• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Kuzum.henuz yeni başladım. Hala değişik taktiklere devam ediyorum. İlk eğitimi gündüz sabah başladım. Sabah yedide uyandı. Sonra bir buçuk saat sonra mamasını yedikten sonra tekrar ağlama efektlerine geçti 🤣 anladım tabi uykusu geldi. Eşim ise gitmişti yatak boş olunca Aldım onu yanıma. Hiç görmediği bir ayicigi ona verdim emzik ağzında ayicikla oynarken uyudu. Sabah uykuya geçişte hiç zorlanımiyorum çünkü uykusunu almış olduğundan çok huysuz olmuyor. Bugün üçüncü gün beşiğine koydum emziğini verdim direk gözlerini kapattı mesela.
Birinci gün ikinci uykusunda mizmizlandi yine onu bizim yatağa yatırdım yanına da ben uzandım. Ağladı ona ninni okudum dandini dandini dasdana 🤣 fayda etmedi.. bacaklarını bir ileri bir geri yapıp eeee eee eee diyerek yavaş yavaş uyudu. Çok mutlu oldum.
Birinci gün üçüncü uykusunda akşama yaklaştığından dolayi mızmızlığı arttı. Ağlaması arttı. Bacaklarınla oynadım bu sefer ise yaramadı 🤣 yine bizim yatakta bu arada. Sonra uyuyamadikca ağlaması arttı. Kafasını okşadım. Kafasını saçını oksarken ninni okudum eee eee eee piş piş pis dedim yavaş yavaş uyudu. Dünyalar benim oldu 🤣
Sonra.bir daha gece uykusunda bütün yöntemleri denedim çok mizmizlandi sıpa 🤣 ama şuan dikkat ettim uzmanlar eğer sallayacaksaniz sallayın ama bebek gam uykuya geçerken sallamayi bırakın o kendi uykuya dalsin diyor. Ben de gece kucağımda sallladim salladım kıvama geldiğinde sallamayi bıraktım kucagimda uyudu beşiğine koyarken uyandı gibi beşiğinde biraz salladım uyudu.
Az önce bugün üçüncü uykusuna geçerken çok zor uyudu. Beşiğinde uyumadı yine yatağa aldım. Dandini dandini dasdana ninnisini okudum mayıştı ve uyudu. Tabi emzik çok işe yarıyor bu arada
Cok tesekkur ederim vakıt ayırıp yazmıssın canım masallah dıyorum ınsallah gece uykularını da cözersin bence sen bu azımle onu da halledersın 😍 benım oğlan kucagımda pıspısla uyuyor. Uykusu oldugunda kesınlıkle sırt üstü koyamıyorum. Nasıl yapıcam bılmıyorum yaa baya aglıyor almadıgım zaman😔

Cok tesekkur ederim vakıt ayırıp yazmıssın canım masallah dıyorum ınsallah gece uykularını da cözersin bence sen bu azımle onu da halledersın 😍 benım oğlan kucagımda pıspısla uyuyor. Uykusu oldugunda kesınlıkle sırt üstü koyamıyorum. Nasıl yapıcam bılmıyorum yaa baya aglıyor almadıgım zaman😔
Ay sağolasın kuzum. Öğretmenim bu sene okulla gitmeyince bol vaktim var bebeğime bir şeyler öğreteyim dedim. İnşallah kuzum inşallah gece uykularini halletsek zaten olay bitmiş oluyor galiba asil olay o 🤣

Canım şimdi benim bebeklerim bugün tam 3 aylık oldular. İlk doğdukları zaman mama verdiğim an uyuyup gidiyorlardı. Benim bebekler sallanma işine 1 aylıkken başladı. Yani 2 aydır sallama ile uyuyorlar. İlk başta akşam 8 oldu mu bizde düğün başlıyordu ne dertleri var anlamadım. İlk doğdukları günden beri gece uykularında sorunum olmadı. Ağlama krizleri falan yaşamadık. Mama yiyip yattılar çok şükür benim sorunum uykuya dalma kısmının uzun sürmesinde. Yani 15 dakika sallama ile uyuyorlar ama durunca on dakika sonra uyanıyorlar. Tesadüfen bir yazıya denk geldim bebeklerin ilk 20 25 dakika aktif uyuma evresi oluyormuş ve o zaman çıt olsa uyanırlarmış. Sonrasında olgun uykuya geçerlermiş işte benimkiler olgun uykuya geçmekte desteksiz zorlanıyorlar. On gün oldu annemlere geldim ortam sessiz olduğu için gece uyku saatimiz şükür 9 10 arasına çekildi burası çok güzel. Kızım 9 - 9.30 gibi oğlum 10 10.30 gibi uyuyor ama uzun bir sallamadan sonra. Benim tek derdim bu sallama süresini kısaltma. Bunu nasıl halledeceğim bilmiyorum. Gündüz oğlum bunu kısa tutuyor beş dakika sallama sonra beşiğine koyup orda sallayınca uyuyor. Uyanacak gibi olunca iki dakika salıyorum devam ediyor yaklaşık 2 saat uyuyor ama kızım ayakta ısrarcı ve kesinlikle sürekli sallama istiyor. Bugün parça parça dört defa uyumaya çalıştı sabah 40 dakika önce ayak sonra park yatak sonra yine bir defa daha öyle ikisi direkt ayakta. 🤷
Bu arada Allah kolaylık versin kuzum iki bebekle nasıl didinip uyututyorsun helal olsun ben tek bebeğe yoruluyorum

