşine çayın yanında çerez falan. ozaman iyi idik te bir kez reddettik gelmelerini diye kötü mü olduk. Arkadaşla konulurken sen çok kötü alıştırmışsın, ben çorba salata pilav yanınada Bi tane sulu yemek yapıp bırakıyorum dedi.
Sizler ne yapıyorsunuz. Gerçekten abartıyormuyum. Ne yapmalı. Uzun oldu okuyanların gözlerine sağlık.
Sen yapacagini yapmissin zaten bize soz kalmamis

Gerçekten merak ediyorum neden bu erkek aileleri böyle? Benim ailem de yemeğe eli kolu dolu gelir, yemek azsa bile aman boşver hemen hazırlarız derler, et yemeği diye diretmezler çünkü böyle bir alışkanlığımız yok. Ne varsa onu yeriz huzurluca otururuz. Eşimin ailesi ise tam tersi hastane ziyareti adı altında gelirler kapıdan adım atar atmaz hemen açız, yemek sorarlar. Ya anlamıyorum ki bazen yarım saat oturmalarda insan çay kahve koymak istiyor. Uğraşmak istemiyor. Tabi asla haberli gelinmez. Çat kapı gelirler.
Kendimde ilerde erkek annesi olucam ve böyle bir kadın da böyle bir aile de olmak istemiyorum.
Çok haklısınız şu zamanda misafir ağırlamak bir lüks. Heleki asgari ücretle büyük külfet. Gelme sıklıkları fazla. Kayınvalidenize söyleyin bence gelmeden eşimi değil beni arayın müsaitsek görüşürüz deyin. Gerçi ben bu sözleri kendi kayınvalideme de söylüyorum ama asla anlamıyor. Tamam deyip yine çat kapı geliyorlar.
Bu arada arkadaşınız çok haklı, biraz mesafeli olun, eşinize de durumu anlatın, geldikleri zamanların birinde de sıradan yemekler yapın. Bu nedir ya kimi insanlar sadece yemek yemeye gelmiş bu dünyaya.

Yeri gelir et yapılır yeri gelir taze fasulye .Ne.olcak ki .Ben ki nohutlu bamya yapmış insanim kayinvalideme :) 2 3 çeşit ypiyorum yeter çok yapsam beni müsrif ilan eder 😄 Bende yemek israfına çok karşıyım ne pisiyorsa o yenir sonuçta .Ben yılda bir geliyor diye.icli.kofte yaptım .Bir de ozenli ilan etmistim kendimi sizin yanınızda bı tuhaf durdu :)
Keşke baştan alistirmasa idiniz sadece maddiyat değil de emek ve zaman söz konusu

Diğer yorumları okumadım ama eşine kızdım canım ya . Ne demek babam yemez . Yazık değil mi size de, seni hiç mi düşünmüyor . Helal olsun hem çalışıp hem onları ağırlıyorsun. Ben yapmadım yapamam da valla. Bana da batardı eminim ki böyle bir durum yaşansa. Eşine demeden bi gün etsiz bir sofra hazırla , geldiklerinde de dersin bu sefer böyle oldu diye bakalım ne diyecekler . Senin evin aşevi mi . Yazdıkça sinirlendim 🤦🏻‍♀️

Eşine arayıp geliyoruz diyince. Sen kaynanani ara anneciğim taze fasulye pilav yaptım. Et yok evde babam fasulye yemezse gelirken bı kilo et alirmisiniz de. De kızım . Kolay her misafire et. Ayrıca biz on senelik evliyiz kirada değiliz. Borç falan yok çok şükür. Misafir gelince tavuk tercih ederim ben. Daha ucuz oluyo. Bazen köfteli yemek yaparım. Mesela top köfte yapıp kizartirim. Patates leri küp küp kizartirim. Bı konserve bezelye koyarım tepsi yemeği yaparım. Hem bereketli oluo bezelyeli olunca. Üstünü domates biberle süsle. Yada kuru fasulye nohut yaparken ikiyuz elli gram etle mis gibi yemek olur . Yada taze fasulye yaptın etsiz. Pilavı tavukla yap. Yarım kilo tavuk didince koca tencere pilava yeter. Kaynanandan istemekten çekinme. Hatta deki yabancı olsa isteyemem sen bizim annemizin falan de. Ya alır getirir yada ayağını keser

Harika bir yorum umarım konu sahibinin dikkatini çeker. Işte kriz yönetimi bunu gerektirir, böyle insanların hastasıyım, harikasınız gerçekten. 😍😍

Harika bir yorum umarım konu sahibinin dikkatini çeker. Işte kriz yönetimi bunu gerektirir, böyle insanların hastasıyım, harikasınız gerçekten. 😍😍
E bu seferde kayınvalide oğluna şikayet eder, karın gelirken bizden şunu şunu istiyor emrivaki yapıyor vs. Derse?

Yokluk cekmek tamda budur iste
Bizde senelerce boyle gecindik inan gulduler arkamizdan konustular vs vs
Yapsanda yapmasanda karsindakiler seni nasil gormek istiyolarsa yaglayip ballasanda onlerine kebaplarda koysan ayni inan bana
Ayni kayinbabadan bendede vardi
Boyleleri inan cok gicik bi insan 1 sey sevmez 5 sey sevmez anlarim ama herseye bi kusur buluyosa kendi sorunludur baskasi degil
Esine bu durumu anlatmak zor kendi ailesi oldugu icin toz kondurmasini bekleme
Yüzüge yazik olmus boyle yapan adamin kafasina kakar dururum ben olsam

E bu seferde kayınvalide oğluna şikayet eder, karın gelirken bizden şunu şunu istiyor emrivaki yapıyor vs. Derse?

Emrivaki değil o evin hanımı konu sahibi, bu şekilde düşündüm art niyetli değilim durumumuz ortada, senin annen benim annem mi var o da benim annem kendi anneme nasıl diyorsam ona da öyle dedim, diyebilir. Azcık manipülasyon iyidir.

Kayınvalideler gelini şikayet etme cüretini oğullarından alır, oğul annesine evlat, karısına eş olmayı başarabiliyorsa, kimse kimseyi şikayet edemez, kimsenin lafı da diğerine taşınmaz.
Koca lafını pek sevmem ama koca koca olacak, anneyi eşe, eşi anneye ezdirmeyecek.

Kayınvalideler gelini şikayet etme cüretini oğullarından alır, oğul annesine evlat, karısına eş olmayı başarabiliyorsa, kimse kimseyi şikayet edemez, kimsenin lafı da diğerine taşınmaz.
Koca lafını pek sevmem ama koca koca olacak, anneyi eşe, eşi anneye ezdirmeyecek.
Haklısın @Munecim de, bu adam karısına tektaşını sattırmış biri, zaten ezdirmiş ezdireceği kadar.

Emrivaki değil o evin hanımı konu sahibi, bu şekilde düşündüm art niyetli değilim durumumuz ortada, senin annen benim annem mi var o da benim annem kendi anneme nasıl diyorsam ona da öyle dedim, diyebilir. Azcık manipülasyon iyidir.
İnşallah bunu anlayacak düzeyde bir ailedirler ne diyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back