Hep ağır yemekler mi yapıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle yazarken nasıl güzel nasıl gaza getirerek yazıyorsunuz da hiç mi düşünmüyorsunuz bu sefer adam dicek ki benim ailem gelince yemek yapmıyorsun malzemden kısıyorsın onları iyi ağırlayamıyırsun onları sevmiyorsun vs vs. Bu sefer de adam ters anlayacak?
Hanımefendi gram altın olmuş 500 lira hangi ülkede yaşıyoruz haberiniz var mı?
Misafire et yediricem diye altın mi bozdurulur ustelik tektaş yani manevi değeri de olan bir şey aynı zamanda.Kari koca mantıksız davrandıkları çok bariz değil mi??
Evet çok da güzel yazıyorum keşke gaza gelse konu sahibi umarım.azicik farkındalık uyandirabilmisimdir kendisinde.

Bence o koca karısına laf edeceğine bi oturup anne babasını sorgulasın.
Karım da bende asgari ücret alıyoruz ailem hiç ne haldeyim ne durumdayım diye sorgulamıyorlar ancak emrivaki yapmasini biliyorlar, bunlar nasıl anne baba desin.
Hiç burda ama onlar anne baba edebiyatı yapmayalım.
Insan evladina gelirken 1 kilo et alır da gelir et yemeye merakliysa .

Böyle yazarken nasıl güzel nasıl gaza getirerek yazıyorsunuz da hiç mi düşünmüyorsunuz bu sefer adam dicek ki benim ailem gelince yemek yapmıyorsun malzemden kısıyorsın onları iyi ağırlayamıyırsun onları sevmiyorsun vs vs. Bu sefer de adam ters anlayacak?
Peki adam neden "Hayatım benim annem babam gelirken mükellef sofralar hazırlıyorsun kendi annen baban gelirken neden yapmıyorsun. Onlara da yapalım ben işten gelirken et, kıyma alırım sen de annenler için de güzel yemekler yap güzel ağırlayalım" demiyor da kendi ailesini düşünüp karısı azıcık ters yapnca karısını kötü ilan ediyor.. o zaman sizin mantıktan bakınca ortada çigte standart var. Demek ki konu sahibinin eşi konu sahibinin ailesni sevmiyor.. 😏😏 Bunu mu düşünelim yani.. ya tektaş alıp bozdurmak nedir ? Eşimin ailesini et pişirerek mi düşüneceğim .. sırf et pişirdiğim için düşünüyor oluyorsam batsın bu düşünme tarzı yani..

Yok borç almadık. Ama bir keresinde emrivaki yapıp geldiler. Çok sıkışıktış. Tek taşımı verdim git bozdur hem annemleri ağırlarız hemde ayı çıkarırız diye. Gelmeseler o ayı çıkarırdım ama yüzüğüm gitti işte.

Yaptiginiz şeye inanamiyorum. 😮😮

Evimde ne misafir odasi, ne misafir yemek takimi, ne misafir bilmem nesi YOK.( aslinda misafir yemek takimim var 12 kişilik, 6 yildir kullanmiş degilim henuz, kendim kullanirsam misafir de kullanir)

Ben nerede oturuyorsam orada oturacak, ne yiyorsam ve hangi tabaktan yiyorsam oyle yiyecek gelen. 🙄
Bunun özensizlik oldugunu da düşünmüyorum ben. Kaldi ki siz maddi olarak zor durumda olan bir ailesiniz neden kendinizi bu kadar sıkıyorsunuz yuzuge varana kadar kp in bogazi için satilir mi yahu? Maddi durumumuz var diye kendinizi kanitlama cabasinda filansaniz yapmayin bosuna yazik.

Peki adam neden "Hayatım benim annem babam gelirken mükellef sofralar hazırlıyorsun kendi annen baban gelirken neden yapmıyorsun. Onlara da yapalım ben işten gelirken et, kıyma alırım sen de annenler için de güzel yemekler yap güzel ağırlayalım" demiyor da kendi ailesini düşünüp karısı azıcık ters yapnca karısını kötü ilan ediyor.. o zaman sizin mantıktan bakınca ortada çigte standart var. Demek ki konu sahibinin eşi konu sahibinin ailesni sevmiyor.. 😏😏 Bunu mu düşünelim yani.. ya tektaş alıp bozdurmak nedir ? Eşimin ailesini et pişirerek mi düşüneceğim .. sırf et pişirdiğim için düşünüyor oluyorsam batsın bu düşünme tarzı yani..
Ben kadın haklı davranışı doğru demedim ama sizin dediğinizde tavıra girer ve buradan da karı koca arasında sorun olur. Yani koz vermek gibi geldi bana sizin tavsiyeniz.