Kesinlikle katılıyorum eldiven zaten ilk iki hafta kullanılması öneriliyor. Sağlıklı değilmiş. Ya maşallah bizim kizceler büyüdü 😍😍 ya benim bir akarabamin oğlu öyle yapıyordu bebekken kafasını kaldırıyordu çocuk 🤣 akıllı bıdıklar
Büyüdüler masallah bugün 4.ay aşıları yapıldı mižzz mizzzz

Valla kizlar niye 2 ayliken kan damla verdiniz demedim yarin sorcam. Bugun sadece bu demir takviyen iyi oldugunu ilac olmadigini, saglik ocagin ucretsiz veren kabizlik gaz yaptigini yazmis. Bakalim yarin nasil bir cevap alcam

Eklentiler

• IMG-20200923-WA0006.jpeg
    IMG-20200923-WA0006.jpeg
    48,2 KB · Görüntüleme: 12
Bu arada Allah kolaylık versin kuzum iki bebekle nasıl didinip uyututyorsun helal olsun ben tek bebeğe yoruluyorum
Tek değilim canım ev işi yemek falan yok üstüne bakımı için yardım edenim oldu. Şimdi annemlere geldim babam bile olaya dahil 😂😂🙏🙏 onun için pek yorucu olmuyor

Sallandıkca sersem olurmus bebekler ve sallamayı bıraktığında uyanırlarmıs canım. Kucagında bıraz oyalasan ıyıce uykusu gelınce ayagına koysan acaba daha kısa süre mi sallanır?
Önce gündüz uykusunu halledeceğim canım gece sorunum yok şükür sonra gece uykusuna dalışı inşallah eve gidene kadar çözmem lazım. Şuana kadar destek olanlar vardı. Daha eve gitmeyi düşünmüyorum bir süre daha burdayım. 6 ay dan sonra inşallah giderim o zamana kadar da büyürler bir şekil alır inşallah

Tek değilim canım ev işi yemek falan yok üstüne bakımı için yardım edenim oldu. Şimdi annemlere geldim babam bile olaya dahil 😂😂🙏🙏 onun için pek yorucu olmuyor
Yaa çok güzel ben de iki buçuk aylık olana kadar annemin yanında idim. Aynen babam bile yoruldugumda bana ver sen yat uyu derdi . Ne güzel kuuzm sevindim senin adına

Bende cevabı merak ediyorum. Takipteyim
Cevabi luzum gorurse verilir tabii oldu 2aylikta. Bizim buyuk kiz bem beyaz tenli kilodan ziyade boyu 1ayda 6cm uzamisti belki ondan kan damla baslatti bilemiyorum. Bu cocuk doktorumuz kizlari dogumdan beri takip eden iyi oldugu soylenen doktor kafam karisik suan 🙄 Bide biz keci sutu mama kullaniyrouz. Inek sut mamaya gore sindirimi hizli cok sukur gaz kabizlik yasamadik cok nadir gaz oldu ama demir miktari inek mamaya gore eksik olabilir diye okumustum o yuzden bende demir baslatmanin iyi oldugunu dusundum acikcasi. Hayirlisi bakalim

Cevabi luzum gorurse verilir tabii oldu 2aylikta. Bizim buyuk kiz bem beyaz tenli kilodan ziyade boyu 1ayda 6cm uzamisti belki ondan kan damla baslatti bilemiyorum. Bu cocuk doktorumuz kizlari dogumdan beri takip eden iyi oldugu soylenen doktor kafam karisik suan 🙄 Bide biz keci sutu mama kullaniyrouz. Inek sut mamaya gore sindirimi hizli cok sukur gaz kabizlik yasamadik cok nadir gaz oldu ama demir miktari inek mamaya gore eksik olabilir diye okumustum o yuzden bende demir baslatmanin iyi oldugunu dusundum acikcasi. Hayirlisi bakalim

