- 13 Nisan 2018
- 2.169
- 2.383
- 133
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #10.661
Balgam normal canım atması gerek zaten öyle rahatlıyolar. Emerken ara verince diğer memeyi dene benimde ssğ memeyi almıyordu sıpanın biri öyle geçirdimTeyzoşlar bugün bebeklerim tam 90 günlük oldular. Yarında hafta olarak 12 yi dolduruyoruzdaha şimdiden dünkü hallerini özlüyorum. Hem büyüsünler biraz düzen olsun hemde böyle benimle kalsınlar zamanı donduralım istiyorum benimde oğlum gazlı kızım reflüydü mamaları ayrı mesela. Oğluma aptamil conformil kızıma aptamil ar mama veriyorum. Gaz ilacını bende kestim artık eskisi gibi gazları yok arada yediğim şeylerden kaynaklı oluyor oğluma klima da iyi gelmiyordu bit haftadır annemlere geldim gaz işi tamamen bitti şükür. Burda uykuları düzene girdi ev çok sakin sessiz şükür gece uykumuz öne çekildi epeyce. Gündüz uykuları da epeyce saatleri belli olmaya başladı. Uykuya dalma sorunu dışımda pek sıkıntı kalmadı çok şükür meme ve mama beraber gidiyor. Sütüm tekrardan hatta tek gögüs ile besliyorum sağ gögüsü çekmek istemediler ters geldi orda süt çok yok iki gün önce kontrole gittik her şey yolunda. Eller ağızda, insanları takip ediyorlar, kafa kaldırma başladı, gülüyoruz, agular, salyalar ayının olması gerektiren şeyler var. Oğlumun burnu çok kuruyor deniz suyu serumu ile nemlendirici damla kullanmaya başladım. Deniz suyunu dökünce balgam kusuyor oğlum sanırım normaldir. Bizde durumlar böyle. Şubat tatilinde de sünnet olacak inşallah oğlum
İkiside iyi canım bestlak daha iyi gibi geldi amaGünaydın tatlı anneler ☺ Yarın 2.ay aşılarımızı ve rotayı yaptıracağız. Aşının stresi bastı beni. İnşallah kolay atlatırızSon 10gündür agular gugular sürekli bizimle konuşma isteği ve gülücüklerine eriyorum iyice bağlandım minik yakışıklıma giderek daha da aşık oluyorum aptamil ve smilactan sonra Yadee nin tavsiyesiyle bebelac gold almıştım. Gaz ve kusma problemimiz kalmadı kendisine ne kadar teşekkür etsem az ☺ Kullandığım sab simplex gaz ilacını da kestim gün aşırı kakasını yapıyor her şey yolunda.
B beklenenmucize canım sen süt arttırıcı damlalardan sanırım bestlak ve galactagoyu kullanmıştın, hangisini tavsiye edersin?? Bu sıralar ihtiyacım var.
@Thistle canım sünnetiniz hayırlı olsun. Nasıl oldu minnoşlar, kaç günde iyileştiler? Geçen kontrolde doktorumuz bize de erken sünneti tavsiye etti pipisinin ucu biraz darmış. İdrar yolu enfeksiyonu yapabilir 3. ayda sünnet düşünün dedi. Ben hep düşünüyorum da aslında korktuğumdan yaptıramamıştım
M Mucizem20 canım benim de bebeğimin ellerinde ara ara beyazlık oluyor ve geçiyor. Senin anlattığına benziyor sanırım. Ben üşüdüğü için olduğunu düşündüm pek üstünde durmadım çünkü hemşireler doğduğunda elleri ve ayakları soğuk olabilir bu normal demişlerdi. Doktorun ne diyecek acaba burdan yazar mısın ben de merak ediyorum.
