• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Geçmiş olsun inşallah Ateş olmaz .özel hastane devletin karşıladığı aşıları yapıyor mu ? Bilgim yoktu bu konuda özel hastaneye gidiyorum aylık kontrolleri için aşıları sağlık ocagi takip ediyor diye oraya götüruyordum.
Teşekkür ederiz Jhulia teyzesi, çok şükür ateş olmadı gayet iyi gidiyoruz inşallah böyle atlatırız. Ben oğluma özel sağlık sigortası yaptırmıştım. Herhangi bir ödeme yapmadım hastaneye, sigortası karşıladı sanıyorum çünkü 4 aşı için 1120₺ fatura çıkarmışlar sms olarak geldi. Sigortacıyı aradım hastanede bir ödeme yapmadım ama sms olarak göndermişler diye o da önemli değil siz o mesajı dikkate almayın dedi. Yani sanırım aslında sağlık bakanlığının ücretsiz yaptığı aşılar özel hastanede ücretli ama yine de bi sormak lazım.

Kilolarini cok iyi buldu buyuk kizim bem beyaz tenli sarisin ona 7 damla dedi boyuda 57cm hizli buyunce vucud bazen yetismiyor dedi. Bizim kizlar biri 3450gr digeri 2550gr dogdular cnm hala de oyle biri buyuk biri biraz kucuk buyuyorlar. Meme+mama besleniyorlar cnm
Anladım canım bilmediklerimizi böyle böyle öğreneceğiz :)) bizde de öyle oğlum 3 kilo kızım 2.5 kilo doğdu. Halen fark var üstelik açılıyor 😂😂 oğlum doğdu günden böyle hastanede meme verdim üstüne 30 cc mama bir baktılar şekeri 50 ye düşmüş 😂 kızım sadece mama yemişti şekeri 82 çıkmıştı. Halen öyleler 🤷

Tahlil flan yapmadi cnm bir kizim 1 ayda 1kg diger kizim 700gram almisti cok iyi dedi ve demir baslatalim hatta bebekler hizli buyunce vucut yetisemiyor kan yapmayi dedi o yuzden 7 damla buyuk kiza 4 damla diger kiza yazdi 🤔
Şimdi bu dediğinde benim kafamı karıştırdı benim bebeklerim ilk ay 1.5 ar kilo aldılar ikiside ikinci ayda yine öyle şuan doğum kilolarını 2.5 katı kilo alımı oldu ikiside aynı oranda alıyor. Kızım 2.5 doğdu cumartesi günü götürdüm 6200 dü. Oğlum 3 kilo doğdu 7.700 çıktı. İkiside ilk ay 1.5 kilo aldı 2. Ay sonunda da yine öyle. İlk ay özel hastaneye götürdüm ikinci ay sağlık ocağına bu ayda özele kilo artışı çok güzel dedi cumartesi günü götürdüğüm. Şimdi tedirgin oldum keşke kan tahlili isteseydim bu yazdığını götürmeden önce görsem isterdim. İlk ay da tahlil istedim adam gerek yok sağlıklılar dedi bebek başı 250 lira ödedim orda bir tahlil yapılmadı. Bu ay aşı var yine sağlık ocağına götüreceğim zaten kan ilacına başlamış olacaklarda Kafama takarım şimdi ya kan yetersiz olursa. İkisinin de elleri yüzlerinden beyaz eldiven çok taktım ona yoruyorum belkide kansızlar. Hayırlısı ile şu bebeleri 3 yaşına bir atsak ömrüm gitti 3 ayda 😂😂

Kilolarini cok iyi buldu buyuk kizim bem beyaz tenli sarisin ona 7 damla dedi boyuda 57cm hizli buyunce vucud bazen yetismiyor dedi. Bizim kizlar biri 3450gr digeri 2550gr dogdular cnm hala de oyle biri buyuk biri biraz kucuk buyuyorlar. Meme+mama besleniyorlar cnm
Ben bir haftadır pekmez içiyorum ılık su ile elleri pembe olmaya başladı. Bu gidişimde tahlil isteyeceğim