Vardır bir bildiği. Maşallah sorun yaşamadın gaz vs ile inşallah da böyle devam eder. Demir damlanın tek "yan etkisi" kabızlık oda herkeste olacak diye birşey yok.
Geçmiş olsun 🙂şifa olsun

Tatlı anneler, bebişlerinize oyun halısı aldınız mı? Geçen kontrolde doktorumuz artık renkli ve ses çıkaran çıngırak gibi oyuncaklara başlayabilirsiniz motor becerileri ve kas gelişimi açısından faydası olur demişti. Bir arkadaşım da oyun halısı almanı tavsiye ederim dedi şimdi bakıyorum da o kadar çok marka ve çeşit var ki😳 siz aldınız mı? Aldıysanız hangi markayı tercih ettiniZ ve memnun musunuz ☺️

Tatlı anneler, bebişlerinize oyun halısı aldınız mı? Geçen kontrolde doktorumuz artık renkli ve ses çıkaran çıngırak gibi oyuncaklara başlayabilirsiniz motor becerileri ve kas gelişimi açısından faydası olur demişti. Bir arkadaşım da oyun halısı almanı tavsiye ederim dedi şimdi bakıyorum da o kadar çok marka ve çeşit var ki😳 siz aldınız mı? Aldıysanız hangi markayı tercih ettiniZ ve memnun musunuz ☺
Ben alicam canim piyanolu olnlardan e bebekte vardi

Ben alicam canim piyanolu olnlardan e bebekte vardi
Bende ondan alacağım. Şıngıraklı oyuncakları var ve çok seviyorlar. İkisinin de eline veriyorum kızım eline alınca sallıyor çok hoşuma gidiyor. Bugün de inanamadım bana göre çok büyük bir şey yaptı oyuncağını bir elinden diğer eline aldı. Çok mutlu oldum. Oğlum o kadar ilgili değil o daha çok hoppa edilmeyi seviyor 😂😂 kızım park yatağındaki dönenceleriyle de eğlenmeyi seviyor. Yıldızları takip ediyor anneanneleri alacak Halımızı birkaç güne. İkiside ayaklarını hareket ettirmeyi seviyor.

Ay sağolasın kuzum. Öğretmenim bu sene okulla gitmeyince bol vaktim var bebeğime bir şeyler öğreteyim dedim. İnşallah kuzum inşallah gece uykularini halletsek zaten olay bitmiş oluyor galiba asil olay o 🤣
Bizde de olay tam tersi gece uyku problemi yok 😂 😂 😂 maşallah diyeyim de 😂 bugün kızıma senden cesaret ile ayaktan park yatağa transfer edeyim dedim ve ettim üçüncü uyku ayakta sallama yerine park yatağında salladım uyudu. Dediğin gibi yaptım önce masaj yaptım eee eşliğinde 😅 gevşedi sonra meme verdim iyice saldı sonra park yatağa koydum 2.5 saat uyudu. İki defa da yarım saatlik uyku yaptı. Üstüne gideceğim ayaklarım kırıldı 😅😅 zamanla sallama da bitecek önce yatağa alıştıram. İyi oldu yazdığın canım 🙏

Tatlı anneler, bebişlerinize oyun halısı aldınız mı? Geçen kontrolde doktorumuz artık renkli ve ses çıkaran çıngırak gibi oyuncaklara başlayabilirsiniz motor becerileri ve kas gelişimi açısından faydası olur demişti. Bir arkadaşım da oyun halısı almanı tavsiye ederim dedi şimdi bakıyorum da o kadar çok marka ve çeşit var ki😳 siz aldınız mı? Aldıysanız hangi markayı tercih ettiniZ ve memnun musunuz ☺

Oyun halısı kullanmıştım büyük oğluma eh işte belli bir aydan sonra çok kullanışlı değil ilgisini de çekmiyordu, ozaman vtech den 3in1 aldım şimdi küçük oğluma kurdum çok memnunum. Oyun halısıni kullanmayı düşünmüyorum tekrar. Tek oyuncak ama uzun süre kademeli olarak kullanılan şeylere yönelmeni tavsiye ediyorum. Masraf da olmaz🙂

Screenshot_20200924_181550_com.android.chrome.jpg

Ben aldım canım prego nun piyanolusu baya geniş bir yer matı var ikizlere yeterli oluyor

Back