Veriyorum oğluma veriyorum yine o çekiyor ama sol gögüs gibi değil öyle olsa mama bayağı azalacak buna da şükürBalgam normal canım atması gerek zaten öyle rahatlıyolar. Emerken ara verince diğer memeyi dene benimde ssğ memeyi almıyordu sıpanın biri öyle geçirdim
Ya benimde birisi sürekli biberona meyilli 2 haftadır emiyodu mamayı azalttık çocuğun mama şişi geçti tekrar biberona alıştı emmek istemiyo ağlıyo sürekli napcaz bilmiyorumVeriyorum oğluma veriyorum yine o çekiyor ama sol gögüs gibi değil öyle olsa mama bayağı azalacak buna da şükür
Canım böyle bir anda bembeyaz oluyo elleri tırnaklari falan ama çok kısa sürüyo ilk önce elde fark etmiştim sonra ayak. En son yüzünde de oldu ama yüzü iki kere falan oldu sonra azalmaya başladı şimdi eskiye nisbeten az oluyo ama özellikle tuttum o anda soğuk olmuyo elleri doktor çok ciddi bişey olacağını düşünmüyorum dedi bir kaç saniyelik biseyin ama yinede çek dedi öyle olunca mesela dün akşam sadece ayaklarinda oldu ellerinde olmadı bende belki böyle böyle düzelir diye düşünüyorm ciddi biseyden suphelense kan falan alırdıBeyazlanma dediğin nasıl oluyor canım. Ben bugün kontrole götürdüm benim bebeklerin elleri de beyaz doktor baktı bir şey demedi şükür gayet sağlıklılar dedi.
Canım üşüdügü için olduğunu düşünmüyorum sıcak oluyo o sırada elleri ama şöyle eskiye göre sıklığı azaldi birde çok ciddi birşey olduğunu düşünmüyorum dedi doktr suphelense birşeyden tahlil falan yapardı diye düşünüyorum bende ailemde çok evham yaptığımı düşünüyolar ama elimde değil işteGünaydın tatlı anneler ☺ Yarın 2.ay aşılarımızı ve rotayı yaptıracağız. Aşının stresi bastı beni. İnşallah kolay atlatırızSon 10gündür agular gugular sürekli bizimle konuşma isteği ve gülücüklerine eriyorum iyice bağlandım minik yakışıklıma giderek daha da aşık oluyorum aptamil ve smilactan sonra Yadee nin tavsiyesiyle bebelac gold almıştım. Gaz ve kusma problemimiz kalmadı kendisine ne kadar teşekkür etsem az ☺ Kullandığım sab simplex gaz ilacını da kestim gün aşırı kakasını yapıyor her şey yolunda.
B beklenenmucize canım sen süt arttırıcı damlalardan sanırım bestlak ve galactagoyu kullanmıştın, hangisini tavsiye edersin?? Bu sıralar ihtiyacım var.
@Thistle canım sünnetiniz hayırlı olsun. Nasıl oldu minnoşlar, kaç günde iyileştiler? Geçen kontrolde doktorumuz bize de erken sünneti tavsiye etti pipisinin ucu biraz darmış. İdrar yolu enfeksiyonu yapabilir 3. ayda sünnet düşünün dedi. Ben hep düşünüyorum da aslında korktuğumdan yaptıramamıştım
M Mucizem20 canım benim de bebeğimin ellerinde ara ara beyazlık oluyor ve geçiyor. Senin anlattığına benziyor sanırım. Ben üşüdüğü için olduğunu düşündüm pek üstünde durmadım çünkü hemşireler doğduğunda elleri ve ayakları soğuk olabilir bu normal demişlerdi. Doktorun ne diyecek acaba burdan yazar mısın ben de merak ediyorum.
Kuzum biz yavrularımıza kavuşmak için öyle zorlu yollardan geçtik ki şimdi senin onun her anını takip etmen en ufak bir değişiklik farkettiğinde bir şey mi olacak korkusu yaşaman öyle normal ki.. kaç kere beşiğin başına gidip nefes alıyor mu acaba diye bakan yalnız ben olamamCanım üşüdügü için olduğunu düşünmüyorum sıcak oluyo o sırada elleri ama şöyle eskiye göre sıklığı azaldi birde çok ciddi birşey olduğunu düşünmüyorum dedi doktr suphelense birşeyden tahlil falan yapardı diye düşünüyorum bende ailemde çok evham yaptığımı düşünüyolar ama elimde değil işte
