• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

İki gündür benimki de memeyi itiyor ağlıyor biberon istiyor. Başta zorladım ama bi yere kadar insan dayanamıyo ağlamasına. Geceleri alıyo memeyi ama gündüz istemedi inşallah düzelir
Aynı şeyi zaman zaman biz de yaşıyoruz. Geceleri uykulu olduğunda memeyi çok güzel alıyor ama gündüz her zaman olmasa da bazen memeyi itiyor kendini geriye atıyor ağlıyor ben her seferinde zorla memeyi tıkıyorum ağzına resmen benimle kavga ediyor homurdanıyor ☺️😂 genelde bu savaşın galibi kendisi oluyor ama ben de dayanamayıp biberonla mamayı veriyorum 😂

Bu sabah 2.ay aşılarımızı yaptırdık. Nerdeyse bir aydır bunun stresi vardı üzerimde ama korktuğum gibi olmadı.Evimin hemen karşısında sağlık ocağı var ama Rota aşısını da yaptıracağım için ayrı ayrı olmasın diye sağlık ocağında değil de özel bir hastaneye gittik. 2 hemşire aldı bebeğimi biri tuttu diğeri önce kolundan sonra bacaklarından yaptı iğneyi. Oğlum bile ne olduğunu anlayamadan bitti çok az ağladı. Son olarak da ağzına enjektörden rota aşısını sıktı. Zaten onu verirken de sustu tadı fena değildi galiba yalanıp duruyordu 😂😂 inşallah bundan sonrası da kolay geçer ateş falan yapmaz. Şimdi sakin uyuyor paşam 🙏🏻🧿💓

Ya banada 3. Aydan sonra dedi ama tahlil yapipta mi basliyolar yoksa her bebeğe başlanıyomu birde bunu doktr mu başlıyo yoksa sağlık ocağıda başlatıyo mu rotavirus aşısını bana söylemedi sağlık ocagim buradaki arkadaş yazmasa hiç haberim olmycak geçen gittim hesap sorar gibi niye soylemediniz diyorum😂 biz değil çocuk doktoru onun bilgisini verir dedi ama 3. Ay kontrolünde al getr vururuz geçmemiş vakti dedi
Tatlım sağlık bakanlığının karşılamadığı dolayısıyla sağlık ocağı aşı takviminde olmayan bazı özel aşılar var. Rota bunlardan sadece biri. 2 ya da 3 doz yapıyorlarmış doktorumuz bize 2 doz yeterli dedi.Yapılması için en uygun aylar 2/4 veya 3/5.aylar. Biz 2. ayda yaptırdık ilk dozu çünkü 3. ay yine bir özel aşı olan meningokok yapılacak. Sen de bu özel aşıları doktorunuza danış istersen.

Canım ilk ay her emzirmeden sonra 30-60cc verdim. Çünkü memeden sonra hemen mama vermeyip bekliyordum doydu mu acaba diye ama ağlıyordu doymadı diye düşünüp mama verdiğimde susunca ben de vermeye devam ettim. 1. Ay kontrolüne gittiğimizde 1 kg almıştı oğlum ve doktor sordu nasıl besliyorsun diye meme+mama dedim o da her memede değil de birinde ver diğer öğünde verme gündüz böyle geçirin ama gece isterse memeden sonra mamayı ver geceleri kısmayalım doysun huzurlu uyusun dedi. Böyle devam ederken ben gün içinde ve hatta gece de memeyi veriyorum eğer doyarsa mama vermiyorum. Bazen her memeden sonra mama istediği oluyor bazen de gün içinde sadece 1-2 kere mamaya ihtiyaç duyuyor o zamanlar meme yeterli oluyor galiba. Benim sütüm de biraz düzensiz mesela bazen sağıyorum pek bişey çıkmıyor bazen de kendiliğinden akıp tişörtlerimi ıslatıyor. Kısacası mamayı tamamen bebeğimin isteğine göre ayarlıyorum. Doymadığını hissettiğimde veriyorum. Biraz da tosuncuk oldu kendisi artık60cc falan yetmiyor 90ccye çıktık 15-20 gündür😌
Maşallah cnm benimkide kilo olarak iyi ama doymadigi gündüzleri saat başı emmesinden belli gecede mama ve meme verince doyuyo 4 saat faln uyuyo bebisin kaç kilo boyu kaç bu arada senle hamileliğimiz aynıydı ama benim erkenci kus acele etti😂