Benim oğlan meme de uyumaz kucagımda mayısınca meme veriyorum öyle emiyor uyanıkken tok oluyor heralde emmiyor kendini atıyor basını cevırıyor sende uyumak üzereyken dene canım belki işe yarar
Canım aç olunca ortalığı ayağa kaldırıyo süt var ama emmiyo mama verip doyurursamda memeyi asla almıyo zaten nolcak bu böyle bilemedim 🤦‍♀️

Teşekkür ederiz Jhulia teyzesi, çok şükür ateş olmadı gayet iyi gidiyoruz inşallah böyle atlatırız. Ben oğluma özel sağlık sigortası yaptırmıştım. Herhangi bir ödeme yapmadım hastaneye, sigortası karşıladı sanıyorum çünkü 4 aşı için 1120₺ fatura çıkarmışlar sms olarak geldi. Sigortacıyı aradım hastanede bir ödeme yapmadım ama sms olarak göndermişler diye o da önemli değil siz o mesajı dikkate almayın dedi. Yani sanırım aslında sağlık bakanlığının ücretsiz yaptığı aşılar özel hastanede ücretli ama yine de bi sormak lazım.
Yok canım ben tobb da özel sağlık sigortam yokkende sordum devletin karşıladığı aşılara fark çıkmıyor özel aşılar var onların ücretini ödüyorsunuz dediler. 1. Ay aşısınıda yaptırdım onda da sadece doktor ücreti düştü sigortadan aşı yine işlemedi. Senin lşmitsiz olduğu için sgk girişin hiç yapılmıyo olabilir

Şimdi bu dediğinde benim kafamı karıştırdı benim bebeklerim ilk ay 1.5 ar kilo aldılar ikiside ikinci ayda yine öyle şuan doğum kilolarını 2.5 katı kilo alımı oldu ikiside aynı oranda alıyor. Kızım 2.5 doğdu cumartesi günü götürdüm 6200 dü. Oğlum 3 kilo doğdu 7.700 çıktı. İkiside ilk ay 1.5 kilo aldı 2. Ay sonunda da yine öyle. İlk ay özel hastaneye götürdüm ikinci ay sağlık ocağına bu ayda özele kilo artışı çok güzel dedi cumartesi günü götürdüğüm. Şimdi tedirgin oldum keşke kan tahlili isteseydim bu yazdığını götürmeden önce görsem isterdim. İlk ay da tahlil istedim adam gerek yok sağlıklılar dedi bebek başı 250 lira ödedim orda bir tahlil yapılmadı. Bu ay aşı var yine sağlık ocağına götüreceğim zaten kan ilacına başlamış olacaklarda Kafama takarım şimdi ya kan yetersiz olursa. İkisinin de elleri yüzlerinden beyaz eldiven çok taktım ona yoruyorum belkide kansızlar. Hayırlısı ile şu bebeleri 3 yaşına bir atsak ömrüm gitti 3 ayda 😂😂
Ay sakin ol 😅 bir ayda bişeycik olmaz merak etme hamileyken doğursak doğurduk 40 ları çıksa öyle öyle üniversiteye falan göndeririz bide evlenseler sonra çocukları olsa😃 annelik böyle hep yıpratma kendini o kadar maşallah kiloları iyi.

Bizde hala emzirmekte bazen zorlanıyoruz 🤦‍♀️benim oğlum 4 güne bir kakasını yapar. Yaptığı gün 2 kere yapar mesela.
Pr-d600 kullanıyoruz.
Nesir Nesir bizim de 1 hafta kaldı 3 aylık olacak şuan kilo 3400 gr. Dediğin gibi ellerini ağzına göturmeye başladı ve salyalari hep ağzının etrafında.. Ellerini agzina götürmesi, tanıma keşfetme amaçlı yaptığını düşünüyorum.
Evet olabilir canım demek bütün bebekker bu dönem aynı şeyleri yaşıyor canım 🤗

Bende niye bu kadar erken verdi diye kafam karismaya basladi cnm 🤣🤣 simdi doktora yazdim whatsapptan bakalim. Buyuk kizim baya beyaz tenli ondan mi acaba demir yazdi. Senin kuzular masallah kilolari cok iyi ya her doktor farkli yontem galiba

