- 2 Ekim 2019
- 634
- 815
- 53
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #10.861
Hiç biri mecburi değil özel asi size kalmış bir sey.Rota yi 2. Ayda baslatmisti doktor 3. Ayda menenjit aşıyla cakismasin diye.3.ay ilk doz için son ay ozamana kadar yapılması gerekiyor.siringanin içinde hazır aşı ağzına yavaş yavaş sıkarak verdi doktor bişey yok.Mecburimi bunların hepsini yaptırmak
Tamam çok teşelkür ederimHiç biri mecburi değil özel asi size kalmış bir sey.Rota yi 2. Ayda baslatmisti doktor 3. Ayda menenjit aşıyla cakismasin diye.3.ay ilk doz için son ay ozamana kadar yapılması gerekiyor.siringanin içinde hazır aşı ağzına yavaş yavaş sıkarak verdi doktor bişey yok.
Canım ikisini ayrı ayrı alıp veriyosun bebeğe. Toplam 600 küsur tutacak yanı. Ayrıca hemşire emzik emerken emziginin kenarını hafif kaldırıp oradan verdi emziği emerken yutmuş oldu. Bize sağlık ocağında hemşire kendiniz de yapabilirsiniz dedi. Enjektörle bebeğin ağzına sıvı sikacaksiniz canım. Başka bir şey yapmadı.Merhaba banada doktor buni verdi . Ilacı bir sefer alıyoruz ama hem3. Hemde 5. Ayda mi vuruluyoruz fiyati cok yuksekte her seferinde ucretmi veriliyoru diye sormak istedim . Biz kendimiz evde yapabiliyor muyuz nasil yaptilar gordunuz mu ? Doktora reçete yazdırıp alayım diyorum iş yerinden ücretini talep ederim diye zaten sağlık ocağı vurmuyormuş .
Nimenrix yazmış ama vurupmaliminonu tam anlayamadim . Bebek cok agliyordu doktoru dinleyemedim ya
Tamam teşekkur ederimCanım ikisini ayrı ayrı alıp veriyosun bebeğe. Toplam 600 küsur tutacak yanı. Ayrıca hemşire emzik emerken emziginin kenarını hafif kaldırıp oradan verdi emziği emerken yutmuş oldu. Bize sağlık ocağında hemşire kendiniz de yapabilirsiniz dedi. Enjektörle bebeğin ağzına sıvı sikacaksiniz canım. Başka bir şey yapmadı.
Herzamn mi boyle yoksa bu aralar mi boyle canim??Evettt arkadaşlar uyumayan bebe doğurmuşum çocuk 24 saay boyunca sadece 15 20 dk kucağımızda sızarak uyuyo sonrası yok uyumuyo sürekli aç çocuk meme mama ne vereceğimi şaşırdım artıkevde 3 kişi 2 bebeğe yetemiyoruz hadi biri bi kaç kere uyuyo oda uyumasa ne yapardık bilmiyorum. Artık kundak falan bi işe yaramıyo hiç uyumamış gibi fıldır fıldır gözler ne yapacağım bilemedim bi akıl verin
Şu an ağlıyorum ve bu satırları yazıyorum. Benimkilerden biri zor dalıyor, diğeri üç gündür kolik gibi krizler geçiriyor yarım saat sürüyor. Gerçi şu an hala morarana kadar ağlıyor. Bir türlü uykuya dalmıyorlar.Evettt arkadaşlar uyumayan bebe doğurmuşum çocuk 24 saay boyunca sadece 15 20 dk kucağımızda sızarak uyuyo sonrası yok uyumuyo sürekli aç çocuk meme mama ne vereceğimi şaşırdım artıkevde 3 kişi 2 bebeğe yetemiyoruz hadi biri bi kaç kere uyuyo oda uyumasa ne yapardık bilmiyorum. Artık kundak falan bi işe yaramıyo hiç uyumamış gibi fıldır fıldır gözler ne yapacağım bilemedim bi akıl verin
Şu an ağlıyorum ve bu satırları yazıyorum. Benimkilerden biri zor dalıyor, diğeri üç gündür kolik gibi krizler geçiriyor yarım saat sürüyor. Gerçi şu an hala morarana kadar ağlıyor. Bir türlü uykuya dalmıyorlar.
