Hep ağır yemekler mi yapıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E bu seferde kayınvalide oğluna şikayet eder, karın gelirken bizden şunu şunu istiyor emrivaki yapıyor vs. Derse?
Ben kadın haklı dedim mi?
Madem durum böyle adam aileme tavır mı alıyorsun dese ne diceksiniz? Verdiğiniz tavsiye değil adamın aileisne koz veriyorsunuz? Bu sefer adam ailesine daha çok değer veriyor ve siz burada işi yönetemiyorsunuz. Mesele zaten kabalaşmadan olayı çözüp eşin olayı görmesi ve karısına hak vermesi. Yoksa ohoo inatla köyü tavırla bu mesele çözülmez karı koca ya olan olur.

Ne çok korkuyorsunuz yahu. Yok koca boyle derse, kaynana kocaya sikayet ederlerse, ellerine koz gecerse...
Koca yokken boylesiniz evlenince nasil olacak acaba. 😂😂😂

Bir evliliğin huzurunu kadın tek başına sağlayamaz.

Ne çok korkuyorsunuz yahu. Yok koca boyle derse, kaynana kocaya sikayet ederlerse, ellerine koz gecerse...

Korkmak mı bu?
Ayrıca haytımda birinin olmadığını nasıl anldınız bilemedim?
Benim bahsettiğim şey böyle bir adam annesi ve ailesi tarafından çok rahat manipüle edilebilen doldurulabilen yapıya sahip kötü olan gelin olucak ben onu sorguluyorum sonuçta her ailenin dinamği farklı kimse hayatını burdaki yorumlarla yaşamıyor,sevgiler

İnşallah bunu anlayacak düzeyde bir ailedirler ne diyim

Inşallah da şunu demek istiyorum, evlendikten sonra yeni bir aile oluyorsunuz. Nasıl yıllanmış ailelerin kurallarını kabul ediyorsa toplum bu mini mini ailenin de kurallarını kabul edecek.
Bence böyle eşlerin anne babalarıyla ilgili uzlasmazliklarda genç aile kendi içinde konuşup biz de bir aileyiz ve kurallarımız bunlar diyebilmeli. Yoksa niye aile oluyoruz başkaları ne derse yapmak, başka ailelere ayak uydurmak için mi ?
Konu sahibi maddi güçlük içindeyken etrafına zenginmiş gibi göstermesini de doğru bulmuyorum. Neysem oyum, benim adım Hıdır elimden gelen budur, deseler kendilerini zorlamasalar en iyisini yaparlar. Hele sofra kurmak için yüzük satmak çok uç bir durum... Üzüldüm hakikaten, ülkenin gidişatına üzüldüm gençlerimizin sıkılmalarına üzüldüm..

Korkmak mı bu?
Ayrıca haytımda birinin olmadığını nasıl anldınız bilemedim?
Benim bahsettiğim şey böyle bir adam annesi ve ailesi tarafından çok rahat manipüle edilebilen doldurulabilen yapıya sahip kötü olan gelin olucak ben onu sorguluyorum sonuçta her ailenin dinamği farklı kimse hayatını burdaki yorumlarla yaşamıyor,sevgiler

Hayatinizda biri yok demedim evli degilsiniz dedim ikisi farkli şeyler.
Adam dolmayacak, ömrübillah bu adam dolmasin diye kendini yirtinca eline hiçbisey gecmeyecek cunku. Bisey yapilacaksa o adam dolmamayi ogrenecek.
Doluyormuşmuş...
Kadin dolduruşa gelse kaç tane adam çeker böyle.
Boyle kocama sikayet gelirse, eline koz geçerse diye korka korka taktikle surdurulen evliligin sonunda illaki pişmanlik olur ya da kendini yiprattigiyla kalir. Bu kadar

Haklısın @Munecim de, bu adam karısına tektaşını sattırmış biri, zaten ezdirmiş ezdireceği kadar.
Konu sahibesi kızmasın ama bunda biraz da suç gecenin_resmi'nde, kayınpedere sofra donatmak için tek taş satılmaz, bunu teklif dahi etmemesi gerekirdi, adamın eline verip bozdur derseniz bozdurur, erkekler biraz düz mantık, çoğu zaman ince düşünmezler, bozdur dedin bozdurdum der çıkar işin içinden.