Ağız akmasiyla ilgili bende ilk diş mi diye endiselenmistim ama değilmiş. Bebek gelisiminin normal süreci.Tukuruk üretmeye başlıyor çok olunca kızım ilk zamanlar yutarken bile zorlanmisti elini ağzına sokarak yutkunma işini kolaylastirmaya çalışıyordu(Gozlemledigim).Hem de ellerini tanımaya çalışıyordu.simdi elleri ve ağzı çevreyi tanıma şekli oldu. Eldiven kullanmayın bence bu süreçte çünkü ellerini çok seviyorlar ve mutlu oluyorlar😍 Kızım 4 gün sonra 4 aylık olacak yatmak istemiyor sürekli kendisini diklemeye çalışıyor oturmak istiyor var mı böyle olan ?
Kesinlikle katılıyorum eldiven zaten ilk iki hafta kullanılması öneriliyor. Sağlıklı değilmiş. Ya maşallah bizim kizceler büyüdü 😍😍 ya benim bir akarabamin oğlu öyle yapıyordu bebekken kafasını kaldırıyordu çocuk 🤣 akıllı bıdıklar

Kizlar ya bebeklerinizi nasil uyutuyosunuz 3 gundur uyku yok bizde atak mi gecryor napiyor anlmdm
Ben uyku eğitimine başladım 3 buçuk aylıkken . Şükürler olsun Gündüzleri ben yanında kalıp onu beşiğine koyuyorum kendi kendine uyuyor emzikle ama gece henüz başarılı olamadım. İlla sallanmak istiyor kucakta. Evet bebeklerde atak dönemi oluyor benimki de zamanında uyku düzeni bozulmuştu. Gündüzleri beş dakika uyuyup uyaniyordu. Sonra düzeldi. Benimki de yarın atak haftasina giriyor çok korkuyorum beni ne bekliyor 🤣

Arkadaşlar bebeği sadece mama yiyenlere sorum olacak. Ne zaman ek gıdaya geçmeyi planlıyor sunuz

Bu zamanlar da meme reddi oluyormus bende ondan mı acaba diyorum. Bizde aynıyız iyice acıkmasını beklıyorum ya da uykulu verıyorum canım gecici bi durum dıye dusunuyorum baksana bu zamanın coğu bebesı öyle

Ben uyku eğitimine başladım 3 buçuk aylıkken . Şükürler olsun Gündüzleri ben yanında kalıp onu beşiğine koyuyorum kendi kendine uyuyor emzikle ama gece henüz başarılı olamadım. İlla sallanmak istiyor kucakta. Evet bebeklerde atak dönemi oluyor benimki de zamanında uyku düzeni bozulmuştu. Gündüzleri beş dakika uyuyup uyaniyordu. Sonra düzeldi. Benimki de yarın atak haftasina giriyor çok korkuyorum beni ne bekliyor 🤣
Uyku egitimini nasıl verdın canım yaa anlatır mısın bıraz

Tahlil flan yapmadi cnm bir kizim 1 ayda 1kg diger kizim 700gram almisti cok iyi dedi ve demir baslatalim hatta bebekler hizli buyunce vucut yetisemiyor kan yapmayi dedi o yuzden 7 damla buyuk kiza 4 damla diger kiza yazdi 🤔
Canım kılo alımları asırı degıl kı zaten bır ay da bır kılo alımı beklenıyor. 6 senelık hemsıreyım hıc oyle bısı duymadım 2. Ay demır damlası ıcın cok erken. Bence baska bır doktora daha danış canım

Yok canım ben tobb da özel sağlık sigortam yokkende sordum devletin karşıladığı aşılara fark çıkmıyor özel aşılar var onların ücretini ödüyorsunuz dediler. 1. Ay aşısınıda yaptırdım onda da sadece doktor ücreti düştü sigortadan aşı yine işlemedi. Senin lşmitsiz olduğu için sgk girişin hiç yapılmıyo olabilir
Olabilir canım, valla şimdi baktım medicalpark 1120,28₺ fatura bilgisi göndermiş smsle. Tamam bi ödeme yapmadım ama inşallah sonra başımız ağrımaz 😂

Back