- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #10.881
Evet başka şeyler denemek lazım çünkü dediğin gibi sprey hiçbir işe yaramıyor canım.Serum al kuzum bize otri bebe falan fayda etmedi enjektörle basıveriyorum daha etkili burun açmada
Çok sağol canım. Kundak pek yapabildiğim bi şey değil, daha beter oluyorlar. Masajı deneyeceğim.))
Allah yardımcınız olsun ben herzaman ikiz gebelikten korkmuştum ki 2 bebek aynı anda olması gerçekten zor olmali. İnanırım.
Mesela geçiyor ya ağlaması, ozaman kendi kendine söylen işte baK geçti, oldu bitti. Gibi.
Rahat, biraz daha sabırlı olursak bebekler bunu hissedip "zamanla" sakinleşecektir.
O ana yüreği modu bende şimdilerde aktifbüyük oğluma yeterince ilgi alaka veremediğim için, yemeği, uyuması veya birșey istediği zaman, geç yapmam beni üzüyor. Herkes normal diyor da. Işte..
Umarim kolik değildir, yinede gün içinde ona yağ ile masaj yap. Cay veriyorsan ver. Bide ayaklarını sıcak tut. Bide kundak o ağlama krizlerine bazen çare oluyor. Denersin artık
Allah yardımcın olsun
7 haftalıklar. Biogaia ve nurse harveys kullanıyorum. Yani biraz da mizacı böyle sanırım, yaygaracı. Yani burnunu açsak gazım var der ağlar, gazını alsak başım ağrıyor der ağlar sanki. Ki bu kolik arkadaş o kadar rahat gaz çıkarıyor ki hem üstten hem de alttan, bi kerecik çıkaramıyor diye tüm olay. Diğer bebeğim gece gündüz ıkınır, sırf az bi pırt çıksın rahatlasın diye yağlarla ovuyoruz, onun yerinde olsaydı napardı acabaAh ahbu kolik bebek cok zor canim ne kullaniyosun damla filan ? Bide bebisler ne kadrlik?
Ah ah canım hiç böyle olacağımı düşünmezdim. Ben de biogaia'yı bırakmıştım kaka yapamıyorlar diye, tekrar başladım. Uyumadıkları için daha çok beslenmek istiyorlar, daha çok meme + mama da hem gaz yapıyor hem reflüyü azdırıp kusturuyor, bu rahatsızlıklardan yine uyuyamıyorlar. Bi uyusalar, bi mideyi dinlendirseler belki her şey daha kolay olacak ama bu döngüyü nerden kıracağım hiç bilmiyorum. İnşallah damlalar etki eder.Canım aynı şeyleri yaşamış biri olarak gecicegine inanıyorum sende inan benim oğlumda aynı ağladığinda sanki bı yeri kesilmiş gibi sancidan mosmor oluyo kendini sıkıyo bende ne yapacağımı bilemedigim günler çok ağladım ama şuan biraz alıştım gibi damla kullanmayi bırakmıştım ama tekrar başladım fayda etmiyo dedim ama bırakınca gördüm ki azda olsa rahatlatıyomus çocuğumu
Benimkiler yine 1-2 saat uyuyorlar allahtan, ama o 2 saat için 4 saat uğraşıyoruz geceİnşallah her gece yarın daha güzel olacak diye düşünüyorum bari gündüz 2 saat falan uyusa oda yok tüp bebek deneyecek kimseye tavsiye etmiyorum 2 embriyo
Canım ben de iki aylıkken öyle bir dönem yaşamıştım. 10 dakika uyuyup uyaniyordu. Uyuyamadikca ağlaması artıyordu haliyle. Geçecek ama üzülme. Rabbim sabır versin. Bebiskerine sağlık sıhhat huzur versinEvettt arkadaşlar uyumayan bebe doğurmuşum çocuk 24 saay boyunca sadece 15 20 dk kucağımızda sızarak uyuyo sonrası yok uyumuyo sürekli aç çocuk meme mama ne vereceğimi şaşırdım artıkevde 3 kişi 2 bebeğe yetemiyoruz hadi biri bi kaç kere uyuyo oda uyumasa ne yapardık bilmiyorum. Artık kundak falan bi işe yaramıyo hiç uyumamış gibi fıldır fıldır gözler ne yapacağım bilemedim bi akıl verin
Ya kuzum benimki de yemiyor artık bugün ek gıdaya başladım canıma tak etti. Zaten benimki haftada 200 gram alan bebekti. Dün tartikdik iki haftada 200 ggam almış ve yemiyor. 4 saat aç bıraktım aglamadi bile . Yedirdim 30 ml yedi bastı yaygarayi. 3 gün kaldı 4 aylık olmasına. Mamasına pirinç unu ve kayısı suyu kattım sulu kıvam yapıp mama kaşığı ile yediridm. Şapur şupur yedi mamayı . Benimki süt alerjisi olduğundan alerji mamasi kullanıyor. Tadı kokusu kötü. Ondan mı yemiyor anlamadımGecicek insallah canim hic stres yapma biliyorum uyumayan bebek cok zor benimkide gunduz uykularini iyice birkti hic uyumak istemiyor gecede saat basi uyaniyor dogru duzgun emmiyor bugun tarttim 200 gr zayiflamis . Oyle boyle buyuycekler canim da iste biz yipraniyoruz
Canım banyo yapınca da rahatlamiyor mu? Rabbim huzur versin bütün bebeklere. Size de sabırEvet başka şeyler denemek lazım çünkü dediğin gibi sprey hiçbir işe yaramıyor canım.