Eş babası illa et yesin istiyorsa çözümü de kendi üretecek, siz hep kendinizden ödün verdikçe fazlası istenir, gün gelir ödün vermek canınıza tak edince de sizden kötüsü olmaz.
Şunu da belirteyim eş insanın hayattaki en büyük destekçisidir, her zorluğu birlikte aşarsınız lakin fedakarlıklar tek taraflı olmaz, hep kendinden veren ama aynı karşılığı bulmayan biri olursanız gün gelir bıçak kemiğe dayanır isyan edersiniz, değer gördüğünüz kadar değer vermek lazım, sizinle aynı konuları okuyoruz aldatmalı konu örnek olsun meselaHoppa

Ziynet eşyası et yemeği yapmak için satılmaz, borç gırtlaktadır, kiranız faturanız birikir elden borç alacağınıza altın bozdurursunuz veya Allah muhafaza siz, eşiniz ya da çocuğunuz hasta olur cebinizde 5 kuruş paranız yoktur altın bozdurursunuz ama kayınpedere et yedireceğim diye yüzük bozmam şahsen.

Kesinlikle her seferinde ağır yemek yapmak zorunda değilsiniz. Eşinizi karşınıza alıp doğru düzgün konuşmanız gerekiyor. Maaşı bekleyip güzel yemekler yapalım falan çok abartı. Sık geliyorlarsa hele sizin durumunuz da iyi değilse yani kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Çok üzüldüm adınıza. Eşiniz kötü niyetli değil ama görmüyor gerçekleri. Güzel bir dille gözünün açılmasını sağlayın.

Konu sahibesi kızmasın ama bunda biraz da suç gecenin_resmi'nde, kayınpedere sofra donatmak için tek taş satılmaz, bunu teklif dahi etmemesi gerekirdi, adamın eline verip bozdur derseniz bozdurur, erkekler biraz düz mantık, çoğu zaman ince düşünmezler, bozdur dedin bozdurdum der çıkar işin içinden.

Eş babası illa et yesin istiyorsa çözümü de kendi üretecek, siz hep kendinizden ödün verdikçe fazlası istenir, gün gelir ödün vermek canınıza tak edince de sizden kötüsü olmaz.
Şunu da belirteyim eş insanın hayattaki en büyük destekçisidir, her zorluğu birlikte aşarsınız lakin fedakarlıklar tek taraflı olmaz, hep kendinden veren ama aynı karşılığı bulmayan biri olursanız gün gelir bıçak kemiğe dayanır isyan edersiniz, değer gördüğünüz kadar değer vermek lazım, sizinle aynı konuları okuyoruz aldatmalı konu örnek olsun meselaHoppa

Ziynet eşyası et yemeği yapmak için satılmaz, borç gırtlaktadır, kiranız faturanız birikir elden borç alacağınıza altın bozdurursunuz veya Allah muhafaza siz, eşiniz ya da çocuğunuz hasta olur cebinizde 5 kuruş paranız yoktur altın bozdurursunuz ama kayınpedere et yedireceğim diye yüzük bozmam şahsen.

Paşazade babasına et yedirecek diye kızın tektaşını yedirmiş. Zıkkım yesin!

Yok borç almadık. Ama bir keresinde emrivaki yapıp geldiler. Çok sıkışıktış. Tek taşımı verdim git bozdur hem annemleri ağırlarız hemde ayı çıkarırız diye. Gelmeseler o ayı çıkarırdım ama yüzüğüm gitti işte.

Şaka mi yapıyorsun? Umarım öyledir.. Gelenler yabancı değil ki, siz ne yiyecekseniz ondan yesinler işte.. evlerinde ne yiyorlar? Ayrıca açık olun, neyse söyleyin bence.. şaşırdı im kaldım durumunuza..