Ağlamam otomatik gelmeye başladı engel olamıyorum, ana yüreği modu. Sanki çok acı çeker gibi, daha doğrusu kolunu bacağını koparıp eline vermişiz gibi ağlıyor ya içim daralıyor dayanamıyorum. Hiçbir şeyi olmadığını bildiğim halde ben de ağlıyorum Allah sonumu hayır etsin. Bu oğlanda bu ciğer, bende bu sulugözlülük oldukça barajlar dolar taşar evelallah. Ağlarken öyle bir hırsla kendinden geçiyor ki ne pışpış biliyor ne beni görüyor.Çoooook zor biliyorum ama ilk yapman gereken şey sakin olup bunların hepsinin geçeceğine inanmak. Gerekirse bir başka odaya geç ve nefeslen.
Büyük oğlumda kolikti ve o ağlamaları çok iyi bilirim. Gazını çıkarır gibi omzuna al sırtına aşağıdan yukarıya doğru hafif bastırarak masaj yap. Bide poposuna piş pişlar gibi elinle hafif vur.
Ayrıca onunla konuş, piş piş șșș hepsi geçecek.. Gibi.
Bunu yaparken diğer bebekte ağlıyor genelde ve kimse geçeceğine inanmıyor galiba ikiz çok çoookkk zormuşÇoooook zor biliyorum ama ilk yapman gereken şey sakin olup bunların hepsinin geçeceğine inanmak. Gerekirse bir başka odaya geç ve nefeslen.
Büyük oğlumda kolikti ve o ağlamaları çok iyi bilirim. Gazını çıkarır gibi omzuna al sırtına aşağıdan yukarıya doğru hafif bastırarak masaj yap. Bide poposuna piş pişlar gibi elinle hafif vur.
Ayrıca onunla konuş, piş piş șșș hepsi geçecek.. Gibi.
Son 3 gündür canım 9 hafta bitti 10. Haftafalar atak desem değil önce günde 1 kere uyuyordu sonra o gitti akşam 7 gibi uyuyordu bugün oda yok yavaş yavaş 24 saat uyumayacak diye korkuyorum. Hiç bu kadar zoruna hazırlamamışım kendimi çok zorlanıyorum geçecek büyüyecekler diye kendimi avutuyorum resmenHerzamn mi boyle yoksa bu aralar mi boyle canim??
Serum al kuzum bize otri bebe falan fayda etmedi enjektörle basıveriyorum daha etkili burun açmadaAğlamam otomatik gelmeye başladı engel olamıyorum, ana yüreği modu. Sanki çok acı çeker gibi, daha doğrusu kolunu bacağını koparıp eline vermişiz gibi ağlıyor ya içim daralıyor dayanamıyorum. Hiçbir şeyi olmadığını bildiğim halde ben de ağlıyorum Allah sonumu hayır etsin. Bu oğlanda bu ciğer, bende bu sulugözlülük oldukça barajlar dolar taşar evelallah. Ağlarken öyle bir hırsla kendinden geçiyor ki ne pışpış biliyor ne beni görüyor.
Şimdi omzumda uyuyor sıpa, ben de burnumu siliyorumiki gündür bu üçüncü kriz, inşallah kolik değildir, burnu tıkalı diye ağlıyordur (o da ayrı dert).
Zor valla
))Bunu yaparken diğer bebekte ağlıyor genelde ve kimse geçeceğine inanmıyor galiba ikiz çok çoookkk zormuşbu pış pışlayıp uyutma 15 20 dk omuzda sonra gözler fal taşı gibi açık
Ağlamam otomatik gelmeye başladı engel olamıyorum, ana yüreği modu. Sanki çok acı çeker gibi, daha doğrusu kolunu bacağını koparıp eline vermişiz gibi ağlıyor ya içim daralıyor dayanamıyorum. Hiçbir şeyi olmadığını bildiğim halde ben de ağlıyorum Allah sonumu hayır etsin. Bu oğlanda bu ciğer, bende bu sulugözlülük oldukça barajlar dolar taşar evelallah. Ağlarken öyle bir hırsla kendinden geçiyor ki ne pışpış biliyor ne beni görüyor.
Şimdi omzumda uyuyor sıpa, ben de burnumu siliyorumiki gündür bu üçüncü kriz, inşallah kolik değildir, burnu tıkalı diye ağlıyordur (o da ayrı dert).