Yok borç almadık. Ama bir keresinde emrivaki yapıp geldiler. Çok sıkışıktış. Tek taşımı verdim git bozdur hem annemleri ağırlarız hemde ayı çıkarırız diye. Gelmeseler o ayı çıkarırdım ama yüzüğüm gitti işte.
Bunu nasıl beceriyorsun aklım almıyor
Zaman zaman yorunlarımla konularımla bende eleştirilirim lakin sen bu konuda prof.sun :)))
Keşke yapmasaydın bunu
Nereden tutsan elinde kalır

Ailenizi ayda bir agirlamak güzel bir durum ama misafir cagirlamak icin yüzügünüzü altininizi bozdurmak cok yanlis bence. Ilk zamanlar neyse cok özenirsin ama artik zaman gecmis aile olmussunuz,ev halidir anlarlar diye düsünüyorum.illa iyi agirlicam diyorsan maasinizi aldiginiz zaman ne zamansa o zaman davet et.günleri onlar degilde sen belirle. Her an, her dakika misafire hazirlikli olmak mümkün degil.

Fix menüm tavuk patates pilav çorba. KV ye pilavı yaptırırım, patatesi filan soyar ben yemeği yaparım öyle yani. Dört dörtlük sofra olayı benim için çok zor. Hem de lafa gelince aaa biz misafir miyiz burası bizim de evimiz diyen insanlara misafir gibi mi davranayım. Benim eşimin de böyle sanki misafire illa et yemeği yapılmalı gibi takıntıları var. Ama bütçe meselesi yani herkesi et ile ağırlayamayız.

Hanımefendi gram altın olmuş 500 lira hangi ülkede yaşıyoruz haberiniz var mı?
Misafire et yediricem diye altın mi bozdurulur ustelik tektaş yani manevi değeri de olan bir şey aynı zamanda.Kari koca mantıksız davrandıkları çok bariz değil mi??
Evet çok da güzel yazıyorum keşke gaza gelse konu sahibi umarım.azicik farkındalık uyandirabilmisimdir kendisinde.

Bence o koca karısına laf edeceğine bi oturup anne babasını sorgulasın.
Karım da bende asgari ücret alıyoruz ailem hiç ne haldeyim ne durumdayım diye sorgulamıyorlar ancak emrivaki yapmasini biliyorlar, bunlar nasıl anne baba desin.
Hiç burda ama onlar anne baba edebiyatı yapmayalım.
Insan evladina gelirken 1 kilo et alır da gelir et yemeye merakliysa .
Ben kadın haklı dedim mi?
Madem durum böyle adam aileme tavır mı alıyorsun dese ne diceksiniz? Verdiğiniz tavsiye değil adamın aileisne koz veriyorsunuz? Bu sefer adam ailesine daha çok değer veriyor ve siz burada işi yönetemiyorsunuz. Mesele zaten kabalaşmadan olayı çözüp eşin olayı görmesi ve karısına hak vermesi. Yoksa ohoo inatla köyü tavırla bu mesele çözülmez karı koca ya olan olur.

Fix menüm tavuk patates pilav çorba. KV ye pilavı yaptırırım, patatesi filan soyar ben yemeği yaparım öyle yani. Dört dörtlük sofra olayı benim için çok zor. Hem de lafa gelince aaa biz misafir miyiz burası bizim de evimiz diyen insanlara misafir gibi mi davranayım. Benim eşimin de böyle sanki misafire illa et yemeği yapılmalı gibi takıntıları var. Ama bütçe meselesi yani herkesi et ile ağırlayamayız.
En güzeli kvye yaptırmak. Annecim sen güzel yaparsın hem beraber yapalım diyin 1 gelir 2 gelir sınra o da bıkar. Ayağına yemek istemez.madem yabancısı gayrısı yok herkes sofraya katksı olacaksa böyle yapılsın.

