- 19 Haziran 2019
- 2.729
- 2.365
- 133
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #10.741
Cok tesekkur ederim vakıt ayırıp yazmıssın canım masallah dıyorum ınsallah gece uykularını da cözersin bence sen bu azımle onu da halledersınKuzum.henuz yeni başladım. Hala değişik taktiklere devam ediyorum. İlk eğitimi gündüz sabah başladım. Sabah yedide uyandı. Sonra bir buçuk saat sonra mamasını yedikten sonra tekrar ağlama efektlerine geçtianladım tabi uykusu geldi. Eşim ise gitmişti yatak boş olunca Aldım onu yanıma. Hiç görmediği bir ayicigi ona verdim emzik ağzında ayicikla oynarken uyudu. Sabah uykuya geçişte hiç zorlanımiyorum çünkü uykusunu almış olduğundan çok huysuz olmuyor. Bugün üçüncü gün beşiğine koydum emziğini verdim direk gözlerini kapattı mesela.
Birinci gün ikinci uykusunda mizmizlandi yine onu bizim yatağa yatırdım yanına da ben uzandım. Ağladı ona ninni okudum dandini dandini dasdanafayda etmedi.. bacaklarını bir ileri bir geri yapıp eeee eee eee diyerek yavaş yavaş uyudu. Çok mutlu oldum.
Birinci gün üçüncü uykusunda akşama yaklaştığından dolayi mızmızlığı arttı. Ağlaması arttı. Bacaklarınla oynadım bu sefer ise yaramadıyine bizim yatakta bu arada. Sonra uyuyamadikca ağlaması arttı. Kafasını okşadım. Kafasını saçını oksarken ninni okudum eee eee eee piş piş pis dedim yavaş yavaş uyudu. Dünyalar benim oldu
Sonra.bir daha gece uykusunda bütün yöntemleri denedim çok mizmizlandi sıpaama şuan dikkat ettim uzmanlar eğer sallayacaksaniz sallayın ama bebek gam uykuya geçerken sallamayi bırakın o kendi uykuya dalsin diyor. Ben de gece kucağımda sallladim salladım kıvama geldiğinde sallamayi bıraktım kucagimda uyudu beşiğine koyarken uyandı gibi beşiğinde biraz salladım uyudu.
Az önce bugün üçüncü uykusuna geçerken çok zor uyudu. Beşiğinde uyumadı yine yatağa aldım. Dandini dandini dasdana ninnisini okudum mayıştı ve uyudu. Tabi emzik çok işe yarıyor bu arada
İnşallah kuzum bir dene sendeAy cok guzel canim yaaa bizimkide aykta sallaniyor cok istiyorum bende
Ay sağolasın kuzum. Öğretmenim bu sene okulla gitmeyince bol vaktim var bebeğime bir şeyler öğreteyim dedim. İnşallah kuzum inşallah gece uykularini halletsek zaten olay bitmiş oluyor galiba asil olay oCok tesekkur ederim vakıt ayırıp yazmıssın canım masallah dıyorum ınsallah gece uykularını da cözersin bence sen bu azımle onu da halledersınbenım oğlan kucagımda pıspısla uyuyor. Uykusu oldugunda kesınlıkle sırt üstü koyamıyorum. Nasıl yapıcam bılmıyorum yaa baya aglıyor almadıgım zaman
Bu arada Allah kolaylık versin kuzum iki bebekle nasıl didinip uyututyorsun helal olsun ben tek bebeğe yoruluyorumCanım şimdi benim bebeklerim bugün tam 3 aylık oldular. İlk doğdukları zaman mama verdiğim an uyuyup gidiyorlardı. Benim bebekler sallanma işine 1 aylıkken başladı. Yani 2 aydır sallama ile uyuyorlar. İlk başta akşam 8 oldu mu bizde düğün başlıyordu ne dertleri var anlamadım. İlk doğdukları günden beri gece uykularında sorunum olmadı. Ağlama krizleri falan yaşamadık. Mama yiyip yattılar çok şükür benim sorunum uykuya dalma kısmının uzun sürmesinde. Yani 15 dakika sallama ile uyuyorlar ama durunca on dakika sonra uyanıyorlar. Tesadüfen bir yazıya denk geldim bebeklerin ilk 20 25 dakika aktif uyuma evresi oluyormuş ve o zaman çıt olsa uyanırlarmış. Sonrasında olgun uykuya geçerlermiş işte benimkiler olgun uykuya geçmekte desteksiz zorlanıyorlar. On gün oldu annemlere geldim ortam sessiz olduğu için gece uyku saatimiz şükür 9 10 arasına çekildi burası çok güzel. Kızım 9 - 9.30 gibi oğlum 10 10.30 gibi uyuyor ama uzun bir sallamadan sonra. Benim tek derdim bu sallama süresini kısaltma. Bunu nasıl halledeceğim bilmiyorum. Gündüz oğlum bunu kısa tutuyor beş dakika sallama sonra beşiğine koyup orda sallayınca uyuyor. Uyanacak gibi olunca iki dakika salıyorum devam ediyor yaklaşık 2 saat uyuyor ama kızım ayakta ısrarcı ve kesinlikle sürekli sallama istiyor. Bugün parça parça dört defa uyumaya çalıştı sabah 40 dakika önce ayak sonra park yatak sonra yine bir defa daha öyle ikisi direkt ayakta.