Çok sağol canım. Kundak pek yapabildiğim bi şey değil, daha beter oluyorlar. Masajı deneyeceğim.
7 haftalıklar. Biogaia ve nurse harveys kullanıyorum. Yani biraz da mizacı böyle sanırım, yaygaracı. Yani burnunu açsak gazım var der ağlar, gazını alsak başım ağrıyor der ağlar sanki. Ki bu kolik arkadaş o kadar rahat gaz çıkarıyor ki hem üstten hem de alttan, bi kerecik çıkaramıyor diye tüm olay. Diğer bebeğim gece gündüz ıkınır, sırf az bi pırt çıksın rahatlasın diye yağlarla ovuyoruz, onun yerinde olsaydı napardı acaba
Ah ah canım hiç böyle olacağımı düşünmezdim. Ben de biogaia'yı bırakmıştım kaka yapamıyorlar diye, tekrar başladım. Uyumadıkları için daha çok beslenmek istiyorlar, daha çok meme + mama da hem gaz yapıyor hem reflüyü azdırıp kusturuyor, bu rahatsızlıklardan yine uyuyamıyorlar. Bi uyusalar, bi mideyi dinlendirseler belki her şey daha kolay olacak ama bu döngüyü nerden kıracağım hiç bilmiyorum. İnşallah damlalar etki eder.
Amin canım hepimizin bebişine sıpa hem uyumuyo hemde meme reddi başladıCanım ben de iki aylıkken öyle bir dönem yaşamıştım. 10 dakika uyuyup uyaniyordu. Uyuyamadikca ağlaması artıyordu haliyle. Geçecek ama üzülme. Rabbim sabır versin. Bebiskerine sağlık sıhhat huzur versin
Kolik olan mayışıyıp uyuyor da diğeri daha bi cin gibi oluyor banyo sonrası. Bir gün birini bir gün diğerini yıkıyoruz. Çok kısa süreli etki ediyor banyo. Amin canım inşallahCanım banyo yapınca da rahatlamiyor mu? Rabbim huzur versin bütün bebeklere. Size de sabır
Yeğenim süt alerjisinden özel bitkisel mama yemişti daha önceden söylemiştim sanırım canım ablam mamanın içine sıvı vanilya katıyordu 1 damla felan.belkide tadı kötü olduğundan yemiyordur dedigin gibi.İnsallah çözüme ulaşırsınız.Ya kuzum benimki de yemiyor artık bugün ek gıdaya başladım canıma tak etti. Zaten benimki haftada 200 gram alan bebekti. Dün tartikdik iki haftada 200 ggam almış ve yemiyor. 4 saat aç bıraktım aglamadi bile . Yedirdim 30 ml yedi bastı yaygarayi. 3 gün kaldı 4 aylık olmasına. Mamasına pirinç unu ve kayısı suyu kattım sulu kıvam yapıp mama kaşığı ile yediridm. Şapur şupur yedi mamayı . Benimki süt alerjisi olduğundan alerji mamasi kullanıyor. Tadı kokusu kötü. Ondan mı yemiyor anlamadım
Canim valla Allah yardimcimiz olsun bugun de uyumadi zombiye dondum iyice ah bi anlasak bu bebelerin derdinii benimkide 3 ay 10 gunluk boyle giderse doktoruna dycem ek gidaya baslmk icin ama. Daha cok erken gibi bana napcagmi sasrdimYa kuzum benimki de yemiyor artık bugün ek gıdaya başladım canıma tak etti. Zaten benimki haftada 200 gram alan bebekti. Dün tartikdik iki haftada 200 ggam almış ve yemiyor. 4 saat aç bıraktım aglamadi bile . Yedirdim 30 ml yedi bastı yaygarayi. 3 gün kaldı 4 aylık olmasına. Mamasına pirinç unu ve kayısı suyu kattım sulu kıvam yapıp mama kaşığı ile yediridm. Şapur şupur yedi mamayı . Benimki süt alerjisi olduğundan alerji mamasi kullanıyor. Tadı kokusu kötü. Ondan mı yemiyor anlamadım
Yastık kullanmıyorum canım yüz üstü de ara da gündüzleri yatırıyorumKizlar bebeginiz yastik kullaniyor mu?bir de yuz ustu uyutan var mi?