Zor valla
Gecicek insallah canim hic stres yapma biliyorum uyumayan bebek cok zor benimkide gunduz uykularini iyice birkti hic uyumak istemiyor gecede saat basi uyaniyor dogru duzgun emmiyor bugun tarttim 200 gr zayiflamis . Oyle boyle buyuycekler canim da iste biz yipraniyoruzSon 3 gündür canım 9 hafta bitti 10. Haftafalar atak desem değil önce günde 1 kere uyuyordu sonra o gitti akşam 7 gibi uyuyordu bugün oda yok yavaş yavaş 24 saat uyumayacak diye korkuyorum. Hiç bu kadar zoruna hazırlamamışım kendimi çok zorlanıyorum geçecek büyüyecekler diye kendimi avutuyorum resmen
Ah ahbu kolik bebek cok zor canim ne kullaniyosun damla filan ? Bide bebisler ne kadrlik?Şu an ağlıyorum ve bu satırları yazıyorum. Benimkilerden biri zor dalıyor, diğeri üç gündür kolik gibi krizler geçiriyor yarım saat sürüyor. Gerçi şu an hala morarana kadar ağlıyor. Bir türlü uykuya dalmıyorlar.
Canım aynı şeyleri yaşamış biri olarak gecicegine inanıyorum sende inan benim oğlumda aynı ağladığinda sanki bı yeri kesilmiş gibi sancidan mosmor oluyo kendini sıkıyo bende ne yapacağımı bilemedigim günler çok ağladım ama şuan biraz alıştım gibi damla kullanmayi bırakmıştım ama tekrar başladım fayda etmiyo dedim ama bırakınca gördüm ki azda olsa rahatlatıyomus çocuğumuAğlamam otomatik gelmeye başladı engel olamıyorum, ana yüreği modu. Sanki çok acı çeker gibi, daha doğrusu kolunu bacağını koparıp eline vermişiz gibi ağlıyor ya içim daralıyor dayanamıyorum. Hiçbir şeyi olmadığını bildiğim halde ben de ağlıyorum Allah sonumu hayır etsin. Bu oğlanda bu ciğer, bende bu sulugözlülük oldukça barajlar dolar taşar evelallah. Ağlarken öyle bir hırsla kendinden geçiyor ki ne pışpış biliyor ne beni görüyor.
Zor valla
Maalesef o uyku düzeni uzun bı sure oturtulmycak gibi en azından bizde öyle gectigimiz hafta bir hafta boyunca ne gece ne gündüz derin uykuya dalmadi oğlum ayağımizda sallarsak gözler kapalı ama yerine yatirinca başlıyordu ağlamaya sonra iki gün gündüz uyudu gece hiç uyumadi bugün gece uyudu yarın ne bekliyo bilmiyorum beniSon 3 gündür canım 9 hafta bitti 10. Haftafalar atak desem değil önce günde 1 kere uyuyordu sonra o gitti akşam 7 gibi uyuyordu bugün oda yok yavaş yavaş 24 saat uyumayacak diye korkuyorum. Hiç bu kadar zoruna hazırlamamışım kendimi çok zorlanıyorum geçecek büyüyecekler diye kendimi avutuyorum resmen
Bende akşamdan yarın nasıl olacak diye düşünüyorum kafayı yemek üzereyim esniyo uykusuzluktan ağlıyo kucağımda 5 dk uyudu yineMaalesef o uyku düzeni uzun bı sure oturtulmycak gibi en azından bizde öyle gectigimiz hafta bir hafta boyunca ne gece ne gündüz derin uykuya dalmadi oğlum ayağımizda sallarsak gözler kapalı ama yerine yatirinca başlıyordu ağlamaya sonra iki gün gündüz uyudu gece hiç uyumadi bugün gece uyudu yarın ne bekliyo bilmiyorum beniyani bı düzen yok henüz artık kabullendim yoksa çok zor geçiyo geceler
Nurse harveys iyi geldi bize bide biogaiaCanım aynı şeyleri yaşamış biri olarak gecicegine inanıyorum sende inan benim oğlumda aynı ağladığinda sanki bı yeri kesilmiş gibi sancidan mosmor oluyo kendini sıkıyo bende ne yapacağımı bilemedigim günler çok ağladım ama şuan biraz alıştım gibi damla kullanmayi bırakmıştım ama tekrar başladım fayda etmiyo dedim ama bırakınca gördüm ki azda olsa rahatlatıyomus çocuğumu
İnşallah her gece yarın daha güzel olacak diye düşünüyorum bari gündüz 2 saat falan uyusa oda yok tüp bebek deneyecek kimseye tavsiye etmiyorum 2 embriyoGecicek insallah canim hic stres yapma biliyorum uyumayan bebek cok zor benimkide gunduz uykularini iyice birkti hic uyumak istemiyor gecede saat basi uyaniyor dogru duzgun emmiyor bugun tarttim 200 gr zayiflamis . Oyle boyle buyuycekler canim da iste biz yipraniyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?