Tatlım sağlık bakanlığının karşılamadığı dolayısıyla sağlık ocağı aşı takviminde olmayan bazı özel aşılar var. Rota bunlardan sadece biri. 2 ya da 3 doz yapıyorlarmış doktorumuz bize 2 doz yeterli dedi.Yapılması için en uygun aylar 2/4 veya 3/5.aylar. Biz 2. ayda yaptırdık ilk dozu çünkü 3. ay yine bir özel aşı olan meningokok yapılacak. Sen de bu özel aşıları doktorunuza danış istersen.
Maalesef benim rotavirus aşım 3. Aya kaldı düzenli bı çocuk doktorumuzda yok

Maşallah cnm benimkide kilo olarak iyi ama doymadigi gündüzleri saat başı emmesinden belli gecede mama ve meme verince doyuyo 4 saat faln uyuyo bebisin kaç kilo boyu kaç bu arada senle hamileliğimiz aynıydı ama benim erkenci kus acele etti😂
Geçen salı kontrole gitmiştik kilosu 5750gr, boyu da 58cmdi.. 24 eylülde 2. Ayımız doluyor☺️🙏🏻😍 evet kuzum senin minnoş annesine kavuşmak için sabırsızlandı 😇 çok şükür sağlıkla geldiler, şimdi de her şeyleri normal. Allah hepimizin yavrularını korusun , sağlıklı mutlu bir ömür nasip etsin 🙏🏻💓

Geçen salı kontrole gitmiştik kilosu 5750gr, boyu da 58cmdi.. 24 eylülde 2. Ayımız doluyor☺🙏🏻😍 evet kuzum senin minnoş annesine kavuşmak için sabırsızlandı 😇 çok şükür sağlıkla geldiler, şimdi de her şeyleri normal. Allah hepimizin yavrularını korusun , sağlıklı mutlu bir ömür nasip etsin 🙏🏻💓
Amin canım maşallah kilosu boyu çok iyi bebisler de hemen hemen aynı gidiyo😂 benim oğlum da iki ay kontrolünde 5800 grm 60 cm çıkmıştı biz iki hafta sonra tam 3 aylık oluyoruz Allah nasib ederse çok şükür bugünlerimize🙏

Bu sabah 2.ay aşılarımızı yaptırdık. Nerdeyse bir aydır bunun stresi vardı üzerimde ama korktuğum gibi olmadı.Evimin hemen karşısında sağlık ocağı var ama Rota aşısını da yaptıracağım için ayrı ayrı olmasın diye sağlık ocağında değil de özel bir hastaneye gittik. 2 hemşire aldı bebeğimi biri tuttu diğeri önce kolundan sonra bacaklarından yaptı iğneyi. Oğlum bile ne olduğunu anlayamadan bitti çok az ağladı. Son olarak da ağzına enjektörden rota aşısını sıktı. Zaten onu verirken de sustu tadı fena değildi galiba yalanıp duruyordu 😂😂 inşallah bundan sonrası da kolay geçer ateş falan yapmaz. Şimdi sakin uyuyor paşam 🙏🏻🧿💓
Geçmiş olsun inşallah Ateş olmaz .özel hastane devletin karşıladığı aşıları yapıyor mu ? Bilgim yoktu bu konuda özel hastaneye gidiyorum aylık kontrolleri için aşıları sağlık ocagi takip ediyor diye oraya götüruyordum.

Oğlum tombiş onu taşımak biraz zor oluyor. Kızım ayının kilosunda kuş gibi onu taşırım da bilmiyorum oğlum inşallah çabuk oturmayı yürümeyi halleder yoksa işim zor 😂😂maşallah kuşuma
Masallah onlara ☺️ kız işte çiti pıtı minnos oluyorlar.İnşallah yürur ama yürüme işi peşinden koşturan etraf karistiran bebe demek 🤣 daha mı kolay daha mı zor olur bekleyip göreceğiz

Tesekkur ederim canim :-) 21 eylulde 3 ayimiz dolcak canim en son 6700 kg boy 63 du . Bence seninkide cikaryor olabilir canim belirtileri iki uc ay onceden baslarmis senin bebisin nasil canim boy kilo
Maşallah kuzum maşallah nazar değmesin. Gayet güzel önde kilo boy seninkinin Rabbim sağlık sıhhat versin 🙏🏼🥰 ben 3 ay 12 günlükken sağlık ocağına gitmiştim en son 6300 kilo, 61 cm boy

Geçmiş olsun inşallah Ateş olmaz .özel hastane devletin karşıladığı aşıları yapıyor mu ? Bilgim yoktu bu konuda özel hastaneye gidiyorum aylık kontrolleri için aşıları sağlık ocagi takip ediyor diye oraya götüruyordum.
Devletin karşıladığı aşıları ücretsiz yapıyorlar canım özel hastanede yaptırabilirsiniz ben 2. Ay randevusunu ve kalça ultrasonunuda aynı güne ayarladım cuma günü götürcez. Aşılar hergün olmuyormuş salı yada cuma oluyor dediler. Onu bir önceki kontrolünde ayarlayabilirsin. Biz daha hiç sağlık ocağına gitmedik virüsten dolayı hastane daha mantıklı geldi.