Ben kadın haklı davranışı doğru demedim ama sizin dediğinizde tavıra girer ve buradan da karı koca arasında sorun olur. Yani koz vermek gibi geldi bana sizin tavsiyeniz.
Hayır bu tavır değil. Konu sahibi elnden gelen herşeyi yapıp bir kere normal yemeği teklif edince eş konu sahibine tavır alyorsa asıl kocasının yaptığı ayıp, hata, yanlış.. Sizin söylediğiniz noktadan bakılınca fedakarlık yapacak olan kişi sadece konu sahibi oluyor. Karşılıklı fedakarlk olması gerekirken eşi "haklısın hayatım bu ay sıkışığız elimisde olanlarla birşeyler yaparız" demesi gerekirken diretiyor ve konu sahibinin yüzüğünü bile sırf bu yüzden alabiliyorsa zaten burada bir sorun var demektir. O da eşin düşüncesizliğidir.. Herşey.kadında bitmiyor erkeğin de fedakarlıklar yapması lazım..

Hayır bu tavır değil. Konu sahibi elnden gelen herşeyi yapıp bir kere normal yemeği teklif edince eş konu sahibine tavır alyorsa asıl kocasının yaptığı ayıp, hata, yanlış.. Sizin söylediğiniz noktadan bakılınca fedakarlık yapacak olan kişi sadece konu sahibi oluyor. Karşılıklı fedakarlk olması gerekirken eşi "haklısın hayatım bu ay sıkışığız elimisde olanlarla birşeyler yaparız" demesi gerekirken diretiyor ve konu sahibinin yüzüğünü bile sırf bu yüzden alabiliyorsa zaten burada bir sorun var demektir. O da eşin düşüncesizliğidir.. Herşey.kadında bitmiyor erkeğin de fedakarlıklar yapması lazım..
Diyelim ki eş böyle düşüncesiz siz de böyle biriyle evkenmiş bulundunuz akşam geldiklerinde özensiz menü çıkarıyorsunuz haklı olarak. Sonra ne olucak mesela adam bir anda ya sen de çok yoruldun artık yemek yapma mı diyecek bu düşüncesizliğiyle yıllardır böyle eğitilmemiş adam bir akşam aklına dank mı edicek?

Yanı nereden tutsam elimde kalıyor misafir çok değerlidir kültürümüzde sahsen bende misafir geleceği zaman cılkını çıkarırım ama es anne babası misafir değildir benim gelinim yok henüz ama kardeş hanımları var gideriz annem ve babalarla kayserili gelin babam zaten arar kızım biz misafir değiliz yorulma sakin diye bir giderizki manti yapmış bir başka seferde köfte pilav çorba bir başka seferde çay kahvaltı pogacada yapar yanına tamam bizde rahat mutlu yer kalkarız gelin aa hiç bisey anlamadım yine gelin der bizde mutlu oluruz yapma böyle azalır yaptıklarını bidahada altın falan bozdurma yazıktır

Eşim saçmaladı evet. Benim sonradan haberim oldu gelin müsaitiz demiş. Sonradan iptal edemedik. Evde de bişey yoktu. Ben salatasız tatlısız oturuyorum sofraya ama misafire yapamam. Öyle verdim git bozdur diye.
Yahu ben diyelim ki aileme tamam gelin dedim. Sonra baktım evde bir şey yok. Derim mi eşimin işi çıktı, ya o gün filanca arkadaş gelecekti unuttum ben siz haftaya gelin. Ailem de bunun için küsmez. Niye yüzük bozduruluyor da ertelenmiyor.

En güzeli kvye yaptırmak. Annecim sen güzel yaparsın hem beraber yapalım diyin 1 gelir 2 gelir sınra o da bıkar. Ayağına yemek istemez.madem yabancısı gayrısı yok herkes sofraya katksı olacaksa böyle yapılsın.
Yaptırıyorum valla. Benim pilavım güzel olmaz. Eşim senin yemeğini özlemiştir deyip yaptırıyorum o da girişkendir zaten sever yemek yapmayı

Yaptırıyorum valla. Benim pilavım güzel olmaz. Eşim senin yemeğini özlemiştir deyip yaptırıyorum o da girişkendir zaten sever yemek yapmayı
Valla bravo. Kriz böyle yönetilir zamanı gelince ben de deneyeceğim :) Allah muhabbtinizi artırsın :)

Siz de normal değilsiniz. Misafir ağırlamak için tek taş mı bozdurulurmuş? Misafir imkanlar ölçüsünde ağırlanır. Abartmaya gerek yok. Durumumuz kötü değil ama normal ve yapımı kolay yemekler yaparım misafirime. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer demişler. Siz böyle ağırlamaya devam ederseniz evinizden ayrılmazlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X