• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Arkadaşlar merhaba yine ben 😁 en büyük bebiş benimki olduğu için sizlere de bilgi ve yol gösterici olur belki diye yaşadıklarımı buraya yazıyorum birlikte çıktığımız yolda omuz omuza devam ☺ Doktorunuz bilgi veriyordur tabi ama önceden neyin beklediğini bilmek iyi olabilir.4. ay kontrolune bugün gittik.3. ayda doktor idrar vermek için bı torba vermişti kizima hastaneye gitmeden taktik yaptı.kan aldılar degerlere bakmak için. Ebe 4. Ayda demir damlası başlıyor devlet bazıları test yaptırıyor ona göre başlıyor diye de ekledi.Doktora gitmeden baslamamistim. Doktorumuz değerlere bakmadan başlatması kan sonucunu bekliyorum. Bu arada Doktor aile hekimine gitmeden de devletin yaptığı aşıları ücretsiz yaptıklarını söyledi.artik sadece doktorumla devam edeceğim iki ayrı yere gitmemiş olacağım.
İdrar testini ne için yaptırdı canım birde d vitamini içinde test yaptırdı mı direk mi başladı. Bu damlayı neden direk kullanmaya başladık bende onu anlamadım belki çocukların değeri iyi😅

İdrar testini ne için yaptırdı canım birde d vitamini içinde test yaptırdı mı direk mi başladı. Bu damlayı neden direk kullanmaya başladık bende onu anlamadım belki çocukların değeri iyi😅
Enfeksiyon için yaptığıni düşünüyorum sonuçların hepsi yarın çıkacak kesin bilgiyi yazarım.D vitamini bıngıldak için de önemli onu bütün Doktorlar test yapmadan kullandiriyor. Ebe 4.ay demir damlası kullanımı dedi doktorum kan tahlili istedi duruma göre baslayp baslamayacagini söyleyecek.

Enfeksiyon için yaptığıni düşünüyorum sonuçların hepsi yarın çıkacak kesin bilgiyi yazarım.D vitamini bıngıldak için de önemli onu bütün Doktorlar test yapmadan kullandiriyor. Ebe 4.ay demir damlası kullanımı dedi doktorum kan tahlili istedi duruma göre baslayp baslamayacagini söyleyecek.
Sağol canım bıngıldak gelişimi için olduğunu bilmiyordum 🤗

Kizlar bebeginiz yastik kullaniyor mu?bir de yuz ustu uyutan var mi?
Ben uyku setlerinin çok ince yastıklarını kullandım canım. Doğdukları günden beri çok ince bir yastık. Kızım reflü onunkini biraz daha doldurduk. Yüz üstü kızım uyumayı seviyor babasının göbeğinde uyurdu arada. Gündüz uykusunda yani. Uyanık olduklarında yüz üstü bırakın ama gece için çocuk hazır olmalı demişti bir arkadaşa doktoru.

Ben yaptırdım canım bugün bir doz. Tek dozuna 311 TL verdim. Bence vurulması gereken bir aşı. İleride rotavirus kaptiklarinda yoğun bakımda geçiren bebekler oluyor. İki doz bir aşı. İkinci dozunu 1.5 ay sonra vurulacak . Ağızdan alınan bir iğne zaten . Enjektörle ilacı ağzına sıkıyor
Merhaba banada doktor buni verdi . Ilacı bir sefer alıyoruz ama hem3. Hemde 5. Ayda mi vuruluyoruz fiyati cok yuksekte her seferinde ucretmi veriliyoru diye sormak istedim . Biz kendimiz evde yapabiliyor muyuz nasil yaptilar gordunuz mu ? Doktora reçete yazdırıp alayım diyorum iş yerinden ücretini talep ederim diye zaten sağlık ocağı vurmuyormuş .