Rota vurulan bişey değil zaten canım ağızdan veriliyor 3. Aya kadar yapılıyormuş merak etme🤗 demir standart başlanıyormuş tahlil yapmadan 4. Ay diye biliyorum tam hatırlayamadım ama
Cnm bizim doktor demir baslatti bile 2 aylik kontroldan sonra bir kizim 5200gr ona 7 damla, diger kizim 4300gr ona 4 damla dedi

Cnm bizim doktor demir baslatti bile 2 aylik kontroldan sonra bir kizim 5200gr ona 7 damla, diger kizim 4300gr ona 4 damla dedi
4. Aydan önce baslatılmıyor canım neye göre erken baslattı tahlil mi yaptı?
Ayrıca kiloya göre verilir demir damlası yani 5 damla vermen lazım neden 7 ver dedi doktor

Ya gayet emebiliyor aslında 2n hafta çok iyiydi emip uyudu çok az mama yedi. Yeniden cozuttu her beslenme meme kavgasıyla bizde o ağlıyo sakinleştirip meme veriyorum tekrar tekrar çok yorucu pes etmedim ama çok zorlanıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Benim oğlan meme de uyumaz kucagımda mayısınca meme veriyorum öyle emiyor uyanıkken tok oluyor heralde emmiyor kendini atıyor basını cevırıyor sende uyumak üzereyken dene canım belki işe yarar

Aynı şeyi zaman zaman biz de yaşıyoruz. Geceleri uykulu olduğunda memeyi çok güzel alıyor ama gündüz her zaman olmasa da bazen memeyi itiyor kendini geriye atıyor ağlıyor ben her seferinde zorla memeyi tıkıyorum ağzına resmen benimle kavga ediyor homurdanıyor ☺️😂 genelde bu savaşın galibi kendisi oluyor ama ben de dayanamayıp biberonla mamayı veriyorum 😂
Aynı aynı biberonu versem bile daha Söylenmeye homurdanmaya devam ediyo 😂🤣

Benim oğlan meme de uyumaz kucagımda mayısınca meme veriyorum öyle emiyor uyanıkken tok oluyor heralde emmiyor kendini atıyor basını cevırıyor sende uyumak üzereyken dene canım belki işe yarar
3.5 aylıkken başladı bu durum bende memeyi bırakacak mi acaba diye endişe duyuyorum uyku halinde gayet güzel emiyor ama uyanıkken bı memeden çekiyor bı kafayı çeviriyor bugün de çok yaptı burnu mu tıkalı diye düşündüm ama degil. Neden böyle oldular acaba

Neden ki kilolarını mı az buldu. Ben iki gün önce 3 aylık kontrol için götürdüm kan ilacına ne zaman başlayacağız dedim 4. Ayda dedi. Senin bebekler sadece anne sütümü içiyordu canim doğum kilolarını 3000 den fazla diye hatırlıyorum yoksa başka ikizlerle mi karıştırdım 😅yani kilo etkili mi ki bunda 🤷

4. Aydan önce baslatılmıyor canım neye göre erken baslattı tahlil mi yaptı?
Ayrıca kiloya göre verilir demir damlası yani 5 damla vermen lazım neden 7 ver dedi doktor
Tahlil flan yapmadi cnm bir kizim 1 ayda 1kg diger kizim 700gram almisti cok iyi dedi ve demir baslatalim hatta bebekler hizli buyunce vucut yetisemiyor kan yapmayi dedi o yuzden 7 damla buyuk kiza 4 damla diger kiza yazdi 🤔

Neden ki kilolarını mı az buldu. Ben iki gün önce 3 aylık kontrol için götürdüm kan ilacına ne zaman başlayacağız dedim 4. Ayda dedi. Senin bebekler sadece anne sütümü içiyordu canim doğum kilolarını 3000 den fazla diye hatırlıyorum yoksa başka ikizlerle mi karıştırdım 😅yani kilo etkili mi ki bunda 🤷
Kilolarini cok iyi buldu buyuk kizim bem beyaz tenli sarisin ona 7 damla dedi boyuda 57cm hizli buyunce vucud bazen yetismiyor dedi. Bizim kizlar biri 3450gr digeri 2550gr dogdular cnm hala de oyle biri buyuk biri biraz kucuk buyuyorlar. Meme+mama besleniyorlar cnm

Back