Büyüdüler masallah bugün 4.ay aşıları yapıldı mižzz mizzzzKesinlikle katılıyorum eldiven zaten ilk iki hafta kullanılması öneriliyor. Sağlıklı değilmiş. Ya maşallah bizim kizceler büyüdüya benim bir akarabamin oğlu öyle yapıyordu bebekken kafasını kaldırıyordu çocuk akıllı bıdıklar
Valla kizlar niye 2 ayliken kan damla verdiniz demedim yarin sorcam. Bugun sadece bu demir takviyen iyi oldugunu ilac olmadigini, saglik ocagin ucretsiz veren kabizlik gaz yaptigini yazmis. Bakalim yarin nasil bir cevap alcam
Tek değilim canım ev işi yemek falan yok üstüne bakımı için yardım edenim oldu. Şimdi annemlere geldim babam bile olaya dahilBu arada Allah kolaylık versin kuzum iki bebekle nasıl didinip uyututyorsun helal olsun ben tek bebeğe yoruluyorum
Önce gündüz uykusunu halledeceğim canım gece sorunum yok şükür sonra gece uykusuna dalışı inşallah eve gidene kadar çözmem lazım. Şuana kadar destek olanlar vardı. Daha eve gitmeyi düşünmüyorum bir süre daha burdayım. 6 ay dan sonra inşallah giderim o zamana kadar da büyürler bir şekil alır inşallahSallandıkca sersem olurmus bebekler ve sallamayı bıraktığında uyanırlarmıs canım. Kucagında bıraz oyalasan ıyıce uykusu gelınce ayagına koysan acaba daha kısa süre mi sallanır?
Yaa çok güzel ben de iki buçuk aylık olana kadar annemin yanında idim. Aynen babam bile yoruldugumda bana ver sen yat uyu derdi . Ne güzel kuuzm sevindim senin adınaTek değilim canım ev işi yemek falan yok üstüne bakımı için yardım edenim oldu. Şimdi annemlere geldim babam bile olaya dahilonun için pek yorucu olmuyor
Cevabi luzum gorurse verilir tabii oldu 2aylikta. Bizim buyuk kiz bem beyaz tenli kilodan ziyade boyu 1ayda 6cm uzamisti belki ondan kan damla baslatti bilemiyorum. Bu cocuk doktorumuz kizlari dogumdan beri takip eden iyi oldugu soylenen doktor kafam karisik suanBende cevabı merak ediyorum. Takipteyim
Cevabi luzum gorurse verilir tabii oldu 2aylikta. Bizim buyuk kiz bem beyaz tenli kilodan ziyade boyu 1ayda 6cm uzamisti belki ondan kan damla baslatti bilemiyorum. Bu cocuk doktorumuz kizlari dogumdan beri takip eden iyi oldugu soylenen doktor kafam karisik suanBide biz keci sutu mama kullaniyrouz. Inek sut mamaya gore sindirimi hizli cok sukur gaz kabizlik yasamadik cok nadir gaz oldu ama demir miktari inek mamaya gore eksik olabilir diye okumustum o yuzden bende demir baslatmanin iyi oldugunu dusundum acikcasi. Hayirlisi bakalim
Ben alicam canim piyanolu olnlardan e bebekte vardiTatlı anneler, bebişlerinize oyun halısı aldınız mı? Geçen kontrolde doktorumuz artık renkli ve ses çıkaran çıngırak gibi oyuncaklara başlayabilirsiniz motor becerileri ve kas gelişimi açısından faydası olur demişti. Bir arkadaşım da oyun halısı almanı tavsiye ederim dedi şimdi bakıyorum da o kadar çok marka ve çeşit var kisiz aldınız mı? Aldıysanız hangi markayı tercih ettiniZ ve memnun musunuz ☺
Bende sorayım canımBen de öyle biliyordum ama hem medicalparktaki pediatri hem de korudaki çocuk nörolojisi aynı şeyi söyledi. Su vermeye başladım☺
Ben 4.aydan itibaren az az taddirmayi dusunuyorim.Arkadaşlar bebeği sadece mama yiyenlere sorum olacak. Ne zaman ek gıdaya geçmeyi planlıyor sunuz
Bende ondan alacağım. Şıngıraklı oyuncakları var ve çok seviyorlar. İkisinin de eline veriyorum kızım eline alınca sallıyor çok hoşuma gidiyor. Bugün de inanamadım bana göre çok büyük bir şey yaptı oyuncağını bir elinden diğer eline aldı. Çok mutlu oldum. Oğlum o kadar ilgili değil o daha çok hoppa edilmeyi seviyorBen alicam canim piyanolu olnlardan e bebekte vardi
Bizde de olay tam tersi gece uyku problemi yokAy sağolasın kuzum. Öğretmenim bu sene okulla gitmeyince bol vaktim var bebeğime bir şeyler öğreteyim dedim. İnşallah kuzum inşallah gece uykularini halletsek zaten olay bitmiş oluyor galiba asil olay o
Tatlı anneler, bebişlerinize oyun halısı aldınız mı? Geçen kontrolde doktorumuz artık renkli ve ses çıkaran çıngırak gibi oyuncaklara başlayabilirsiniz motor becerileri ve kas gelişimi açısından faydası olur demişti. Bir arkadaşım da oyun halısı almanı tavsiye ederim dedi şimdi bakıyorum da o kadar çok marka ve çeşit var kisiz aldınız mı? Aldıysanız hangi markayı tercih ettiniZ ve memnun musunuz ☺
Ben aldım canım prego nun piyanolusu baya geniş bir yer matı var ikizlere yeterli oluyorTatlı anneler, bebişlerinize oyun halısı aldınız mı? Geçen kontrolde doktorumuz artık renkli ve ses çıkaran çıngırak gibi oyuncaklara başlayabilirsiniz motor becerileri ve kas gelişimi açısından faydası olur demişti. Bir arkadaşım da oyun halısı almanı tavsiye ederim dedi şimdi bakıyorum da o kadar çok marka ve çeşit var kisiz aldınız mı? Aldıysanız hangi markayı tercih ettiniZ ve memnun musunuz ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?