Kızlar çevremdeki eşe dosta soramıyorum yada aileme yanlış anlarlar misafir sevmiyor mu, cimri mi diye düşünürler korkusuyla. Burada ki akıllı kızlardan akıl almak daha iyi geldi.
Kk nın değişmeyen trend konusu eş ailesi konu. Birbuçuk yıldır evliyim. Eşimle herşeyimizi düğünümüzü iğneden ipliğe tek başımıza yaptık. (ailem beyaz eşyalarımı alarak destek oldu sağolsun lar ama okadar) ikimizde asgari ücretli olunca ne kadar zor oldu tahmin edersiniz. Ama Allah öyle bir yardım etti ki geriye dönüp baktığımızda biz bunları nasıl yapmışız diyoruz. Eşim gözümde hiç birşey bırakmadı.daha doğrusu beraber yaptık. Damtlığı kız tarafı yapar. Ben çorabına kadar aldım. Gelinliğe ayakkabısına da ortak oldum zorlanmasın diye..çok yanlız kaldı eşim babası kardeşleri hiç yardım etmediler. Düğünde hepsi birer çeyrek taktı.arkadaşlarımız daha çok takmışlar :) 20 gr bilezikle gelin olan tek kişiyimdir heralde. Kolumda tek bir tane bilezik vardı. Bizim buralarda gelinlerin kolları dirseklere kadar dolar. Gerdanlık seti falan kesin olur. Evli kardeşler bilezik takar ama diyorum ya tek bir tane kart taktılar. (altın ozaman bukadar pahalı değildi) neyse yapmadılar içimde ukde kaldı. Beraber evlendiğim 3 kuzen altınları bozdurup ev aldılar faizler düşünce. Bizim o tek bilezik te borca gitti. En azından yuvam var eşim iyi insan razıyım diyerek takılmadım fazla maddiyata. Neyse düğün yaptık, daha iznim bitmeden maaile toplanıp 10 günlük gelin iken toplanıp geldiler. Eşim yardım etmese şaşıp kalırdım nasıl yapacağım ne edeceğim diye. Baba evinde pek yemek yapmazdım. Çalışıyorum diye misafir de ağırlamazdım. Neyse atlattık şükür derken, eş ailesi 15 te bir gelmeye başladı. Artık gözüme batmaya başladı bu durum. Bide babası destek olmuş gibi gelip kurulup oğlumun evi edalarında oturuyor ya aşırı batıyordu bana. Neyse ilk hevesler geçer dedim.
Asıl konuya geleyim çok uzattım. 6 ay sonrasında gelmeleri ayda bire düşerdiler. Biraz rahatladım. Ama her gelişlerinde, sarmasından böreğine çorbasına tatlısına hep büyük sofra kuruyorum. Benim ailem 1.5 yıl da 5 kez anca gelmiştir hepte ben davet etmişimdir. Annem sakın hazırlık yapma beraber mantı yaparız yada bir tane hamur işi yaparız yanında da salata yeter der. Tatlıyı da kendi getirir.ama kv ile kp hiç beni aramazlar bile. eşimi ararlar hafta sonu sizdeyiz derler. E haberli olduğu için kalkıp bayram sofrası gibi sofra hazırlarım. Kp herşey de yemiyor. Mesela yaprak sarma et yemeği falan yapsamda ona ayrı kıyma yapıyorum. Salata bize yaparım ona başka meze. paşamız herşey yemez Emrivaki yaptıkları için genelde reddetme şansımız olmuyor. Bu aralar hesapta olmayan bir borç çıktı baya baya dara düştük. Kimseye durumumuzu belli etmeyiz. Evde erzağımız var şükür bize yetecek kadar. Ama kıyma et bitti. Maaşa bir hafta var. Kv eşimi aramış hafta sonu sizdeyiz diye eşim de durumu bildiği için gece temizlik yapıyor biz sizi sesleriz demiş. Akşam morali bozuktu annem alındı biraz dedi. Bende iyi sesle ozaman hep börek sarma et yemekleri mi yapacağız pilav çorba fasulye yapayım yanına da Kemalpaşa var evde onu yaparım dedim yok olmaz öyle maaş alalım börek sipariş verelim. Parça et alayım babam yemez onları dedi. Tamam dedim ama sinir oldum. Durumumuz belli yeni evliyiz tek başımıza düğün yapmışız ama her geldiklerinde bayram sofrası hazırlıyorum peşine çayın yanında çerez falan. ozaman iyi idik te bir kez reddettik gelmelerini diye kötü mü olduk. Arkadaşla konulurken sen çok kötü alıştırmışsın, ben çorba salata pilav yanınada Bi tane sulu yemek yapıp bırakıyorum dedi.
Sizler ne yapıyorsunuz. Gerçekten abartıyormuyum. Ne yapmalı. Uzun oldu okuyanların gözlerine sağlık.
Çalisan geline sürekli yemege gitmek de saçma. Bu sekilde ilerlemeyin cocugunuz olunca ne olacak alıştırmayın. Siz onlara yemege gidin giderken de cerez tatli alın daha mantıklı. Bir onlar bir siz sıralı olursa zaten vazgeçerler.
Düğünde takmamalari önemli degil bence boşverin.
Yemekte corba bi firinda tavuk et ve pilav salata yeter .