Bestlak damlayı şimdi aldım bakalım inşallah faydası olur. Eskiden memeden sonra 60cc veriyordum şimdi 90cc veriyorum hala aranıyor sütüm azaldı gibi geldi bestlakı deneyeceğimYa benimde birisi sürekli biberona meyilli 2 haftadır emiyodu mamayı azalttık çocuğun mama şişi geçti tekrar biberona alıştı emmek istemiyo ağlıyo sürekli napcaz bilmiyorum
Anladım canım. Dediğin gibi doktor ciddi bir durumdan şüphelense tahlil yapardı. İnşallah 4. Ay ile kan ilacı başlanacak benimde aklıma belki onla beraber geçer diye geldiCanım böyle bir anda bembeyaz oluyo elleri tırnaklari falan ama çok kısa sürüyo ilk önce elde fark etmiştim sonra ayak. En son yüzünde de oldu ama yüzü iki kere falan oldu sonra azalmaya başladı şimdi eskiye nisbeten az oluyo ama özellikle tuttum o anda soğuk olmuyo elleri doktor çok ciddi bişey olacağını düşünmüyorum dedi bir kaç saniyelik biseyin ama yinede çek dedi öyle olunca mesela dün akşam sadece ayaklarinda oldu ellerinde olmadı bende belki böyle böyle düzelir diye düşünüyorm ciddi biseyden suphelense kan falan alırdı
Kızımda bu durum var ara ara gidip geliyor. Korkuyorum memeyi bırakacak diye de şükür çabuk topluyor. Sanırım yoruluyor ve çok boğuluyor memede bende strese giriyorum. Belki bu bile onu mamaya itiyor olabilirYa benimde birisi sürekli biberona meyilli 2 haftadır emiyodu mamayı azalttık çocuğun mama şişi geçti tekrar biberona alıştı emmek istemiyo ağlıyo sürekli napcaz bilmiyorum
Son cümlen ne kadar yerinde tespit olmuş canım. Daha kontrollüyüz ilk iki ay deli gibiydimKuzum biz yavrularımıza kavuşmak için öyle zorlu yollardan geçtik ki şimdi senin onun her anını takip etmen en ufak bir değişiklik farkettiğinde bir şey mi olacak korkusu yaşaman öyle normal ki.. kaç kere beşiğin başına gidip nefes alıyor mu acaba diye bakan yalnız ben olamamhepimiz de var bu tür evhamlar. Yeter ki yavrularımız iyi olsunlar biz de yavaş yavaş alışıyoruz anneliğe. İlk zamanlara göre daha kontrollü daha iyiyiz☺
Hayır canim yalnız değilsin ben daha yeni yeni odada bırakıp mutfakta falan biseyler yapıyorum kaç kere kontrole geldiğimi de sayamam heralde 2,3 dakida bı gözüm ondan Rabbim sağlıklı uzun ömür versin acı keder göstermesin kimsenin kuzusunaKuzum biz yavrularımıza kavuşmak için öyle zorlu yollardan geçtik ki şimdi senin onun her anını takip etmen en ufak bir değişiklik farkettiğinde bir şey mi olacak korkusu yaşaman öyle normal ki.. kaç kere beşiğin başına gidip nefes alıyor mu acaba diye bakan yalnız ben olamamhepimiz de var bu tür evhamlar. Yeter ki yavrularımız iyi olsunlar biz de yavaş yavaş alışıyoruz anneliğe. İlk zamanlara göre daha kontrollü daha iyiyiz☺
Canım her emzirmede mi veriyosun 60-90 CC ya benim sütüm de az ama kilo alımı hep iyi oldu oğlumun sadece ilk ay mama vermedim ikinci ay akşamları bir kere verdim yatırırken 60cc o düzen gidiyorum geçen ay bitiremedik en küçük kutuyu yarısı çöpe gitti o derece az veriyorum çünkü bana hemsiremiz olsun doktr olsun verme dedi ama sütümün az olduğunun farkındayım çocuk doymuyo versem her vakit mama yer ama kilo alımıda iyi sütüm az ama yağlı mi acaba hani öyle bı muhabbet varyaBestlak damlayı şimdi aldım bakalım inşallah faydası olur. Eskiden memeden sonra 60cc veriyordum şimdi 90cc veriyorum hala aranıyor sütüm azaldı gibi geldi bestlakı deneyeceğim ☺ Benim sıpa da en başından beri sol memeyi seviyor sağ memeyle arası hiç iyi değilistemiyor kendini geriye atıyor kafasını çeviriyor ona bi garezi var ama çözemedim
Ya banada 3. Aydan sonra dedi ama tahlil yapipta mi basliyolar yoksa her bebeğe başlanıyomu birde bunu doktr mu başlıyo yoksa sağlık ocağıda başlatıyo mu rotavirus aşısını bana söylemedi sağlık ocagim buradaki arkadaş yazmasa hiç haberim olmycak geçen gittim hesap sorar gibi niye soylemediniz diyorumAnladım canım. Dediğin gibi doktor ciddi bir durumdan şüphelense tahlil yapardı. İnşallah 4. Ay ile kan ilacı başlanacak benimde aklıma belki onla beraber geçer diye geldi