Benim kayınvalıde var ama iş yerim müsait sağlık evi. O yüzden beraber gidicez inş.Sen de mi götürmeyi düşünüyosun? Benim bakacak kimsem yok ben de götürcek gibiyim yanımda
Ben bugün göğsümde başladım resmenKizlar uyku egitimine ne zamn basliycakksiniz?
Kizlar uyku egitimine ne zamn basliycakksiniz?
Ben müzik kutusu kullaniyorum 2. Ayından beri çok uykusu geldiğinde yatırıp müziği açıyorum uykuya dalmasini bekliyorum.Kizlar uyku egitimine ne zamn basliycakksiniz?
Evet canım başlarda yiyordu gayet güzel iki saatte bir 120 yediğini bilirim. Biz iki aylık başladık yavaş yavaş artırdık ve ben hiç mamanın içine bir şey katmadan yedi 3. Ayina kadar. Ama artık yemiyor doğacağı kadar yiyor sonra basıyor yaygarayi. Artık tadını mi alıyor ne anlamadım. Evet canım ben de şimdi vanilya şurubu sipariş ettim bakalım onunla içecek mi. Bazen meyve suyu kattım.mamasina yine cezbetmedi onu. Sadece mamaya pirinç unu kattım da istekle yedi.Yeğenim süt alerjisinden özel bitkisel mama yemişti daha önceden söylemiştim sanırım canım ablam mamanın içine sıvı vanilya katıyordu 1 damla felan.belkide tadı kötü olduğundan yemiyordur dedigin gibi.İnsallah çözüme ulaşırsınız.
Allah kolaylık versin benimki de öyle uyumama atakları geçiriyor. Atak donemindedir inşallah geçecek kuzum Rabbim huzur versin bebeklere.Canim valla Allah yardimcimiz olsun bugun de uyumadi zombiye dondum iyice ah bi anlasak bu bebelerin derdinii benimkide 3 ay 10 gunluk boyle giderse doktoruna dycem ek gidaya baslmk icin ama. Daha cok erken gibi bana napcagmi sasrdim
Damak tadı oluşmuştur belki canım inşallah vanilya sever.yemediginde çok zor üzülüyor insan.Evet canım başlarda yiyordu gayet güzel iki saatte bir 120 yediğini bilirim. Biz iki aylık başladık yavaş yavaş artırdık ve ben hiç mamanın içine bir şey katmadan yedi 3. Ayina kadar. Ama artık yemiyor doğacağı kadar yiyor sonra basıyor yaygarayi. Artık tadını mi alıyor ne anlamadım. Evet canım ben de şimdi vanilya şurubu sipariş ettim bakalım onunla içecek mi. Bazen meyve suyu kattım.mamasina yine cezbetmedi onu. Sadece mamaya pirinç unu kattım da istekle yedi.
Ben bugün göğsümde başladım resmen20dk dır uyuyo sağolsun eğitimi yada rutini geçtim uyusa yetecek
Benim kolik sadece bende sakinleşiyor, eşim de durduramıyor artık. Sürekli memede kalsın başka derdi yok. Bi de artık kardeşini emzirirken görünce anlıyor resmen, tepki veriyor kızıyor. Sürekli meme+mama gidiyoruz saat maat yok. Bi de bugün fark ettim sabah 8 akşam 6 mesai gibi, uykuları hep azıcık, o az uykuda da diğerine gidiyorum, pinpon topu gibi ondan ona geçiyor akşama kadar. 6da güzel uyuyorlar 2 saar falan, sonra yine başlıyor, sonra zaten kolik krizi..Ben daha emzirmeyi düzene sokamadimniye böyle anlamıyorum. İlk gün gibi sürekli emmek istiyor. En uzun emmeme süresi 1saatin altında. Artık gündüz uykusu da az. Sürekli oyaliyorum arayı uzatmak için ama olmuyor
Benim kolik sadece bende sakinleşiyor, eşim de durduramıyor artık. Sürekli memede kalsın başka derdi yok. Bi de artık kardeşini emzirirken görünce anlıyor resmen, tepki veriyor kızıyor. Sürekli meme+mama gidiyoruz saat maat yok. Bi de bugün fark ettim sabah 8 akşam 6 mesai gibi, uykuları hep azıcık, o az uykuda da diğerine gidiyorum, pinpon topu gibi ondan ona geçiyor akşama kadar. 6da güzel uyuyorlar 2 saar falan, sonra yine başlıyor, sonra zaten kolik krizi..Sling sipariş ettim az önce, bari gün içinde bi şeyler yapabileyim veya yemek yiyebileyim ellerimi kullanabileyim ağlama duymadan. İçerde de taşıdım hala taşıyorum bi şey değişmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?