Ben hic anlatmayayim, turk kulturune indirelen darbeyim sanirsam da haberim yok, allahtan yurt disina tasinmisim da kulturumuz kurtulmus.

Neyse ben hic kimse icin boyle bir sofra kurmam, ancak yilbasi bayram su bu etkinligi yapiyorsak yaparim, onu da tek basima yapmam, davetlilere de is buyururum. Zaten davetliler cok yakin arkadaslarim veya yakin aile uyesidirler, ayip olmaz, ayip oluyorsa da benimle aralarina mesafe koyarlar herkes mutlu olur.

Illa da birbirimizi ayiplayacaksak o etsiz sofraya oturmayan, bunu da gerim gerim soyleyen kisileri ayipliyorum, hodri meydan.

Peki adam neden "Hayatım benim annem babam gelirken mükellef sofralar hazırlıyorsun kendi annen baban gelirken neden yapmıyorsun. Onlara da yapalım ben işten gelirken et, kıyma alırım sen de annenler için de güzel yemekler yap güzel ağırlayalım" demiyor da kendi ailesini düşünüp karısı azıcık ters yapnca karısını kötü ilan ediyor.. o zaman sizin mantıktan bakınca ortada çigte standart var. Demek ki konu sahibinin eşi konu sahibinin ailesni sevmiyor.. 😏😏 Bunu mu düşünelim yani.. ya tektaş alıp bozdurmak nedir ? Eşimin ailesini et pişirerek mi düşüneceğim .. sırf et pişirdiğim için düşünüyor oluyorsam batsın bu düşünme tarzı yani..
Evet,adam gururlu ama,kimbilir ne emekle aldigi ve manevi degeri olan tektasi 100 tl gibi bozdurabiliyor.
Esinin yuzune nasil bakti sonra acaba?

İtiraz etmedi mi hiç siz öyle çıkarıp tektaşınızı verince ya da yenisini almayı düşünmüyor muymuş? Açık açık söyleyin o zaman daha sana verdiğim alyans yerine gelmedi parmağım boş geziyorum açılmayalım bu kadar misafire diye.
Sanirim onun icin de aman aman bir kiymeti yokmus.
Ben en dar gunlerimde,kizimin dogumunda gelen ve birkac tasi dusmus olan kolye ucunu kiyip satamadim.Taslarini yaptirip dogum gununde hediye edecegim,artik genc kiz oldu.