Rota vurulan bişey değil zaten canım ağızdan veriliyor 3. Aya kadar yapılıyormuş merak etmeYa banada 3. Aydan sonra dedi ama tahlil yapipta mi basliyolar yoksa her bebeğe başlanıyomu birde bunu doktr mu başlıyo yoksa sağlık ocağıda başlatıyo mu rotavirus aşısını bana söylemedi sağlık ocagim buradaki arkadaş yazmasa hiç haberim olmycak geçen gittim hesap sorar gibi niye soylemediniz diyorumbiz değil çocuk doktoru onun bilgisini verir dedi ama 3. Ay kontrolünde al getr vururuz geçmemiş vakti dedi
Ya gayet emebiliyor aslında 2n hafta çok iyiydi emip uyudu çok az mama yedi. Yeniden cozuttu her beslenme meme kavgasıyla bizde o ağlıyo sakinleştirip meme veriyorum tekrar tekrar çok yorucu pes etmedim ama çok zorlanıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.Kızımda bu durum var ara ara gidip geliyor. Korkuyorum memeyi bırakacak diye de şükür çabuk topluyor. Sanırım yoruluyor ve çok boğuluyor memede bende strese giriyorum. Belki bu bile onu mamaya itiyor olabilir
Anladım canım sağolRota vurulan bişey değil zaten canım ağızdan veriliyor 3. Aya kadar yapılıyormuş merak etmedemir standart başlanıyormuş tahlil yapmadan 4. Ay diye biliyorum tam hatırlayamadım ama
İki gündür benimki de memeyi itiyor ağlıyor biberon istiyor. Başta zorladım ama bi yere kadar insan dayanamıyo ağlamasına. Geceleri alıyo memeyi ama gündüz istemedi inşallah düzelirKızımda bu durum var ara ara gidip geliyor. Korkuyorum memeyi bırakacak diye de şükür çabuk topluyor. Sanırım yoruluyor ve çok boğuluyor memede bende strese giriyorum. Belki bu bile onu mamaya itiyor olabilir
Canım ilk ay her emzirmeden sonra 30-60cc verdim. Çünkü memeden sonra hemen mama vermeyip bekliyordum doydu mu acaba diye ama ağlıyordu doymadı diye düşünüp mama verdiğimde susunca ben de vermeye devam ettim. 1. Ay kontrolüne gittiğimizde 1 kg almıştı oğlum ve doktor sordu nasıl besliyorsun diye meme+mama dedim o da her memede değil de birinde ver diğer öğünde verme gündüz böyle geçirin ama gece isterse memeden sonra mamayı ver geceleri kısmayalım doysun huzurlu uyusun dedi. Böyle devam ederken ben gün içinde ve hatta gece de memeyi veriyorum eğer doyarsa mama vermiyorum. Bazen her memeden sonra mama istediği oluyor bazen de gün içinde sadece 1-2 kere mamaya ihtiyaç duyuyor o zamanlar meme yeterli oluyor galiba. Benim sütüm de biraz düzensiz mesela bazen sağıyorum pek bişey çıkmıyor bazen de kendiliğinden akıp tişörtlerimi ıslatıyor. Kısacası mamayı tamamen bebeğimin isteğine göre ayarlıyorum. Doymadığını hissettiğimde veriyorum. Biraz da tosuncuk oldu kendisi artık60cc falan yetmiyor 90ccye çıktık 15-20 gündürCanım her emzirmede mi veriyosun 60-90 CC ya benim sütüm de az ama kilo alımı hep iyi oldu oğlumun sadece ilk ay mama vermedim ikinci ay akşamları bir kere verdim yatırırken 60cc o düzen gidiyorum geçen ay bitiremedik en küçük kutuyu yarısı çöpe gitti o derece az veriyorum çünkü bana hemsiremiz olsun doktr olsun verme dedi ama sütümün az olduğunun farkındayım çocuk doymuyo versem her vakit mama yer ama kilo alımıda iyi sütüm az ama yağlı mi acaba hani öyle bı muhabbet varyayoksa bildiğimden değil ama az olduğu bı gerçek bazen sıkıyorum zorla damla damla çıkıyo bide boş yere göğüs peşlerini doldurdum eve hic çıkmadı benim öyle sütüm çamaşıra falan degicek kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?