Nimenrix yazmış ama vurupmaliminonu tam anlayamadim . Bebek cok agliyordu doktoru dinleyemedim ya 😔

Eklentiler

• 20200928_124730.jpg
    20200928_124730.jpg
    135,2 KB · Görüntüleme: 19
Doktoruma sordum canim 3.ayda cogu bebekte bu meme reddi yasaniyormus stres yapma kendi haline birak sakin zorlama ilerde beslnme sorunlari yasar dedi uykuya dalinca ver dedi hakkatten de o zamn aldi memeyi ay bu sipalar omrumuzu yiycek gibi :-) :-)
Aynen canım bizim doktor 2 ay kontrolünde baştan söylüyor 😅 bunları bunları yaşayabilirsiniz normal diye
Ben de aç uyuyacak diye sıkıntı ediyorum hep ondan yani

İdrarda enfeksiyon çıktı 😬 ilaç başlayacak tekrar idrar istedi doktor kültür bakilacakmis.

Merhaba banada doktor buni verdi . Ilacı bir sefer alıyoruz ama hem3. Hemde 5. Ayda mi vuruluyoruz fiyati cok yuksekte her seferinde ucretmi veriliyoru diye sormak istedim . Biz kendimiz evde yapabiliyor muyuz nasil yaptilar gordunuz mu ? Doktora reçete yazdırıp alayım diyorum iş yerinden ücretini talep ederim diye zaten sağlık ocağı vurmuyormuş .

Nimenrix yazmış ama vurupmaliminonu tam anlayamadim . Bebek cok agliyordu doktoru dinleyemedim ya 😔
Asilarin tek doz fiyatı maalesef.biri rota olan 300 iki doz ağızdan veriliyor.diğeri kalçadan yapılıyor 400 kusuratlari da var 3 doz.doktora reçete ettirmekte fayda var doktor gözetiminde olmuş olur.

Asilarin tek doz fiyatı maalesef.biri rota olan 300 iki doz ağızdan veriliyor.diğeri kalçadan yapılıyor 400 kusuratlari da var 3 doz.doktora reçete ettirmekte fayda var doktor gözetiminde olmuş olur.
Zaten mecbur doktora gidecem tekrar sağlık ocağı yapmıyormuş . Ne kadar pahalı yazik ya sigorta karşılamıyor bu insanlar napsın dimi ya . Ben eğer olursa iş yerine bildirecem belki bir ihtimal cetirler ama sanmıyorum baya özel hepsi :( bende he doz ayri ayri sanmistim saol canim

Zaten mecbur doktora gidecem tekrar sağlık ocağı yapmıyormuş . Ne kadar pahalı yazik ya sigorta karşılamıyor bu insanlar napsın dimi ya . Ben eğer olursa iş yerine bildirecem belki bir ihtimal cetirler ama sanmıyorum baya özel hepsi :KK43: bende he doz ayri ayri sanmistim saol canim
Yanlış anlattım sanirim her doz için ayrı fiyati 300+300 rota 400+400+400 diğeri.bildiigm bu B tipi bunun A tipi olanı da 2 doz yapılıyor onu daha yaptirmadim fiyatini bilmiyorum.recete varsa sağlık ocağı yapıyor ben rotayı yaptırdım.

Aşılar özel malesef devlet ödemiyor özel sağlık sigortası da limitsiz yaptırmadıysan karşılamıyor. Rota 2 doz olanın 1 dozu 330 lira gibi bişeydi bunlar ağızdan bizim hemşire verdi 2. Ay aşılarıyla birlikte oldular. Menenjit yaptırmadık henüz 3. Ay kontrolünde soracağım bende

Yanlış anlattım sanirim her doz için ayrı fiyati 300+300 rota 400+400+400 diğeri.bildiigm bu B tipi bunun A tipi olanı da 2 doz yapılıyor onu daha yaptirmadim fiyatini bilmiyorum.recete varsa sağlık ocağı yapıyor ben rotayı yaptırdım.
Mecburimi bunların hepsini yaptırmak

Aşılar özel malesef devlet ödemiyor özel sağlık sigortası da limitsiz yaptırmadıysan karşılamıyor. Rota 2 doz olanın 1 dozu 330 lira gibi bişeydi bunlar ağızdan bizim hemşire verdi 2. Ay aşılarıyla birlikte oldular. Menenjit yaptırmadık henüz 3. Ay kontrolünde soracağım bende
Bana doktorum 3. Ayında yaptırırsın dedi ama ikisini mi dedi yoksa sadece birinimi anlamadım sağlık ocağı biz yapmıyoruz dedi . Ağızdan biz yapabiliyormuyuz acaba .

Back