Valla bravo. Kriz böyle yönetilir zamanı gelince ben de deneyeceğim :) Allah muhabbtinizi artırsın :)
İlk zamanlar annem gelir buzluğumu doldurdu zavallı annem hem benimle uğraşırdı hem hastane işlerimizle. Bunlar da misafir gibi gelir bir güzel hazır yemekleri yer giderlerdi. Doğum yaptım KV bir çorba bile getirmediği gibi yemeğini çayını bilmem neyini annem önüne getirirdi. Sonra baktım sonu yok alışıyorlar. Geçtim odama ben çocuğu uyutuyorum sen şunu yapıver sen bunu yapıver dedim çekildim. Yani aslında kadın kötü değil ama düşüncesiz mi desem akıl mı edemiyor bilmiyorum. Her şeyi söylemeyle yapıyor

Ipecigim cicecigim olanlar daha cok sasaliyor evlenince:))

Hayatinizda biri yok demedim evli degilsiniz dedim ikisi farkli şeyler.
Adam dolmayacak, ömrübillah bu adam dolmasin diye kendini yirtinca eline hiçbisey gecmeyecek cunku. Bisey yapilacaksa o adam dolmamayi ogrenecek.
Doluyormuşmuş...
Kadin dolduruşa gelse kaç tane adam çeker böyle.
Boyle kocama sikayet gelirse, eline koz geçerse diye korka korka taktikle surdurulen evliligin sonunda illaki pişmanlik olur ya da kendini yiprattigiyla kalir. Bu kadar
Bekara kayinpedere parca et yedirmek kolay gelir😂

Yazık günah et yemeği pişirmek için yüzük mü satılır. Kimi zaman et yemekli sofra kurulur kimi zaman Kuru fasülye pilav yapılır. Bu kadar kasmanın anlamı ne. Sanki kraliyet ailesi geliyor evinize.
Siz bu durumu abarta abarta eşinize de bu normal gelmeye başlamış.

Adam evinde her gün et mi yiyor Allah aşkına.

Kendisini az çok tanıyorum :deli: o değilde konus sahibi kendi kadsr dert edip cevap vermedi

Kızlar çevremdeki eşe dosta soramıyorum yada aileme yanlış anlarlar misafir sevmiyor mu, cimri mi diye düşünürler korkusuyla. Burada ki akıllı kızlardan akıl almak daha iyi geldi.
Kk nın değişmeyen trend konusu eş ailesi konu. Birbuçuk yıldır evliyim. Eşimle herşeyimizi düğünümüzü iğneden ipliğe tek başımıza yaptık. (ailem beyaz eşyalarımı alarak destek oldu sağolsun lar ama okadar) ikimizde asgari ücretli olunca ne kadar zor oldu tahmin edersiniz. Ama Allah öyle bir yardım etti ki geriye dönüp baktığımızda biz bunları nasıl yapmışız diyoruz. Eşim gözümde hiç birşey bırakmadı.daha doğrusu beraber yaptık. Damtlığı kız tarafı yapar. Ben çorabına kadar aldım. Gelinliğe ayakkabısına da ortak oldum zorlanmasın diye..çok yanlız kaldı eşim babası kardeşleri hiç yardım etmediler. Düğünde hepsi birer çeyrek taktı.arkadaşlarımız daha çok takmışlar :) 20 gr bilezikle gelin olan tek kişiyimdir heralde. Kolumda tek bir tane bilezik vardı. Bizim buralarda gelinlerin kolları dirseklere kadar dolar. Gerdanlık seti falan kesin olur. Evli kardeşler bilezik takar ama diyorum ya tek bir tane kart taktılar. (altın ozaman bukadar pahalı değildi) neyse yapmadılar içimde ukde kaldı. Beraber evlendiğim 3 kuzen altınları bozdurup ev aldılar faizler düşünce. Bizim o tek bilezik te borca gitti. En azından yuvam var eşim iyi insan razıyım diyerek takılmadım fazla maddiyata. Neyse düğün yaptık, daha iznim bitmeden maaile toplanıp 10 günlük gelin iken toplanıp geldiler. Eşim yardım etmese şaşıp kalırdım nasıl yapacağım ne edeceğim diye. Baba evinde pek yemek yapmazdım. Çalışıyorum diye misafir de ağırlamazdım. Neyse atlattık şükür derken, eş ailesi 15 te bir gelmeye başladı. Artık gözüme batmaya başladı bu durum. Bide babası destek olmuş gibi gelip kurulup oğlumun evi edalarında oturuyor ya aşırı batıyordu bana. Neyse ilk hevesler geçer dedim.
Asıl konuya geleyim çok uzattım. 6 ay sonrasında gelmeleri ayda bire düşerdiler. Biraz rahatladım. Ama her gelişlerinde, sarmasından böreğine çorbasına tatlısına hep büyük sofra kuruyorum. Benim ailem 1.5 yıl da 5 kez anca gelmiştir hepte ben davet etmişimdir. Annem sakın hazırlık yapma beraber mantı yaparız yada bir tane hamur işi yaparız yanında da salata yeter der. Tatlıyı da kendi getirir.ama kv ile kp hiç beni aramazlar bile. eşimi ararlar hafta sonu sizdeyiz derler. E haberli olduğu için kalkıp bayram sofrası gibi sofra hazırlarım. Kp herşey de yemiyor. Mesela yaprak sarma et yemeği falan yapsamda ona ayrı kıyma yapıyorum. Salata bize yaparım ona başka meze. paşamız herşey yemez Emrivaki yaptıkları için genelde reddetme şansımız olmuyor. Bu aralar hesapta olmayan bir borç çıktı baya baya dara düştük. Kimseye durumumuzu belli etmeyiz. Evde erzağımız var şükür bize yetecek kadar. Ama kıyma et bitti. Maaşa bir hafta var. Kv eşimi aramış hafta sonu sizdeyiz diye eşim de durumu bildiği için gece temizlik yapıyor biz sizi sesleriz demiş. Akşam morali bozuktu annem alındı biraz dedi. Bende iyi sesle ozaman hep börek sarma et yemekleri mi yapacağız pilav çorba fasulye yapayım yanına da Kemalpaşa var evde onu yaparım dedim yok olmaz öyle maaş alalım börek sipariş verelim. Parça et alayım babam yemez onları dedi. Tamam dedim ama sinir oldum. Durumumuz belli yeni evliyiz tek başımıza düğün yapmışız ama her geldiklerinde bayram sofrası hazırlıyorum peşine çayın yanında çerez falan. ozaman iyi idik te bir kez reddettik gelmelerini diye kötü mü olduk. Arkadaşla konulurken sen çok kötü alıştırmışsın, ben çorba salata pilav yanınada Bi tane sulu yemek yapıp bırakıyorum dedi.
Sizler ne yapıyorsunuz. Gerçekten abartıyormuyum. Ne yapmalı. Uzun oldu okuyanların gözlerine sağlık.
Haberli geliyorlarsa yine az buçuk hazırlık yaparım (yine her defasında sarma börek uğraşmam ana yemek, pilav çorba tatlı olur) ama habersiz geliyorlarsa kuru bulgur pilavı önlerine koyarım.
Zaten mutfaktan soğumuş durumdayım habersiz misafiri hiç çekemem.
Önemli bir konuda gelirken sizi mi arıyorlar oğullarını mı arıyorlar?
Ona göre tavır alırım.

Yemekten çok düğünde takılan altınlar konu olmuş sanki yemeğe geçemedim 🙏 affedin iyi gene çeyrek takmışlar Allah bereket versin yeni duydum sahte çeyrek takanlar varmış eşiniz iyiyse boşverin kolunuza takılan bilezikleri Allah daha çok veriyor inanın

Neden bana verilen cevaplarla bana gönderme yapıyorsunuz? Keşke bu kadar korkmasaydınız da ismimi etiketleseydiniz gizli saklı olmuyor canım böyle :))
Kizmayin canim ya:)
Etiketleyince ne oluyor,okuyorsunuz iste..
Cok naifsiniz ama keske hersey o kadar kolay olsa.
Neyse siz dana kesersiniz kayinpederinize:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X